Türkiye’de Abdominoplasti

abdominoplasti Türkiye 2
Tarafından yazılmıştır Émilie

Abdominoplasti, karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınması ve karın ön duvarındaki sarkmanın giderilmesi için yapılan bir operasyondur.

EniyiKlinik.comTürkiye’de abdominoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de abdominoplasti ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de bir abdominoplastinin ortalama maliyeti İstanbul’da 2.800 €’ dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 1 ila 2 saat sürer. Hastanede bir gece kalmayı da içerir. Bu ortalama maliyete anestezi, operasyon ve ilaç ve destek kemeri gibi diğer ilgili masraflar dahildir.

Abdominoplasti2800 €
Mini Abdominoplasti2500 €
Karın bölgesine liposuction1900 €
Kalça Liposuction1800 €

Önsöz

Tüm profesyonel sporcular ve kadınlar size şunu söyleyecektir: karın yağlarından kurtulmak en zor olanıdır. Bazı durumlarda (tekrarlanan hamilelikler, aşırı kilo), düz bir karına kavuşmak imkansızdır.

Fazla yağ çok fazla olduğunda, ne yoğun sporun ne de acımasız bir diyetin düzeltemeyeceği çirkin fazla deri ile sonuçlanırsınız. Bu durumda düz bir karın ya da çikolata hayalleri ulaşılmaz görünebilir.

Femme touchant son gros ventre
Karnıyla ilgili kompleksi olan bir kadın

Bilim ve özellikle de kozmetik cerrahi mucizeler yaratabilir.Abdominoplasti, yani mide estetik ameliyatı, düz bir karına kavuşmak için en iyi çözümdür. Oldukça invaziv bir teknik olan bu işlem, mideden kesi yoluyla fazla derinin alınmasını içerir. Karın daha sonra şişmiş deri ve fazla yağdan arındırılır.

Abdominoplastinin maliyeti, Avrupa’da yaygın olarak kullanılmasının önünde büyük bir engel olmaya devam ederken, Türkiye’de çok popülerdir. Kozmetik cerrahinin doğduğu yer olan ülke, sunduğu medikal turizm olanakları sayesinde pek çok meraklısının ilgisini çekmektedir.

Une vue panoramique d'Istanbul
Muhteşem bir İstanbul manzarası

İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki Türkiye’de estetik ameliyat lar Fransa, Almanya, İtalya veya İspanya’ya kıyasla %70 daha ucuzdur. Dahası, deneyimli Türk cerrahlar tarafından en son teknoloji kullanılarak gerçekleştirilir.

Yurtdışında başarılı bir abdominoplasti için tüm koşullar mevcuttur. Yani düz bir karın arıyorsanız, gitmeniz gereken yer Türkiye! İstanbul’da abdominoplastiye odaklanın.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Türkiye’de abdominoplasti hakkında bilmeniz gereken her şey

Aşırı kilo alımı, tekrarlanan hamilelikler ve önemli kilo kayıplarından sonra cilt ve karın kasları deforme olur. Deri gevşeyip sarkar ve kaslar birbirinden ayrılarak karın duvarı dokusunda bir yırtık oluşturur.

Buna diyastaz denir. Bu duvarın iç organları karnın içinde tutması ve düz bir karın oluşturması gerekir. Ancak yırtıldığında, iç organlar artık yerinde tutulamaz ve karın sarkar. Bu durum cildin sarkmasına ve bölgede aşırı yağ birikmesine katkıda bulunur.

Çoğu durumda, gereksiz yağ spor veya diyet yoluyla ortadan kaldırılabilir. En inatçı olanlar liposuction ile alınabilir. Ancak her zaman ne sporun ne de diyetin ortadan kaldıramayacağı bir miktar fazla deri olacaktır.

Un ventre avec des lignes tracées par le chirurgien
Cerrah tarafından çizgileri çizilmiş bir karın

İşte bu noktada hem erkekler hem de kadınlar için abdominoplasti devreye girer. Yağlı karın kemerinden kurtulmak için son çare olarak başvurulan cerrahi bir prosedürdür.

Abdominoplasti nedir?

Karın germe olarak da bilinen abdominoplasti, karın bölgesindeki fazla yağ ve deriyi almak için tasarlanmış kozmetik bir cerrahi prosedürdür.

Operasyonun amacı, karın duvarına daha pürüzsüz, daha sıkı bir görünüm kazandırarak görünümünü iyileştirmektir.

Kasık bölgesi ile üst karın arasındaki karın derisi üzerinde gerçekleştirilir ve gevşek cildi ve fazla yağı çıkarmak için yatay bir kesi yapılmasını içerir.

Daha sonra, karnın pürüzsüz görünümünü geri kazanmak için, karın kemerinin kasları yeniden oluşturulacak ve yeniden şekillendirilecektir. Cilt daha sonra tekrar dikilir ve zamanla kaybolan bir yara izi bırakılır.

Photo avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Türkiye’de abdominoplasti öncesi ve sonrası

Abdominoplasti ve liposuction

Oldukça invaziv bir cerrahi prosedür olan abdominoplasti, liposuction’dan farklıdır. Liposuction fazla yağı almak için kullanılır. İki teknik sıklıkla karıştırılsa da, abdominoplasti, dermolipektomiden önce mide, aşk tutamaçları ve sırt yağlarının liposuction‘ını içerebilir: fazla örtülü cildin çıkarılması.

Karın germe işleminden oluşan bu bölüm, kusursuz sonuçlar elde etmek için ultra modern teknikler kullanılarak gerçekleştirilir.

Abdominoplastinin sonuçları şaşırtıcıdır. Bu yüzden karın germe işleminizi deneyimli bir cerraha emanet etmeniz gerekir. İstanbul’da Türkiye’nin en iyi karın germe cerrahlarını bulabilirsiniz.

Türkiye’de HIV pozitif hastalarda, sağlık durumlarının iyi olması, tespit edilebilir viral yüklerinin olmaması ve CD4 sayılarının normal olması koşuluyla karın germe ameliyatı güvenle yapılabilir.

Tracé d'un chirurgien sur un ventre pour une abdominoplastie
Abdominoplasti için cerrahın karın üzerine çizimi

Türkiye’de abdominoplasti kliniğinizi seçerken rehberliğe mi ihtiyacınız var? En iyisi tarafından ameliyat olmak ister misiniz? Bize ulaşın.

Türkiye’de kimler karın germe ameliyatı olmalı?

Karın germe ameliyatı yaygın olmasına rağmen, düz bir karın isteyen herkes için erişilebilir değildir.

Karın germe için ideal aday, karın bölgesinde önemli miktarda yağ kaybetmiş ve bu kilo kaybının bir sonucu olarak gevşemiş fazla derisi olan kişilerdir.

Erkekler için abdominoplasti , göbek fıtığı veya önemli kilo kaybı durumlarında önerilir. Ünlü çikolata çubukları olan 6-pack elde etmek amacıyla tonlanmış bir karın bölgesi elde etmek için yapılır.

Un homme qui touche son gros ventre
Karnıyla ilgili kompleksi olan bir erkek

Kadınlar için abdominoplasti , birden fazla hamilelik geçirmişkadınlara uygulanır. “Tummy Tuck” olarak da bilinen bu ameliyat, hamilelik sırasında gevşemiş olan orta hat kaslarının tonusunu ve sıkılığını iyileştirir.

Bu ameliyat ayrıca aşırı obeziteden muzdarip olan ve karın bölgesindeki fazla kiloları ortadan kaldıramayan erkek ve kadınlara yöneliktir. Bu, spor ve diyete rağmen böyledir.

İslam dininde abdominoplastinin haram olmadığı unutulmamalıdır. Amaç bir kusuru gidermek ise kabul edilir.

Karın ameliyatının temel amacı karnı düzeltmektir. Obezite durumunda, hastalara önceden bir kilo verme programı izlemeleri tavsiye edilir.

Eğer bu yeterli olmazsa, Türkiye’de bariatrik cerrahi düşünülebilir. Bu, tüp mide veya mide balonu olarak bilinir. Alternatif olarak, karın germe ameliyatını düşünmeden önce liposuction yaptırın.

Photo avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Türkiye’de abdominoplasti öncesi ve sonrası

Son olarak, Türkiye’de abdominoplasti, mide üzerindeki yara izlerini, komplekslere neden olan görünür çatlakları vb. tedavi etmek için de düşünülebilir.

Türkiye’de abdominoplasti için VKİ nedir?

Karın germe ameliyatı olmak için belirli bir sabit kiloya ulaşmış olmanız (cerrah tarafından tavsiye edilir) ve genel sağlık durumunuzun iyi olması gerekir. Vücut kitle indeksinin veya VKİ’nin <30 olması, yani diyet yapmadan önce fazla kiloların %30’unun kaybedilmesi önerilir.

Genel bir kural olarak, hastaların boylarının kaç metre üzerindeyse o kadar kiloya sahip olmaları da tavsiye edilir. Örneğin, 1,65 cm boyundaysanız, karın germe ameliyatını düşünmeden önce yaklaşık 65 kg ağırlığında olmalısınız. Bununla birlikte, vücut veya mide estetik ameliyatı için uygunluğunuzu yalnızca cerrah belirleyebilir. Tıbbi bir kontrol yardımcı olacaktır.

Tracé d'un chirurgien sur le ventre d'une personne un peu grosse
Hafif kilolu bir kişinin karnında bir cerrahın çizgisi

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Anne Makyajı

Erkekler ve kadınlar için abdominoplasti prosedürü

Vücudun ve karın kemerinin şekillendirilmesi invaziv bir kozmetik cerrahi operasyonudur. Ameliyat masasında genel anestezi altında gerçekleştirilir. Prosedür birkaç aşamadan oluşur:

Hazırlık

İlk aşamada cerrahınız tarafından bireysel olarak izlenmeniz gerekecektir. Tıbbi bir kontrol sağlık durumunuzu belirleyecek ve sizi ameliyata hazırlayacaktır. Ameliyattan önce, tüm tıbbi tedavilerin, enflamatuar ilaçların, halüsinojenik maddelerin, nikotinin ve diğerlerinin kesilmesi her zaman tavsiye edilir.

Ameliyat

Ameliyat günü oruç tutmalısınız. Genellikle Betadine gibi antiseptik bir maddeyle duş aldıktan sonra ameliyat masasına yatırılacak ve uygun dozda genel anestezi verilecektir. Saniyeler içinde madde etkisini gösterecek ve uykuya dalacaksınız.

Un chirurgien touche un ventre de femme avant une opération
Bir cerrah ameliyattan önce bir kadının midesine dokunur

Bu süre zarfında cerrah göbek ile pubis arasındaki bölgede bir kesi yapacaktır. Fazla deriyi çıkarmak için yatay bir kesi yapar. Karın derisi kaldırıldıktan sonra, cerrah kasları onarmaya başlayacak ve diyastaz durumunda onları sıkılaştıracaktır. Göbek deliğinin altındaki sağlıklı deri aşağı indirilecek ve kasık seviyesinde dikilecektir.

Tam abdominoplasti prosedürü durumunda, cerrah fazla deriyi çıkarmak için göbek çevresinde de bir kesi yapabilir. Cilt üst karın bölgesine doğru kaldırılır. Bu aşamada gerekirse göbek deliği yeniden konumlandırılabilir.

HIV virüsü taşıyor musunuz? Siz ve personel için tam bir güvenlik içinde abdominoplasti geçirmeniz için özel bir klinik ayrılmıştır.

İyileşme

Ameliyat bittikten sonra, bir geceyi klinikte tıbbi gözetim altında geçirmeniz gerekecektir. Bu, iyileşme ve ameliyatın güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olma zamanıdır.

Ameliyat sonrası ağrı dayanılabilir düzeydeyse, ağrı kesiciler daha iyi uyumanıza yardımcı olacaktır. İyileştirici kremler ve enfeksiyon önleyici tedaviler de uygulanabilir.

Résultat avant et après d'une abdominoplastie d'une femme noire
Abdominoplasti öncesi ve sonrası

Ameliyat sonrası 2-3 gün sonra pansuman yenilenecektir. Zımbalar ve dikişler kendiliğinden emilmezse 10 gün sonra alınacaktır. Ameliyat sonrası sıvıları uzaklaştırmak için genellikle ince drenler gereklidir. Bu iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olur.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Abdominoplasti sırasında nadir komplikasyonlar olabilir:

  • Abdominoplasti ile ilişkili çeşitli riskler vardır:
  • Deri altında sıvı birikmesi
  • Enfeksiyona yol açabilecek kötü yara iyileşmesi;
  • Karın yarasının ekstra görünür olması;
  • Karın bölgesindeki derinin derinliklerinde doku hasarı.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Dahası, abdominoplastiye İslam’da izin verilmektedir. Tıbbi bir avantaj sunduğu ve kişinin yaşam kalitesini artırdığı için haram değil helal bir ameliyattır.

Engelli insanlar için (PRM), etrafta dolaşmalarını kolaylaştırmak için erişilebilirlik önlemleri aldık.

Türkiye’de abdominoplasti ne kadar sürer?

Türkiye’ de bir abdominoplasti operasyonu, çıkarılacak deri miktarına bağlı olarak 3 ila 5 saat arasında sürer. Operasyonun ilerleyişi ve başarısı cerrahın uzmanlığına bağlı olacaktır. Her zaman abdominoplasti tekniklerinde uzmanlaşmış deneyimli bir cerrah seçmenizi tavsiye ederiz.

Türkiye’de karın germe ameliyatının sonuçları, sağlıklı bir yaşam tarzı ve sağlıklı, dengeli bir diyet sürdürmeniz koşuluyla kalıcıdır. Karın germe ameliyatından sonra aşırı kilo alımı tavsiye edilmez, ancak 1 yıl sonra ikinci bir ameliyat mümkündür.

Simulation avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Abdominoplasti öncesi ve sonrası simülasyon

Abdominoplasti sonrası iyileşme ne kadar sürer?

Nekahat dönemi 10 ila 15 gün olarak tahmin edilmektedir. Ancak birçok hasta bir hafta sonra normal yaşamlarına dönmeye başlar. 2-3 gün sonra zaten sorunsuz bir şekilde yürüyebileceksiniz. 10 gün sonra, kendinizi çok fazla yormadan basit ev ve iş işlerini yapabileceksiniz.

Sportif faaliyetlere katılmadan önce 3-4 ay beklemeniz gerekecektir. Bu süre zarfında yorucu aktivitelerden veya ağır yük taşımaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Türkiye’de karın germe ameliyatının sonuçları 6 ila 12 ay sonra görünür hale gelecektir.

Türkiye’de karın germe ameliyatından sonra ne kadar kilo veririm?

Artık bildiğiniz gibi, karın germe bir kilo verme operasyonu değildir. Her şeyden önce vücudun ve midenin yeniden şekillendirilmesidir. Ancak operasyon sonrasında gözle görülür bir kilo farkı olması mümkündür. Alınan fazla deri ve yağın ağırlığı, hastanın profiline bağlı olarak 300 gr ile 3 kg arasındadır.

Résultat avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Kadınlar için abdominoplasti öncesi ve sonrası sonuçlar

Karın germe ameliyatından sonra nasıl uyurum?

Karın germe ameliyatından sonra karın kaslarını germeyecek bir pozisyonda uyumanız tavsiye edilir. En iyi pozisyon, bacaklarınız bükülü ve gerilmeyi önlemek için dizlerinizin üzerinde yastıklar olacak şekilde sırt üstü uyumaktır.

İstanbul’da abdominoplasti sonrası korse ne zaman çıkarılmalıdır?

Abdominoplastiden birkaç gün sonra korse veya korse giyilmesi önerilir. Figür için ek destek sağlar. Korse ameliyattan 2-3 ay sonra çıkarılabilir. Cerrah, çıkarmanın veya daha uzun süre kullanmanın gerekli olup olmadığını kontrol edecektir.

Abdominoplasti sonrası ne yemeli

Karın germe ameliyatından sonra düz bir karnı korumak için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz tavsiye edilir. Sağlıklı bir diyet, karın germe ameliyatının sonuçlarının mümkün olduğunca uzun süre korunmasına yardımcı olacaktır.

Une coordinatrice calcule le prix d'une abdominoplastie

Ameliyatınız için kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi almak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size mümkün olan en kısa sürede ve sizi tatmin edecek şekilde cevap vermekten memnuniyet duyacağız.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Abdominoplasti düz bir karın sağlayabilir mi?

Evet, abdominoplasti sonrasında karnınız daha düz olacaktır. Bu cerrahi prosedür, bariatrik cerrahi, hamilelik veya önemli ölçüde kilo kaybından sonra ortaya çıkan fazla hasarlı deri olan “karın önlüğünün” çıkarılmasından oluşur.

Türkiye’de karın germe ameliyatı yalnızca kilonuz önerilen aralıkta olduğunda gerçekleştirilir. Bu, hastanın boyunun kaç cm üzerinde olduğuna eşit bir ağırlıktır. Yani 1,75 cm boyundaysanız, karın germe için 75 kg ağırlığında olmanız gerekir.

Karın derisi sıkılaştırılır sıkılaştırılmaz ameliyat sonrası ağrı oluşabilir. Ağrının derecesi hastaya ve kas onarımının varlığına göre değişir. Nekahat döneminde etkili ağrı kesicilerin reçete edileceğinden emin olabilirsiniz.

Abdominoplasti tipine bağlı olarak, yara izi dikey, T şeklinde, ters T şeklinde, karın boyunca yatay veya göbek çevresinde (daha gizli) olacaktır. Yara izi genellikle iki hafta sonra pembeleşir, ardından beyazlaşır ve bir yıl sonra yavaş yavaş solar.

Kilonuzun sabit ve sağlık durumunuzun mükemmel olması gerektiği gerçeğine ek olarak, cerrah İstanbul’da bir karın germe ameliyatını kabul etmeden önce BMI değeriniz hesaplanacaktır. Bu vücut kitle indeksi 30’dan küçük veya eşit olmalıdır.

Türkiye’de abdominal dermolipektomi ameliyatı için en az 7 gün kalmayı planlamalısınız. Kliniğe bağlı olarak, hastanede kalış süresi iki geceyi içerir. Daha sonra, herhangi bir komplikasyonun ortaya çıkmadığından emin olmak için 5 günlük ameliyat sonrası takip gereklidir.

Karın kaslarınızı güçlendirmek için düzenli fiziksel aktivite uygularsanız ve abdominoplastiden sonra sağlıklı beslenirseniz, düz bir karına sahip olursunuz. Ciddi bir cerrah, optimum sonuç için uygun beslenme ve spor tavsiyelerinde bulunacaktır.

Abdominoplastiyi düşünmeden önce son hamileliğinizden sonra en az 6 ay ve ideal olarak bir yıl beklemelisiniz. Mükemmel karın iyileşmesi ve operasyondan en iyi sonuçların elde edilmesi için bu kadar uzun süre beklemek şarttır.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️