Türkiye’de Mastopeksi

mastopeksi fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Türkiye’de meme dikleştirme olarak da bilinen mastopeksi, sarkmış göğüsleri yeniden şekillendirmek ve dikleştirmek için tasarlanmış bir operasyondur. Mastopeksi, memenin alt kısmından deri ve dokunun çıkarılmasını ve meme uçlarının yeniden konumlandırılmasını içerir.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’de mastopeksi hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de mastopeksi fiyatları

Türkiye’de mastopeksinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.100 €’dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 3 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gündür. Bu fiyata ulaşım, ameliyat öncesi konsültasyon, ameliyat, anestezi, 1 gece hastanede yatış, özel bir tercüman, ameliyat sonrası izleme ve takip dahildir. Nihai sonuç 4 ay içinde görülebilir.

Mastopeksi2100 €
Göğüs dikleştirme implantları2800 €
Lipofilling göğüs dikleştirme2200 €
Meme küçültme2100 €

Mastopeksi nedir?

Türkiye’de meme dikleştirme olarak da bilinen mastopeksi, sarkmış göğüsleri yeniden şekillendirmek ve dikleştirmek için yapılan bir operasyondur. Mastopeksi, memenin alt kısmından deri ve dokunun çıkarılmasını ve meme uçlarının yeniden konumlandırılmasını içerir.

Meme sıkılığı genler tarafından belirlenir. Bununla birlikte, meme sıkılığını etkileyen ve sarkmaya neden olan doğum, emzirme, önemli kilo kaybı, yaşlanma ve yerçekimi gibi başka faktörler de vardır. Göğüsler, onları destekleyen bağların gevşemesi sonucu sarkar.

Schéma mastopéxie
Mastopeksi diyagramı

Sarkık göğüsler genellikle yaşlanma ile ilişkilendirilir ve kadınların özgüvenini ve öz imajını etkileyen olumsuz bir görünüm olarak kabul edilir. Tedavi edilmediği takdirde sarkık göğüsler duygusal sıkıntı ve depresyona neden olabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı (mastopeksi) kadınlara göğüslerinin sıkılığını yeniden kazanma, daha genç görünme ve kendilerini daha iyi hissetme şansı verir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de meme büyütme

Öncesi ve sonrası fotoğrafları

Mastopeksi nasıl yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı genellikle memelerdeki kesilerden yapılır. Göğüsleri yeniden şekillendirmek ve dikleştirmek için fazla yağın alınmasını ve çevre dokuların sıkılaştırılmasını içerir. Meme dikleştirme ameliyatı, meme büyütme ameliyatı ile birlikte de yapılabilir.

Tracé du chirurgien pour une mastopexie
Mastopeksi için cerrahın taslağı

Meme dikleştirme ameliyatı üç aşamaya ayrılabilir:

1. İnsizyon

Meme dikleştirme ameliyatında ilk aşama olan kesi yöntemi çok önemlidir. En yaygın kesi teknikleri aşağıdaki gibidir:

  • Donut: Kesi areola çevresinden yapılır
  • Çapa: Kesi areola etrafında, meme kıvrımından dikey olarak aşağıya doğru ve meme kıvrımı boyunca yatay olarak yapılır.
  • Lolipop : Kesi areola etrafında ve areoladan meme kıvrımına dikey olarak aşağı doğru yapılır.

Cerrahınız, göğüslerinizin boyutunu ve şeklini, cildinizin elastikiyetini ve göğüslerinizin sarkma derecesini dikkate alarak göğüs dik leştirme işleminiz için en uygun ve en iyi kesi yöntemini belirleyecek ve önerecektir.

2. Kaldırma ve yeniden modelleme

Kesi işleminden sonra meme bezinin altındaki meme dokusu kaldırılıp yeniden şekillendirilecek ve sıkılığı artırmak için areolanızdaki veya göğüslerinizin alt tarafındaki fazla deri alınacaktır. Meme uçlarınız yeniden konumlandırılacak veya areolanız göğüslerinizin yeni şekline uyacak şekilde yeniden boyutlandırılacaktır.

Schéma d'un sein remonté
Göğüs dikleştirme diyagramı

3. Kesilerin kapatılması

Kesiler cilt yapıştırıcıları veya cerrahi bant ile kapatılır. Kesi çizgileri kalıcıdır, ancak genellikle zamanla kaybolur veya önemli ölçüde solarlar.

Göğüslerinizin boyutunu da iyileştirmek istiyorsanız, kombine meme dikleştirme ve meme implantı ameliyatı olabilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de jinekomasti maliyeti

Türkiye’de kimlere mastopeksi yapılmalıdır?

Göğüsleri sarkık olan kadınlar genellikle şunlardan şikayet ederler:

  • Sütyensiz üst giysi giyememek.
  • Sınırlı kıyafet seçimi.
  • Özgüven eksikliği.
  • Daha az kadınsı ve itici hissetmek.
  • Yaşlı hissetmek.
Femme qui remonte sa poitrine
Göğüslerini kaldıran kadınlar

Eğer istiyorsanız meme dikleştirme ameliyatı için iyi bir adaysınız:

  • Özgüveninizi artırmak.
  • Daha çekici hissetmek.
  • Göğüslerinizin sıkılığını yeniden kazanmak.
  • Daha genç hissetmek.
  • Daha geniş bir moda kıyafet seçeneğinin tadını çıkarmak.
  • Üstünüzü sütyensiz giyebilme.
  • Beğendiğiniz bikinileri giymek için kendinize güvenin.

Dünya çapında birçok kadın, yerel sağlık sisteminin sunduğu daha yüksek maliyetler nedeniyle Türkiye’de mastopeksi yaptırmayı tercih etmektedir.

HIV-pozitif hastalar bu meme ameliyatı için uygundur. Türkiye, Avrupa standartlarını karşılayan ve en yüksek kalitede hizmet sunan teknolojiye ve nitelikli estetik doktorlarına sahiptir.

Düşük işçilik maliyetleri sayesinde, Türkiye uygun maliyetli meme dikleştirme operasyonları sunmaktadır. Hem kalite hem de ekonomiklik isteyen kadınlar meme dikleştirme için Türkiye’yi tercih ediyor.

Mastopeksiyi açıklayan video

Prosedüre genel bakış

Operasyon :Göğüs Dikleştirme
Ameliyatın amacı:Sarkmış göğüsleri kaldırmak ve daha sıkı, daha genç bir görünüm vermek için yeniden şekillendirmek.
Operasyon süresi :2 ila 3 saat
Anestezi türü :Genel
Yan etkiler:Göğüslerde geçici ağrı veya uyuşukluk.
Riskler :Enfeksiyon, kanama ve meme asimetrisi.
İyileşme süresi:Tam iyileşme 12 ay sürer. 1 ila 2 hafta sonra işe ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz.
Yara izleri:Kesi tipine bağlı olarak, genellikle çok hafiftir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Mastopeksi ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • Kalın, geniş yara izlerinin ortaya çıkması;
  • Meme veya meme ucunda his kaybı;
  • Meme asimetrisi;
  • Kalp ve böbrek sorunları;
  • Meme dokusunda hasar;
  • Emzirme zorluğu.

Bu nedenle, İstanbul’daki en iyi cerrahı seçmek için bize güvenmenin ve deneyime sahip saygın bir uygulayıcıyı tercih etmenin önemi.

İslam dininde mastopeksinin haram olmadığı unutulmamalıdır. Amaç vücudu etkileyen bir kusuru gidermekse kabul edilir.

Konforunuzu sağlamak için, tekerlekli sandalyede hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için özel olanaklar sağladık.

Türkiye’de Mastopeksi: Güzergah

Varış günü

  • Sıcak bir karşılama: İstanbul’a hoş geldiniz! Havaalanında karşılanacaksınız. Varış saatinize bağlı olarak 4 veya 5 yıldızlı otelinize veya konsültasyonunuz için hastaneye götürüleceksiniz.

1. Gün

  • Cerrahınıza merhaba deyin: Ameliyatınızdan önce cerrahınızla yüz yüze bir konsültasyon yapacaksınız. Meme dikleştirme tedavi planınızı ayrıntılı olarak tartışma fırsatınız olacak ve cerrahınız sizi kesi tipi ve meme dikleştirme derecesi gibi operasyonunuzun ayrıntıları hakkında bilgilendirecektir.
  • Onay esastır : bir onay formu imzalayacaksınız.
  • Sağlığınız için tıbbi testler : Cerrahınız meme dikleştirme işleminden önce kan testi gibi tıbbi testler yapacaktır.
  • Evet, şimdi “büyük an” zamanı: Sürece bağlı olarak genellikle 2 ila 3 saat süren meme dikleştirme operasyonunuzu geçireceksiniz.
  • Her şey bitti! Heyecan sona erdi! İlkmuayeneler : Anesteziden sonra bilinciniz yerine geldiğinde cerrahınız ilk muayeneleri yapacaktır. Kompresyon sütyeninizi giyerek hastane odanızda uyanacaksınız.
  • En kaliteli hastanedekonaklamanın keyfini çıkarın : Geceyi en kaliteli, uluslararası akreditasyona sahip hastanemizde geçireceksiniz.
Bandage du corps d'une femme après opération
Ameliyattan sonra bir kadının vücudunun bandajlanması

2. Gün

  • Sevgili cerrahınızı tekrar görün : Hastaneden ayrılmadan önce ilk kontrolünüzü olacaksınız. Cerrahınız ameliyat sonrası bakımı ayrıntılı olarak açıklayacaktır.
  • Hastaneye veda edin: Her şey plana uygun giderse ve cerrahınız onay verirse (ki genellikle öyle olur) hastaneden ayrılacaksınız.
  • Özel transfer, neden olmasın? Hastaneden otele özel bir araba ve şoför tarafından transfer edileceksiniz.
  • 5 yıldızlı konfor: şimdi otelde konaklamanızın tadını çıkarma zamanı.

3. Gün

  • Yatakta tembel bir günü kim sevmez ki? dinlenmeniz ve rahatlamanız ve sizi yorabilecek herhangi bir fiziksel aktivitede bulunmamanız tavsiye edilir.

4. Gün

  • Kalmalı mıyım yoksa gitmeli miyim? i̇ste r otelinizin konforunun tadını çıkarmaya devam edin, ister dışarı çıkıp biraz gezin ve iki kıtanın şehri İstanbul’un tadını çıkarın!
Soutien gorge de contention
Destek sütyeni

5. Gün

  • Vedalaşmadan önce son kontrol: Son kontrolünüz için cerrahınızla tekrar görüşeceksiniz. Dikişlerinizi ve drenlerinizi alacak. Ayrıca ameliyat sonrası bakımınız hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilecek ve uçuş için güvenlik raporunuzu alacaksınız.
  • Havaalanına özel transfer: İstanbul’a yapacağınız bu son seyahati en iyi şekilde değerlendirin!
  • Kalkış için hazır mısınız? Yeni görünümünüz ve umarız iyi bir deneyimle evinize döneceksiniz.

Sonuç

Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de mastopeksi ne kadar sürer?

Dengeli bir diyet uyguladığınız ve aniden çok fazla kilo almadığınız sürece, mastopeksi sonuçları süresiz olarak korunabilir. En azından operasyon doğru bir şekilde gerçekleştirilirse.

Operasyon sırasında, genel anestezi altında yapıldığı için meme pitozisi herhangi bir ağrıya neden olmamalıdır. Ameliyat sonrası ağrı mevcuttur, ancak ağrı kesici reçetesi ile sakinleştirilir.

Meme dikleştirme ameliyatı Türkiye’de oldukça zararsızdır. İyi kontrol edilirler ve en azından en saygın kliniklerde tahmini başarı oranı %96’nın üzerindedir. Yani endişelenecek bir şey yok.

Meme dikleştirme işlemini burun estetiği veya implant gibi diğer kısa süreli operasyonlarla birleştirmek mümkündür. Ancak daha uzun süreli operasyonlar için vücudun dayanması zorlaşır.

Pitozis sonrası emzirip emziremeyeceğiniz her şeyden önce sorunun boyutuna bağlıdır. Çok fazla pitozis emzirmeyi imkansız hale getirebilir. Bu nedenle emzirme dönemindeyken bu operasyondan kaçının.

Mastopeksi sadece 4 saat sürer ve hastanede bir gece kalmayı gerektirir. Bununla birlikte, tıbbi prosedür birkaç seansta gerçekleşir (temas kurma vb.). Bu nedenle Türkiye’de bir hafta geçirmeyi beklemelisiniz.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️