Türkiye’de diş cerrahisi

diş bakımı Türkiye
Tarafından yazılmıştır Laura

Türkiye’de diş ameliyatı olmayı mı planlıyorsunuz? İstanbul’da implantlar, kronlar ve kaplamalar. İstanbul’da maliyeti ne kadar? Türkiye’de dişlerinizi yaptırmak için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de diş tedavisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diş ameliyatı ne kadara mal olur?

Türkiye’de diş cerrahisinin maliyeti çok uygundur. Diş tedavinizde %50 ila %70 arasında tasarruf edebilirsiniz. Bir diş implantı için 350 €, diş beyazlatma için 250 €, diş kaplama için 230 € ve diş kronu için 140 € ödemeyi beklemelisiniz. İstanbul’da ortalama kalış süresi 10 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir.

Pillar AB dişimplantı 350 €
Diş beyazlatma250 €
Seramikdiş kaplama 230 €
Emaxdiş kaplama 140 €

Dişlerinizi İstanbul’da yaptırmak: Yeni Eldorado

Türkiye’de diş cerrahisi, dişlerinizi düşük bir maliyetle restore etmenin ve mükemmel bir gülümsemeye kavuşmanın hala en iyi yoludur. Bu sayede dişler fonksiyonel, fonetik ve estetik olmak üzere çeşitli rollerini tam olarak oynayabilecektir.

Avrupa’da her yıl tahminen 400.000 dental implant takılmaktadır. Türkiye ‘de ise bir yılda yaklaşık 700.000 diş operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu rakamlar, Türkiye’nin diş tedavisi için küresel bir destinasyon haline gelmiş olmasıyla açıklanabilir.

Ülke, Avrupa, Belçika, İspanya ve diğer ülkelerdeki fiyatlardan %60 daha düşük fiyat larla dünyanın en uygun fiyatlarından bazılarını sunmaktadır. Ancak cazip olan sadece fiyat değil, onunla birlikte gelen tüm yelpazedir.

patiente chez le dentiste
Diş hekiminde bir hasta

Yaklaşık son on yıldır Antalya ve özellikle İstanbul, Türkiye’de diş turizmi konseptini geliştirmiştir. Buradaki fikir, üst düzey turizme benzeyen (seyahat, keşif, konforlu otel, çeviri hizmeti, kişiselleştirilmiş destek, vb.) ve tıbbi bir müdahale (diş tedavisi, implantlar, kronlar, vb.) içeren bir tatil sunmaktır. Yeni bir diş seti için.

Fiyatlandırma politikası devlet tarafından özel düzenlemelerle kontrol edildiğinden, medikal turizm Türk ekonomisinin önemli bir parçasıdır. Ülke aynı zamanda diş hekimliği tesisleri söz konusu olduğunda teknolojinin en ileri noktasındadır ve bu da hızlı, etkili operasyonların gerçekleştirilmesini sağlar. HIV’li tüm hastaların kabul edildiği unutulmamalıdır.

Kuruluşumuzu tekerlekli sandalye kullanıcılarının erişimine uygun hale getirmek için özel olanaklar tasarlanmıştır.

Önce ve sonra fotoğrafları

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Türkiye’de diş tedavisi

Türkiye’de dişlerinizi yaptırmak ucuzdur. Bu nedenle Avrupa, Amerika ve Asya’daki gelişmiş ülkelerden hastalar diş implantları, diş kronları, diş kaplamaları(Hollywood Gülüşü) ve ayrıca diş beyazlatma için sıklıkla İstanbul veya Antalya’ya gelmektedir.

patiente chez le dentiste
Diş hekiminde hasta

Tekrarlayan diş sorunları

Ağız sağlığı kadınlar için erkeklerden daha büyük bir endişe kaynağıdır. Kadınlar diş hekimine önleyici bakım için giderken, erkekler sadece diş sorunlarını tedavi etmek için randevu alırlar.

Kadınlar için diş tedavisi

Kadınlar için diş enfeksiyonları, diş eti iltihabı ve diş eti kanamaları diş hekimine gitmeyi gerektiren başlıca diş sorunları arasındadır.

Chirurgie dentaire chez la femme
Kadınlar için diş cerrahisi

Bu sorunlar hamilelik, psikolojik ve/veya obsesif bozukluklar, doğum kontrolü veya menopozun neden olduğu hormonal artışlarla daha da kötüleşir. Diş gevşemesi ve kaybı da konsültasyon nedenlerindendir.

Erkekler için diş tedavisi

Erkeklerde tekrarlayan diş sorunları arasında diş eti iltihabı, enfeksiyonlar, apseler ve diş kırıkları yer alır. Bunlar sigara, kötü diş hijyeni ve spor aktiviteleri tarafından teşvik edilir.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Erkeklerde diş cerrahisi

Erkekler temas sporları sırasında ağız ve dişlerde travma geliştirme eğilimindedir.

Türkiye’de popüler diş tedavileri

Türkiye’de, Avrupalı ve uluslararası hastalar arasında en popüler olan üç tür diş cerrahisi vardır. Bunlar diş implantları, diş kaplamaları (Hollywood Gülüşü) ve diş kronlarıdır.

Türkiye’de diş implantları

  • Tanım: Dental implant, yapay bir kök veya bağlantı noktası görevi görmek üzere çene kemiğine yerleştirilen bir cihazdır. Daha sonra takma diş veya kuron takmak için kullanılabilir. Amacı, dişin estetiğini ve temel işlevi olan çiğnemeyi korumaktır. Ayrıca komşu dişleri, çene dengesini ve protezlerin stabilizasyonunu da korur.
  • Türkiye’de diş implantları ne zaman kullanılır?
    Kökü kötü durumda olan bir dişi değiştirmeniz gerekiyorsa Türk diş hekiminiz diş implantı önerebilir. Dental implantlar ayrıca bir veya daha fazla dişin kaybedildiği veya çekildiği ve sabit protezlerin gerekli olduğu durumlarda da önerilir. İmplant, protezleri destekleyecek ve stabilitelerini sağlayacaktır.
Schéma de l'implant dentaire
Bir diş implantının şeması

Farklı dental implant türleri nelerdir?

  • Titanyumdiş implantları: Titanyum, yüksek termal, mekanik ve korozyon direncine sahip bir geçiş metalidir. Çene kemiği çok ince olduğunda kemiğe veya diş etine sabitlenir.
  • Zirkonya dental implantlar: Zirkonya, daha yumuşak ve daha dirençli hale getirmek için moleküler modifikasyona uğramış polikristalin bir seramiktir. Beyaz renktedir ve titanyum implanta göre daha dikkat çekmez.

Türkiye’de diş implantı nasıl takılır?

Bir diş implantının yerleştirilmesi, hastanede yatmayı gerektirmeyen ayakta tedavi prosedürüdür. Aşamalar halinde gerçekleştirilir.

İlk aşama, birkaç röntgen çekilmesini ve implantların hastaya uyacak şekilde işlenmesini içerir.

İkinci aşama diş çekimi seansından, ardından gerekirse kemik greftinden ve son olarak da aynı seansta mümkünse implantın yerleştirilmesinden oluşur. Cerrah, 5 ila 15 mm’lik bir implantı vidalamak veya sabitlemek için diş etinde bir kesi yapar. İyileşmeyi iyileştirmek için dikiş atarak bitirir. Operasyon lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

İstanbul, Türkiye’de bir diş implantı videosu

İstanbul’da bir diş implantı ne kadar sürer?

İstanbul ‘da bir diş implantının ömrü insan ömrünü aşabilir. Yüksek kaliteli, son derece dayanıklı malzemeler kullanılır; operasyon, tüm kısıtlamalar ve çiğneme eksenleri dikkate alınarak deneyimli bir implantolog tarafından gerçekleştirilir.

İmplantın ömrü, hastanın ağız hijyenine ve implanta takılan kron veya protezin bakımına da bağlı olacaktır.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Diş etleri hastalıklı veya kötü durumdaysa ya da yetersiz kemik varsa diş implantları önerilmez. Ayrıca hamile kadınlar veya osteoporozdan muzdarip kişiler için de önerilmez.

Her operasyonda olduğu gibi, implant çevresinde şişme, enfeksiyon, lezyonlar ve komşu dişlerde hasar riski vardır. Bu sorunlar kolayca tedavi edilebilir.

Operasyon acı veriyor mu? Eğer öyleyse, ne kadar süreyle?

Anestezi altında yapıldığı için operasyonun kendisi acı vermez. Bununla birlikte, anestezinin etkisi geçtiğinde, hasta analjezik veya antibiyotik aldıktan sonra birkaç gün içinde geçecek olan bir miktar rahatsızlık veya ağrı hissedebilir. Bunların şiddetlenmesini önlemek için diş hekiminin diyet önerilerine uyun.

İstanbul veya Antalya’da minimum kalış süresi

Diş implantlarını takiben kron veya köprüler için minimum kalış süresi 5 ila 7 gündür.

Türkiye’de bir diş implantının maliyeti nedir?

İstanbul Boğazı kıyısında bir diş implantının maliyeti Avrupa’ya göre %70’e kadar daha ucuz olabilir. İstanbul’da bir diş implantı için €220 ile €570 arasında ödeme yapmayı beklemelisiniz.

Schéma de l'implant dentaire
Diş implantı şeması

Türkiye’de diş kaplamaları

  • Tanım: Diş kaplaması (veya Hollywood Gülüşü) dişlerin görünen kısmının üzerine yerleştirilen bir kabuktur. Dişin dış yüzeyini kaplayan bu mikroprotez tamamen estetik bir işleve sahiptir.

    Yapısal bir kusuru veya çatlamış ya da rengi bozulmuş bir dişi düzeltmek için kullanılır. Dişlerin şeklini, gölgesini ve hizasını değiştirmek için kullanılabilir, ancak her şeyden önce estetik kusurları gizlemek ve güzel bir gülümsemeyi hızla geri kazandırmak için kullanılabilir.
  • Türkiye’de diş kaplamaları ne zaman kullanılır?
    Türk diş hekiminiz çatlamış, kırılmış, rengi bozulmuş veya yanlış pozisyonda olan dişler için diş kaplamaları önerebilir. Ayrıca dişler arasındaki çipleri veya boşlukları onarmak için de kullanılabilir. Diş beyazlatma başarısız olduğunda beyaz dişleri geri kazanmak için de en iyi alternatiftir.
Essayage des facettes dentaires
Diş kaplamalarının takılması

Farklı diş kaplama türleri nelerdir?

  • Kompozit diş kaplaması: Bu, esnek reçine macunundan yapılır ve esas olarak çatlak dişler için tasarlanmıştır. Bu kaplamanın yapımı ve kalıplanması doğrudan hastanın ağzında yapan Türk diş hekimi tarafından yapılır. Kompozit kaplamalar daha az maliyetlidir.

    Porselen kaplamalara göre daha az güvenilir ve daha az estetiktirler. Kaplamalar bir gün gibi kısa bir sürede takılabilir. Veneerler 5 yıla kadar dayanabilir (ancak estetik sonuç 2 veya 3 yıl sonra önemli ölçüde bozulabilir).
  • Porselen diş kaplamaları: Diş kaplamaları bir laboratuvarda ölçüye göre yapılır (boyut, şekil ve renk). Sağlamdır ve 10 yıla kadar dayanıklıdır. Geleneksel bir kaplamaya göre daha az diş minesi çıkarılır. Fiyat geleneksel bir kaplamaya göre daha yüksektir. Gerçek diş renginin taklidi mükemmeldir. Asitlere ve boyalara karşı dayanıklı oldukları için renk korunur. Nemi emmezler.
  • Seramik diş kaplamaları: Bunlar metalik özelliklere sahip dayanıklı bir malzemeden yapılır. Ayrıca diş hekimi dişleri şekillendirdikten sonra ölçüye göre yapılır.

    Türkiye’de iki ana seramik kaplama kullanılmaktadır: Mükemmel hizalanmış dişlere sahip hastalar için Lumineers ve çok çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunan Emax kaplamalar. Diş dokuları daha az zarar görür, ancak yine de hastaya daha pahalıya mal olurlar.

Türkiye’de Hollywood Gülüşü nasıl takılır?

İstanbul’da kaplamanın üç aşaması vardır. Birincisi, gelecekteki kaplamaların şeklini, görünümünü ve hasta üzerindeki yerleşimini belirlemek için bir maske içerir.

İkinci aşa ma, diş kaplamalarının oluşturulmasını ve minenin hazırlanmasını içerir. Üçüncü aşama, lokal anestezi altında nihai kaplamaların takılmasını içerir.

Operasyon altı kaplama için 4 saate kadar sürebilir. Nihai kaplamalar takılmadan önce geçici bir deneme yapılır. Bu üç aşama farklı seanslar sırasında gerçekleşebilir.

Diş kaplama uygulamasını açıklayan video

İstanbul’da diş kaplaması ne kadar sürer?

Bir diş kaplamasının ömrü kullanılan malzemeye bağlıdır. Daha az dayanıklı olan reçine birkaç yıl dayanabilir. Seramik kaplamalar ise yaklaşık 20 yıl dayanır. Kullanım ömrünü optimize etmek için mükemmel ağız hijyeni gereklidir (yumuşak bir diş fırçası kullanımı, düzenli diş taşı temizliği, tütün tüketiminin sınırlandırılması vb.)

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Diş kaplamaları bruksizm, sinirsiz dişler, çok çürüklü dişler veya periodontal hastalık durumlarında kontrendikedir. Çok fazla şeker veya asit tüketen kişiler ya da müzmin sigara içicileri için uygun değildir. Operasyondan sonra diş etlerinde hafif bir şişlik, bazı soğuk veya sıcak yiyeceklere karşı hassasiyet ve zamanla azalan rahatsızlık hissi riskleri vardır.

Operasyon acı veriyor mu? Eğer öyleyse, ne kadar süreyle?

Operasyon lokal anestezi altında yapıldığı için acı vermez. Anestezinin etkisi geçtikçe biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu, kaplamalara alıştıkça 1 veya 2 gün sürebilir.

İstanbul veya Antalya’da minimum kalış süresi

Diş kaplaması için Türkiye’de minimum kalış süresi 6 ila 8 gündür.

Türkiye’de diş kaplaması ne kadara mal olur?

Diş kaplamasının fiyatı kullanılan malzemeye göre değişir. Türkiye’de kompozit kaplamanın maliyeti 180 ila 240 € arasındayken, seramik kaplamanın maliyeti 210 ila 290 € arasındadır.

Schéma sur les facettes dentaires
Diş kaplamalarının diyagramı

Türkiye’de diş kronları

  • Tanım: Diş kronu, ağır hasar görmüş bir dişin şeklini ve işlevini geri kazandıran yapay bir protezdir. Sabit ve sağlamdır, yapısal hasar riski altındaki kırılgan bir dişi korur. Türk diş hekimleri kron takma konusunda büyük bir deneyime sahiptir. Bunlar dişlerin üzerine yerleştirilen “kapak” şeklindeki protezlerdir.
  • Türkiye’de diş kuronu ne zaman takılır?
    Bir diş kırılgan, rengi bozulmuş veya hasar görmüşse diş kaplaması gerekebilir. Ayrıca büyük miktarda diş yapısını değiştirmek veya risk altındaki diş duvarlarını korumak için de gereklidir. Diş kronları sadece dişlerin estetiğini iyileştirmek için de kullanılabilir.
Diş kronlarının diyagramı

Farklı diş kaplama türleri nelerdir?

Kuronlar diş laboratuvarında bir diş ölçüsünden veya taramadan yapılır. Çeşitli malzemelerden yapılabilirler, bu nedenle fiyatları önemli ölçüde farklılık gösterir.

  • Metal-seramik kronlar: Bunlar metal alaşımlı bir destek ve seramik bir protezden yapılır. Bu en yaygın türdür çünkü çok güçlü ve uzun ömürlüdür.
  • Seramik-seramik kuron: Bu tamamen biyouyumlu seramikten yapılır. Yarı saydamdır, çok doğal ve estetik bir sonuç verir.
  • Metal kron lar: Tamamen metalden yapılan metal kronlar güçlü ve dayanıklıdır. Uygun fiyatlı olup, altın, gümüş ve bakır olmak üzere üç renkte sunulurlar. Ancak estetik açıdan hoş değildirler, bu nedenle genellikle azı dişi protezleri için kullanılırlar.
  • Reçine kronlar: Bunlar yumuşak, kalıplanması kolay bir macundan yapılır. Kalıcı kuronunuz yapılırken daha çok geçici protez olarak kullanılır.
  • Metal porselen kur onlar: Bunların metal bir çekirdeği ve üstünde seramik bir kaplaması vardır. Bu, paranın karşılığı açısından en iyi seçenektir. Kuron hastanın kendi dişini taklit eder. Bu, Türkiye’deki diş kliniklerinde en popüler kurondur
  • Metal içermeyen kur onlar: Bunlar en iyisi olarak kabul edilir, ancak çok pahalıdırlar. Bu kuronların iskeleti zirkonyadan yapılmıştır. Bu, dişin estetiğini iyileştirir ve çiğneme sırasında karşı dişe zarar vermez.

Türkiye’de diş kaplaması nasıl yapılır?

İstanbul veya Antalya’da diş kaplamasının takılması, kişiye özel bir diş kaplaması yapmak için duvarları düzleştirmek ve dişi şekillendirmek için bir taşlama seansını içerir. Diğer bir aşama ise protez yapılırken geçici bir dişin yapılmasını içerir.

İkinci se ansta, Türk diş cerrahı nihai kuronu takacaktır, ancak bundan önce bir deneme diş kuronunun mükemmel uyumunu belirleyecektir.

Diş kaplamaları hakkında açıklayıcı video

İstanbul’da diş kaplaması ne kadar sürer?

Doğru koşullar sağlandığında bir diş kaplaması 25 yıla kadar dayanabilir: mükemmel diş hijyeni, sağlıklı, dengeli beslenme ve düzenli bakım.

Kronu çürüme ve korozyondan korumak için düzenli diş taşı temizliği gereklidir. Alkol ve sigara tüketiminin sınırlandırılması da tavsiye edilir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Bruksizm, kötü durumdaki bir kök veya hasarlı bir çene durumunda diş kuronunun takılması kontrendikedir. Aslında, bir kuronun sıkıca sabitlenebilmesi ve tam işlevini yerine getirebilmesi için sağlıklı bir temel üzerine yerleştirilmesi gerekir.

Yaygın riskler, takıldıktan sonra şişme ve izole ağrıdır. Enfeksiyonlar veya alttaki dişin gevşemesi de komplikasyonlardır ve daha ciddi komplikasyonlardan kaçınmak için hızlı bir şekilde tedavi edilmelidir.

Operasyon acı veriyor mu? Eğer öyleyse, ne kadar sürer?

Bir diş kronu lokal anestezi altında veya büyük miktarda diş yapısı söz konusuysa genel anestezi altında takılır. Anestezinin etkisi geçtiğinde hasta biraz ağrı veya rahatsızlık hissedebilir, bu da analjezi veya antibiyotiklerle ortadan kalkacaktır.

İstanbul’da minimum kalış süresi nedir?

Diş kaplaması taktırmak için İstanbul veya Antalya’da 6 ila 7 gün kalmanız gerekecektir.

Türkiye’de diş kaplaması ne kadara mal olur?

Türkiye’de seramik kaplama için 170 ila 230 € arasında, zirkonya kaplama için ise 190 ila 250 € arasında bir ücret ödemeyi beklemelisiniz.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
Diş kronlarının açıklayıcı diyagramı

Neden İstanbul’da bir diş kliniğine gitmelisiniz?

İstanbul, Türkiye’de diş tedavisi sadece yerel vatandaşlar için değil, aynı zamanda çok sayıda yabancı hasta için de mevcuttur. Türkiye’de diş tedavisinin birçok avantajı vardır:

  • Yüksek nitelikli Türk diş hekimleri
  • Son teknoloji diş klinikleri
  • Protezler için yüksek kaliteli malzemeler
  • Daha bireysel ve kişiselleştirilmiş bir yaklaşım
  • Gelişmiş teknikler ve ağrısız tedavi
  • Hastalar için konforlu koşullar
Bilan dentaire
Diş muayenesi

İslam dininde diş ameliyatı haram değildir. Bir kusuru düzeltmeyi amaçladığı için helaldir ve kabul edilir. Risk almayın, EniyiKlinik.com’a güvenin. Sizi en iyi fiyatlarla en iyi diş klinikleri ile buluşturuyoruz.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, prosedürünüzü başarılı bir şekilde ve daha düşük bir ücretle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Hastalar Türkiye’de diş tedavisi için sağlık sigortası yaptırabilir mi?

Türkiye’de genel sağlık sigortası ağız muayenesi, diş çekimi, konservatif diş tedavisi ve kanal tedavisi ile ilgili masrafların %50’sini karşılamaktadır. Acil tedavi de karşılanmaktadır.

Diş cerrahisi Türkiye’de sosyal güvenlik kapsamında değildir. Ancak, bazı uluslararası ortak sağlık sigortası şirketleri bu tür operasyonların maliyetinin bir kısmını karşılayabilir.

Türkiye’de satın alma gücü Avrupa gibi bir ülkeye göre çok daha düşük olduğu için, tedavi çok daha uygun fiyatlarla yapılabilmektedir. Fiyat farkı bazen çok büyük olabilir.

Bu tamamen operasyonun niteliğine bağlıdır. Bununla birlikte, diş tedavisi genellikle vücut için çok zor değildir. Spor faaliyetlerine birkaç saat, hatta en fazla 1 veya 2 gün sonra devam edilebilir.

Romanya ve Macaristan gibi ülkeler ucuz diş tedavileriyle ünlüdür. Türkiye de en ucuz ülkeler listesinde yer almaktadır. Aynı zamanda en iyi bakım kalitesini de sunmaktadır.

Türkiye’de diş ameliyatı sonrası komplikasyonlar nadir olsa da istisnai olarak ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda mümkün olan en kısa sürede diş cerrahınızla iletişime geçmeniz şarttır.

Yazar hakkında

Laura

Benim adım Laura. 2004'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Bu alandaki 15 yılı aşkın deneyimim sayesinde, bilimsel ve tıbbi araştırma makaleleri ve konferans bildirileri de dahil olmak üzere çok çeşitli belgeleri yazma, çevirme ve düzenleme konusunda kapsamlı bir uzmanlığa sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️