Türkiye’de diş kaplamaları

diş kaplama Türkiye 2 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de diş kaplama yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bu nihai rehber, İstanbul’da diş tedavisi, ameliyat sonrası takip ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Bir fiyat teklifi isteyin ve yıldız bir gülümseme için Türkiye’deki en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki diş kaplamaları hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diş kaplama fiyatları

Türkiye’de İstanbul’da diş kaplamasının fiyatı 200 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bir Emax® veya Lumineers® kaplamanın maliyeti 180 € ile 350 € arasında değişebilir. İstanbul’da 8 günlük bir konaklama gereklidir. Tedavi 1 hafta sürmektedir.

Bu fiyata ameliyat öncesi konsültasyon, röntgen, ölçü, takma, anestezi, otel ve havaalanı transferi dahildir. Sonuçlar hemen görülebilir.

Zirkonya diş kaplama180 €
Seramik diş kaplama200 €
Emax diş kaplama250 €
Lumineers diş kaplaması350 €

Türkiye’de diş kaplamaları: Nihai rehber

İstanbul’da“Hollywood Gülüşü” olarak da bilinen diş kaplamaları, dişlerin üzerine kabukların yerleştirilmesinden oluşur. Deneyimli diş hekimleri, yüksek kaliteli kaplamalar, %100 başarılı bir operasyon ve hepsinden önemlisi çok uygun bir maliyet– tıpkı Antalya gibi İstanbul da dişlerin yeniden şekillendirilmesi için tercih edilen bir destinasyondur.

choisir la teinte pour un sourire de star avec les facettes dentaires à istanbul
Kaplamalarınızın rengini seçme

İslam dininde diş kaplamaları haram değildir. Amaç dişleri etkileyen bir kusuru gidermek ise kabul edilir.

Türkiye’de diş kaplamasına hazır mısınız? Kılavuzu takip edin.

Diş kaplamaları nedir?

Takma tırnaklar parmaklar için neyse, diş kaplamaları da dişler için odur. Bir kozmetik diş hekimliği tekniği olarak, dişlerin görünen yüzeyine ince bir malzeme tabakasının (genellikle seramik veya kompozit) yapıştırılmasını içerir.

résultat avant après des facettes dentaires à Istanbul
İstanbul’da diş kaplamalarının öncesi ve sonrası sonuçları

Hem erkekler hem de kadınlar için tasarlanan diş kaplamaları, dişlerin rengini düzeltmek veya üst üste binen veya aralıklı dişler gibi küçük yanlış hizalamaları gizlemek için kullanılabilir.

Bir diş cerrahisinde gerçekleştirilen bu işlem, çiğnemenin ana işlevine hiçbir şekilde müdahale etmez. Ayrıca kırılgan dişlerin korunmasına ve minenin korunmasına yardımcı olur. Dahası, bakımı kolaydır: günde üç kez fırçalamanız yeterlidir.

İstanbul’daki hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul

Küçük düzeltmeler için estetik bir çözüm

Yetişkinler için veya 18 yaşından itibaren önerilen diş kaplamaları Türkiye’de yalnızca sağlıklı bir yaşam tarzına sahip hastalara uygulanabilir.

Instagram’daki ünlüler veya influencer’lar gibi yıldız bir gülümseme için çok tatlı veya çok asitli yiyecek ve içecekleri sınırlandırmalısınız. Dikkatli olun, tırnaklarınızı yemeniz veya kaleminizi çiğnemeniz artık mümkün olmayacaktır.

Schéma pour comprendre la pose d'une facette dentaire en Turquie
Türkiye’de bir diş kaplamasının nasıl takıldığını gösteren diyagram

Bu teknik aşağıdakiler üzerinde etkilidir:

  • Diş beyazlatma ile artık giderilemeyen lekeler.
  • Aralıklı, kötü konumlandırılmış veya diastemalı dişler.
  • Hafif kırık veya hasarlı dişler
  • Kötü konumlandırılmış kesici dişler.

Öte yandan, bruksizmden muzdaripseniz diş kaplamaları uyumsuzdur. Kaplamaların birbirine sürtünme riski vardır. Eksik sinirler veya çürük dişler söz konusu olduğunda da. Aynı durum periodontal hastalık için de geçerlidir.

Diş hekiminin muay enehanesinde yapılacak bir teşhis, diş kaplamalarının takılıp takılamayacağını belirleyecektir. İstanbul, İzmir ve Antalya’daki en iyi diş hekimlerini tavsiye edebiliriz.

Türkiye’de farklı diş kaplama türleri

En son teknoloji, yüksek kaliteli malzemeler: Türkiye’deki diş kaplamaları son derece sofistike olmalarıyla ünlüdür.

Özellikle İstanbul ‘da, şehrin cazibesi, aynı zamanda cerrahinin kalitesi ve operasyonların başarı oranı gülümsemenizi geri kazanmak için yeterlidir.

Différence entre vraies dents et facettes dentaires
Gerçek dişler ve diş kaplamaları arasındaki fark

Diş kaplamalarının yapımında genellikle iki tür malzeme kullanılır: kompozit reçine ve seramik. Her ikisi de gülüşün görünümünü iyileştirmeye ve uyumlu bir gülüş oluşturmaya yardımcı olur.

Kompozit reçine

Kompozit reçine diş kaplaması, doğrudan diş hekimi tarafından ofiste takılan bir kabuktur. Herhangi bir özel hazırlık gerektirmez. Kabuk (beyaz dolgu) doğrudan dişin üzerine şekillendirilir. İşte avantajları:

  • Dişlerinizdeki kusurları maskelemek ve mükemmel diş hizalamasını sağlamak için tek bir randevu;
  • Anında etki gösteren hızlı bir tedavi, aynı zamanda daha az maliyetli;
  • Bakımı ve onarımı kolaydır;
  • Seramikten daha kısa ömürlüdür.
Schéma explicatif sur les facettes dentaires
Diş kaplamalarının nasıl uygulandığını açıklayan diyagram

Seramik ve porselen

Seramik veya porselen diş kaplaması yapmak için dişlerin bir ölçüsünün alınması gerekecektir. İkinci bir randevu, diş hekiminin kaplamayı dişe yapıştırmasını sağlayacaktır. İşte avantajları

  • Parlak dişler için doğal, yarı saydam bir görünüm;
  • Kolay bakım ve uzun ömürlü aşınma. 20 yıla kadar dayanabilirler;
  • Kompozit kaplamalardan daha pahalıdır ancak daha dayanıklıdır;
  • Zaman içinde renk değiştirmez.

Zirkonya

Zirkonya veya zirkonyum doğal bir kimyasal bileşiktir. Diş etleri ile biyolojik olarak uyumludur. Beyaz renktedir, belirli bir yarı saydamlığa sahiptir ve kaplamalara doğal bir görünüm verir. İşte avantajları:

  • Dişlerin doğal, yarı saydam görünümü;
  • Estetik açıdan hoş sonuçlar;
  • Zaman içinde renk değiştirmez. Kahve, çay ve nikotine karşı dayanıklıdır.
Sourire avec des facettes Ziconium
Zirkonyum veneerler ile gülümseyin

En iyi diş kaplama markaları

Seramik veneerler, kompozit veneerlerden daha popülerdir, bunun birkaç açık nedeni vardır: daha doğal ve uzun ömürlü bir etki sunarlar. İşte seramik kaplama markalarına bir bakış:

Emax® markası

IPS e.max® veneerler tescilli bir markadır ve Emax markası tarafından üretilen porselen v eneerleri ifade eder.

Hastalar ve aynı zamanda İstanbul’daki diş hekimleri arasında çok popüler olan Emax diş kaplamaları, feldspatik seramik, cam ve lityum kullanılarak ölçüye göre kalıplanır.

Yüzeyi pürüzlendirmek ve diş kaplamasının mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlamak için 0,3 mm aşağı eğelenmiş dişin ön tarafına uygulanırlar. Bu bileşim onları zaman içinde daha dayanıklı hale getirir.

Emax diş kaplamalarının ömrünün 10 ila 15 yıl arasında olduğu tahmin edilmektedir, hatta mükemmel bir yaşam tarzınız varsa daha da uzun olabilir.

Schéma d'une dent limée
Eğelenmiş bir dişin diyagramı

Emax diş kaplamaları daha incedir. Doğal bir görünüm ve hafif bir yarı saydamlık sunarak mineye daha yakın doğal bir görünüm verirler.

Emax veneerlerin bir diğer avantajı da metal içermemeleri ve bu sayede diş etleriyle sağlıklı ve biyolojik olarak uyumlu olmalarıdır. Dahası, kesici dişler, köpek dişleri ve bazı durumlarda premolar dişler için eşit derecede uygundurlar.

Lumineers® markası

Lumineers® bir Amerikan diş kaplama markasıdır. İlk olarak 90’lı yıllarda Hollywood’da ortaya çıkmış ve kısa sürede Hollywood yıldızları arasında çok popüler olmuştur. Hollywood Gülüşü adı da buradan gelmektedir.

Opak beyaz ve oldukça yarı saydam olan Lumineers diş kaplamaları size mükemmel şekilde hizalanmış, ışıltılı dişler verir. Sadece 0,3 mm kalınlığındadırlar. Ağız içine yerleştirildiğinde çiğneme fonksiyonuna veya çene oklüzyonuna müdahale etmemelidir.

facette dentaire lumineers en Turquie
Türkiye’de Lumineers® diş kaplamaları

Lumineers diş kaplamalarının takılabilmesi için önce bir diş ölçüsü alınması gerekir. Ancak bunların takılmaya hazır hale gelmesi yaklaşık 3 hafta sürecektir.

Türkiye’de bir diş kaplamasının takılmasında yer alan farklı aşamalar

Türkiye’de diş kaplaması takılması yüksek hassasiyetli bir ortodontik işlemdir. Bir diş cerrahı tarafından bir diş cerrahisinde ölçüye göre yapılır.

İlk konsültasyon

İlk konsültasyon sırasında dişlerinizin şekli ve konumu, boyutları ve ihtiyacınız olan diş kaplama sayısı hakkında görüşeceğiz. Gerekirse bir röntgen ve dişlerin bir kalıbı alınabilir.

Premiere consultation dentaire à Istanbul
İstanbul’da ilk diş konsültasyonu

Dişlerinizi şekillendirmek

Bu ikinci aşama dişlerinizin kalıbının alınmasını içerir. Kompozit veneer tercih ediyorsanız bunun gerekli olmadığını unutmayın. Ancak, Emax veya Lumineers veneerler için bu adım çok önemlidir.

Bunu yapmak için uygulayıcı, içine reçinenin döküleceği bir tepsi kullanacaktır. Daha sonra hastanın ağzına yerleştirilir. Tepsiyi çıkarmadan önce birkaç dakika beklemeniz gerekecektir, böylece reçine dişler üzerinde sıkıca kalıplanmış olarak kalır.

Création du moule dentaire à Istanbul
İstanbul’da diş kalıbının oluşturulması

Dişlerin hazırlanması

Kalıp yapıldıktan sonra uygulayıcı, kaplamaların yerleşmesine yardımcı olmak için mineyi hafifçe zımparalamayı düşünebilir.

Yerleştirme

Diş cerrahı, kaplamayı yapıştırmak için her dişe bir çimento uygulayacaktır. Operasyon lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyon 35 dakika ile 4 saat arasında sürer. Diş kaplamalarının nihai yapıştırılmasından önce geçici bir deneme yapılacaktır.

Après la pose des facettes dentaires en Turquie
Türkiye’de diş kaplamalarından sonra

Montajdan sonra

İlk birkaç saat içinde, özellikle yemek sırasında biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz. Ancak yeni dişlerinize alıştıkça bu durum ortadan kalkacaktır. Kaplamaların diş etlerinize ve minenize yapışıp yapışmadığını kontrol etmek için önümüzdeki iki gün içinde bir kontrol planlanır

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Diş kaplaması taktırırken bazı nadir riskler olabilir:

  • Renk uyumu sorunları;
  • Sıcak ve soğuğa karşı diş hassasiyeti;
  • İltihaplı diş etleri;
  • Olası diş çürümesi;
  • Anesteziye karşı alerjik reaksiyon.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmelisiniz.

Diş kaplamalarının takılmasına ilişkin açıklayıcı video

Önemli bilgiler

Diş kaplamaları, doğal dişler gibi çürüklere karşı korumalı değildir. Dahası, diş etleri kaplamaların etrafında büyümeye devam edecektir, bu nedenle ağız bakımı şarttır.

Kaplamaların bakımı çok az çaba gerektirir:

  • Dişlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçası ile fırçalamak;
  • Kirden kurtulmak için diş ipi kullanımı;
  • Beyazlığın bozulmaması için düzenli diş taşı temizliği.

Dişleri ve kaplamalarıkahverengiye dönüştürebilenkahve, çay veya tütün tüketimini sınırlayın. Karamel ve enginar yaprakları veya çeneyi çekebilecek herhangi bir gıdadan da sak ının.

photo avant après de facettes dentaires
Diş kaplamalarının öncesi ve sonrası fotoğrafı

Türkiye’de diş ve güzellik turizmi

Türkiye tıp ve diş turizmi için bir cennettir. Yüksek teknoloji estetiğinin evi olan İstanbul, estetik cerrahi ve kaplama veya diş implantları için diş cerrahisi için en iyi adreslerle doludur.

Boğaz’ın muhteşem manzarası, üst düzey turistik ve tıbbi altyapıya sahip klinikler ve uygun operasyon maliyetleri ile Türkiye tercihi hızlı bir şekilde yapılır.

HIV virüsü taşıyor musunuz? Hem siz hem de personel için tam bir güvenlik içinde diş kaplamaları taktırmanız için özel bir diş kliniği ayrılmıştır.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de all-on-4 diş implantları

Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
İstanbul’un Boğaz’a bakan muhteşem panoramik manzarası

Erişilebilirlik taahhüdümüz, tekerlekli sandalye kiralama hizmetini ve hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için kişiselleştirilmiş yardımı içermektedir.

Doğru diş hekimini seçmek

Türkiye’de, özellikle İstanbul’da kaplama konusunda uzmanlaşmış çok sayıda diş cerrahı bulunmaktadır. Ancak Türkiye’de diş kaplamalarınızı takacak diş hekimi söz konusu olduğunda, başarısız bir operasyondan kaçınmak için en iyisini seçmek en iyisidir.

Bunun ölçüye göre yapılan ve geri dönüşü olmayan bir operasyon olduğu göz önüne alındığında, yetkin ve deneyimli bir diş hekimi seçmek önemlidir.

Seyahat hazırlığı

Türkiye’ye seyahatiniz için hazırlanın. Belirli Avrupa ülkelerinden bir kimlik kartınız varsa, vizeye ve hatta pasaporta ihtiyacınız olmayacaktır.

Koordinatörümüz uçak biletiniz, taksi, konaklama, tercüman, tedavi ve ilaçlarınızı içeren her şey dahil paketi önerecektir. Bu paket maliyetleri sınırlar ve hoş olmayan sürprizleri önler.

coordinatrice dentaire à Istanbul en Turquie
İstanbul, Türkiye’de diş koordinatörü

Kaplamalar ne kadar dayanır?

Kaplamalar diş minesine tamamen yapıştırıldıklarında uzun ömürlüdürler. Masif porselen kaplamalarda 20 yıl veya daha fazla, kompozit kaplamalarda ise 7 ila 10 yıl kadar dayan abilirler.

Kaplamalar renk değiştirebilir mi?

Daha ucuz malzemelerden yapılan diş kaplamaları zamanla lekelenebilir ve/veya renk değiştirebilir. Kompozit veneerler zamanla renk değiştirebilirken, porselen veneerlerin lekelenmesi son derece zordur.

Diş kaplamaları için Türkiye’de ne kadar kalmalıyım?

İstanbul’da 8 gün kalmanız gerekmektedir. Ülkenin güzelliğinin tadını çıkarmak veya yeni dişlerinizin baştan çıkarıcı gücünü test etmek için daha uzun kalmanızı engelleyecek hiçbir şey yoktur.

Calcul des devis médical par la coordinatrice
Koordinatör tarafından tıbbi tahminin hazırlanması

Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de bir diş kaplaması ne kadar sürer?

Türkiye’de takılan diş kaplamaları çok dayanıklıdır. Ömürleri kalitelerine göre değişir. Kompozit kaplamalar 7 ila 10 yıl arasında dayanır. Porselen veya seramik kaplamalar ise 20 yıla kadar dayanabilir.

Kompozit veya seramik kaplamalar, özellikle çok az üst üste binen dişler varsa, üst üste binen dişleri düzeltmenin iyi bir yoludur. Ancak doğal, estetik ve uzun ömürlü bir sonuç elde etmek için özel olarak yapılmaları gerekir.

Gerektiğinde, diş kaplamaları seramik kronlara yapıştırılabilir. Bu, bir diş kronunun kırılması durumunda söz konusudur. Öte yandan, kötü konumlandırılmış bir kuronun diş kaplaması ile gizlenmesi kesinlikle yasaktır.

Dişlere hacim kazandırmaktan kaçınmak ve çok güçlü bir bağ sağlamak için dişlerin hafifçe törpülenmesi tercih edilir. Lumineers® adı verilen ultra ince kaplamalar kullanarak dişleri düzeltmeden kaplama uygulamak da mümkündür.

Diş kaplamaları doğal dişler kadar güçlüdür. Birkaç önlem alarak normal şekilde yiyebilirsiniz: Sert, yapışkan veya asitli yiyeceklerden kaçının. Yavaş ve dikkatli çiğneyin. Yumuşak bir diş fırçası kullanın ve düzenli olarak diş hekiminize danışın.

Türkiye’de diş kaplaması taktırmak için en az 10 gün kalmanız gerekir. Aslında, tüm tedavinin tamamlanması 7 gün arasında sürer. Ancak tüm bu süreyi diş kliniğinde geçirmeyeceksiniz. Diş hekimi ile sadece 4 konsültasyon gereklidir.

İstanbul’da diş kaplama uygulaması ağrısızdır. Ağrısız ve güvenli bir işlemdir çünkü dişleri devitalize etmeye gerek yoktur. Birkaç dişin törpülenmesi gerektiğinde, operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Herhangi bir acı hissetmezsiniz.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️