Türkiye’de sağlık turizmi

medikal turizm Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de sağlık turizmi hızla gelişiyor: diş cerrahisi, kozmetik cerrahi, saç restorasyonu, obezite cerrahisi, vb. Avrupa’nın her yerinden insanlar düşük fiyatlardan ve tanınmış cerrahların becerilerinden faydalanmak için geliyor. Başarı oranının %98 olduğu söyleniyor… Bu trendi yakınlaştırın.

Türkiye, özellikle tıp alanında son yıllarda en çok ilerleme kaydeden ülkelerden biri. Bugün dünyanın dört bir yanından sayısız insan gelişmiş tıbbi tedavi ve uygulamalar için bu Anadolu ülkesine akın ediyor.

Yerel tıbbın kalitesi sayesinde Türkiye, tıp ve sağlık turizminde hiç kuşkusuz Avrupa’nın liderlerinden biri konumunda.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
İstanbul, Türkiye’deki Galata Köprüsü’nün görünümü

Peki Türkiye’nin sağlık turizmi için öne çıktığı tıp dalları neler? Maliyetler uygun mu? Türkiye’de medikal turizmin incelikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Maliyetler, Türkiye’de medikal turizmin ana avantajı

Türkiye’de medikal turizmin son yıllardaki başarısının birkaç olası açıklaması vardır. Ana nedenlerden biri, sağlık sektörünü geliştirmek için ekonomik büyümesinden yararlanan Devlet tarafından yapılan yatırımlardır.

Ancak dünyanın dört bir yanından bu kadar çok turistin tıbbi tedavi için Türkiye’ye akın etmesinin asıl nedeni, hizmetlerin en yüksek ve en kusursuz kalitede olmasını engellemeyen düşük fiyatlardır.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
İstanbul havalimanı yolcu salonu

Gerçekten de, Türkiye’deki sağlık turizminin ana dallarından biri olan saç ekimi örneğini ele alırsak, bir operasyonun fiyatı diğer ülkelere göre %70 ‘e kadar daha ucuz olabilmektedir!

Hastaların gözünde Türkiye’nin cazibesini açıklamak için uzun bir yol kat eden uçsuz bucaksız bir fark.

Türkiye’de sağlık turizminin diğer avantajları

Uygulanan prosedürlerin çoğunun çok uygun fiyatlı olmasının yanı sıra, sağlık turizmini pek çok insan için bu kadar cazip kılan başka özellikler de var. Her şeyden önce, idari prosedürlerin basitleştirilmesinin bununla çok ilgisi var.

Bazı ülkeler, sağlık turistlerinin ülkelerini ziyaret etmelerini sağlamak için idari prosedürleri daha karmaşık hale getirmektedir ki bu büyük bir dezavantajdır, ancak Türkler için durum böyle değildir.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
İstanbul’da bir estetik kliniğinin salonu

Ayrıca, Türkiye tıbbi hizmetlerini sunmak için büyük çaba sarf etmektedir. Ultra modern, son teknoloji ürünü ekipmanlar mevcut olup, kendi alanlarında dünyanın en iyileri arasında yer alancerrahların kalitesi veuzmanlığından bahsetmeye bile gerek yoktur.

Son olarak Türkiye, turizme son derece elverişli ve nispeten misafirperver bir nüfusa sahip bir ülkede lüks, konforlu konaklama ve iyi bir ameliyat sonrası bakım sunmaktadır.

Bunlar, Türkiye’yi medikal turizm için bu kadar güçlü bir destinasyon haline getiren ve bölge için gerçek bir merkez yapan özelliklerden sadece bazılarıdır.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Türkiye’ye kaç medikal turist geliyor?

Her yıl 2 milyondan fazla medikal turist ameliyat olmak için Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Aranan operasyon türleri kişiye göre değişmekle birlikte, ana sektörler diş cerrahisi, kozmetik ve saç cerrahisi, lazer göz cerrahisi ve dermatolojik tedaviler olarak kalmaktadır.

Elbette ülkede başka birçok operasyon türü de gerçekleştirilmektedir, ancak en popüler olanları öncekilerdir.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Türk Hava Yolları’ndan uzun mesafeli uçuş

Gerekli tüm tesis ve ekipmanlarla donatılmış 300 ‘den fazla ultramodern hastane her yıl bu kadar büyük bir nüfusa hizmet vermektedir. Bu tür bir turizm, ülkenin yılda birkaç milyar dolar gelir elde etmesini sağlıyor ki bu, ülkeyi bu alanda özellikle ABD ile birlikte podyuma çıkaran önemli bir meblağ.

Türkiye’de sağlık turizmi

Türkiye’deki medikal turizmi ve daha spesifik olarak gerçekleştirilen operasyon türlerini daha ayrıntılı olarak vurgulamak ve tartışmak faydalı olacaktır. Genel olarak, Türkiye’de üç farklı medikal turizm kategorisi bulunmaktadır. Bunlar diş turizmi, estetik turizmi ve saç turizmi ve ayrıca üreme tıbbı ve daha spesifik olarak tüp bebek turizmidir.

İstanbul’da diş cerrahisi

Diş sorunları hemen hemen herkesi etkiler. Kusursuz bir ağız hijyeni olsa bile, hiç kimse diş sorunlarına karşı bağışık değildir ve bu sorunlar zamanla daha da kötüleşebilir.

Küçük sorunlar küçük bir ücret karşılığında tedavi edilebilirken, ciddi bir ameliyat söz konusu olduğunda durum hızla değişebilir. Muazzam maliyetlere ek olarak, bu tür bir prosedür büyük bir uzmanlık gerektirir.

Dentiste et une patiente
Bir diş hekimi ve bir hasta

Türkiye’de diş tedavisini tercih ederek,Avrupa’daki operasyon maliyetinin %70’ine hatta %80’ine kadar tasarruf edebilirsiniz! Ayrıca uzman cerrahlar ve son teknoloji ekipmanlarla mümkün olan en yüksek kalitede hizmet alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Daha küçük operasyonlar için bile önemli tasarruflar söz konusudur. Türkiye’de diş turizmi, iki diş kronuna kadar düşük maliyetli olabilir.

Maliyetin %20 ila 30 daha düşük olacağı tahmin edilmektedir ve buna seyahat masrafları da dahildir! Operasyon ne kadar büyük olursa, tasarruf da o kadar büyük olur.

Choix de la teinte des facettes dentaires
Diş kaplamalarının renk tonunu seçme

Hepsi bu kadar da değil, çünkü Türkiye, takılan implant ve protezler için garanti ve bir operasyonun ardından bir sorun olması durumunda her zaman mevcut olan bir satış sonrası hizmet sunmaktadır.

Son olarak, genel bir kural olarak, diş tedavisi için geri ödeme süreleri çok kısadır. Sizi tıbbi tedavinizi bu ülkede gerçekleştirmeye ikna edecek bir başka avantaj.

İstanbul’da saç ameliyatı

Saç ameliyatları da Türkiye’de sağlık turizmi için en sık başvurulan nedenlerden biridir. Türkiye’de saç ameliyatı olmak isteyenlerin çoğunluğunu erkekler oluşturmaktadır.

Bunun nedeni, erkeklerin doğal olarak kellikten veya yeni başlayan kellikten muzdarip olma eğiliminde olmalarıdır. Bu yüzden saç ektirmek için Türkiye’ye geliyorlar.

Her şeyden önce, saç ameliyatının en büyük avantajı ekonomik olmasıdır. Avrupa’da ortalama olarak 1.000 greftin maliyeti 2.200 avro olarak tahmin ediliyor. Türkiye’de ise aynı fiyata 3.000 greft ektirebilirsiniz. İlginç, değil mi?

Chirurgien capillaire
Saç cerrahı

Saç implantları Türkiye’de en yaygın olarak uygulanan ameliyat türüdür. Ülke aynı zamanda bu alandaki teknolojik ve tıbbi ilerlemeleriyle de öne çıkmaktadır.

Günümüzde Türkiye’deki saç restorasyon c errahisi, diğer ülkelerdeki birçok hastanenin garanti edemeyeceği şekilde, hastaya herhangi bir acı vermeden muhteşem sonuçlar elde edebilmektedir.

İstanbul’da estetik cerrahi

Uzun zamandır çok yapay ve hatta ahlaksız olmakla eleştirilen estetik cerrahiye giderek daha fazla insan yöneliyor. Bu durum, doğuştan deformiteleri olan ya da kaza geçirmiş kişiler için olduğu kadar, vücutlarının nasıl göründüğü konusunda kompleks yaşayan diğer hastalar için de geçerlidir.

Kozmetik cerrahi alanında Türkiye, özellikle sağlık personelinin niteliği ve niceliği açısından bir kez daha zoru başarıyor. Ülkede, kozmetik cerrahi prosedürlerindeki becerileriyle dünya çapında tanınan toplam 1.200’den fazla kalifiye cerrah bulunmaktadır;

tracé d'une chirurgie faciale
Yüz cerrahisinin izleri

Türkiye, estetik cerrahinin demokratikleşmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Eskiden çok zenginlere mahsus olan estetik ameliyatlar artık giderek daha erişilebilir hale geliyor.

Bugün hemen herkes İstanbul’da ya da Antalya, İzmir, Bodrum, Ankara gibi Türkiye’nin herhangi bir şehrinde estetik ameliyat olabilir.

Ülke artık hastalara Avrupa’da mevcut olan tedavilerin aynısını yarı fiyatına sunuyor. Türkiye’nin medikal turizm sektöründeki başarısını bir kez daha haklı çıkaran cazip bir teklif.

Türkiye’de gerçekleştirilen başlıca kozmetik cerrahi prosedürleri burun estetiği, liposuction (genellikle karın), meme ameliyatı ve kalça ameliyatıdır.

Rinoplasti

Rinoplastinin amacı burun boyutunu düzeltmek ve ayarlamaktır. Estetik veya işlevsel nedenlerle veya her ikisi aynı anda yapılabilir. Türkiye’de rinoplastinin tahmini maliyeti 1.700 ila 2.500 Avro arasında değişmektedir.

Patiente avec un pansement sur le nez
Burnunda bandaj olan hasta

Abdominal liposuction

Bu, bazı insanların midelerinde bulunan yağ birikintilerini gidermek için tasarlanmış cerrahi bir prosedürdür. Çoğu obez insan için karın bir rahatsızlık kaynağıdır ve bundan kurtulmak için gereken diyete sadık kalamazlar.

Hastanın çıkıntılı karnı aşırı yağ kütlesinden kaynaklanıyorsa, karın liposuction ‘ının başarılı olabileceği unutulmamalıdır, ancak sorun başka bir yerde yatıyorsa, liposuction hiçbir şeyi çözmeyecektir.

Tracés pour une abdominoplastie
Abdominoplasti için izler

Türkiye’deki kliniklerde bu tür bir ameliyat, vakaya ve koşullara bağlı olarak 2.650 ila 3.100 Av ro arasında bir fiyata gerçekleştirilmektedir. Her halükarda, diğer ülkelerde, özellikle de Avrupa’da bulabileceğinizden çok daha ucuzdur.

Meme ameliyatı

Sanılanın aksine, meme ameliyatı sadece bir kadının göğüslerinin boyutunu büyütmekle ilgili değildir. Göğüs büyütmenin en yaygın nedeninin bu olduğu doğru olsa da, bazı kadınlar bunun tam tersi bir nedenle ameliyat olmaktadır.

Aslında, çok büyük göğüsler bir kadının hayatında bir handikap kaynağı olabilir ve günlük olarak ağrıya neden olabilir. Bu durum meme küçültme olarak bilinir.

Bu nedenle meme ameliyatı hem estetik hem de işlevsel nedenlerle yapılabilir. Türkiye’deki doktorlarla böyle bir operasyon için 2.200 ila 2.800 € arasında ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz.

Tracé pour une réduction mammaire
Meme küçültme için ana hatlar

Kalça rekonstrüksiyonu

Bu cerrahi operasyon, kalçaların boyutunun artırılmasını ve şeklinin iyileştirilmesini içerir. Günümüzün geçerli güzellik standartlarına göre kalça şeklinin önemli bir özellik olduğu kadınlarda açıkça uygulanmaktadır.

Bu tür bir cerrahi tedavi BBL Brezilya kalça kaldırma olarak da bilinir, çünkü bu fikrin 1960’larda Brezilya’da ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Brezilya tipi yüz germenin, bazı insanların düşündüğü gibi kalçalara silikon uygulanmasını içermediğini bilmek önemlidir.Vücudunuzun bir bölümünden kendi yağınızın alınmasınıve kalçanıza yeniden enjekte edilmesini içerir.

Fesses galbée après un BBL
BBL sonrası şekillendirilmiş kalçalar

Bu prosedür diğerlerine göre biraz daha pahalıdır ve duruma bağlı olarak tahmini ortalama fiyatı 2.500 ila 3.200 € arasındadır. Bununla birlikte, Avrupa’da ve başka yerlerde bulabileceğiniz her şeyden ve mevcut en iyi kaynaklardan doğal olarak çok daha ucuzdur.

İster sağlıklı ister tekerlekli sandalyede olun, kuruluşumuz hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için erişilebilirdir.

Türk sağlık hizmetlerinin kalitesinin dünya çapında onayı

Birçok kişi Türk hastanelerinin sunduğu tıbbi hizmetin kalitesine şüpheyle yaklaşmaktadır. Bu güvensizliğin temel nedeni, daha önce de belirttiğimiz gibi, bazen başka yerlere göre %80’e varan oranlarda daha ucuz olan garip fiyatlardır. Yine de Türk tıbbının yüksek kalitede olduğuna dair kanıtlar hiç de az değil.

JCI Accréditation
JCI Akreditasyonu

En güvenilir ve tanınmış uluslararası kuruluşların birçoğu Türkiye’deki tıp kalitesini kabul etmektedir. Bunlar arasında JCI (Joint Commissions International), JCAHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations) ve ISO yer almaktadır.

Önemli bilgiler

Türkiye ‘de sağlık turizmi, on yıl gibi kısa bir sürede kendi alanında dünya liderlerinden biri haline gelmiştir. Ülkede her yıl 250.000’den fazla cerrahi operasyon gerçekleştir ilmektedir.

İslam dininde sağlık turizminin haram olmadığı unutulmamalıdır. Vücudu etkileyen bir kusurun giderilmesini amaçladığı için helaldir ve kabul görmektedir.

Türkiye, hastanelerinin ve cerrahlarının kalitesi ve aynı zamanda sunmayı başardığı fiyatlar sayesinde bu kadar göz kamaştırıcı bir başarı elde etmiştir. HIV’li kadın ve erkekler kabul ediliyor. Ameliyatların, seyahat masrafları da dahil olmak üzere Avrupa’dakinden %70’e kadar daha ucuza mal olduğunu görmek dikkate değer bir başarıdır.

Dolayısıyla, düşük maliyetli bir ameliyat arıyorsanız, Türkiye muhtemelen en iyi seçeneklerinizden biridir. Özellikle de Türk tıbbının üstün olduğu alanlardan birindeyseniz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’ye seyahat etmek için VİZE’ye ihtiyacım var mı?

Eğer Avrupa vatandaşıysanız, Türkiye’ye gitmek için vize almanıza gerek yoktur. Türkiye’de geçirilecek toplam gün sayısının 90 günü aşmaması şartıyla. Ancak, Türkiye’ye giriş tarihinden en az 150 gün daha uzun geçerlilik tarihi olan geçerli bir pasaport veya kimlik kartı ibraz etmeniz gerekmektedir.

Yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar için geri ödeme almak mümkün değildir. Avrupa’da bile, kozmetik operasyonların çoğu Avrupa sağlık sigortası fonu tarafından geri ödenmemektedir. Bu nedenle seyahat sigortası yaptırmanız tavsiye edilir.

Türkiye’de kozmetik cerrahi genellikle aşağıdaki 4 Türk şehrinde gerçekleştirilmektedir: İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya. Bu ülkeyi tercih etmenizde en önemli etken, şehirlerinin turistik yapısı ve Avrupa’ya kıyasla %70 daha ucuz olan fiyatlarıdır.

Tıbbi bir seyahatin ardından, spor faaliyetlerine kademeli olarak devam etmelisiniz. Ayrıca, her ameliyat farklıdır ve belirli bir dinlenme süresi gerektirir. Lütfen cerrahınız tarafından belirlenen nekahat dönemine uyun.

Medikal turizm, önemli ölçüde tasarruf yapmanızı ve aynı zamanda yeni yerler keşfetmenizi sağlar: Tunus, Tayland, İspanya, Brezilya, vb. Türkiye, tedavi hızı ve bakım kalitesi açısından paranızın karşılığını en iyi şekilde veren ülkedir.

Eve dönmeden önce, ameliyatınızın 5. Gününde bir kontrol muayenesi gerçekleştireceğiz. Tüm rötuş işlemleri ücretsiz olarak karşılanacaktır. Konforunuz için otel sağlanacaktır. Daha sonraki komplikasyonlar durumunda, sadece uçak biletinizi ödemeniz gerekecektir.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️