Türkiye’de etnik rinoplasti

etnik rinoplasti Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Melissa

Ne yazık ki herkes Kleopatra gibi bir buruna sahip değil! Bu nedenle Türkiye’de burun estetiği Avrupa’nın en sevilen estetik cerrahi prosedürlerinden biri haline gelmiştir. Birçok farklı burun olduğu gibi, etnik rinoplasti de dahil olmak üzere farklı rinoplasti türleri vardır. Peki ama tam olarak nedir bu? Ve neden bu kadar çok insan bu operasyon için Türkiye’ye seyahat etmeyi tercih ediyor? İşte hızlı bir genel bakış.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de etnik burun estetiği hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de etnik rinoplasti ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de etnik rinoplastinin ortalama maliyeti 2.300 €‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 3 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Fiyat konaklama, tercüman, VIP transferler ve operasyon masraflarını kapsamaktadır. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

Rinoplasti1800 €
İkincil rinoplasti2200 €
Etnik rinoplasti2300 €
Ultrasonik rinoplasti2500 €

Etnik rinoplasti nedir?

Tanım

Burun ameliyatı olarak da bilinen rinoplasti, bir kişinin burnunun belirli güzellik kriterlerine göre yeniden şekillendirilmesini içerir.

Etnik rinoplasti Afrika, Latin Amerika, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu’dan kadın ve erkeklere uygulanmaktadır. Daha genel olarak, Asyalı hastalara ve siyah tenli olanlara yöneliktir.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 farklı etnik kökenden gülümseyen kadınlar

Etnik rinoplastinin ırk ayrımcılığı ile hiçbir ilgisi olmadığını anlamak önemlidir! Aslında bu tür bir operasyon, siyah burun ların veya daha genel olarak “etnik” burunların spesifik burun özelliklerine uyum sağlamak için geliştirilmiştir.

Bu tür bir operasyon geçiren hastalar burunlarını daha “Batılı” hale getirmek istemezler: standart rinoplasti geçiren kişiler gibi sadece belirli kusurları düzeltmek isterler.

Bununla birlikte, etnik burunların spesifik anatomik ve morfolojik özellikleri nedeniyle, belirli hassas ve spesifik tekniklerin kullanılması gerekir: etnik rinoplasti buna izin verir.

Etnik rinoplasti hakkında açıklayıcı video

Standart rinoplasti gibi, bu operasyon da 16 yaşından itibaren gerçekleştirilebilir: bu, burnun büyümesinin tamamlandığı zamandır. Elbette 18 yaşından önce yasal bir temsilcinin eşlik etmesi gerekmektedir.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Etnik burnun kendine özgü özellikleri

Vücudun geri kalanı gibi burun da aile mirasının bir sonucudur. Aslında, size babanız ya da annenizle aynı buruna sahip olduğunuz söylenmiş olabilir!

Genel olarak 8 farklı burun şekli vardır: küt, düz, dışbükey, sarkık, bombeli, aquiline, Bourbonian ve kalkık. Ancak kökene göre bir ayrım yapmak da yaygındır. Bunlar İtalyan, Akdeniz, Afrika veya Asya burunları olarak bilinir.

Femme avec un nez asiatique
Asya burunlu kadın

“Etnik burun” terimi kullanıldığında, özellikle Asyalılara veya siyah tenlilere atıfta bulunulur. Bu kişilerin burunları genellikle aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Kalın cilt
  • Geniş burun delikleri;
  • Daha kısa kemikler;
  • Daha az gelişmiş kıkırdak.

Hastalar tarafından en sık vurgulanan kusurlar nelerdir?

Kökeni ne olursa olsun, her burnun kendine özgü anatomik özellikleri hastaların çok farklı ihtiyaçlarını ifade etmelerine yol açabilir. Bununla birlikte, etnik rinoplasti bağlamında düzenli olarak tekrar eden bir dizi eğilim vardır.

En yaygın talepler şunlardır

  • Burun genişliğini azaltmak;
  • Daha az genişlemiş burun deliklerine sahip olmak;
  • Burun ucunun daha iyi tanımlanması;
  • Daha az basık bir burun.
Femme avec un nez africain
Afrika burunlu kadınlar

Genel olarak amaç, burnun boyutunu önden küçültmek ve profilden büyütmektir.

Neden etnik rinoplasti?

Yüzün uyumunu korurken bir kusuru düzeltmek için

Türkiye’deki tüm estetik cerrahi operasyonları gibi, etnik burun estetiği de hastaların belirli kusurlarını düzeltmelerini sağlar. Ancak dikkat: basitçe yeniden üretilebilecek mükemmel bir burun diye bir şey yoktur.

Standart bir burunda ısrar ederseniz, doğal olmayan bir sonuç elde etme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. İster etnik ister standart olsun, rinoplasti yüzün uyumunu korumak için hastanın anatomisine uyarlanmalıdır.

Une femme africaine montrant son nez
Afro burnunu sergileyen Afrikalı bir kadın

Öyleyse şunu sorabilirsiniz: Neden sadece geleneksel burun estetiği yaptırmıyorsunuz?

Çok kültürlü güzelliği korumak

“Geleneksel” rinoplasti yapan cerrahlar genellikle çalışmalarını Kafkas burnuna dayandırırlar. Dolayısıyla, tipik olarak beyaz Avrupalı kadınlarda bulunan Batı güzellik standartlarını takip ederler.

Ancak bu standartlar artık evrim geçirmiştir ve güzellik çok kültürlü çeşitliliğiyle giderek daha fazla kabul görmektedir.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Asyalı rinoplasti vs Afrikalı rinoplasti

Asyalı ve koyu tenli hastalar Batı tarzı bir burun estetiği istemezler. Genel etnik görünümlerini korurken burunlarının belirli özelliklerini iyileştirmek istiyorlar.

Operasyon sırasında etnik kimlik nasıl korunabilir?

Bir kadın veya erkek, kökenlerinin ‘standardından’ az veya çok sapma gösteren beklentilere sahip olabilir. Ancak bu mutlaka kötü bir şey değildir! Önemli olan, burnunestetik görünümünün hastanın orijinal ırksal özellikleriyle uyumlu olmasıdır.

Bu nedenle, ilk konsültasyon sırasında, İstanbul’daki plastik cerrah hastanın beklentilerine özellikle dikkat edecektir, çünkü aşırı modifikasyonlar etnik kimliğin kaybına neden olabilir.

Etnik ve geleneksel rinoplasti arasındaki farklar nelerdir?

Avrupa’da çok popüler olan geleneksel rinoplasti çeşitli nedenlerle kullanılabilir:

  • Burun boyutunun küçültülmesi;
  • Ucun değiştirilmesi;
  • Deforme olmuş veya çarpık bir burnun düzeltilmesi.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Asyalı bir kadında etnik rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

Bunu başarmak için kemiklerin çıkarılması veya ucun yeniden şekillendirilmesi gibi çeşitli yöntemler kullanılır.

Etnik rinoplasti durumunda, aşağıdaki talepleri bulma eğilimindeyiz:

  • Burun tabanının boyutunun küçültülmesi;
  • Dorsal kamburu (üst çizgi) yükseltmek;
  • Ucu daha dar yapmak.

Bu nedenle talepler geleneksel rinoplasti taleplerinden farklıdır. Ancak hepsi bu kadar değil: rinoplasti tekniklerinde de farklılıklar var.

Örneğin standart rinoplasti için burun köprüsü genellikle kısaltılır. Buna karşılık, etnik rinoplasti genellikle kıkırdak kullanarak köprünün boyutunu artırmak için kullanılır. Etnik burunların nispeten ince kıkırdağını güçlendirmek için genellikle kıkırdak dengeleyici bir greft kullanılır.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Afro bir kadında etnik rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

Asyalı ve Afrikalı-Amerikalı hastaların burun çevresindeki derileri de daha kalındır. Bu nedenle ameliyat sonrası kanama daha sık görülür, bu nedenle genellikle kapalı rinoplasti yapılır: yara izleri daha sonra burnun içinde gizlenir.

Etnik rinoplasti: Deneyimli bir pratisyene başvurun!

Türkiye’de etnik rinoplasti yaptırmayı düşünüyorsanız, cerrahınızı dikkatlice seçmeniz önemlidir. Özellikle, hazırlık konsültasyonu sırasında ona bir dizi soru sorabilirsiniz:

  • Ameliyat teknikleri geleneksel rinoplastiden ne kadar farklı?
  • Daha önce sizin etnik kökeninizden bir kişiye ameliyat yaptı mı?
  • Gerekirse hangi greft malzemesini kullanacak?
  • Olası komplikasyonlar ve riskler nelerdir?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Asya burnu vs Afrika burnu

Tüm bu sorular, Türk cerrahınızın etnik rinoplasti alanında deneyimli olup olmadığını kontrol etmenizi sağlayacaktır. Burnunuzun belirli morfolojik özelliklerini dikkate almak için özel teknikler kullanacağından emin olabilirsiniz. HIV taşıyan tüm kişilerin kabul edildiğini unutmayın.

Etnik rinoplasti ne kadara mal olur?

İstanbul’da burun estetiği yaptırmaya mı karar verdiniz? Her şeyden önce, böyle bir operasyonun maliyetini öğrenmek önemlidir.

Rinoplasti karmaşık ve çok zahmetli bir operasyondur. Burun yüz hizasında yer aldığından, en ufak bir kusur hemen açıkça görülebilir! Bu yüzden bu operasyon özellikle pahalıdır.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
Coordinatrice etnik bir burun estetiğinin fiyatını hesaplıyor

Etnik rinoplasti fiyatı

Eğer Avrupa’da yaşıyorsanız, muhtemelen ilk içgüdünüz Avrupa’daki kliniklere başvurmak olacaktır. Ancak, bu mutlaka en ucuz seçenek değildir.

Avrupa’da etnik bir burun estetiğinin ortalama maliyeti yaklaşık 5.000 €’dur. Şehre ve uygulayıcıya bağlı olarak, bu 4.000 € ile 9.000 € arasında değişebilir! Daha sonra, ameliyattan önce yapılan çeşitli konsültasyonlar ve anestezi uzmanının fiyatı gibi bazı ek maliyetleri eklemeniz gerekir.

Türkiye’de etnik rinoplasti fiyatları

Birçok hasta operasyon maliyetini düşürmek için Türkiye’ye seyahat etmeyi tercih etmektedir. Çeşitli destinasyonlar mevcuttur: İstanbul, Antalya, İzmir, Bodrum, Ankara ve Bursa.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
İstanbul’daki Galata Köprüsü’nün görünümü

İstanbul’da çalışan estetik cerrahlar artık dünyanın en iyileri arasında sayılıyor. Bu alanda büyük bir deneyime sahipler ve Avrupa’dakinden çok daha düşük fiyatlar sunuyorlar!

Etnik rinoplastinin karmaşıklığı toplam maliyet üzerinde etkili olacaktır. İstanbul, Türkiye’de etnik rinoplastinin ortalama maliyeti 2.300 € olup, minimum maliyet 1.800 € ve maksimum maliyet 2.600 €’dur. Fiyatlar Avrupa’ya göre %70’e kadar daha ucuzdur.

Etnik rinoplasti: farklı aşamalar

İster İstanbul’da ister Avrupa’da bir kliniğe gidin, etnik rinoplasti ameliyatı prosedürü hemen hemen aynıdır.

Ameliyattan önce

Estetik burun ameliyatından önceki konsültasyon, göz ardı edilmemesi gereken bir aşamadır. Bu seans sırasında cerrahınız operasyonun geri kalanını planlayacaktır.

Coordinatrice avec une patiente
Bir hasta ile koordinatör

Burnunuz hakkında ne hissettiğinizi açıklamaktan çekinmeyin:

  • Nesini beğenmiyorsunuz?
  • Tercih ettiğiniz bir profil var mı?
  • Burnunuzu başkalarına göre nasıl tanımlarsınız?
  • vb.

Cerrahınız daha sonra tüm ayrıntılarınızı ve endişelerinizi not alacaktır. Daha sonra burnunuzun endoskopik muayenesini yapacaktır. Ağrısız ve çok hızlı (1-2 dakika yeterlidir) olan bu muayene, burnunuzu fonksiyonel ve estetik açıdan analiz etmesini sağlayacaktır.

Bilgisayar simülasyonları

Avrupa’da olduğu gibi, Türkiye’deki estetik cerrahlar da burnunuzu sanal olarak dönüştürmek ve nihai sonucun nasıl görüneceği konusunda size bir fikir vermek için bilgisayar destekli bir simülasyon programı kullanmaktadır.

Elbette bunun sadece bir simülasyon olduğunu unutmamalısınız: gerçek sonuç dijital görüntü ile aynı olmayacaktır. Yine de cerrahınızın simülasyonda gösterilen sonuca mümkün olduğunca yaklaşmak için gereken cerrahi prosedürleri planlamasına olanak sağlayacaktır.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Etnik rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyon

Operasyon için kendinizi iyi hazırlayın

Genel olarak, cerrahla ilk konsültasyon ile ameliyat tarihi arasında 15 günlük bir süre vardır. Ameliyatınızın başarılı olması için bu süre hayati önem taşımaktadır.

Bu nedenle size şunları tavsiye ediyoruz

  • Rinoplastiden önce ve sonra 2 hafta boyuncasigara içmekten kaçının
  • Kanama riskini sınırlamak için aspirin, non-steroid anti-inflamatuar ilaçlar veya gıda takviyeleri almayın.
  • Ameliyattan önceki 6 saat boyunca hiçbir şey yemeyin veya içmeyin.

Ayrıca cerrahınız, ameliyatı engelleyebilecek herhangi bir kontrendikasyon olup olmadığını kontrol etmek için aile geçmişinizi ve alerjilerinizi sizinle birlikte gözden geçirecektir.

Chirurgien plasticien
Plastik cerrah

Ameliyattan bir gün önce ve ameliyat sabahı cildinizi antiseptik bir solüsyonla dezenfekte etmeniz istenecektir.

Ameliyat günü

Etnik rinoplasti lokal veya genel anestezi altında yapılabilir.

Örneğin burun ucunun yeniden şekillendirilmesi veya küçük bir şişlik için lokal anestezi yeterlidir. Öte yandan, burnun kemikli kısmında bir operasyon gerekiyorsa, otomatik olarak genel anestezi altına alınacaksınız.

Etnik rinoplastinin süresi 30 dakika ile 3 saat arasında değişebilir. Bir kez daha, her şey burnunuzda yapılacak değişikliklere bağlıdır.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Türkiye’deki estetik klinik lobisi

Ameliyattan sonra bir gece hastanede kalmanız da gerekebilir. Türkiye’ye seyahat ediyorsanız, pansumanların ve atelin çıkarılması için 5. günde cerrahla ameliyat sonrası kontrol için zaman tanımak amacıyla en az 6 gün kalmayı planlayın.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Etnik rinoplasti ile ilişkili bazı nadir riskler olabilir:

  • Morarma ve şişme;
  • Kanama ve enfeksiyonlar;
  • Solunum yolu ile ilgili sorunlar;
  • Septumun delinmesi;
  • Kötü iyileşme;
  • Psikolojik sorunlar.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde etnik rinoplastinin haram olmadığını unutmayın. Amaç vücudu etkileyen bir kusuru gidermekse kabul edilir.

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için hoş bir deneyim sağlamak amacıyla tekerlekli sandalye kiralama hizmeti mevcuttur.

Operasyon sonrası alınması gereken önlemler

Rinoplasti hastaları genellikle operasyondan sonra en az bir yıl boyunca izlenir. Operasyonun estetik sonucunun hemen görülemeyeceğini de bilmelisiniz: her şeyin mükemmel bir düzene girmesi 6 ay ile 2 yıl arasında sürebilir!

Bu nedenle kusursuz bir sonuç elde etmek için operasyonu takip eden günlerde, haftalarda ve aylarda birkaç kurala uymak çok önemlidir.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Türkiye’de etnik rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

Etnik rinoplasti sonrası burun temizliği

Burun lavmanı düzgün bir iyileşme için gereklidir. Mukoza zarının daha hızlı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olurken, burun duvarlarındaki kan ve kabukları tahliye etmenizi sağlayacaktır. Temizlik için fizyolojik tuzlu su çözeltisi kullanmalısınız.

Burun şişmesini sınırlamak için birkaç ipucu

Etnik rinoplastiden sonra burnunuzun şişmesi son derece normaldir: bu, dokuların basit bir iyileşme reaksiyonudur. Bu durum, daha kalın deri nedeniyle etnik burunlarda özellikle belirgindir.

  • Şişliği sınırlamak için ameliyattan sonraki 24 saat boyunca göz altlarınıza soğuk kompres uygulayın.
  • Burnunuzda sıvı birikmesini önlemek içinbaşınızı gövdenizden yukarı kaldırarak uyuyun.
  • Su tutulmasını teşvik eden tuzlu yiyeceklerden kaçının. Bunun yerine protein ve vitamin açısından zengin bir diyet uygulayın.

Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, işleminizi başarılı bir şekilde ve daha düşük bir ücretle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de etnik burun estetiği ne kadar sürer?

Türkiye’de etnik rinoplasti, burun kusurlarını düzeltmenin kalıcı bir yoludur. Ancak yaklaşık on beş yıl sonra, burun yaşla birlikte biraz değiştiği için (vücudun geri kalanı gibi) birkaç ayarlama yapmak gerekebilir.

Etnik rinoplasti tamamen ağrısız bir cerrahi operasyondur. Ameliyatı takiben, sadece birkaç gün sonra kendiliğinden kaybolacak bir burun tıkanıklığı hissi yaşayabilirsiniz. Morarma veya ödemden kaynaklanan ağrı yoktur.

Türkiye’de etnik rinoplasti için başarı oranı %98’dir. Sağlanan bakımın kalitesini kanıtlayan çok güven verici bir rakam. Dünyanın her yerinden hastaların bu operasyon için Türkiye’ye gelmesinin nedenlerinden biri de budur.

Etnik rinoplastiyi takiben, en az 4 ila 6 hafta boyunca herhangi bir spor aktivitesine katılmamanız önerilir. Yüksek riskli sporlardan (özellikle takım sporları ve dövüş sporları) en az 2 ay boyunca kaçınılmalıdır.

Etnik rinoplasti genellikle kapalı bir yaklaşım kullanılarak gerçekleştirilir, bu durumda yara izleri burun içinde gizlenir. Ancak bazen burun ucunda veya burun deliklerinin tabanında bir kesi yapmak gerekebilir: bu durumda yara izleri oldukça gizli olsa da görülebilir.

Etnik rinoplasti için Türkiye’de minimum kalış süresi 6 ila 7 gündür. Ameliyatın seyrine bağlı olarak hastanede bir gece kalmak gerekebilir. Genel olarak, cerrah her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için 5. günde bir kontrol gerçekleştirir.

Yazar hakkında

Melissa

Adım Mélissa ve 2014'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Çok çeşitli terapötik alanları kapsayan düzenleyici ve mediko-pazarlama belgeleri yazma konusunda geniş deneyime sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️