Türkiye’de diş implantları

diş implantı
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de, İstanbul’da diş implantı yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bir fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı diş implantları için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’deki dental implant cerrahisi hakkında bilgilendirir ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de bir diş implantının maliyeti nedir?

İstanbul’da bir diş implantının maliyeti ortalama 400 €’dur. Bu fiyata vida ve abutment dahildir. Diş kronu 140 € tutarındadır. Her şey dahil bir paket sunuyoruz: implantlar, vida, abutment, kuron, taksi ve İstanbul’da otel.

Prosedür lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve diş başına yaklaşık 1 saat sürer. İyileşme süreci nedeniyle operasyon İstanbul’a 2 seyahat gerektirmektedir. Vida için bir seyahat ve 3 ay sonra kaplama için bir seyahat.

Türkiye’de diş implantlarının maliyeti

NucleOss® diş implantı279 €
Medigma® diş implantı339 €
Medentika® diş implantı379 €
Nobel-Biocare® diş implantı500 €
Astra® dental implant570 €
Straumann® diş implantı679 €

Diş implantları size güzel dişler ve büyüleyici bir gülümseme kazandıracak, ancak her şeyden önce dişlerin temel işlevi olan çiğnemeyi geri getirecektir. Boğaz’da diş turizmi, mükemmel bir gülümsemeye ulaşmanın cevabı olabilir.

Türkiye’de diş implantı yaptırmak için daha ne bekliyorsunuz? Kılavuzu takip edin.

Schéma d'implant dentaire avec la couronne, le pilier et la vis.
Kuron, abutment ve vida ile bir diş implantının diyagramı.

Türkiye’de dental implant nedir?

Dental implant, çene kemiğine yerleştirilen yapay bir köktür. Bir vida şeklinde, yapay dişleri almak için eksik veya hasarlı bir dişin kökünün yerini alır. Bunlara implant destekli diş protezleri denir.

Diş ve çene kemiği arasında bir amortisör gibi çalışan dental implant, takma diş için bağlantı noktası görevi gören 10 ila 15 mm’lik bir çubuktur.

Hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

Neden diş implantı yaptırmalısınız?

İşte faydaları:

  • Verimli ve rahat çiğneme
  • Geliştirilmiş konuşma
  • İyi bir ağız sağlığı
  • Güzel bir gülümseme
  • Daha fazla özgüven ve takıntıların sona ermesi

Ne zaman yapılmalıdır?

Diş implantı taktırmak için hastanın hem dişini hem de kökünü kaybetmiş olması gerekir. Tam gelişmiş çenelerde düşünülebilir. Diş etleri kötü durumdaysa, kemik grefti veya sinüs kaldırma gerekebilir.

İstanbul, İzmir veya Antalya’da bir diş tedavisi planına başvurmadan önce çene kemiğinin tamamen gelişmesini beklemek tavsiye edilir. Bu nedenle Türkiye’de dişlerinizi restore ettirmeden önce18 yaşına kadar beklemeniz tavsiye edilir.

HIV virüsü taşıyan kişiler de diş implantları için uygundur.

Schéma d'un implant dentaire
Bir diş implantının şeması

Öte yandan, aşağıdaki tıbbi durumlar yurt dışında diş implantları ile uyumlu değildir: otoimmün hastalık, romatoid artrit, diyabet, hipertansiyon ve böbrek yetmezliği.

Türkiye’de ne tür bir implant seçmeliyim?

Malzemeler

Titanyum, avantajlı özellikleri nedeniyle vakaların %70’inde hastalarımıza önerilmektedir: mükemmel termal, mekanik ve korozyon direnci. Ayrıca vücut ile biyolojik olarak uyumludur.

Zirkonya diş kaplamaları için daha yaygın olarak kullanılır. Zirkonya titanyumdan daha serttir ve direnci de çok etkilidir.

Markalar

İşte önerdiğimiz markalar:

  • NucleOss® dental implant: İstanbul’da çok popüler olan düşük maliyetli bir dental implant markasıdır. Uygun fiyatı kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Aksine, FDA tıp kurumu tarafından en çok tavsiye edilen implantlardan biridir.
  • Medentika® dental imp lant: Diş protezleri üretiminde tanınmış bir Alman markasıdır. Dental implantolojiyi daha hızlı ve daha güvenli hale getiren üretim kalitesi ve hassasiyeti ile büyük saygı görmektedir.
  • Straumann® dental implantlar: yenilikçi, sınıfının en iyisi bir marka. Aynı zamanda Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın en büyük implant tedarikçisidir. İmplantların Rolls Royce’u.
logo Straumann

İstanbul’da prosedür nasıl işliyor?

Temas kurmak

İlk konsültasyon çevrimiçi olarak gerçekleşir. Bu, diş cerrahı, tıbbi koordinatör ve hasta arasındaki ilk temastır. Diş implantı yaptırma olasılığını belirlemek için gerekli bilgileri toplamaya odaklanacaktır: patolojik geçmiş, çene fotoğrafları vb.

Ofis içi konsültasyon

İkinci konsültasyon Türkiye’de yapılacaktır. 3D görüntüleme tekniği kullanılarak birkaç röntgen çekilecektir. Diş eti ve kemik dokuları analiz edilecek ve bir diş ölçüsü alınacaktır.

Diş implantının yerleştirilmesi

Bu operasyon, implantın bir kök görevi görmesi için diş etine yerleştirilmesini içerir. Cerrah, bir diş eti flebini çıkarmak için diş etinde bir kesi yapacaktır. Daha sonra implantı yerleştirmek için derinlemesine delecektir.

Cerrah diş etini dikerek ve bir iyileştirme vidası yerleştirerek işlemi tamamlar. Geçici bir diş kronu da takılabilir.

Pose d'un implant dentaire dans une gencive
Diş etine diş implantı yerleştirme

İyileşme aşaması

İmplant kemikle kaynaşırken diş eti dinlenmeye bırakılır. Bu aşama 2 ila 3 ay sürebilir. Bu süre boyunca kusursuz ağız hijyenini korumak çok önemlidir. Ayrıca cerrahınız tarafından önerilen ilaçları da almalısınız.

Dişin yerleştirilmesi

Bu son aşama, diş protezinin implant üzerine yerleştirilmesini içerir. Cerrah implant üzerine vidalamak için bir abutment kullanacaktır. Bu, takma diş için taban görevi görecektir. Protez, komşu dişlerin şekline, boyutuna ve rengine uyacak şekilde kesilir.

Türkiye’de diş cerrahisi hakkında daha fazla bilgi edinin.

İstanbul’da bir diş implantının takılması ne kadar sürer?

Bir seans 1 ila 3 saat arasında sürebilir. Bir diş implantının takılması için gereken süre büyük ölçüde takılacak implant sayısına bağlıdır. Diş hekiminin uzmanlığı ve profesyonelliği de gereken süreyi belirler.

Cabinet dentaire à Istanbul
İstanbul’da diş cerrahisi

Diş implantı acıtır mı?

İstanbul’da diş implantı ağrısızdır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Ancak ameliyattan sonra ve iyileşme döneminde çenenizde ve diş etlerinizde bir miktar rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Ağrı kesici ve anti-enflamatuar ilaçlar almak iyileşme aşamasıyla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Öte yandan şişlik, ödem veya hafif kanama gibi yan etkiler görülebilir.

Şişen bölgeye 20 dakika boyunca uygulanan bir buz torbası şişliği azaltmak için yeterlidir.

Bir seferde kaç diş implantı yerleştirilebilir?

Tek bir operasyonda 4 ila 8 arasında diş implantı yerleştirilebilir. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Tek bir operasyonda birden fazla implant yerleştirme teknikleri aşağıda açıklanmıştır:

All-on-4 tekniği

Bu, operasyon gününde aynı anda 4 diş implantının yerleştirilmesini içerir. Bu 4 implant metal bir çubuk üzerinde birbirine vidalanır. Geçici protezler de aynı gün takılacak ve iyileştikten sonra kalıcı protezlerle değiştirilecektir.

Daha fazlasını okuyun: İstanbul’da All-on-4 diş tedavisi

Schéma d'implant dentaire all-on-4
All-on-4 diş implantının şeması

All-on-6 tekniği

Bu teknik, yeni diş protezlerinin desteğini güçlendirmek için tek seferde 6 implantın yerleştirilmesini içerir. Uzun süredir dişsiz olan kişilerin tedavisi için öneriyoruz.

Schéma d'implant dentaire all-on-6
All-on-6 dental implant diyagramı

Daha fazlasını okuyun: İstanbul’da All-on-6 diş tedavisi

Diş implantı için İstanbul’da kalış süresi ne kadardır?

Türkiye’de diş implantı prosedürü İstanbul’a iki ziyaret gerektirir:

  • İstanbul’d aki ilk tıbbi kalış 5 gün sürer ve implantın diş eti dokusuna yerleştirilmesine izin verir;
  • İstanbul’a ikinci tıbbi ziyaret iyileşmeden sonra, 3 ay içinde gerçekleşecek ve diş protezinin takılması için 8 gün sürec ektir. Protezin 6 ay sonra bile takılabileceği unutulmamalıdır. Ne kadar uzun süre beklerseniz, iyileşmenin iyi olacağından o kadar emin olursunuz.
Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
İstanbul’un Boğaz’a bakan muhteşem panoramik manzarası

Alınması gereken önlemler

Diş implantınızın başarısını ve optimum iyileşmeyi sağlamak için alınması gereken önlemler şunlardır:

  • Sigarayı bırakın;
  • Operasyondan birkaç hafta önce tüm tıbbi tedavileri durdurun. Operasyondan birkaç gün önce aspirin veya anti-enflamatuar ürünler almayın;
  • Ameliyattan önce yorucu aktivitelerde bulunmayın;
  • Günlük olarak iyi bir ağız hijyeni sağlayın;
  • Ameliyatı takip eden haftalarda sıcak yemek yemeyin;
  • Çok baharatlı olmayan sıvı gıdalar tüketin. Şekerli içecekleri sınırlandırın, sade suyu tercih edin;
  • Yanaklarınızın üzerinde uyumaktan kaçının. Yanaklarınızın üzerinde uyumaktan kaçının, sırt üstü uyumayı tercih edin;

Diş implantından sonra ne kadar süre sigara içmeden durabilirim?

Diş implantları takıldıktan sonra sigarayı bırakmanızı tavsiye ederiz. Bunun nedeni, sigara içenlerin kemik implantasyonunu takiben enfeksiyon geliştirme riskinin daha yüksek olmasıdır. Ancak, bir gecede sigarayı bırakmanın kolay olmadığının farkındayız.

Yalnızca, alışkanlığınızı adım adım bırakabilmeniz için tüketiminizi mümkün olduğunca sınırlandırmanızı ve implanttan yalnızca 3 ila 4 ay sonra sigaraya yeniden başlamanızı tavsiye edebiliriz.

Coordinatrice avec une patiente
Bir hasta ile koordinatör

Seyahatinizi daha kolay hale getirmek için engelli kişilere özel hizmetler sunuyoruz.

Türkiye’ye tıbbi seyahatinizi hazırlama

Güzel bir diş seti yaptırmak için İstanbul’a uçmaya mı karar verdiniz? Koordinatörümüz seyahatinizi planlayabilir.

adım 1: Türkiye’deki en iyi diş kliniğini seçin

İyi bir cerrahın uzmanlığı, bir muayenehanenin veya kliniğin itibarını oluşturur. Bu nedenle, Türkiye’deki dental implant kliniğinizi seçerken, diş hekiminin itibarına güvenin: uzmanlığı, hasta referansları ve öncesi ve sonrası fotoğrafları.

adım 2: Konaklamanız için hazırlanma

İstanbul’daki çoğu diş kliniği her şey dahil paketler sunmaktadır: uçak biletleri, transferler, konaklama ve Türkiye’de diş cerrahisi. Bu tür bir paket çok pratiktir, çünkü seyahatinizle ilgili tüm masraflar koordinatör tarafından halledilecek ve organize edilecektir.

Türkiye’de diş implantları hakkında video

Ucuz diş hekimliği için Türkiye’deki en iyi şehirler

İstanbul

Türkiye’nin başkenti İstanbul, gülümsemenizi geri kazanmak için mükemmel bir yer. Paris’ten İstanbul’a uçuş 140 Avro tutmaktadır. Konaklamaya gelince, İstanbul’da lüks bir otelde konaklamanın ortalama maliyeti gecelik 60 Avro’dur.

Son olarak, büyüleyici Türk başkentinde dolaşmak da çok basittir. Taksiyle 1 km‘lik bir yolculuk sadece 0,45 avroya mal olmaktadır.

İzmir veya Antalya

Ege Denizi’nde bir liman kenti olan İzmir, Türkiye’nin en çekici şehirlerinden biridir. İzmir’in lüks otelleri kapılarını size geceliği 50 Euro‘ya açacaktır.

Otelinizden kliniğinize ulaşmak da bu görkemli Türk liman kentinde hiç zor olmayacaktır. İzmir veya Antalya’da taksiler 1 km için ortalama 0,53 Avro tutmaktadır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Hollywood Gülüşü

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Diş implantları ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • Diş eti ve kemik hasarı ;
  • Kan damarlarında hasar;
  • Sinir hasarı;
  • Sinüs problemleri;
  • İmplantın kırılması;
  • Diş enfeksiyonu.

Bu nedenle, İstanbul, İzmir veya Antalya’da doğru cerrahı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve herhangi bir rahatsızlıktan kaçınmak için saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam’da diş implantı taktırmanın haram olarak kabul edilmediği unutulmamalıdır. Bir kusuru ortadan kaldırmak için kullanılıyorsa helal ve kabul edilebilirdir.

coordinatrice à Istanbul
Koordinatör tarafından tıbbi tahminin hazırlanması

Türkiye’de bir diş implantının maliyeti nedir?

Türkiye’de bir diş implantının ortalama maliyeti 350 €‘dur. En iyi implant markası Straumann® olup maliyeti 550 €’dur. Bu fiyata implant, abutment ve porselen veya zirkonya kronun yanı sıra ameliyat sonrası takip de dahildir.

Kemik grefti veya sinüs dolgusu gerekiyorsa bu fiyat değişebilir. Türkiye’yi seçerseniz, Avrupa’dakinden %70’e kadar daha az ödeme yapacağınız garanti edilir ve alacağınız bakımın kalitesinden emin olabilirsiniz.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir ve Türkiye’de diş implantı yerleştirme işleminizin başarılı olmasını sağlayabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de bir diş implantı ne kadar sürer?

Üreticiler genellikle implantlarının 10 ila 15 yıl arasında dayanacağını garanti eder. Ancak gerçekte, başka yerlerde olduğu gibi Türkiye’de de diş implantlarının ömrü çok daha uzundur. Protez hastanın tüm yaşamı boyunca bile dayanabilir.

Bir diş implantının yerleştirilmesi, hasta lokal anesteziden yararlandığı için tamamen ağrısızdır. Türkiye’de kullanılan modern teknikler, diş cerrahının çalıştığı bölgenin tamamen uykuda olmasını sağlar.

Türkiye’de diş implantları için başarı oranı optimaldir. Bu oran %90 ile %98 arasında değişmektedir ve Avrupa ortalaması ile uyumludur. Bu oran sadece yerleştirme ve takip eden haftalar için değil, aynı zamanda iyileştikten sonra implantın uzun süreli dayanıklılığı için de geçerlidir.

Diş implantı doğrudan çene kemiğine sabitlenir. Bu nedenle bağımsızdır. Öte yandan bir köprü, değiştirilecek dişlere bitişik dişlere dayanır. Bu da dişleri düzeltmek için onları devitalize etmeyi gerektirir ki bu da dişler sağlıklıyken utanç verici bir durumdur.

Türkiye’de kullanılan en yaygın markalar uluslararası üne sahiptir. Bunlar Straumann (İsviçre), Medentika (Alman), Nobel Biocare (İsveç), BioHorizons (Amerikan), MIS Implants (İsrail) ve Neodent’tir (Brezilya).

Bir implantın yerleştirilmesi Türkiye’ye iki ziyaret gerektirir. İlki implantın yerleştirilmesi için 3 gün sürer ve bu süre 1 ila 3 saat arasındadır. İkincisi, 1 saatten az süren kuronun yerleştirilmesi için 2 gün sürer. i̇ki ziyaret arasında 3 ila 6 ay geçmektedir.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️