Türkiye’de Tüp mide

tüp mide 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de tüp mide ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir tüp mide ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de tüp mide ameliyat ı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir ameliyat rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de tüp mide ameliyatı ne kadara mal olur?

İstanbul, Türkiye’de tüp mide ameliyatının ortalama maliyeti 2.300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 € ile 2.600 € arasında değişebilir. Operasyon yaklaşık 2 saat sürer. Laparoskopik olarak gerçekleştirilir. Hastanede kalış süresi 2 gündür. Türkiye’de kalış süresi 7 gündür.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Tüp mide2300 €
Mide Botoksu1200 €
Mide balonu1500 €
Gastrik bypass2500 €
Mide bandı2200 €

Tüp mide nedir?

Tüp mide, uzun vadede önemli ölçüde kilo kaybını teşvik etmek için midenin kapasitesini yaklaşık %75 oranında önemli ölçüde azaltmayı içeren kısıtlayıcı bir prosedürdür. Sonuç olarak, genel sağlığınız da iyileşir. Türkiye’de kilo verme cerrahisi, özellikle mide balonu gibi operasyonlar sayesinde yükseliştedir.

Tüp mide nasıl çalışır?

Tüp mide, midenizin büyük bir bölümünü kalıcı olarak çıkararak çalışır. Midenizin kapasitesi büyük ölçüde azaldığından, yalnızca az miktarda yiyecek tutabilir. Çok daha az yemek yedikten sonra kendinizi tok hissedecek ve öğünler arasında daha az acıkacaksınız.

Gastrektomi ayrıca midenin açlığı uyaran ghrelin hormonunu üreten kısmını da çıkarır. Bu da iştahınızın azalması anlamına gelir.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de bariatrik cerrahi

Ameliyat olur olmaz kilo kaybı başlar. 18 ay sonra mide gerilir. Bu nedenle porsiyonlarınızı makul tutmanız ve manşon yemek yemenizi engelleyene kadar beklememeniz önemlidir.

Önerilen yiyecekleri yerseniz (sıvı veya yumuşak ürünler yok), açlık hissetmezsiniz. Üç ayda bir B12 enjeksiyonları da dahil olmak üzere ömür boyu vitamin almanız gerekecektir.

Tüp mide ameliyatı için kimler uygundur?

Aşağıdaki durumlarda tüp mide ameliyatı için uygun olabilirsiniz:

  • vKİ’niz (vücut kitle indeksi) 40 veya daha fazla ise
  • VKİ’niz 35 veya daha fazla ise ve kilo kaybı ile iyileştirilebilecek tip 2 diyabet veya yüksek tansiyon hastası iseniz.
  • Genel anestezi ve ameliyat için yeterince uygunsanız.
  • Yaşam tarzı ve diyet değişiklikleri yoluyla kilo vermeye ve kilo kaybınızı sürdürmeye kararlısınız.
  • En az altı ay boyunca sağlıklı beslenerek, egzersiz yaparak ve uygun ilaçları alarak kilo vermeye çalıştınız ve bu işe yaramadı.

Türkiye’de tüp mide ameliyatı sırasında neler olur?

Ameliyattan önce genel bir anestezi alacaksınız. Operasyon laparoskopik olarak gerçekleştirilir ve genellikle bir ila bir buçuk saat arasında sürer.

Türkiye’deki obezite cerrahınız midenizde birkaç küçük kesi yapacak ve midenizin büyük bir bölümünü çıkarmak için bir ucunda laparoskop adı verilen bir ışık ve kamera lensi bulunan uzun, ince bir teleskop ve diğer cerrahi aletleri yerleştirecektir. Mide çıkarıldıktan sonra zımba ile kapatılacaktır.

Önlemler ve ameliyat sonrası takip

Tüp mide ameliyatından sonra iki ila üç gün hastanede kalacaksınız.

Muhtemelen ağrı kesiciye ihtiyacınız olacaktır. Parasetamol veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler alabilirsiniz.

Ameliyattan sonraki ilk gün sadece berrak sıvılar içebileceksiniz. Daha sonra birkaç hafta boyunca sıvı bir diyet uygulayacak, ardından yumuşak, nemli gıdalara geçecek ve son olarak dört ila altı hafta sonra katı gıdalar ekleyeceksiniz.

Cerrahınız veya bir diyetisyen sıkı diyetinizi tartışacaktır. Mideniz hızla dolacağı için küçük porsiyonlara ihtiyacınız olacaktır.

Ameliyattan sonra dinlenmeli ve yaranızı ovmaktan kaçınmalısınız. İlk birkaç gün günlük aktivitelerinizde size yardımcı olacak birini yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Çoğu kişi ameliyattan sonraki iki ila dört hafta içinde normal faaliyetlerine dönebilir.

Komplikasyonlar ve yan etkiler

Yeni midenizin kaldırabileceğinden daha fazla yedikten sonra ağrı, morarma ve yaralarınızın etrafında şişme ve kusma veya mide bulantısı gibi bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz. Yiyeceklerinizi iyi çiğnemeye, daha küçük porsiyonlar yemeye ve diyetinize sadık kalmaya çalışmalısınız.

Herhangi bir ameliyatın olası komplikasyonları arasında kanama veya kan pıhtılaşması, ağrı ve yara enfeksiyonu yer alır. Tüp mide ameliyatı ile ilişkili komplikasyonlar şunlardır:

  • Bağırsakların tıkanmasına neden olan midede yara izi.
  • Mide zarının iltihaplanması (gastrit), mide ülseri veya mide ekşimesi.
  • Komşu organlarda yaralanma.
  • Yara sızıntısı ve ciddi enfeksiyon

Tüp mide ameliyatı olmaya karar vermeden önce cerrahınız olası komplikasyonları ve yan etkileri sizinle ayrıntılı olarak tartışacaktır.

Türkiye veya Tunus’ta tanınmış ve bilinen bir cerrahtan randevu alın ve Avrupa’ya kıyasla %60’a varan oranda tasarruf edin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️