İspanya’da Bişektomi

cerrahi̇ i̇spanya 1 i̇le oynuyor

Bişektomi, yanakları inceltmek için İspanya’da uygulanan cerrahi bir prosedürdür. Yüze daha uyumlu bir görünüm kazandırır. Yuvarlak bir yüze sahip olan ve ovallerinin yeniden şekillendirilmesini isteyen kişiler Bişektomi’yi tercih edebilir. Bişektomi fiyatları İspanya’da daha caziptir. İşte bişektominin neleri içerdiği ve yaptırmak için neden İspanya’yı seçmeniz gerektiği.

EniyiKlinik.com sizi İspanya’da bişektomi hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da bişektominin maliyeti nedir?

İspanya’da bir bişektominin maliyeti 1400 avrodur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, her şey dahil tıbbi konaklama 1.300 ila 1.500 avro arasında değişebilir.

Bişektomi – Bichat topu1400 €

Bişektomi oranları İspanya’da daha caziptir. İşte bişektominin neleri içerdiği ve yaptırmak için neden İspanya’yı seçmeniz gerektiği.

Bişektominin tanımı

Bişektomi, Bichat toplarını küçültmek için yapılan bir ameliyattır. Bunlar yanaklarda, elmacık kemiği ile çene arasında bulunan yağlı yapılardır. Kişiye bağlı olarak az ya da çok gelişirler ve yanaklara yuvarlak bir görünüm verirler.

Bu yağ kütlelerinin alınması yüz hatlarını önemli ölçüde düzeltir. Yanaklar daha derin, elmacık kemikleri daha belirgin ve çene açıları daha iyi tanımlanmıştır. Bu da yüzü günümüzün güzellik standartlarına yaklaştırır.

Bişektomi hızlı ve basit bir cerrahi işlemdir. Cerrah yanakların iç kısmındaki fazla yağı aldığı için görünür bir yara izi bırakmaz. Dahası, operasyon ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Yani bu operasyonun sevilecek pek çok yanı var. Bişektomi, yontulmuş yüzlerin çok değerli olduğu modellik dünyasında da sıklıkla uygulanmaktadır.

Bişektomi kimler için uygundur?

Bişektomi, çok yuvarlak bir yüze veya büyük yanaklara sahip olmaktan pişmanlık duyan kişiler için endikedir. Prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.

Bişektomi bu nedenle aşağıdakileri yapmak isteyen kişiler için endikedir

  • Yanaklarının hacmini azaltmak;
  • Yanaklarının belirginliğini artırmak;
  • Yüzlerini düzeltmek.

Buna karşılık, prosedür aşırı derecede zayıflamış bir yüze sahip kişiler için önerilmez. Ayrıca, çok fazla kilolu olan ve kilo vermek isteyen hastalar için, bişektomiye karar vermeden önce kilo verme aşamasına geçilmesi tavsiye edilir, çünkü kilo kaybı Bichat toplarının boyutunu ve dolayısıyla yüz özelliklerini etkileyebilir.

Bişektomi Fransız Sosyal Güvenlik sistemi tarafından karşılanmamaktadır.

Bişektomi için prosedür

Bişektomi genellikle bir maksillo-fasiyal cerrah tarafından gerçekleştirilir. Bu profesyonel yüz anatomisi hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir ve genellikle bişektomi tekniği konusunda eğitim almıştır.

Cerrah yüzünüzü analiz ederek doğru seçimi yapıp yapmadığınızı ve bişektominin estetik isteklerinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edecektir. Ayrıca yüzünüzün fotoğrafını çekecek ve operasyonu ayrıntılı olarak açıklayacaktır.

Ameliyattan önce ve sonrasigarayı tamamen bırakmalısınız. Benzer şekilde, kanama ve hematom riskini artırdığı için Bichat toplarının alınmasından önceki hafta boyunca aspirin almak yasaktır.

Bişektomi 30 ila 45 dakika arasında süren hafif bir işlemdir. Ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

Ağıza lokal anestezi uygulanır. Tercih ederseniz operasyon genel anestezi altında da gerçekleştirilebilir.

Cerrah yanağın içinde, üst azı dişlerinin üzerinde bir santimetrelik bir kesi yapar. Bu nedenle yara izleri tamamen görünmez olacak ve ağız içinde gizlenecektir. Bichat toplarını oluşturan yağ topları tespit edilir ve yanakların yuvarlaklığını oluşturan fazlalıkları çıkarılır.

Bu asla tam bir çıkarma işlemi değildir. Kesiler daha sonra emilebilir dikişlerle dikilir. Klinikten pansuman olmadan ayrılacaksınız; bu dikişler kendiliğinden yeniden emilecektir.

Bişektomi sonrası alınması gereken önlemler

Her operasyonda olduğu gibi, bişektomi de iyileşme sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için operasyondan sonra belirli kurallara uymanızı gerektirir.

Ameliyattansonra şişliği azaltmak içinyanaklara buz uygulanması tavsiye edilir. Ortaya çıkan şişlik 7 güne kadar önemli olabilir ve bu ipucu rahatsızlığı sınırlar. Ayrıca başınızı yüksekte tutarak uyumanız ve çok sıcak odalardan kaçınmanız tavsiye edilir.

Ağrı şiddetli değildir; basit ağrı kesiciler ağrının geçmesi için yeterli olacaktır. Cerrah ayrıca 5 ila 7 gün boyunca kullanılmak üzere antibiyotik reçete edecektir. Her durumda, iyileşme hızlıdır ve şişlik rahatsız edici olmadığı sürece 2 veya 3 gün içinde normal aktivitelerinize devam edebilirsiniz.

Hastalar 3 gün boyunca karışık veya sıvı yiyecekler yemelidir. İki gün boyunca sıcak yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Her yemekten sonra dişler yumuşak kıllı bir fırça ile fırçalanmalıdır. Hastalar ayrıca tamamen iyileşene kadar iki hafta boyunca ağızlarını çalkalamalıdır. Bişektomiden sonra bir ay boyunca sigara içmek de yasaktır.

Ameliyatın sonucu yaklaşık 6 hafta sonra, ödem azaldıktan sonragörülebilir. Daha sıkı, daha kalın cilde sahip hastalar nihai sonucu üç ay sonra göreceklerdir.

İspanya’da bişektomi ne kadara mal olur?

Operasyon İspanya’da daha az maliyetlidir ve ortalama 1.400 €’dur. Fiyatlar, ameliyat öncesi konsültasyonun fiyata dahil olup olmamasının yanı sıra anestezi ve ameliyat sonrası kontrollere bağlı olarak değişecektir. Bu operasyonun sonuçlarının, örneğin enjeksiyonların aksine, ömür boyu sürdüğünü hatırlamakta fayda var.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, operasyonunuzu başarılı bir şekilde ve indirimli bir fiyatla gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️