Türkiye’de Rinoplasti

Rinoplasti Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de rinoplasti yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı bir burun ameliyatı için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com Türkiye’de rinoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlardan operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de burun estetiği ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de rinoplastinin ortalama maliyeti 1.800 €‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 2,5 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 6 gün, hastanede kalış süresi ise 1 gecedir. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir. Fiyata anestezi, operasyon, ilaçlar, tercüman, otel ve havaalanı transferi dahildir.

Rinoplasti1800 €
Sekonder Rinoplasti2200 €
Etnik Rinoplasti2300 €
Ultrasonik Rinoplasti2500 €

Rinoplasti Türkiye: Nihai rehber

Büyük bir burnu olan herkes, herkesin onun hakkında konuştuğunu düşünür. Bu atasözü, burnun bazen ne kadar sinir bozucu olabileceğini anlamamızı sağlar. Yüzün merkezinde yer alan burun, yüzün cazibesi ya da utancıdır. Büst, sarkık, kalkık, sivri, deve, akuilin, çengel, her şekilde olabilir ve bazıları büyük bir kompleks bırakabilir. Saklanması ya da çıkarılması imkansız olsa da temel işlevleri vardır: nefes alma ve koku.

ri̇noplasti̇ ve burun pansumani
Rinoplasti ve burun pansumanı

Peki bu aşırı büyük burunla ne yapabilirsiniz? Bilim ve teknoloji sayesinde bugün burnun şeklini düzeltebiliyor ve küçük bir buruna sahip olmasını sağlayabiliyoruz. Burnun inceltilmesine uzmanlar rinoplasti adını veriyor. Hem kadınlar hem de erkekler için bu tıbbi uygulama ” yeni bir burun ” ortaya çıkarır. Ve sadece herhangi bir burun değil, seçtiğimiz ve bizi daha güzel yapan bir burun. En azından iyi görünmemizi sağlayan bir burun.

Hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

Türkiye’de burnunuzu nerede yaptırabilirsiniz?

En yaygın estetik cerrahi operasyonu olan burun estetiği dünyanın hemen her yerinde yapılıyor. Ancak plastik cerrahinin uluslararası başkenti İstanbul‘da, binlerce kilometre öteden bir vahanın ya da estetik burun ameliyatının kutsal kâsesinin kokusunu alabilirsiniz.

Burun estetiği, Türkiye’de en çok talep edilen ilk 10 estetik cerrahi operasyonundan biridir. Bu kesinlikle, yüksek düzeyde deneyim ve dünya çapında bir üne sahip olan Türk kozmetik cerrahlarının sayısından kaynaklanmaktadır.

Ama dahası, başka yerlerden daha ucuz fiyatlar, yaşamak için harika bir manzara ve olağanüstü lezzetli yemekler ile medikal turizm için Türkiye’de İstanbul veya Antalya’yı seçmemek zor. O zaman yeni yeteneğinizi Boğaz kıyısında test etmek gibisi yoktur.

Rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyon
Rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyon

İstanbul veya Antalya’da rinoplasti  için hazır mısınız? Rehberi takip edin!

Büyük, yumru veya çarpık burun kompleksine son vermek

Burnun yüzün aptalı olduğu söylenir. Bu deyişi ortaya atan yazar Marcel Mariën, burun uzantılarının genellikle sağduyudan yoksun olduğunu açıkça anlamıştır. Çok uzun, çok uzun, çok kısa, çok ince, çok geniş, çok yumrulu, çok derin, çok alçak, çok yüksek, çok eğri, ‘burun’ her zaman sağduyulu olamaz. Bu da üzücüdür, çünkü genellikle yüzünüzün ortasında bir burun gibi görünür. Buna uygun yaşamak her zaman kolay değildir.

Ayrıca, hepimiz Kleopatra’nın burunu ile doğacak kadar şanslı değiliz. Bazı toplumlarda veya ailelerde burun şekli genetiktir ve her zaman yüzün çekiciliğine katkıda bulunmaz. Diğerlerinde ise travma veya kaza sonucu oluşan bir deformite olabilir. Bu, burnun varsayılmayan bir şekle sahip olmasına, ancak daha da ciddi olarak solunum fonksiyon bozukluğuna yol açabilir.

Burun üzerindeki tümseği çıkarın
Supprimer la bosse sur le nez

Güzellik görecelidir derler. Ve güzel bir buruna sahip olmak estetikten çok daha fazlasıdır. Özgüven ve kendini gerçekleştirme ile ilgilidir. Fiziksel ve psikolojik kompleksleri geride bırakmakla ilgilidir.

Bu da bizi ekstra yol kat etmeye yönlendiriyor  burun şeklini değiştirmek veya en azından estetiğini iyileştirmek, Instagram’daki yıldızlar gibi simetrik bir burun elde etmek. İşte rinoplasti burada devreye giriyor. Genel olarak, Türkiye’de rinoplastinin en yaygın amacı burun kusurlarını düzeltmektir. Ancak rinoplasti bundan çok daha fazlasıdır….

Rinoplasti nedir?

Rinoplasti veya burun ameliyatı, burunun boyutunu veya şeklini değiştirmeyi veya sadece bir şişliği gidermeyi içeren cerrahi bir operasyondur. Amaç profilden güzel bir burun, uyumlu, simetrik ve güzel şekilli, genel yüz hatlarıyla mükemmel uyum sağlayan doğal bir burun yaratmaktır. Modifikasyon esas olmakla birlikte, rinoplasti burnun tüm anatomik estetik kriterlerinin mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlar. Bu operasyonun temel amacı mükemmel yüz dengesine ulaşmaktır.

Bu nedenle burun estetiği hem burun, görünüm ve yüzün kendisini hem de nazofarengeal kıvrımlar yoluyla gülümsemeyi geliştirmeyi içerir. Bu şekilde yeniden şekillendirilen bir burun, yüze tamamen farklı bir görünüm kazandırabilir. Bazı hastalar için rinoplasti daha genç görünmelerini bile sağlayabilir. Bunun da ötesinde, burun estetik ameliyatını deneyimli bir cerraha emanet etmek, ameliyatın solunum fonksiyonuna veya burun köprüsüne zarar vermemesini sağlamak açısından önemlidir.

Burun ucu ameliyatı
Chirurgie de la pointe du nez

Türkiye’de burun estetiği için doğru yaş kaçtır?

Burun estetiğinin burun deliği ameliyatı olmak isteyen herkes için olmadığını bilmek hayati önem taşır. Peki Türkiye’de ucuz burun estetiği ne zaman yaptırılır? Minimum yaş kadınlar için 17, erkekler için 18’dir. Bu yaşlarda kemik kıkırdak büyümesinin sonuna ulaşır ve istenilen şekillerde modifiye edilebilir.

Ayrıca belli bir yaştan sonra estetik burun ameliyatı yapmak daha zor olabilir. 35 yaşından itibaren kemik kıkırdağı sertleşir. Modifikasyon daha karmaşık olabilir.

Türkiye’de farklı rinoplasti türleri

Gelişen teknoloji sayesinde Türkiye’de burun estetiği iz bırakmayan bir uygulamadır. Küçük kesiler, minimal rötuşlar ve yüksek memnuniyet oranları, hastaları ucuza burun estetiği için Türkiye’yi seçmeye itiyor. Ancak yine de kusursuz bir operasyon gerçekleştirebilecek deneyimli bir cerrah seçmeniz gerekir. Onu nerede bulacağınızı ve onunla nasıl iletişime geçeceğinizi biraz sonra açıklayacağız.

Öncelikle size sunabileceğimiz burun ameliyatı türlerine bakalım:

1- Fonksiyonel rinoplasti

Rinoplasti, tıbbi nedenlerle yapıldığında işlevsel olduğu söylenir. septoplasti veya rinoseptoplasti olarak da bilinen bu ameliyat, koku alma organının temel işlevlerini yerine getiremediği durumlarda gereklidir. Bu ameliyat burun deliklerinin tıkanıklığını ve tüm solunum semptomlarını tedavi eder. Fonksiyonel rinoplasti, hastanın burnunun morfolojisinde tamamen bir değişiklikle sonuçlanır. Avrupa’da bu ameliyat Sağlık Sigortası kapsamındadır.

Burun köprüsünde sapma
Burun köprüsünde sapma

2- Yapısal rinoplasti

Klasik rinoplasti olarak bilinen yapısal rinoplasti, tamamen estetik bir değişiklik içerir. Şekil ve kalınlığını uyumlu hale getirmek amacıyla burunun kıkırdak ve kemik mimarisini güçlendirmeyi içerir. Bu ameliyat türünde iki şekilde çalışabiliriz :

  • Burnunuzu tıkayan bükülmüş kıkırdağın sapmasını düzeltmek için. Bu septorinoplasti olarak bilinir.
  • Burun ucu ameliyatı, sadece sarkık, çok yüksek, asimetrik, çok geniş, top şeklinde veya deviasyonlu olabilen burun ucunu ameliyat eder. Amaç burnu düzeltmektir.
burun ucu ameli̇yati
Burun ucu ameliyatı

3 – Kıkırdak grefti ile rinoplasti

Kıkırdak grefti ile rinoplasti, kıkırdağın bir kısmının burun üzerine greftlenmesi için vücuttan alınmasını içerir. Bu operasyonun amacı burun şeklini değiştirmek, hacmini artırmak, bir defekti kamufle etmek, burun yapılarını güçlendirmek veya sonradan oluşan deformiteleri düzeltmektir.

Greftler genellikle burun septumunun kıkırdağından alınır. Ancak kulak kıkırdağından, göğüs kafesinden de greft kullanabiliriz. Bu rinoplasti türü, çok kalın veya çok ince bir buruna sahip olan ve modifikasyonu greft gerektiren kişiler için tasarlanmıştır.

4 – Tıbbi olmayan rinoplasti veya burun kaldırma

Bu estetik uygulamada ameliyat söz konusu değildir. Operasyon da anestezi olmadan gerçekleştirilir. Yaygın olarak kullanılan iki teknik vardır:

Hyaluronik asit enjeksiyonu

Botoks eklenebilen hyaluronik asit enjeksiyonları yoluyla burun şeklinin değiştirilmesini içerir. Bu ameliyatsız alternatif tam size göre :

  • Burun hacmini yeniden dengeleyin;
  • Burun ucunu yukarı kaldırın;
  • Hafif bir şişlik azaltılıyor.
  • Başarısız olan önceki bir rinoplastiden kaynaklanan kusurları ve defektleri düzeltin;
  • Eğer 50 yaşın üzerindeyseniz ve burun kıkırdağınız sert ise.

Bu teknik hızlıdır. Tek bir seans için sadece 30 dakika sürer. Ancak 18 ay sonra yenilenmesi gerekir.

Bir kadında rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyonu
Bir kadında rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyonu

5 – Ultrasonik rinoplasti

2013’te geliştirilen ultrasonik rinoplasti de burunu daha hassas bir şekilde yeniden yapılandırmak için ultrasonik bir frekans kullanmayı içerir. Burun kemiklerini ve kıkırdağını pürüzsüzleştirmek ve yeniden şekillendirmek için titreşimleri kullanacak non-invaziv bir yöntemdir. Burnun inceltilmesi ve nazikçe parlatılması için tercih edilir.

6 – İkincil rinoplasti

ikincil rinoplasti veya revizyon rinoplasti, burnun rötuşlanmasını gerektiren bir rekonstrüktif ameliyattır. Türk rekonstrüktif cerrahın daha önceki başarısız bir burun estetiğini burun rekonstrüksiyonu ile düzeltmesini sağlamak için büyük bir uzmanlık gerektirir. Bu ikinci rekonstrüktif rinoplasti, kötü bir iş çıkarmış olabilecek önceki bir doktorun operasyonunu düzeltmeyi içerdiği için zor olabilir.

7 – Etnik rinoplasti

etnik rinoplasti, her etnik gruba özgü farklı özellikleri korurken estetik açıdan hoş bir burun şekli oluşturmayı amaçlayan burun ameliyatıdır. Günümüzün gelişmiş rinoplastisi, evrensel bir burun tasarımı oluşturmak yerine mirası kucaklayan ve bir güzelliği geliştiren bireysel bir güzelliğe yaklaşmaktadır.

Etnik rinoplasti sonrası Afrikalı bir hasta
Etnik rinoplasti sonrası Afrikalı bir hasta

80’li ve 90’lı yıllarda burun estetiğinin ana akımı, Asyalılar, Afrikalılar ve Ortadoğulular gibi diğer etnik gruplar için uygun olmayan Kafkas burun şekline dayanıyordu.

Açık veya kapalı rinoplasti?

Dış rinoplasti olarak da bilinen açık rinoplasti, 2 burun deliğini ayıran yumuşak doku olan kolumella tabanında bir kesi yapılmasını içerir. Bu yöntem, burun kıkırdağına daha kolay erişim ve gelişmiş görünürlük sayesinde daha etkili çalışma sağlar. Bu ameliyatın amacı burnun morfolojisini belirleyerek mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yeniden şekillendirilmesini sağlamaktır. Bu ameliyat türü Türkiye’de yaygın olarak yapılan burun estetiği ameliyatlarından biridir.

Endonazal rinoplasti olarak da bilinen kapalı rinoplasti, ince kesiler kullanılarak burnun doğrudan burun deliklerinin içinden yeniden şekillendirilmesini içerir. Bu nedenle görünür yara izi yoktur. Bu daha az invaziv prosedür, burun ucundaki çukurluğun düzeltilmesi gibi küçük düzeltmeler için kullanılır. Daha az morarma olduğu için iyileşme süresi daha kısadır.

açik ve kapali ri̇noplasti̇

Burun estetiğini düşünmeden önce okumanız gerekenler

En plus d’identifier le type de rhinoplastie qu’il vous faut, vous devez savoir qu’il existe plusieurs facteurs qui permettent de réussir une rhinoplastie du nez et de choisir le type d’opération adéquat. Ce sont :

Yaş

Her şeyden önce yaşınızı dikkate almanız gerekir. Bunun cilt üzerinde belirleyici bir etkisi vardır. Daha genç cilt daha elastiktir. Rinoplastinin getirdiği değişikliklere uyum sağlayabilir. Öte yandan, yaşlandıkça cilt yaşlanır. Plastik cerrahiye daha az uyum sağlayabilir ve etkiler umulandan daha az görünür olabilir.

Yaşam Tarzı

Yaşam tarzı da cilt kalitesini etkiler. Sigara içmenin veya güneşe maruz kalmanın cilt üzerinde bir etkisi olacağı açıktır. Bu durum estetik burun ameliyatı süreçlerini daha karmaşık hale getirebilir.

Ancak bu, rinoplastinin sınırlı olduğu anlamına gelmez. Aksine, bu faktörler ihtiyaçlarınıza ve cildinizin yapısına en uygun rinoplasti türünü seçmenizi kolaylaştırır. Örneğin, olgun, daha az elastik bir cilde sahipseniz, tıbbi olmayan rinoplasti en çok tavsiye edilen yöntemdir. Bu, fazla deri oluşturmadan burun şeklini düzelten nazik bir yöntemdir.

rhinoplasty diagram
Rinoplasti diyagramı

Motivasyon

Estetik burun ameliyatı tek seanslık bir operasyon olmasına rağmen sonuçları geri döndürülemez. Ve yeni burnunuz ömür boyu sizde kalır. Bu pişmanlık için çok uzun bir süre. Bu yüzden burun estetiği yaptırmadan önce doğru kararı verdiğinizden emin olun.

Yüzünüzle yüz yüze geldiğinizde ve aynaya baktığınızda, kendinize neden burnunuzu değiştirmek istediğinizi sorun? Burnunuzun hangi kısmını değiştirmek istiyorsunuz ? Burnunuzu nasıl değiştirmeyi planlıyorsunuz ? Motivasyonlarınızı gözden geçirin.

Uzman bir rinoplasti cerrahı seçmek

Burnunuzu, yüzünüzün güzelliğini ve gelecekteki hayatınızın büyük bir bölümünü emanet edeceğiniz kişidir. Neden mi? Çünkü burnunuzdan memnun olup olmadığınızı onun başarıları belirleyecek. Ve her zaman söylediğimiz gibi, burun yüzün merkezidir, bu yüzden yeni burnunuz tatmin edici olsa iyi olur. Tüm bunlar size doktor seçiminin çeşitli araştırmalara konu olması gerektiğini söylemek içindir :

  • Türkiye’nin en iyi cerrahını rinoplasti konusunda deneyimli ve etkili, sonuçları, başarısı ve itibarı ile bulun.
  • Tüm süreç boyunca size rehberlik edecek, güvenebileceğiniz bir uygulayıcı bulun. Randevunuzu aldığınız andan ameliyat sonrası görüşmeye kadar.
  • Burnunuzu, bu işi sadece işi olduğu için yapan değil, aynı zamanda motivasyonlarınızı anlayabilen ve sizi buna göre yönlendirebilen bir cerraha emanet edin.
chirurgien rhinoplasticien
Burun estetiği cerrahı

Où trouver un excellent rhinoplasticien ?

Türkiye’de! Ülke, mükemmel bir hizmet kalitesi sunan ve ünü Avrupa kıtasının ötesine uzanan deneyimli burun estetiği cerrahları ile doludur.

Ünlüler, uluslararası yıldızlar, girişimciler, öğrenciler ya da özel kişiler Türkiye’de burun estetiği yaygın bir uygulama olduğu için İstanbul ya da Antalya’yı tercih ediyor. Bu alanda usta olduklarını anlamak için Instagram‘daki Türkiye’de burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakmanız yeterli.

Dahası, ultra modern ekipman ve son teknoloji ürünü makinelerle yüksek teknolojiye sahip odalarda gerçekleştirilmektedir. Ameliyat tesisleri, kendinizi tamamen rahat hissedeceğiniz 5 yıldızlı bir yatılı okula layıktır. Ve çok daha fazlası, burnunuzu değiştirdikten sonra, baklava, kebap veya dolma kokusunun burun deliklerinizi uyandıracağı Türkiye sokaklarında yeni yeteneğinizi test etme zevkine sahip olacaksınız.

burun estetiği cerrahı
burun estetiği cerrahı

Burun estetiği konusunda uzmanlaşmış olan kliniğimizde, tıbbi konaklamanız boyunca size eşlik edilecektir. Size her zaman yardımcı olunacak ve her türlü sorunuzu yanıtlamaktan, şüphelerinizi açıklığa kavuşturmaktan ve her adımda size eşlik etmekten memnuniyet duyacağız.

Ve eğer dil, iletişim kurmamanız için büyük bir engel gibi görünüyorsa, dilinize mükemmel bir şekilde hakim olan simultane çevirmenlerimiz olduğunu bilmelisiniz. Peki Türkiye’de burun estetiği  yaptırmak için neyi bekliyorsunuz?

Türkiye’de Rinoplasti: Estetik Burun Ameliyatı

Türkiye’de burun estetiği %98 başarı oranına sahiptir, bu yüzden bu estetik ameliyat burada bu kadar popülerdir. Yukarıda da belirtildiği gibi, bu büyük ölçüde cerrahların beceri ve deneyimlerinden ve yerel olarak kullanılan ultra modern teknolojilerden kaynaklanmaktadır.

Türkiye’de başarılı bir rinoplasti videosu

İstanbul’daki operasyon nasıl gidiyor?

İstanbul’da burun estetiği için prosedür kodlanmıştır. İlk konsültasyondan cerrahi prosedüre kadar çeşitli aşamalardan geçeceksiniz. İçiniz rahat olsun, her aşamada size tamamen güvenebileceğiniz profesyonel bir ekip eşlik edecektir.

HIV virüsü taşıyor musunuz? Siz ve personel için tam bir güvenlik içinde burun estetiği için özel bir birim ayrılmıştır.

Ekibimiz, tekerlekli sandalye kullanan hareket kabiliyeti kısıtlı kişilere kaldıkları süre boyunca kişiselleştirilmiş yardım sunmak üzere eğitilmiştir. Kliniğimiz engelliler için erişilebilirdir (PRM).

İlk danışma görüşmesi

Koku duyunuzun kalbine yolculuğunuzun başlangıç noktası olan ilk konsültasyon, Türk cerrah ile ilk buluşmanızdır. Rinoplasti projesini ihtiyaçlarınıza ve isteğinize göre ayarlamak için temeldir. Bu, doğrudan İstanbul kliniğinde veya canlı bir görüşme veya fotoğraflar aracılığıyla uzaktan yapılabilir. Cerrahla yüz yüze görüşmek, bir güven ortamı yaratmanın hala en iyi yoludur.

Bu ilk aşamada cerraha estetik isteklerinizin neler olduğunu söylersiniz. Bunun mümkün olup olmadığını belirlemek için kesin bir teşhis koyacaktır. Cerrahi projenizin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlayacak çok sayıda kriteri, faktörü ve kontrendikasyonu değerlendirecektir.

ri̇noplasti̇ cerrahi ve hasta
Rinoplasti cerrahı ve hasta

Ayrıca bu ilk konsültasyon sırasında Türkiye’deki rinoplasti cerrahı size tam memnuniyet getirebilecek tedaviyi açıklayacaktır. Prosedürleri, hedefleri ve bu prosedürden beklenen sonuçları detaylandıracaktır. Aynı zamanda, işlem sırasında ortaya çıkabilecek riskler veya diğer istenmeyen etkiler hakkında size bilgi verecektir.

Burnunuzun şekline bağlı olarak, rinoplastik cerrah isteğiniz üzerine röntgen, 3D taramalar ve hatta fonksiyonel bir rinolojik değerlendirme de yapabilir. Günlüğünüze ikinci bir konsültasyon not edilebilir.

Bilmeniz gerekenler

Bu ilk konsültasyon sırasında, burun ameliyatınızı başarıyla gerçekleştirmek için sistematik cerrahi talimatlar hakkında da bilgi edineceksiniz. Beklentileriniz ve ameliyatla ilgili sonuçlar hakkında aklınıza gelebilecek her türlü soruyu cerrahınıza sormaktan çekinmeyin.

Takip etmeniz gereken birkaç talimat..:

  • Ameliyattan önce sigara ve alkolün bırakılması
  • Anti-enflamatuar ilaçlar, aspirin ve antikoagülanları almayı bırakın.
  • Ameliyattan önce yüzün temizlenmesi ve bakımı: sakal veya bıyık tıraşı vb.
Rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyon
Rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyon

Operasyon günü

Operasyon günü, estetik kliniğine dikkatlice davet edileceksiniz. Bu seansın sizin için rahat ve stressiz bir an olmasını sağlamak için her türlü önlem alınmıştır. Gerçekten de, işlem sırasında kendinizi rahat hissetmeniz önemlidir. İstanbul’daki tüm tıbbi ekip sizi nasıl güvende ve rahat hissettireceğini bilecektir.

rhinoplasty prosedürü lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir :

  • Lokal anestezide burun bölgesine hafif bir sedasyon uygulanacaktır. Hiçbir şey hissetmeyeceksiniz, ancak tüm tedavinin gerçekleşmesini izleyebilirsiniz. Cerrah, prosedürleri hakkında mümkün olduğunca çok iletişim kurmaya çalışacaktır. Endişelenmeyin, operasyon ağrısız ve tamamen konforlu olacaktır.
  • Genel anestezide, ameliyat boyunca uykuda olacaksınız. Estetik ameliyatın büyüklüğüne ve karmaşıklığına bağlı olarak, klinikte bir gece kalmanız gerekebilir.
türki̇ye'de burun ameli̇yati
Türkiye’de burun ameliyatı

Müdahale süresi

Rinoplastinin gerçekleştirilmesinden uzman bir cerrah sorumludur. Kendisine diğer uzmanlar veya tıbbi ekibi yardımcı olabilir.

Seans, ameliyatın karmaşıklığına bağlı olarak 1 ila 3 saat sürebilir. Şahsen benim Türkiye’deki rinoplastim ikincil bir rinoplasti olduğu için 3,5 saat sürdü. Burnun yeniden şekillendirilmesi süreci, düzeltilecek soruna veya cerrahın kullandığı tekniğe bağlı olacaktır. Her durumda, cerrah burun derisini kemik ve kıkırdak çatıdan ayırarak başlayacaktır. Yeniden şekillendirme tamamlandığında, cilt nazal septumun üzerine tekrar yerleştirilecektir.

Ameliyatın amacı burnu küçültmekse, cerrah kıkırdak ve kemiğin bir kısmını çıkaracaktır. Bunu yapmak için burun deliklerinin içine bazı kesiler yapacaktır.

önden görülen bir burun
Önden görülen bir burun

Ameliyat burun boyutunu büyütmek içinse, cerrah burunu yeniden şekillendirecek bir kıkırdak grefti yapacaktır. Bu durumda kesiler dışarıdan yapılacaktır. Büyük burun delikleri söz konusu olduğunda, burun deliklerinin yanlarında küçük kesiler yaparak burnun tabanını değiştirmek ve burun deliklerinin daralmasını sağlamak mümkündür, bu alarplasti olarak bilinir.

Ameliyat tamamlandığında, burun üzerine plastik veya metal bir atel takacaksınız. Bu, yeni burnun düzgün bir şekilde oturmasını ve şeklini korumasını sağlayacaktır. Ayrıca septumu (nazal septum) desteklemek ve nefes almayı engellememek için burun deliklerine pedler de yerleştirilebilir. Son olarak, burnu şok gibi dış etkenlerden korumak için bandajlar kullanılabilir.

Ameliyat sonrası aşama

Rinoplasti sonrası ilk 24 saat boyunca burun uzantılarınızın uyuştuğunu hissedeceksiniz. Zaman zaman küçük rahatsızlık hissi oluşabilir. Yüzünüz şişebilir ve hassaslaşabilir. Ancak bu sadece birkaç saat sürecektir. Rahatsızlığı hafifletmek için size ağrı kesici reçete edilecektir.

Yeni burnunuzu İstanbul‘un her yerinde sergileme fikri çok cazip olsa da, ameliyattan sonraki ilk gün dinlenmeniz gerekecektir. Ameliyattan sonraki ilk 3-4 gün boyunca özellikle uyurken başınızı yüksekte tutun, aksi takdirde başınız şişebilir.

5 gün sonra gözlerinizin etrafında morarma görülebilir. Ancak panik yapmayın. Soğuk kompres uygulamak kendinizi daha iyi hissetmeniz ve şişliğin azalması için yeterli olacaktır. Bu morluklar bir hafta sonra iç dokular iyileştikçe kaybolacaktır.

Buna ek olarak, hafif burun akıntısı veya burun tıkanıklığı yaşayabilirsiniz, ancak bu sizi hiçbir şekilde uyarmayacaktır. Bunların hepsi sürecin bir parçasıdır. İyileşme sürecini hızlandırmak için burnunuzu sümkürmeden ihtiyacınız olduğu kadarının akmasına izin verin.

Rinoplasti sonrası hasta
Rinoplasti sonrası hasta

Bu süre zarfında ve bir sonraki cerrahi randevunuzdan önce, hastanenin sağlık ekibiyle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Fiziksel durumunuzla ilgili herhangi bir sorunuz veya şüpheniz varsa, cerrahınıza sormaktan çekinmeyin.

Kendinize tamamen güveniyorsanız, tek yapmanız gereken İstanbul’u gezmek. Ancak çarpma ve darbelere dikkat edin. Burnunuzu göz bebeğiniz gibi koruyun!

Bir hafta sonra ateller, fitiller, tamponlar ve diğer sargılar çıkarılacaktır. Rahat bir nefes alabilirsiniz. Morluklar ve şişliklerin hepsi kaybolmuş olacak. Normal hayata geri dönebilirsiniz. Gerçi birçok hasta ameliyattan 3-4 gün sonra normal hayatlarına dönebilmektedir.

Rinoplasti Türkiye: Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Sarışın bir kadında rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı
Sarışın bir kadının burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı.
Melez bir kadının burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı
Karma ırktan bir kadının burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı.
Beyaz bir kadında rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı
Beyaz bir kadına yapılan burun estetiğinin öncesi sonrası fotoğrafı

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

rhinoplasty sırasında nadir riskler olabilir:

  • Geçici koku alma duyusu kaybı;
  • Burun ucunda hassasiyet kaybı;
  • Deride renk değişikliği ve şişme;
  • Nazal septum perforasyonu ;
  • Kötü yara izi;
  • Solunum problemleri.

Bu nedenle, İstanbul’da cerrahınızı doğru bir şekilde seçmek ve itibarlı ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmek için bize güvenmenin değeri.

Unutmayın ki İslam dininde burun estetiği haram değildir. Burnu etkileyen bir kusuru gidermeyi amaçladığı için helaldir ve kabul edilir.

Alınması Gereken Önlemler

Rinoplasti yapıldıktan ve burnunuz yerine oturduktan sonra, henüz zaferinizi kutlamayın. Burnun son şeklini alması 3 ila 12 ay sürecektir. Sabırlı ve her şeyden önce dikkatli olmanız gerekecektir.

Ameliyattan sonraki ilk ayda, kendinizi çok fazla zorlamamanız veya çok fazla güç gerektiren hareketler yapmamanız tavsiye edilecektir. Bu, kan basıncınızın yükselmesine neden olabilir. Benzer şekilde, yeni burnu deforme edebilecek şok ve darbelerden kaçının. Bu dönemde yüzmekten, spor salonuna gitmekten, koşmaktan ve hatta çok fazla cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.

Burnunda bandaj olan burun estetiği hastası
Burnunda bandaj olan burun estetiği hastası

Numaralı gözlük kullanıyorsanız, burun iyileşene kadar (yaklaşık 2 ila 3 ay) kontakt lenslere geçmeyi deneyin.

Bu süre zarfında İstanbul’da burun estetiği ile ilgili tüm tıbbi ekibin size telefonla veya online görüşmelerle eşlik edeceğini bilmelisiniz. Herhangi bir şüpheniz veya korkunuz varsa klinikle de iletişime geçebilirsiniz. Estetik ameliyatınızın ilk yılı boyunca, cerrahınızla telefon görüşmesi, fotoğraf gönderme vb. yollarla düzenli olarak iletişim halinde olacaksınız. Böylece burnunuzun gelişimini takip edebilecektir.

Yeni burnun

Morarma ve şişme dönemlerini geçtikten sonra, burnunuzun görünümünü şimdiden görebilirsiniz. Çok güzel, hayal ettiğinizle mükemmel bir uyum içinde. Fiziksel komplekslerinize, nefes alma problemlerinize ve çeşitli rahatsızlıklarınıza son verecek bir burun.

Bu, yüzünüzün tam ortasına takacağınız burun olacak. Başkalarından bazı alışılmadık tepkiler alabilirsiniz. Ancak içiniz rahat olsun, bu vücudunuza ve kendinize olan güveninizi yeniden kazanma sürecinin bir parçasıdır.

Türkiye’de burun estetiğinin yaşı nedir?

İstanbul, Türkiye’de gerçekleştirilen bir burun estetiği iyi yaşlanır. Rinoplasti uzun süreli veya kalıcı olarak kabul edilir, ancak bu sonuçların değişmeyeceği anlamına gelmez. Burnunuz değiştiği için ameliyatınızın etkileri de değişir.

Birçok insan burnun da diğer yüz hatları gibi yaşlanmaya yatkın olduğunu anlamıyor. İngiltere’de yapılan çok ciddi bir bilimsel araştırmaya göre, burun da tıpkı kulaklar gibi yaşla birlikte büyüyor. Neyse ki, rinoplasti sonuçlarınız değişmiş olsa bile, bir revizyon rinoplasti arzu ettiğiniz burun görünümünü geri kazandırabilir.

Rinoplasti sonrası bir erkek fotoğrafı
Rinoplasti sonrası bir erkek fotoğrafı

Türkiye’de rinoplasti tatilinize hazırlanma

İşte bu kadar, rinoplasti Türkiye  için harekete geçmeye hazır mısınız? İşte İstanbul’da rinoplasti tatilinizi organize etmek için atmanız gereken birkaç adım.

Cerrah ve klinik seçimi

İlk ve en önemli adım cerrahınızı seçmektir. Deneyimli, bilinen ve etkinliği ile tanınan bir cerrah seçin. İyi iletişim kuran ve tüm sorularınızı yanıtlayabilen bir cerrah seçin. Türkiye’deki uzman rinoplasti cerrahımız ülkedeki en tanınmış cerrahlardan biridir. Dahası, İstanbul’daki kliniğimizde her adımda sorunsuz bir yardım alacaksınız.

Klinik hakkında birkaç söz:

  • İstanbul’daki en iyi plastik cerrahi kliniklerinden biri (Google Avis’te 4.7/5 puan aldı)
  • Uluslararası itibar ve nitelikli cerrahlar

Rinoplasti cerrahı hakkında birkaç söz.

  • 29 yıllık cerrahi deneyimi (15.000’den fazla ameliyat)
  • 7 uzmanlık sertifikası (kozmetik cerrahi ve saç restorasyonu)
  • Bilimsel araştırma yarışmasında birincilik kazandı
  • Türkiye Ulusal Tıp Konseyi Üyesi
  • Rinoplasti, liposuction, meme ve saç cerrahisinde uzmanlık.
  • Bir Türk TV kanalı için danışman
Bir hasta ile koordinatör
Bir hasta ile koordinatör

Seyahatinizi hazırlama

Dr. Ergin gibi bir cerrah seçtikten sonra, Türkiye burun estetiği seyahatinizi hazırlayabilirsiniz. Çoğu Türk estetik cerrahi hastanesi her şey dahil paketler sunar : uçak biletleri, konaklama, konsültasyonlar, ameliyat, ameliyat sonrası, yemek, ziyaretler ve keşifler vb.

Bu teklifler Türkiye’de burun estetiği yaptırmanızı kolaylaştırır. Her şey zaten dahil olduğu için hiçbir şey organize etmenize gerek kalmayacak. Tek yapmanız gereken bavullarınızı hazırlamak ve Atlantik üzerinden ulaşımınızı ayarlamak.

Daha fazla macera veya özgürlük istiyorsanız, her zaman daha serbest paketleri tercih edebilirsiniz. Bu durumda, konsültasyonlar ve ameliyat dışında İstanbul’da kalışınızı istediğiniz gibi organize etmekte özgürsünüz.

Başarılı bir tıbbi konaklama için İstanbul otelleri
Başarılı bir tıbbi konaklama için İstanbul otelleri

Burun estetiği için Türkiye’de ne kadar kalabilirim?

Genel olarak, Türkiye’de burun estetiği için kalış süresi yaklaşık 6-7 gündür. Bu süre, burun estetiğinin gerçekleştirilmesi ve ameliyat sonrası takibin yerinde yapılması için gereken süredir. Ancak ülkenin güzelliği sizi kazanabilir ve kalış sürenizi uzatmak istemenize neden olabilir.

İstanbul’daki güzellik molanız nasıl gidiyor?

  1. İstanbul havalimanına (IST) varacaksınız. Özel bir şoför, adınızı taşıyan bir tabela ile lobide sizi bekliyor olacak.
  2. Sürücü sizi bir Van Mercedes ile 4 yıldızlı otelinize götürecektir (30 dakikalık sürüş). Otel, güzellik kliniğine 2 dakikalık yürüme mesafesindedir.
  3. Hedeflerinizi belirlemek için koordinatör ve cerrah ile bir randevu alın. Tüm sorularınızı yanıtlayacaktır. Koordinatör tercümanlık yapacaktır.
  4. Rinoplasti için ikinci gün randevu. Ameliyattan sonra gözlem için bir gece klinikte kalacaksınız.
  5. Daha sonra koordinatörün kullanmanızı isteyeceği ilaçlar ve kremler ile 4* otelinizde dinleneceksiniz.
  6. Altıncı gün atelin çıkarılması ve yine koordinatör eşliğinde cerrah ile son kontrolün yapılması için randevu.
  7. Özel şoförünüz daha sonra sizi dönüş uçuşunuz için havaalanına geri götürecek ve 7 gün içinde yeni burnunuzun keyfini çıkarabileceksiniz.

Türkiye’de burun estetiği ne kadara mal oluyor?

En önemli soru ! Yüz binlerce hastayı Türkiye’de burun estetiğini seçmeye iten şey, bu ameliyatın maliyetidir. İstanbul Boğazı kıyılarında estetik burun ameliyatının maliyeti Avrupa’daki maliyetten %70’e kadar daha ucuz olabilir. İstanbul’da burun estetiği için 1.600 ila 2.500 € arasında ödeme yapmayı bekleyin. Ancak bu fiyat kullanılan tekniklere, modifikasyonun karmaşıklığına ve cerrahın itibarına göre değişir. Kesin bir fiyat ve İstanbul’daki en iyi plastik cerrahtan bir görüş almak için kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi isteyin.

Koordinatör rinoplasti fiyatını hesaplar
Koordinatör rinoplasti fiyatını hesaplar

Sonuç

Başarılı bir prosedür sağlamak için Türkiye’deki en iyi rinoplasti kliniğini seçin. Cerrahın faaliyeti hakkında bilgi arayın. Seçiminizi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç kriter vardır :

  • Hasta görüşleri ve referansları
  • Öncesi ve sonrası fotoğrafları
  • Kliniğin kurulduğu tarih
  • Kliniğin akreditasyonları
  • Doktorun kaç yıllık tecrübesi olduğu
  • Kliniğin uzmanlık alanı ve cerrahları

Bir seçim yapmakta zorlanıyorsanız, prosedürünüzün başarılı olmasına yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir ücret karşılığında.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Burun ameliyatı Türkiye’de ne kadar sürüyor?

Türkiye’de burun ameliyatlarından sonra sonuçlar yıllarca sürer. Ancak yaş ilerledikçe yüzdeki deri incelir. Sonuç olarak, düzensizlikler ortaya çıkabilir. Ancak bu küçük kusurlar hyaluronik asit enjeksiyonları ile düzeltilebilir.

Burun estetiği ağrısız bir estetik ameliyattır. Ameliyat genel anestezi altında yapıldığı için ağrı hissetmezsiniz. Ancak anestezinin etkisi geçtiğinde biraz rahatsızlık hissedersiniz. Bununla birlikte, ağrı tolere edilebilir düzeyde kalır.

Türkiye’de estetik burun ameliyatlarında başarı oranı %98’dir. Operasyonun bu kadar çok insanı çekmesinin nedeni budur. Dahası, ciddi yan etkiler nadirdir. En yaygın komplikasyonlar kanama, anesteziye zayıf tepki ve enfeksiyondur.

Türkiye, burun estetiği yaptırmak isteyenler için ideal bir seçimdir. Türk estetik cerrahları son derece kalifiye ve alanında en iyi uzmanlar olarak kabul edilmektedir. Operasyonun fiyatı da Avrupa’ya göre daha düşüktür.

Rinoplastiye 16 yaşından önce izin verilmez. Aslında, yüz büyüme evresi bitene kadar beklemeniz gerekir. Bu 16 veya 17 yaşından itibaren tamamlanır. Ancak operasyon için ideal yaş 20 ile 30 arasındadır. Bu ameliyat için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Türkiye’de burun estetiği yaptırmak için en az 8 günlük bir konaklama planlamanız gerekir. Genel olarak, operasyon en fazla bir veya iki saat sürer. Bununla birlikte, zorunlu hazırlık aşamaları ve ameliyat sonrası bakım vardır. Bu nedenle kalış süreniz bir haftadan fazla olmalıdır.

Evet, ameliyatsız rinoplasti mümkündür. Burun şeklini geçici olarak değiştirmek için hyaluronik asit veya diğer dolgu maddeleri enjeksiyonları ile yapılabilir. Bunun sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için bir sağlık uzmanına danışın.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️