Türkiye’de meme küçültme

fiyat meme küçültme 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de meme küçültmeye odaklanın! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir meme küçültme için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de meme küçültme hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de meme küçültmenin maliyeti nedir?

Türkiye’de meme küçültmenin ortalama maliyeti 2.100 €‘dur. Her şey dahil pakete tıbbi masraflar, konaklama, havaalanı transferleri ve güler yüzlü personel dahildir. İşlem genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 4 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Nihai sonuç 4 ay içinde görülebilir.

Meme küçültme2100 €
Meme küçültme implantları2800 €
Göğüs dikleştirme2000 €
Lipofilling meme küçültme2200 €

Bazı kadınlar doğaları gereği daha az şanslı olduklarını düşünürken, diğerleri cömert göğüslerden muzdariptir. Hormonal nedenlerle, kilo aldıktan veya hamilelikten sonra bazı kadınlar aşırı büyük göğüslere sahip olurlar.

Genellikle üzücü olan görsel ve estetik yönünün yanı sıra, büyük göğüsler sırt ağrısı ve duruş problemleri gibi sorunlara da neden olabilir. Bu nedenle bu kadınlar meme küçültmeyi tercih ederler.

Poitrine d'une femme
Bir kadının göğüsleri

Bir plastik ve estetik cerrahi operasyonu olan meme küçültme, meme bezindekifazla yağın alınmasını içerir. Bu cerrahi prosedür İstanbul, Türkiye’de yaklaşık %96’lık bir başarı oranına sahiptir.

Ülke, deneyimli doktorlarla en kaliteli kozmetik cerrahi için en iyi kliniklere sahiptir. Hem de Avrupa’dakinden %50 daha düşük bir fiyata.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

reduction mammaire avant après en Turquie

Meme küçültme nedir ve neden yapılır?

Mamoplasti olarak da bilinen meme küçültme, Türkiye’de göğüslerin boyutunu veya hacmini küçültmeyi içeren bir kozmetik cerrahi prosedürüdür. Kadınlarda uygulanan operasyon, estetik konturlarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca göğüslerin pozisyonunu ve şeklini de düzeltir.

Pratik anlamda meme küçültme, fazla yağ, deri ve meme dokusunun alınmasını içerir. Estetik nedenlerle rekonstrüktif ve estetik cerrahi uygulanabilir.

Göğüsler şeklini ve sıkılığını yeniden kazandığında, vücut uyumlu bir siluete ve iyi bir duruşa kavuşur. Dahası, özgüven geri kazanılır ve komplekslerden kurtulunur.

Tracé pour une réduction mammaire
Meme küçültme için izleme

Meme küçültme tıbbi nedenlerle de yapılmaktadır. Ağır göğüsler sırt ağrısına neden olur. Onları küçültmek sadece bu sorunları hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda duruşunuzun dengesini yeniden sağlamaya da yardımcı olur.

Kimler meme küçültme yaptırabilir?

Meme rekonstrüksiyonu ameliyatı 18 yaş ve üzeri kadınlar içindir. Sonuçların tatmin edici olması ve rötuşlardan kaçınmak için hastanın vücut gelişimini tamamlamış olması gerekir. İstanbul’da meme küçültme için ideal adaylar şunlardır

  • Morfolojisine uymayan ve orantısız bir figürle sonuçlanan büyük göğüsler.
  • Dorsalji gibi sırt ağrısına neden olan veya duruşu değiştiren ve sırtı kavislendiren aşırı kilolu göğüsler. Bu göğüsler vücudu öne doğru çekme eğilimindedir.
  • Meme pitozisi ile karakterize sarkık memeler.
  • Meme hipertrofisinin neden olduğu büyük memeler.
  • Farklı kap boyutlarına sahip göğüsler.
Asymétrie des seins
Meme asimetrisi

Kozmetik meme rekonstrüksiyonu ameliyatını düşünmeden önce, bunu yapma olasılığını belirleyen parametreleri dikkate almak önemlidir. Vücudun büyüklüğü, göğüs kafesi ve göğüslerin büyüklüğü ve morfolojinin tümü dikkate alınmalıdır.

Türkiye’de meme küçültme nasıl yapılır?

Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu üç aşamada gerçekleşir.

İlk konsültasyon

Yurtdışındaki hastalar için ilk konsültasyon video konferans yoluyla uzaktan gerçekleştirilir. Bu, cerrahı tanıma ve meme küçültmenin nedenlerini ve amaçlarını açıklama ve bu rekonstrüktif ameliyattan ne beklediğinizi ayrıntılı olarak tartışma zamanıdır.

Bu ilk randevu aynı zamanda ne tür bir ameliyat yapılacağını da belirleyecektir. Doktorunuz, Türkiye’ye gelmenizi beklerken sizden mamografi gibi ek muayene veya testlerden geçmenizi isteyebilir. HIV taşıyan tüm kişilerin kabul edildiği unutulmamalıdır.

Poitrine trop imposante
Göğüs çok büyük

İkinci yerinde danışma görüşmesi

İkinci aşama, Türkiye’deki estetik cerrahi merkezindeki yerinde konsültasyondur. Bu, ameliyatın ayrıntılarını görüşmek üzereanestezist ve cerrahla yapacağınız randevudur. Cerrah, gerekirse ek bir tıbbi muayeneyi de değerlendirebilir.

Ameliyat günü

Meme plastisi yaklaşık iki ila üç saat süren bir operasyondur. Bu, çıkarılacak glandüler doku ve deri miktarına bağlıdır. Aç karnına genel anestezi altında yapılır ve hastanede bir gece kalmayı gerektirir.

İlk olarak, cerrah fazla doku, yağ veya deriyi çıkarmak için bir kesi yapacaktır.

Découpe de l'aréole
Areolanın kesilmesi

Bunu yapmak için cerrah aşağıdakiinsizyon tekniklerinden birini kullanacaktır:

  • Meme ucuna dokunmayacak şekilde areola etrafında dairesel bir kesi.
  • Areolanın alt kenarı boyunca memenin alt kıvrımına kadar dikey bir kesi.
  • Meme kıvrımının doğal eğrisini takip eden çapa şeklinde bir kesi veya ters T.

Kesi yapıldıktan sonra cerrah fazla glandüler dokuyu, deriyi ve yağı çıkaracaktır. Daha sonra meme başını daha uygun bir seviyede yeniden konumlandıracaktır. Daha sonra kesiyi dikişlerle kapatmadan önce drenleri yerleştirmeye devam eder.

Bir drenaj tüpü kullanılabilir, ancak bu hastadan hastaya değişir. Memede kan veya sıvı birikmesini önlemek için 2 gün boyunca memeye yerleştirilir.

Photo avant et après une réduction de seins
Meme küçültme öncesi ve sonrası fotoğraf

Dikişler göğüslerin derin dokularında yapılır, böylece göze çarpmayan bir yara izi verebilirler. Bunlar zaman içinde solacaktır. Sonrasında hastanın iyileşme döneminde özel bir sütyen giymesi gerekecektir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de jinekomasti maliyeti

Estetik ameliyattan sonra hasta 24 saat boyunca ağrı çekebilir. Cerrah, ağrı geçene kadar bir ağrı kesici reçete edecektir.

Meme dikleştirme ve meme dikleştirme

Meme küçültme ameliyatı meme dikleştirme ile kombine edilebilir. Bu ameliyat,göğüslerdeki sarkmanın düzeltilmesinden oluşur. Göğüs küçültme sonrasında göğüslerin sarkmasını önlemek için göğüs dikleştirme de düşünülebilir.

Une femme qui cache son sein
Göğüslerini gizleyen bir kadın

Göğüs dikleştirmeye ihtiyacınız olup olmadığını yalnızca cerrah belirleyebilir. Göğüs dikleştirme veya meme dikleştirme, göğüsleri daha sıkı ve daha destekleyici hale getirmek için kaldırmayı içerir. Meme uçları ve areolalar güçlendirilir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Anne Makyajı

İyileşme dönemi

Ameliyat sonrası iyileşme süresi yaklaşık 2 haftadır. İyileşme dönemi boyunca tıbbi bir sütyen giyilmelidir. Bu dönemde tüm sporlar ve yorucu fiziksel aktiviteler durdurulmalıdır. Ayrıca birkaç ay boyunca göğüslerinizi güneşe maruz bırakmaktan kaçınmalısınız.

Femme qui mesure sa poitrine
Göğüslerini ölçen kadınlar

Meme küçültmenin ilk sonuçları ameliyattan hemen sonra görülebilir. Kuplarınızın boyutunda belirgin bir fark göreceksiniz. Ardından birkaç gün sonra göğüsleri biraz daha büyük boyutta görmek mümkündür.

Operasyondan sonraki ilk birkaç hafta ödem oluşabilir. Ödemin tamamen kaybolması yaklaşık iki ay sürer. Nihai sonuçlar 6 ay sonra görülecektir.

Kilo alımı, küçülen göğüslerin üzerine yağ konulmasına neden olabilir. Benzer şekilde, kilo kaybı da göğüslerin zayıflamasına yol açabilir.

Meme küçültmeyi açıklayan video

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Meme küçültme ile ilişkili bazı nadir riskler olabilir:

  • Areola nekrozu;
  • Hematomların ortaya çıkması;
  • Pulmoner emboli;
  • Yara izi hipertrofisi;
  • Emzirme zorluğu veya yetersizliği;
  • Meme asimetrisi.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde meme küçültmenin haram olmadığını unutmayın. Vücudu etkileyen bir kusurun giderilmesi amaçlanıyorsa kabul edilir.

Alex Dunphy de Modern Family a subi une réduction mammaire
Modern Family’den Alex Dunphy meme küçültme yaptırdı

Engelli insanların ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak hazırlanmış hizmetler sunuyoruz.


Bir seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir ücret karşılığında.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de meme küçültme ne kadar sürer?

Meme, ameliyattan yaklaşık üç ay sonra kesin şekline ulaşır. Meme küçültme kesin bir işlemdir, ancak yine de bazı değişiklikler olabilir. Örneğin hasta önemli ölçüde kilo kaybı veya alımı yaşarsa.

Meme küçültme ameliyatından sonra ağrı genellikle orta derecededir. Hastayı mümkün olduğunca rahatlatmak için ağrı kesiciler ve analjezikler sistematik olarak reçete edilir. Ve bu ameliyat sonrası dönem boyunca geçerlidir.

Türkiye’de meme küçültme genellikle güvenli bir cerrahi işlemdir ve başarı oranı %90’ın üzerindedir. Ülke, modern altyapısı, son teknoloji ekipmanları ve yüksek nitelikli cerrahları sayesinde dünyanın her yerinden hasta çekmektedir.

Yara izleri çok incedir ve meme küçültme operasyonundan birkaç ay sonra neredeyse görünmez hale gelir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç ay içinde yavaş yavaş solarlar. Ancak düzenli olarak cilt bakım kremleri uygulamak iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Evet, meme küçültme operasyonunu meme dikleştirme ile birleştirmek tamamen mümkündür ve en iyi estetik sonuç için genellikle tavsiye edilir. Plastik cerrah bu ikisini birleştirerek göğüslerin boyutunu küçültürken şekillerini ve konumlarını da iyileştirebilir.

Türkiye’de meme küçültme için kalış süresi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, hastalar bir cerrahla ameliyat öncesi görüşme, ameliyat, hastanede bir gece konaklama ve ameliyat sonrası yerinde takip için Türkiye’de bir hafta geçirmeyi bekleyebilirler.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️