Türkiye’de Sekonder Rinoplasti

Sekonder rinoplasti Türkiye 2 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de ikincil rinoplasti hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Başarılı bir sekonder rinoplasti için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki ikincil burun est etiği hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de sekonder rinoplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de ikincil rinoplastinin ortalama maliyeti 2.200 €‘dur. Bu fiyata anestezi, hastanede yatış masrafları, tıbbi testler, ilaçlar ve cerrahın ücretleri dahildir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve 3 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gün, hastanede kalış süresi ise 1 gecedir. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

Rinoplasti1800 €
İkincil rinoplasti2200 €
Etnik rinoplasti2300 €
Ultrasonik rinoplasti2500 €

İkincil rinoplasti nedir?

Burnunuzun hala çok büyük olduğunu mu düşünüyorsunuz? Etnik rinoplastiniz çok mu ileri gitti – ya da yeterince ileri gitmedi mi? Ya da belki de sadece burnunuzun ucunu düzeltmek istiyorsunuz veya ilk rinoplastinizden bu yana nefes alma sorunları yaşıyorsunuz. Bu prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.

Bu senaryolardan herhangi biri tanıdık geliyorsa, Türkiye veya Tunus’ta daha ucuz fiyatlarla revizyon rinoplasti için bir aday olabilirsiniz. Yalnız değilsiniz. İstatistikler değişkenlik gösterse de, primer rinoplastilerin yaklaşık %15 ‘i şu veya bu nedenle revizyon gerektirmektedir.

Başarılı sekonder rinoplasti

Burun estetiği, Türkiye’deki TOP10 kozmetik cerrahi prosedürlerinden biridir.

İnsanların büyük çoğunluğu için ikincil operasyon, çarpık bir uç gibi belirli bir estetik sorunla veya nefes almada zorluk gibi işlevsel bir sorunla bağlantılıdır. Sorunların asıl cerrahtan kaynaklanması gerekmez.

İyileşmenin tüm yönleri doktorun kontrolü altında değildir ve belirli anatomik varyasyonlar belirli cerrahi sorunlar oluşturabilir.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Revizyon rinoplastiyi düşünün

Revizyon burun estetiğini tercih etmek hafife alınacak bir karar değildir. Revizyon prosedürü primer rinoplastiden çok daha karmaşık olabilir ve burun yapısı ve cerrahi teknik hakkında derinlemesine bilgi sahibi bir cerrah gerektirir. Bu nedenle gerçekleştirilmesi daha uzun sürebilir ve maliyeti çok daha yüksek olabilir.

Bazı kişiler revizyon için ilk ameliyatlarını gerçekleştiren plastik cerraha geri döner. Diğerleri ise revizyon rinoplasti konusunda uzmanlaşmış yeni bir cerrah ararlar. Bu karar, cerrahın uzmanlığına ve onunla olan ilişkinize bağlıdır.

Sadece daha ucuz olabileceği için orijinal cerrahınıza geri dönmeyin. Seçtiğiniz doktorun sorunun nedenini anladığından ve çözebileceğinden emin olun.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire en Turquie
Türkiye’de ikincil burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı

Cerrahınızla beklentileriniz ve hedefleriniz hakkında açık ve dürüst bir tartışma, ikincil prosedürünüzle başarılı bir ameliyat ve rinoplasti iyileşmesi için en önemli adımlardan biridir. HIV taşıyan tüm kişilerin kabul edildiğini lütfen unutmayın.

İdeal olarak, bu görüşmeyi ilk rinoplastinizden önce yapmış olmanız ikincil bir rinoplasti ihtiyacını en aza indirecektir, ancak revizyon rinoplastinin gerekli olduğu zamanlar da vardır.

Revizyon burun estetiğine ihtiyacınız varsa, ilk burun estetiğinizden neden memnun olmadığınızı net bir şekilde açıkladığınızdan emin olun.

Günümüzde bazı cerrahlar, yeni burnunuzun yüzünüzde nasıl görünebileceğini göstermek için 3D görüntüleme programları kullanmaktadır. Bu tür bir sanal model, beklentilerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir.

Ancak, sizin istediğiniz ya da bir cerrahın çizebileceği her şeyi elde etmek mümkün değildir. Müstakbel cerrahınız ayrıca size sorunlarınızı ve hedeflerinizi taklit eden burun örnekleri göstermeli ve istediğiniz görünümü nasıl üreteceğini bildiğini göstermelidir.

Türkiye’deki ikincil rinoplasti konsültasyonunuz sırasında plastik cerrahınız ayrıca cildinizi, kıkırdak ve kemik yapınızın gücünü inceleyecek ve kıkırdak grefti neredeyse her zaman gerekli olduğundan mevcut kıkırdak miktarını değerlendirecektir.

Greftler daha iyi bir şekil oluşturabilir ve hava yolunu destekleyebilir – ikincil bir rinoplasti yaptırmak için iki neden.

İkincil rinoplasti: Acele etmeyin

Revizyon rinoplastiyi düşünmeden önce en az bir yıl bekleyin. Burun şişliğinin bir kısmı neredeyse hemen inse de, tüm şişliğin kaybolması bir yıl sürebilir. Çoğu cerrah hafif şişliklerin daha da uzun sürdüğüne inanmaktadır.

Yara dokusunun yumuşaması da en az bir yıl sürer (daha önce iki veya üç burun estetiği geçirdiyseniz daha fazla) ve sert bir yara izi cerrahınızın uygun bir düzeltme yapmasını engelleyebilir.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
İstanbul’da ikincil burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı

Nihayetinde, bir yıl sonra, yeni burnunuzda neyin yanlış olduğu veya hiç yanlış olmadığı konusunda daha gerçekçi bir fikriniz olacak ve cerrahınız bunu daha iyi düzeltebilecektir. Revizyon rinoplasti için çok erken dönerseniz, küçük bir sorunu büyük bir felakete dönüştürebilirsiniz, bu nedenle sabırlı olun.

Cerrahi tedavi hakkında bilgi

Türkiye’de ikincil burun estetiği operasyonları her hasta için farklılık göstermektedir. Üst, alt veya uç dahil olmak üzere burnun herhangi bir bölgesinde sorunlar oluşabilir. Revizyon rinoplastiniz endişelerinizi gidermek için kişiselleştirilmelidir.

Revizyon rinoplasti lokal anestezi ve sedasyon altında veya genel anestezi altında yapılabilir. Tedavi birincil rinoplastiden daha uzun sürebilir, bazen dört saate kadar çıkabilir. Buna karşılık, birincil rinoplasti bir ila iki saat sürer.

Burnun cerrahi revizyonunda amaç hem yapıyı hem de işlevi eski haline getirmektir. Bazı durumlarda cerrah kıkırdak ekleyerek veya çıkararak simetriyi yeniden oluşturmaya çalışabilir.

Gerekirse septumdan, kulaktan veya kaburgalarınızdan birinden ek kıkırdak alınabilir. Genel olarak, birincil ameliyatta yeterli kıkırdak alınmadığında, cerrahınız geri dönüp daha fazla kıkırdak alabileceğinden sorunları düzeltmek daha kolaydır.

Bununla birlikte, daha sıklıkla, revizyon rinoplasti, hava yolunu açmak veya şekli ve oranları yeniden oluşturmak için kıkırdak eklemeyi içerir.

Revizyon rinoplasti burnun iç kısmında (kapalı rinoplasti) veya burun delikleri arasında burnun alt tarafında (açık rinoplasti) yapılabilir.

Inspection du nez de la patiente
Hastanın burnunun incelenmesi

Kapalı rinoplasti, dokular için daha aztravmatik ve daha az invazivolma avantajına sahiptir, çünkü cerrah sadece düzeltilmesi gereken alanları ortaya çıkarır, oysa açık yaklaşım daha geniş diseksiyon ve destekleyici yapıların daha fazla ayrılması ve yeniden bağlanmasını içerir.

Daha önceki burun ameliyatlarından yara izleriniz varsa kapalı yaklaşım daha güvenli olabilir, ancak bazı cerrahlar açık yaklaşımı sağladığı pozlama veya karmaşık vakaları daha iyi anlamak ve görselleştirmek için tercih eder.

Cerrahınızı sadece belirli bir tekniği uyguladığı için seçmeyin: prosedürü iyi açıklayan, sağduyulu ve sizinle güvenle ilgilenecek birini bulun.

Her revizyon rinoplasti benzersizdir. Herkese uyan tek tip revizyon burun estetiği diye bir şey yoktur.

Revizyon rinoplasti mi dolgu mu?

Dolgu: evet mi hayır mı? Burun estetiği sonrasında ortaya çıkan bazı düzensizliklerin ve asimetrilerin düzeltilmesi söz konusu olduğunda ortaya çıkan soru budur.

Revizyon rinoplasti, karmaşık olsa da yaygın bir prosedürdür. Bu nedenle bazı cerrahlar ortaya çıkan kusurları dolgu maddeleriyle düzeltmeyi tercih edebilir.

Peki bu etkili midir? Doğru ellerde ve doğru burunda, doğru dolgu harikalar yaratabilir.

Enjekte edilebilir dolgular, ikincil burun ameliyatına göre daha ucuz ve daha güvenli alternatifler olabilir, ancak risksiz değildir ve tüm kusurlar için bir çözüm değildir.

Dolgu maddeleri primer ve/veya revizyon burun ameliyatı yerine kullanılmamalıdır; ancak bazı dolgu maddeleri küçük düzeltmelerde rol oynayabilir.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
İstanbul’da ikincil burun estetiği öncesi ve sonrası fotoğrafı

Günümüzde, hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri (Restylane ve Juvederm gibi), kalsiyum hidroksilapatit jeller (Radiesse gibi) ve sıvı silikon, burun deformitelerini tedavi etmek için etiket dışı olarak kullanılmaktadır. Silikon zararlı olabilir ve nodüller, selülit ve ülserasyon gibi ciddi komplikasyon riskini artırabilir.

Aynı şekilde, enjeksiyon tekniği yüz kıvrımlarını doldururken memnuniyet açısından bir fark yaratabilir. Bu tür uygulamalar burun kusurlarının düzeltilmesinde de rol oynar.

Örneğin, bu dolgu maddeleri burun tabanında ve ucunda kullanılmamalı ve komplikasyonlardan kaçınmak için derine enjekte edilmelidir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

İkincil rinoplasti ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • Geçici koku alma duyusu kaybı;
  • Uzun süreli şişlik;
  • Küçük kan damarlarının yırtılması;
  • Septum perforasyonu;
  • Kötü iyileşme;
  • Solunum problemleri.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde ikincil rinoplastinin haram olmadığını unutmayın. Amaç vücudu etkileyen bir kusuru gidermekse kabul edilir.

Tekerlekli sandalye kullanıcılarının konforunu sağlamak için, hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için uyarlanmış ekipmanlar kurduk.

Sekonder rinoplasti için ameliyat sonrası takip

Revizyon rinoplasti, primer rinoplastiye benzer. Burun tıkacı ameliyattan sonra şişlik ve kanamayı azaltmaya yardımcı olur, ancak parçalar çıkarılana kadar burnunuzdan nefes alamazsınız.

Cerrahınız operasyonla ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için ağrı kesiciler reçete edebilir. Ameliyattan sonra mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Bu sorunu yaşadıysanız, bulantı önleyici ilaçları önceden alabilmeniz için cerrahınızı ve anestezi uzmanınızı bilgilendirin.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
İstanbul’da sekonder rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

İlk birkaç gün boyunca biraz kanama olabilir. Alnınıza soğuk kompres uygulamak şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca ameliyattan sonraki ilk hafta boyunca başınızı yüksekte tutmanız ve ameliyattan sonraki altı ila sekiz hafta boyunca burnunuza herhangi bir travma gelmesinden kaçınmanız tavsiye edilir.

Her türlü rinoplastiden sonra iki ila üç hafta boyunca burnunuzu sümkürmekten kaçınmalısınız. Bununla birlikte, paketler çıkarılır çıkarılmaz solunum yollarınız açık olmalı ve sümkürme ihtiyacı (solunum yolları tıkandığında yaygındır) operasyondan sonra önemli ölçüde azalmalıdır.

Dikişlerin ve alçıların alınabilmesi için muhtemelen üç ila yedi gün içinde tekrar gelmeniz istenecektir. Burnunuz hala şiş olacaktır, ancak iki hafta sonra şişliğin çoğu inmiş olacaktır.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, ameliyatınızı başarılı bir şekilde ve daha düşük bir maliyetle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de revizyon burun estetiği ne kadar sürer?

İkincil olsun ya da olmasın bir burun estetiği operasyonu kesin sonuçlar doğurur. Ameliyattan birkaç ay sonra hasta nihai sonuca ulaşır ve yeni profiline kalıcı olarak sahip olur. Nadir durumlarda, gerekirse rötuşlar yapılabilir.

Sekonder rinoplasti ağrılı bir kozmetik operasyon değildir. Genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası dönem de ağrısızdır. İlk birkaç gün basit bir solunum rahatsızlığı hissedilebilir.

İlk başarısız ameliyattan sonra her hasta elbette başarılı bir rekonstrüktif rinoplasti umar. Bu operasyon Türkiye’de yaygındır ve bu teknikte eğitim almış cerrahlar profesyonellikleriyle ünlüdür. Bildirilen başarı oranı %98’dir.

Her ne kadar 16 yaşından itibaren bir ebeveynin yardımıyla gerçekleştirilebilse de, rinoplasti yaptırmadan önce yetişkinliğe kadar beklemek tercih edilir. Bu yaştan önce ikincil bir rinoplasti yapılmamalıdır.

İkincil bir burun estetiğinden sonra ortaya çıkan şişlik, ameliyattan sonraki 15 gün içinde kaybolur. Burun daha sonra 3 ila 6 aylık bir süre boyunca kademeli olarak söner. Bu süreç birincil rinoplastiden biraz daha uzun sürebilir. Nihai sonuçlar 12 ay sonra görülebilir.

Türkiye’de ikincil rinoplasti yaptırmak için 6 veya 7 günlük bir konaklama planlamanız gerekecektir. Bu süre, ameliyat öncesi gerekli ziyaretleri, ameliyat gününü, hastanede bir gece kalmayı ve dönüşünüzden önce bir kontrol muayenesini içerecektir.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️