Türkiye’de mide balonu

mide balonu Türkiye 1 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de endoskopik mide balonu ve Allurion Elipse mide balonu hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı mide balonu ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki Allurion Elipse ve endoskopik mide balonu hakkında bilgi sağlar ve nitelikli bariatrik cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de mide balonunun maliyeti nedir?

İstanbul’da endoskopik mide balonu 6 ay için 1.100 € ve 12 ay için 2.200 € tutarındadır. Çıkarmak için 200 € ödemeniz gerekir. Allurion Elipse mide balonunun maliyeti 2.100 €‘dur. Balon midede yer kaplar ve hızlı bir şekilde dolmanızı sağlar. Teknik tersine çevrilebilir, ağrısız, güvenli ve ayaktan uygulanabilir.

Bu fiyata balon, hastane ücretleri, ilaçlar, röntgen analizi, besin takviyeleri (vitaminler, proteinler ve kolajen), dil yardımı ve bir beslenme uzmanı tarafından takip dahildir.

Mide balonu 6 ay1100 €
Mide balonu 12 ay2200 €
Allurion Elipse mide balonu2100 €
Mide balonunun çıkarılması200 €

Önsöz

Biliyor muydunuz? 2016 yılında dünyada 650 milyonu obez olmak üzere 1,9 milyardan biraz fazla kilolu yetişkin vardı. 6 yıl sonra, DSÖ alarm veriyor ve bu olguyu gerçek bir “salgın” olarak tanımlıyor.

Obezitenin artık bir halk sağlığı sorunu olarak tanımlanması da tesadüf değil: kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve bazı kanserler de dahil olmak üzere çok sayıda sağlık sorununa yol açabilir.

Femme complexée par son ventre
Karnıyla ilgili kompleksi olan bir kadın

Bu durum karşısında obeziteye karşı çözümlerin sayısı giderek artmıştır: yaşam tarzı değişiklikleri (özellikle diyet ve fiziksel aktivite ile ilgili), ilaç tedavisi, psikolojik bakım vb. Bu önlemler yeterli olmadığında, obezite cerrahisi olarak da bilinen obezite cerrahisine başvurmak mümkündür.

Mide balonu, kilo kaybını teşvik etmenin en etkili yollarından biridir. Peki ama tam olarak neleri içeriyor? Ve bu ameliyatı olmak için neden Türkiye’ye gitmek daha iyi? İşte nasıl işlediği.

Mide balonu hakkında birkaç genel nokta

Mide balonunun tanımı

Mide balonu, obeziteyle mücadele etmek için kullanılan cerrahi olmayan bir prosedürdür. Prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur. Cerrahi olsun ya da olmasın, obeziteye yönelik tüm tedaviler gibi bu da geçici bir kilo verme yöntemidir: obezite ve özellikle de morbid obezite, aslında “kişinin hayatı boyunca bakılması” gereken kronik bir hastalık olarak kabul edilir.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Şişirilmiş ve söndürülmüş mide balonu

Mide balonu kullanımı, açlık hissini azaltarak hastaların yeme alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçlamaktadır.

Pratik anlamda, bir balon yutulur veya mideye yerleştirilir. Daha sonra mide hacminin bir kısmını işgal etmek için hava veya sıvı ile doldurulur. Bu balonun varlığı sayesinde hastalar kendilerini daha çabuk tok hissedecek ve bu da onları daha az yemeye teşvik edecektir.

Mide bandı veya tüp mide tekniğinin aksine, mide balonu ameliyat gerektirmez: bu nedenle minimal invaziv bir tedavidir ve bu da hastalar arasında oldukça popüler olmasını sağlar.

Elbette bu teknik kilo kaybı için mucize bir çözüm olarak kabul edilemez. Dr. Maeva Guillaume’un tanımladığı gibi, “Balon işin %50’sini yapar”: bundan sonra hastalara düşen, düzenli fiziksel aktivite uygulayarak ve iyi beslenme alışkanlıkları edinerek uygun bir yaşam tarzı oluşturmaktır.

Bununla birlikte, mide balonu geleneksel ameliyatı reddeden hastalar için hayat kurtarıcı olabilir.

Türkiye’de mide balonu ameliyatından kimler faydalanabilir?

İster Avrupa’da ister Türkiye’de uygulansın, mide balonu ameliyatı, başlangıçtaki beslenme desteğinin istenen sonuçları vermediği obez veya aşırı kilolu hastalara yöneliktir.

Çoğu tıp merkezi, bir hastanın bu prosedürden yararlanıp yararlanamayacağını belirlemek içinBMI (Vücut Kitle İndeksi) kullanır.

Hatırlatmak gerekirse, VKİ bir kişinin boyu ve kilosu arasında ilişki kuran bir ölçümdür. Mide balonu ameliyatından fayda görebilecek hastaların VKİ’si

  • 27 ila 30: aşırı kilolu kişiler;
  • 30 ila 35: bunlar orta derecede obez olan kişilerdir;
  • 35 ila 40: şiddetli obezite;
  • 40’ın üzerinde: morbid obezite.
Calcul de l'IMC
BMI Hesaplama

Mide balonu tamamen kozmetik nedenlerle kilo vermek isteyen hastalar için tasarlanmamıştır: obezite ile ilişkili sağlık risklerini sınırlamak için tasarlanmış tıbbi bir cihazdır. Bu cihaz için bazı kontrendikasyonlar da vardır: bunlar cerrahla ilk randevuda değerlendirilir.

Ameliyat prosedürü

Türkiye’de mide balonu takma prosedürü Avrupa’dakiyle tamamen aynıdır. İşte ana aşamalar.

Mide balonu yerleştirilmeden önce

Her şeyden önce, bir dizi sağlık uzmanıyla görüşeceksiniz:

  • Bir gastroenterolog: Bu ilk randevu, mide balonunun durumunuza uygun olup olmadığını kontrol etmenizi sağlayacaktır. Ameliyat, olası riskler, ameliyat sonrası takip vb. hakkında sorular sorabileceksiniz.
  • Anestezi uzmanı: Bu, herhangi bir anestezi işleminden önce alınması zorunlu bir randevudur. Bu, sahip olabileceğiniz alerjileri değerlendirmek ve aynı zamanda ilaç kullanıyorsanız herhangi bir kontrendikasyon olup olmadığını kontrol etmek için bir fırsattır.
  • Bir beslenme uzmanı veya diyetisyen: sistemin etkinliğini artırmak için durumunuza uygun bir beslenme programı belirleyecektir.
  • Bir spor koçu: her zaman teklif edilmese de, bu randevu hastaların ameliyattan sonra fiziksel aktiviteye devam etmelerine yardımcı olmak için yararlı olabilir.
  • Psikolog: Bu konsültasyon bazı hastalar için gerekli olabilir, özellikle de dengesiz beslenmenin temelinde psikolojik bir sorun varsa.
Kapsülün mideye kadar ulaştığı endoskop diyagramı

Erkekler ve kadınlar için balon yerleştirme

Hastanın VKİ’sine bağlı olarak farklı mide balonları kullanılabilir. Bunlar bileşim, uygulama yöntemi ve midede kaldıkları süre açısından farklılık gösterir.

Endoskopik mide balonları

Spatz, Orbera veya Heliosphère BAG balonları midenin fibroskopisini gerektirir (endoskopik mide balonu olarak da bilinir). Bu balonlar, modele bağlı olarak 6 aylık bir tedavinin veya 12 aylık bir tedavinin parçası olarak kullanılabilir.

Bir gastroenterolog tarafından anestezi altında gerçekleştirilen fibroskopi, mideye kamera ile donatılmış bir kablo yerleştirilmesini içerir. (Söndürülmüş) mide balonu daha sonra ağız yoluyla mideye yerleştirilir. Yerine yerleştirildikten sonra bir kateter kullanılarak hava veya sıvı ile doldurulur.

Bu işlem genellikle 15 ila 20 dakika arasında sürer ve ardından hasta birkaç saat gözlem altında tutulur.

Allurion Ellipse mide balonu için

Allurion balonu (eski adıyla Elipse) endoskopi gerektirmeyen bir tür yutulabilir mide balonudur.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
Mide balonunu yerleştirme prosedürü

Hasta, küçük bir kapsülün içine yerleştirilen balonu yutarak başlar. Kapsül çözüldükten sonra balon (yine bir kateter kullanılarak) steril bir salin solüsyonu ile doldurulur.

Operasyon yaklaşık olarak fibroskopi tekniğiyle aynı süreyi alır: yaklaşık yirmi dakika. Yaklaşık 4 ay sonra, balon sindirim sistemi yoluyla doğal olarak tahliye edilmeden önce midede bozunur.

Yerleştirmeden sonra

Balon mideye yerleştirildikten sonra, hastaların uzun vadede kilo vermelerine yardımcı olmak için multidisipliner takip uygulanır:

  • Tıbbi düzeyde: Operasyonu takip eden birkaç gün içinde bazı yan etkiler hissedilebilir (mide bulantısı, karın ağrısı vb.). Gastroenterolog bu durumda ağrıyı hafifletmek için ilaç reçete edebilir ve olası bir iş iznini önerebilir.
  • Beslenme: yaklaşık ayda bir kez, hastanın beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek için bir beslenme uzmanı veya diyetisyen ile randevu ayarlanır.
  • Fiziksel düzeyde: Hastanın sürdürülebilir ve etkili bir şekilde kilo vermesini sağlamak için uyarlanmış bir fiziksel aktivite programı uygulanır.
Le Pack gastrique Allurion
Allurion mide paketi

Elipse balonları 4 ay sonra doğal olarak bozulurken, diğer mide balonu türleri 6 veya 12 ay sonra çıkarılmalıdır: çıkarma işlemi midenin basit bir fibroskopisi kullanılarak gerçekleştirilir.

Sonrasında, yeniden kilo alma riskinden kaçınmak için elbette uygulanan fiziksel ve beslenme alışkanlıklarına devam etmek gerekir.

Mide balonu ameliyatı için neden İstanbul’a gitmelisiniz?

Doktorunuz kilo vermenize yardımcı olması için mide balonu taktırmanızı mı tavsiye etti? Yerel kliniğinizden randevu almadan önce, İstanbul’a seyahat etmenin çok daha avantajlı olabileceğini bilmelisiniz. İşte bunun 2 nedeni.

Vue panoramique sur Istanbul
Panoramik İstanbul manzarası

Eşdeğer hizmet kalitesi

Mide balonu ameliyatı İstanbul’da daha ucuz olduğu için, şu soruyu sormak son derece meşrudur: Türkiye’deki bir klinikte Avrupa’daki özel bir klinikle aynı kalitede hizmet alabilir misiniz?

Ve cevap evet! Prosedür tamamen aynıdır ve her operasyon katı tıbbi standartlara göre gerçekleştirilir. Avrupa’da olduğu gibi, prosedürün etkinliğini artırmak için tam tıbbi, fiziksel ve beslenme takibinden de yararlanacaksınız.

Dahası, Türkiye kilo verme ameliyatlarında uzmanlaşmış çok iyi doktorlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle, kişiselleştirilmiş, yüksek kaliteli bakım garantisi ile gözünüz kapalı devam edebilirsiniz.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Şişirilmiş ve söndürülmüş mide balonu

HIV virüsü taşıyor musunuz? Hem siz hem de personel için tam bir güvenlik içinde mide balonu taktırmanız için özel bir klinik ayrılmıştır.

Mide balonu ile ne kadar kilo verebilirsiniz?

Bekleyebileceğiniz kilo kaybı hastanın profiline özgüdür. ALLURION ELIPSE mide balonu ile, takıldıktan sonraki ilk 6 hafta içinde başlangıçtaki kilonuzun %15’ine kadar kilo verebilirsiniz.

Genel olarak, tedavinin ilk birkaç ayında toplam kilonun %10 ila 20‘sinin kaybedildiğini görüyoruz. Örneğin 100 kg’lık bir hasta için bu kayıp 10 ila 20 kilo arasında olabilir.

Aldırma işleminden sonra hasta sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı sürdürürse başlangıçtaki kilosunun neredeyse yarısını kaybedebilir. Fazla kilo kaybı %90 garantilidir.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
Koordinatörün elindeki Allurion mide balonu

Mide balonu ile ne yiyebilirim?

Mide balonu bir beslenme uzmanına danışılarak takılmalıdır. Ameliyattan sonra diyetiniz yakından takip edilecektir. Bu aynı zamanda nasıl daha iyi besleneceğinizi öğrenmek, yeni tarifler keşfetmek ve sağlıklı yemekler hazırlamak için bir fırsat olacaktır.

  • İlk hafta boyunca sadece sıvı gıdalarla besleneceksiniz.
  • İkinci haftada, yediğiniz yiyecek miktarı bebek maması gibi harmanlanmış olmalıdır.
  • Üçüncü haftada yumuşak yiyecekler yemeye başlayabilirsiniz.
  • Dördüncü haftadan itibaren normal bir diyete başlayabilirsiniz.
  • Tüm bunlar vitaminler, proteinler ve kolajen ile desteklenir.
Allurion Elipse karşılama kiti

İşte Türkiye’de mide balonu yerleştirildikten sonra alınması gereken birkaç önlem:

  • Ameliyatınızın ilk birkaç haftasında çok nazik ve yavaş yiyin.
  • Tabağınızdan küçük ısırıklar ve küçük miktarlar alın.
  • Bir lokmayı yuttuktan sonra, bir tane daha almadan önce 20 saniye bekleyin. Yiyeceklerin düzgün bir şekilde sindirilmesine izin verin.
  • Gazlı içecekler, alkol ve efervesan ilaçlar mide şişmenizin ilk birkaç ayı boyunca yasaktır.
  • Yemek sırasında değil, yemekten 30 dakika önce ve sonra içki için. Bu kusmaya neden olabilir.
  • Reflüden kaçınmak için yatmadan en az 2 saat önce yemek yiyin.
  • İlk tokluk hissinde yemeyi bırakın.
  • Düzenli, düşük yoğunluklu fiziksel aktivitede bulunun.
Coordinatrice avec une patiente
Bir hasta ile koordinatör

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Mide balonu ile ilişkili bazı nadir riskler olabilir:

  • Mide krampları ;
  • Bulantı ve kusma;
  • Midede hasar;
  • Aşırı kanama;
  • Akut pankreatit ve ülserler.

Bu nedenle, İstanbul’da doğru cerrahı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Ayrıca, mide balonu ameliyatına İslam’da izin verilmektedir. Bu operasyon Helaldir ve Haram değildir çünkü tıbbi faydalar sunmakta ve insanların yaşam kalitelerine yardımcı olmaktadır.

Erişilebilirliğe olan bağlılığımız, hareket kabiliyeti kısıtlı kişilere (PRM) yönelik ekipmanlarımıza da yansımaktadır.

Türkiye’de mide balonu ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de mide balonu için 1.100 ila 2.200 € arasında bir ücret ödemeyi beklemelisiniz. Ancak bu fiyat kullanılan tekniklere ve cerrahın itibarına göre değişmektedir. İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve 30 dakika sürer.

Hasta 4 gün boyunca İstanbul’da kalmaktadır. Fiyata anestezi, operasyon, röntgen analizi ve ilaçlar dahildir. İlk sonuçlar 3 ay içinde görülebilir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, indirimli bir ücret karşılığında tıbbi konaklamanızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Mide balonu ne kadar sürer?

Türkiye’de mide balonunun ömrü seçilen prosedüre bağlıdır. Elipse balonunu tercih ederseniz, 4 ay sonra dışkınız yoluyla doğal olarak tahliye edilecektir. Diğer mide balonu türleri için 6 veya 12 ay sonra çıkarılmaları gerekir.

Elipse balonunu tercih ederseniz, kilo verme balonunuzu yutmak çok kolay olacaktır. Prosedür anestezi gerektirmez ve tek yapmanız gereken bir kateter aracılığıyla bir kapsül yutmaktır. Ancak endoskopik mide balonu genel anestezi gerektirir.

Türkiye’de mide balonu non-invaziv bir operasyondur. Bu nedenle çok az risk veya yan etkisi vardır. Ancak bazı hastalarda mide krampları, kusma, bulantı veya karında ağırlık hissi görülebilir.

Türkiye’de intragastrik balondan faydalanmak için uygunluk kriteri sadece kilo değil, VKİ’dir (Vücut Kitle İndeksi). Bu operasyon, diyetlerle sonuç alınamayan aşırı kilolu veya obez hastalara (BMI 30 ila 35 arasında) yöneliktir.

Mide balonu operasyonunun fiyatı, seçilen prosedürün türü, hizmetin kalitesi, sağlayıcı, operasyonun gerçekleştirildiği ülke ve şehir dahil olmak üzere bir dizi faktöre göre değişir. Ancak, en ucuz fiyatlar çoğunlukla Türkiye’de bulunmaktadır.

Mide balonu yerleştirme operasyonu yalnızca 15 ila 30 dakika sürerken, kalış süresi daha uzun olabilir. Aslında, tıp mesleğinin herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için sizi izleyebilmesi için Türkiye’de en az 4 gün geçireceksiniz.

Mide balonu ile yağsız protein, pişmiş sebze, meyve, tam tahıllar ve az yağlı süt ürünleri açısından zengin gıdalardan oluşan hafif, dengeli öğünler yemeniz tavsiye edilir. Yavaş yiyin ve çiğneyin ve tok hissetmenize yardımcı olması için öğün aralarında yeterince su için. Çok yağlı veya çok tatlı yiyeceklerden kaçının.

Mide balonuyla uyumak için doktorunuzun tavsiyelerine uyduğunuzdan emin olun. Yatmadan önce ağır yemeklerden kaçının, başınızı hafifçe kaldırarak uyuyun, yüzüstü uyumaktan kaçının ve gece boyunca mide reflüsünü önlemek için uygun bir diyet uygulayın.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️