Türkiye’de Mommy Makeover

anne makyaji i̇stanbul 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Mommy Makeover operasyonu, anne olmuş ve eski vücut şekillerine kavuşmak için göğüs büyütme, liposuction veya karın germe ihtiyacı olan kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’de Mommy Makeover hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de Mommy Makeover

Türkiye’de bir Mommy Makeover ortalama maliyeti 4.700 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 4.000 Euro ile 6.500 Euro arasında değişebilir. Bu fiyata meme dikleştirme, abdominoplasti ve liposuction dahildir. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 3 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gün, hastanede kalış süresi ise 1 gecedir. Nihai sonuç 7 ay içinde görülebilir.

Mommy Makeover4500 €
Liposuction2200 €
Göğüs dikleştirme2000 €
Abdominoplasti2800 €

“Mommy Makeover” veya “vücut şekillendirme” nedir?

Hamilelik ve emzirme döneminde, bir kadının vücudu kilo alımına bağlı olarak değişime uğrar. Göğüsler büyür ve karın bölgesi genişler. Vücut çok iyi iyileşmedikçe ve cildin esnekliği çok iyi olmadıkça, kadınların Mommy Makeoverna ihtiyacı yoktur.

Ancak genel olarak, kadınlar karınları sarktığı veya bellerinin etrafındaki inatçı yağlardan kurtulamadıkları veya göğüsleri söndüğü için bunlara ihtiyaç duyarlar

Aynı anda birkaç operasyon geçirmek cesaret kırıcı olsa da, hastanın sağlığı yerindeyse, tamamen faydalıdır.

Photo de face et de dos d'un Mommy Makeover
Bir Mommy Makeoverin ön ve arka fotoğrafı

Birçok kadın bu doğum sonrası estetik ameliyatla ilgilenmektedir. Bunun nedeni, çocuklarının emzirilmesine gerek kalmaması ve kadınların eski vücutlarını geri almak ya da en azından yeterince benzer görünen bir vücuda sahip olmak istemeleridir. Çok az insan Mommy Makeover’ın ne olduğunu biliyor.

Türkiye’ye Mommy Makeover için gelen hastalar iyi sonuçlar ve doğal bir görünüm elde edeceklerini bilirler. Bu operasyon, anne olmuş ve eski vücut şekillerine kavuşmak için meme büyütme, karın germe veya karın germe ameliyatlarına ihtiyaç duyan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Hastanın profiline bağlı olarak başka operasyonlar da planlanabilir.

Peki Mommy Makeover nedir?

Mommy Makeover, aynı anda gerçekleştirilen nispeten standart bir plastik cerrahi karışımıdır: göğüs dikleştirme, karın germe ve liposuction (genellikle karın bölgesi).

Bunlar genellikle en yaygın prosedürlerdir. Bununla birlikte, hastanın isteği veya doktorun önerisi üzerine meme küçültme veya büyütme de yapılabilir.

Sezaryen ameliyatı geçirmiş kadınlar da yara izlerini revize ettirebilirler. Bazı durumlarda, bu prosedür neredeyse tüm vücudu dönüştürme ameliyatına benzemektedir.

Mommy Makeover’ın iyi yanı, sonuçların tek seferde elde edilmesi ve birkaç prosedür için iyileşme sürelerinin birleştirilmesidir. Bir kadın istediği vücut görüntüsüne tek seferde kavuşur. Buna bir bakıma vücut şekillendirme de denebilir, çünkü vücudunuz yeniden şekillendirilecek, değiştirilecek veya değiştirilecektir.

Simulation photo avant et après d'un Mommy Makeover
Mommy Makeover öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Neden Mommy Makeover en iyi seçimdir?

Buna ek olarak, her operasyondan sonra iyileşme süresi, ağrılar vardır. Oysa Türkiye’de Mommy Makeover prosedürü ile hasta her şeyi tek seferde yapar ve bir sonraki operasyon için fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanmak yerine iyileşmesine konsantre olabilir.

İstanbul’da doğum sonrası estetik cerrahi

Hamilelikten sonra bir kadının vücudu birçok yönden etkilenir: göğüsler sönebilir veya sarkabilir, karın sarkabilir veya inatçı yağlar olabilir, göğüsler çok büyük hale gelmiş olabilir.

Bu nedenle klinik büyük olasılıkla aşağıda açıklanan prosedürlerden en az üçünü uygulayacaktır. Elbette hasta konsültasyon sırasında “ben bu estetik ameliyatı istemiyorum” diyebilir. Ancak, İstanbul’daki plastik cerrah en iyisinin ne olduğunu tavsiye etmelidir.

Tracé pour un Mommy Makeover
Mommy Makeover için Plan

Meme dikleştirme ve implantlar

Konsültasyon sırasında hastaya ne büyüklükte bir meme istediği sorulur ve memede sarkma olup olmadığı kontrol edilir. İmplantlar genellikle meme ceplerinin büyüklüğüne ve hastanın vücuduna göre seçilir.

Bazı hastalar implant istemeyebilir (çok nadiren) ve basit bir yüz gerdirme ile mutlu olurlar, bu nedenle sadece yüz gerdirme yapılır. Mastopeksi hakkında daha fazla bilgi için lütfen meme dikleştirme ameliyatı sayfamıza bakın.

Meme küçültme

Bu prosedür tek başına oldukça yaygındır. Ancak Mommy Makeover prosedürü ile birlikte en yaygın olanı değildir. Bununla birlikte, hasta küçük bir vücuda sahipse ancak göğüsleri beğenisi için çok büyük hale gelmişse, meme implantları yerine meme küçültme prosedürü uygulanabilir. Bu prosedür hakkında daha fazla bilgi için lütfen Türkiye’de meme küçültme ameliyatı sayfamızı ziyaret edin.

Tracé pour un Mommy Makeover
Mommy Makeover için Arsa

Abdominoplasti

Abdominoplasti, karnı düzleştirmek ve fazla deriden kurtulmak için tasarlanmış bir prosedürdür. Yağ veya deri miktarı çok fazla değilse, doktor mini-abdominoplasti yapmaya karar verebilir. Bununla birlikte, fazla yağ veya cilt çok fazlaysa, doktor abdominoplasti yapmayı tercih edebilir.

Mommy Makeover açıklayan video

Liposuction

Hamilelikten sonra, hasta egzersiz ve diyet yapıyor olsa bile, bazen gitmeyen yağlara sahip olmak normaldir. Liposuction bu nedenle iyi bir seçimdir. Çeşitli liposuction teknikleri vardır.

  • Mide, kalça ve popo liposuction’ı
  • Yüksek çözünürlüklü lazer liposuction
Tracé d'un chirurgien pour un Mommy Makeover
Mommy Makeover için bir cerrahın taslağı

Konsültasyon sırasında plastik cerrah size hangi tekniği kullanacağını söyler. Her teknik farklı olduğu için fiyatlar da buna göre değişir. Bu prosedür hakkında daha fazla bilgi için lütfen Türkiye’de liposuction sayfamıza bakın.

Türkiye’de Mommy Makeover

Son yıllarda Türkiye’de estetik cerrahi, özellikle de Mommy Makeover için yabancılar tarafından yoğun talep görmektedir, çünkü Türk plastik cerrahlar bu prosedürü uzun yıllardır uygulamaktadır ve bu nedenle büyük bir deneyim kazanmışlardır.

Eski hastalarımızdan gelen tepkiler, cerrahların sahip oldukları bilgi zenginliği sayesinde anneler için doğal görünümlü plastik cerrahi sonuçları elde edebildiklerini kanıtlıyor. Bu sayede hastalarımız sanatın kurallarına göre ameliyat olacaklarından emin olabilirler.

Hastalarımız İstanbul’daki plastik cerrahi operasyonlarından sonra şehri gezmenin keyfini çıkarıyor çünkü İstanbul’da alışveriş de operasyon fiyatı gibi çok uygun.

Ensemble de silhouettes féminines
Kadın siluetleri seti

Türkiye’de Mommy Makeover ameliyatı genellikle 3 ila 7 saat arasında sürer ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra herhangi bir ağrı veya rahatsızlık yaşamanız durumunda, Türkiye’de kaldığınız süre boyunca haftanın 7 günü, günün 24 saati bakım hizmetimiz mevcuttur.

Türkiye’de Mommy Makeover Faydaları

EniyiKlinik.com her şey dahil Mommy Makeover paketleri sunuyor. Sadece en iyi uzman kliniklerle çalışıyoruz.

Hastalarımızın İstanbul’daki tedavileri sırasında alacakları tedavi paketi, ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi ve paralarının karşılığını en iyi şekilde içerir:

Tracés du chirurgien avant opération
Cerrah tarafından ameliyat öncesi takipler
  • İstanbul’un en iyi cerrahlarından biri ile Mommy Makeover
  • 4 yıldızlı bir otelde 6 gece konaklama
  • Genellikle hastanede 2 gece
  • Özel araçla havaalanı-otel transferi
  • Kişisel ev sahibi
  • Ücretsiz check-up ve periyodik takip

Mommy Makeover Sonuçları

Mommy Makeover prosedürü nihayet sona erdi. Ama burada bitmiyor. Hasta belirli kurallara uymadığı sürece sonuçlar kalıcı değildir.

İşlemden sonra hastalar kendilerini besleyici ve aktif bir yaşam tarzına adamalıdır. Bu, annelik estetiğinin sonuçlarının çok uzun süre devam etmesini sağlamanın en etkili yoludur. Hastaların seçtikleri diyet ve yaptıkları egzersiz miktarı, sonuçlarınızın tutarlılığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır.

Tracès du chirurgien avant une mommy makeover
Annelik estetiği öncesi cerrahın talimatları

Uygun bir diyet normalde proteinler, taze sebzeler ve kepekli tahıllar içerir. Elbette herkes farklıdır ve bazı hastalar kalifiye bir beslenme uzmanıyla çalışmanın faydalarını görmektedir. Aynı durum, hem vücutlarına hem de yaşam tarzlarına uygun bir fitness programı bulabilmeleri için kişisel eğitmenlerle çalışma istekliliği için de geçerlidir.

Başka bir deyişle, bir Mommy Makeover nihai sonucu önemli olabilir ve uzun sürebilir, ancak her şey hastaya bağlıdır. Yeni yağ oluşumunu önlemek ve yeni figürünü korumak için hastanın da çaba göstermesi gerekir. Yapılacak işin miktarı tamamen hastanın ihtiyaçlarına ve fiziksel özelliklerine bağlıdır.

Tracés du chirurgien avant une chirurgie post-accouchement
Doğum sonrası ameliyat öncesi cerrahın izleri

Ameliyat sonrası takip :

  • 1. Hafta: Mommy Makeover prosedüründen sonraki en zor iyileşme dönemi. Hastanın vücudu bir travma durumunda olacaktır, bu nedenle hastalar uyumak, yemek yemek, tuvalete gitmek veya kan dolaşımını sağlayacak kadar hareket etmekten fazlasını yapamayacaklardır.
  • 2. Hafta: Hasta hissettiklerinde bir farklılık olduğunu fark etmeye başlayacaktır. Bu, operasyon geçiren bölgelerde ağrılı ve hassas olabilir
  • 3. Hafta: Bu hafta en zor olanıdır. İyileşme eskisi kadar hızlı değildir, ancak hasta yine de kendini yorgun hissedecektir.
    Hasta düzgün iyileşme için mümkün olduğunca fazla zaman tanımalıdır. Bu nedenle yanında yardımcı olacak birinin (arkadaş veya aile üyesi) olması iyi bir fikir olacaktır.
  • 4. Hafta: Şişlik inmiştir ve hasta kendini daha enerjik hissetmelidir.
  • 5. ve 6. Haftalar: Hasta büyük değişiklikler hissetmeye başlamalıdır. Hastalar normal egzersizlerine devam edebilirler, ancak orta yoğunlukta. Şişlik azalmalı ve kesiler kapanmalıdır.
Simulation avant après
Simülasyon öncesi ve sonrası

Şişliğin tamamen geçmesi bir yıl kadar sürebilir. Hasta daha önce karın germe ameliyatı geçirmişse bu normaldir.

Türkiye’de Mommy Makeover

Yıllar geçtikçe plastik cerrahi giderek daha popüler hale geldi. Bununla birlikte, ‘moda’ haline geldikçe, insanlar fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmek için bunu yapmaya başladılar. Ancak fiyatlar düşmedi.

Bu nedenle hastalar kendi ülkeleri dışındaki ülkelere bakmaya başladı. Örneğin Türkiye, fiyatların uygun olması ve Türk plastik cerrahların son derece deneyimli olması nedeniyle plastik cerrahi için çok popüler bir ülke haline geldi.

Hastalar Mommy Makeover’ın maliyetini kendi ülkelerindeki fiyatlarla karşılaştırdıklarında, İstanbul’daki fiyatların çok düşük ve doktorların kalitesinin çok yüksek olduğunu fark ediyorlar. Yani Türkiye’ye gelen hastalar için bu bir kazan-kazan durumu.

Photo avant et après d'une Mommy Makeover en Turquie
Türkiye’de Anne Makyajı öncesi ve sonrası fotoğrafı

Türkiye, deneyimli cerrahları, her yıl gerçekleştirilen çok sayıda operasyon, olumlu sonuçlar, makul fiyatlar ve sağlık turizmine yönelik devlet teşvikleri sayesinde Mommy Makeover operasyonları için en popüler ülkelerden biridir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Mommy Makeover sırasında bazı nadir riskler olabilir:

  • Kesilerin kötü iyileşmesi ;
  • Meme ucunda his kaybı;
  • İmplantlarda sızıntı veya yer değiştirme;
  • Kapsüler kasılmalar;
  • Meme dokusunda hasar;
  • Emzirememe.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde Mommy Makeover haram olmadığını unutmayın. Vücudu etkileyen bir kusuru gidermeyi amaçlıyorsa kabul edilir.

Engelli kişilerin keyifli bir konaklama geçirmesini sağlamak için özel tesisler kurulmuştur. Kliniğimiz tekerlekli sandalye kullanıcıları için erişilebilirdir.

İstanbul’da operasyon öncesi ve sonrası tavsiyeler

Hastanın hamile olma ihtimali veya sağlık sorunları varsa operasyon İPTAL edilecektir (anestezist hastayı ameliyathaneye almadan önce kontrol edecektir).

Ameliyattan iki hafta önce:

  • Alkol veya sigara içmeyin. Nikotin kan dolaşımını etkileyerek ameliyatınızın sonucunu etkileyebilir ve anesteziden kaynaklanan komplikasyon riskini artırabilir.
  • İbuprofen (Advil, Motrin), aspirin, anti-enflamatuar ilaçlar veya E vitamini içeren herhangi bir ürünü almayı bırakın.
Photo avant et après d'une Mommy Makeover de dos en Turquie
Türkiye’de Sırt Mommy Makeover öncesi ve sonrası fotoğrafı

Ameliyattan bir gün önce:

  • GECE YARISINDAN SONRA BIR ŞEY YEMEYI VEYA IÇMEYI BIRAKIN.

Ameliyat günü:

  • Hastaneye gitmeden önce duş alın.
  • Makyaj yapmayın. Saçlarında hiçbir ürün olmamalı ve tırnak cilası ve takma kirpikler çıkarılmalıdır.
  • Bol kıyafetler ve rahat ayakkabılar içeren bir çanta alın.
  • Mücevher takmayın veya değerli eşyalarınızı getirmeyin.

Ameliyat sonrası talimatlar:

Silhouhette féminine avec tracés du chirurgien
Cerrahın izleri ile kadın silueti
  • Hastanın hissettiği ağrının yoğunluğuna bağlı olarak, doktor hemşirelere mümkün olduğunca çok ağrı kesici vermeleri talimatını verecektir. Cerrah daha sonra gerekli ilaçları reçete edecektir.
  • 5 ila 10 gün sonra hastalar işlerine dönebilir.
  • 1-3 hafta, hastaların morarma yaşayacağı süredir.
  • 2 ila 8 hafta hastaların şişlik yaşayacağı süredir.
  • 1 ila 3 hafta boyunca liposuction bölgeleri hassas, hassas ve hatta uyuşuk olacaktır.
  • Meme cerrahisi hastaları göğüslerinin 2 ila 3 hafta boyunca hassas olmasını bekleyebilirler.
  • Doktor tarafından kullanılan dikişlerin türüne bağlı olarak, çözülebilir değillerse, ameliyattan 6 ila 8 gün sonra bir cerrah tarafından alınabilirler
  • Ameliyattan bir hafta sonra hastalar hafifçe yürüyebilir ve nesneleri kaldırabilir.
  • 6 hafta boyunca hastalar rahat olmalıdır.

İstanbul’da Mommy Makeover operasyonu geçiren hastalar 2 gece hastanede kalırlar ve operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Hastaların iyileşme süreçlerinin sorunsuz geçmesini sağlamak için plastik cerrahlarının talimatlarına uymaları çok önemlidir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, ameliyatınızı başarılı bir şekilde ve daha düşük bir ücretle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de Mommy Makeover ne kadar sürer?

Mommy Makeover, hamilelik sırasında edinilen vücut kusurlarını düzeltir. Bu, hayatta bir kez yapılan bir kozmetik operasyondur, çünkü sonuçlar kalıcıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürdüğünüz ve tekrar hamile kalmadığınız sürece.

Mommy Makeover, aynı anda gerçekleştirilen birkaç ameliyatın bir kombinasyonudur. Genel anestezi altında yapıldığı için işlem ağrılı değildir. Ancak uyandığınızda, ameliyat edilen bölgelerde tolere edilebilir bir rahatsızlık olabilir.

Türkiye, özellikle estetik cerrahideki yüksek başarı oranı sayesinde diğer destinasyonlardan giderek daha fazla ayrışmaktadır. Örneğin, Mommy Makeover Türkiye’de %95 oranında başarılıdır! Burada Avrupa’nın en iyi cerrahlarının çalıştığı modern klinikler kurulmuştur.

Doğum sonrası ameliyatların sonuçları uzun süreli ve kalıcıdır. Bununla birlikte, yeni figürünüzü takdir etmek için ameliyattan sonra altı ay beklemeniz gerekir. Bu süre, rötuş yapılan tüm bölgelerin iyileştiğinden ve ödem ya da morarma olmadığından emin olmak için gereken süredir.

Mommy Makeover için uygun olma koşullarından biri de tekrar hamile kalmayı düşünmemenizdir. Başka bir hamilelik kontrendike değildir. Ancak bu durum Mommy Makeover’ın sonuçlarını değiştirecektir. Bu nedenle doğum sonrası başka bir ameliyat geçirmeniz gerekecektir.

Mommy Makeover operasyonu birkaç estetik prosedürü bir araya getirdiğinden, hepsinin aynı gün yapıldığından emin olmak önemlidir. Hepsi aynı gün yapıldığı için hastanede sadece bir gece geçirmek gerekmektedir. Türkiye’de toplam tıbbi kalış süresi 7 gündür.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️