Türkiye’de Estetik Cerrahi

kozmetik cerrahi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

İstanbul, Türkiye’de estetik ameliyat olmayı mı düşünüyorsunuz? İşte Türkiye’deki en iyi kliniklerde kadınlar ve erkekler için en popüler 10 prosedür. Anahtar rakamlar: kalış süresi, operasyon, hastanede yatış, iyileşme süresi ve anestezi türü.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de estetik cerrahi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de estetik ameliyatların maliyeti

Türkiye’de estetik ameliyatların maliyeti çok uygundur. Saç ekimi 1,800 €, göğüs büyütme 2,500 €, liposuction 1,900 €, blefaroplasti 1,400 € ve burun estetiği 1,800 €’dur. Abdominoplasti için 2.800 €, kalça dolgusu için 2.700 €, saç çizgisini düşürmek için 1.400 €, mide balonu ameliyatı için 2.200 € ve penoplasti için 1.500 €.

İstanbul’da ortalama kalış süresi 8 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir.

Saç ekimi1800 €
Meme Büyütme2500 €
Liposuction1900 €
Blefaroplasti1400 €
Rinoplasti1800 €
Abdominoplasti2800 €
Kalçaların yağ dolgusu2700 €
Alın alçaltma1400 €
Mide balonu2200 €
Penoplasti1500 €

Giriş

Türkiye’de estetik cerrahi; doğuştan, hastalıktan, kazadan ya da vücuttaki bir eksiklikten kaynaklanan estetik kusurların düzeltilmesi için tercih edilen bir çözüm olmaya devam ediyor. Estetik veya pratik ve işlevsel nedenlerlevücudun belirli yönlerini güzelleştirmeyi ve iyileştirmeyi mümkün kılar.

Türkiye, en iyi plastik cerrahlara , en iyi kliniklere ve en iyi hastanelere sahip olduğu için bu kadar çok hastayı kendine çekiyor. Ama hepsinden önemlisi, avantajlı Türk para birimi (Türk lirası) ve her şey dahil paket (seyahat, konaklama, konaklama, hastanede yatış, ameliyat, ilaç) sayesinde Avrupa’ya göre %70 ‘e varan oranlarda daha ucuz olan çok cazip fiyatlar sunmaktadır.

chirurgien esthétique en Turquie
Türkiye’de estetik cerrah

Sağlık turizmi Türkiye’de önemli bir rol oynamaktadır ve kozmetik cerrahi oldukça rekabetçi bir sektördür.

Türkiye, plastik cerrahi teknolojisinin en ileri noktasında yer almasının yanı sıra, konaklama için de en iyi koşulları sunmaktadır(premium ulaşım, VIP otel, çok hızlı tedavi).

Buna ek olarak, hareket kabiliyeti kısıtlı engelliler için erişim olanakları (PRM) ve tekerlekli sandalye kiralama hizmeti bulunmaktadır. Havaalanında uçaktan indiğiniz andan itibaren otelinize ve kliniğe kadar özel yardım alacaksınız.

İstatistik 2022: Türkiye’de kozmetik cerrahi

2022 yılında kozmetik cerrahiye yönelik medikal turizmin %85 oranında arttığı ve Türkiye’ye 1,9 milyar dolar kazandırdığı tahmin edilmektedir. Ülke ayrıca yeni altyapılar oluşturmuş ve uluslararası hastalar için çeviri hizmetleri başlatmıştır. Ayrıca, fiyatlandırma politikası özel düzenlemelerle devlet tarafından kontrol edilmektedir. Bu da İstanbul veya Antalya’daki estetik cerrahinin başarısını açıklıyor.

Uluslararası Estetik Cerrahi Enstitüsü (ISAPS) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa’da her yıl ortalama 522.000 kozmetik cerrahi prosedürü gerçekleştiriliyor. Boğaziçi tarafında ise 2021 yılına kadar Türkiye’de 800.000’den fazla, 2022 yılına kadar ise İstanbul’da 940.000’den fazla cerrahi işlem gerçekleştirilecek.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

Türkiye’deki en popüler operasyonlar

Hem kadınlar hem de erkekler Türkiye’de plastik cerrahiye başvurmaktadır ve cerrahi prosedürler her hastanın ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre değişmektedir. İşte Türkiye’de erkekler ve kadınlar için en iyi plastik cerrahi prosedürleri:

Kadınlar için estetik cerrahi

Kadınlar en çok estetik ameliyat geçirmeye devam ediyor. Tüm kozmetik cerrahi hastalarının %70 ‘ini oluşturmaktadırlar.

Chirurgie esthétique pour femmes
Kadınlar için kozmetik cerrahi

Kadınlar için en popüler kozmetik ameliyatlar şunlardır:

  • Kalça, mide ve uyluklarınliposuction ‘ı: liposuction, kalça, mide ve uyluklardan yağ alarak fiziksel görünümü düzeltmek ve kilo vermek için tasarlanmış bir tedavidir.
  • Meme ameliyatı: Kadınlar genellikle kanser sonrası memenin alınması, meme büyütme veya meme küçültme sonrasında memenin yeniden yapılandırılması için bu cerrahi prosedürü uygularlar.
  • Alnın al çaltılması: Bu kozmetik cerrahi prosedürü, çok büyük olan bir alnın yeniden ayarlanmasından oluşur. Saç çizgisini yüzün geri kalanıyla uyumlu hale getirmek için öne doğru getirir.
  • Göz kapağı kaldırma veya blefaroplasti: Bu cerrahi prosedür, diğer şeylerin yanı sıra kırışıklıkları, yaşlılık izlerini ve kusurları silmek için kullanılır. Yüz gençleştirmenin bir parçası olarak gerçekleştirilir.
  • Kalçabüyütme veya BBL (Brezilya kalçası kaldırma): Bu, vücudun diğer bölgelerinden alınan yağ ile kalçaların oyuklarının yeniden şekillendirilmesini veya doldurulmasını içerir.

Erkekler için estetik cerrahi

Türkiye’deki estetik cerrahların hastalarının %30 ‘unu erkekler oluşturuyor.

Chirurgie esthétique pour homme
Erkekler için estetik cerrahi

Erkekler için en popüler kozmetik ameliyatlar şunlardır:

  • Saç ekimi: Kellik veyasaç dökülmesini maskelemek için yapılır. Donör bölgeden alınan saçların yeniden ekilmesiyle incelmiş bölgelerin yeniden yoğunlaştırılmasını sağlar.
  • Blefaroplasti: Yüzün yaşlı ve yorgun görünmesine neden olan sarkık göz kapakları sorununu düzeltir.
  • Abdominal liposuction: Bu, karın bölgesinden yağ ve derinin emilmesini ve çıkarılmasını içerir. Bu yöntem aşırı kilolu erkek ve kadınlar arasında çok popülerdir.
  • Rinoplasti: Bu estetik prosedür, estetik nedenlerle ve aynı zamanda işlevsel nedenlerle (nefes almayı düzeltmek, horlamayı azaltmak vb.) burnun boyutunu ve şeklini yeniden şekillendirmeyi veya düzeltmeyi içerir
  • Penoplasti: Bu cerrahi prosedür, penisin boyutunu uzatmak ve çevresini arttırmaktan oluşur.

Güvenilir ve kalıcı sonuçlar elde etmek için kozmetik bir operasyon kalifiye bir uygulayıcı tarafından gerçekleştirilmelidir. Türkiye’de kozmetik cerrahlık mesleği oldukça revaçtadır ve ülke ekonomisinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

Türkiye’de, doktorları önde gelen uluslararası okullardan mezun olduğu için dünya çapında sertifikalı ve tanınan 1.200’den fazla kozmetik cerrahi uzmanı bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de diş cerrahisi

Kozmetik cerrahinin İslam’da yasak olmadığını belirtmek önemlidir. Belirli durumlarda izin verilir ve hatta tavsiye edilir. Bu tedavi, yaşam kalitesini artırmak için tıbbi bir fayda sağlar ve haram değil helal olarak kabul edilmelidir.

Türkiye’de en popüler 10 estetik ameliyat

  1. Saç ekimi;
  2. Göğüs büyütme
  3. Liposuction
  4. Blefaroplasti
  5. Rinoplasti
  6. Abdominoplasti
  7. Kalça yağ dolgusu
  8. Alın alçaltma
  9. Mide balonu;
  10. Penoplasti.
Passeport pour voyager en Turquie
Türkiye’ye seyahat için pasaport

Saç ekimi (Saç implantı)

  • Tanım: Saç ekimi, kafa derisine saç ekiminden oluşan cerrahi bir tedavidir. Greftler kafatasının arkasından alınır.
  • Saç ekimine ne zaman ihtiyaç duyulur?
    Saç ekimi kellik veya alopesi için gereklidir. Ayrıca saça hacim vermek için de gereklidir. Saç ekimi için minimum yaş 18’dir.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Türkiye’de saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğrafı

Saç ekimiameliyatı 2 ila 6 saat arasındasürer. Saç ekimi genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve potansiyel yan etkiler zayıf yeniden büyüme, iltihaplanma, ödem, şişme veya enfeksiyondur. Operasyon ayakta gerçekleştirildiği için hastanede kalış süresi yoktur.

Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 gündür. İyileşme süresi 10 gündür. Saç ekiminin nihai sonucu 9 ila 12 ay içinde elde edilir. Yeniden büyüme 3 ay sonra görülebilir.

Türkiye’de saç ekimine ilişkin rapor

Meme büyütme (meme implantı)

  • Tanım: Meme büyütme, memelerin boyutunu ve şeklini iyileştirmek için meme protezlerinin implante edilmesini içeren cerrahi bir prosedürdür.
  • Meme büyütme ne zaman yapılır?
    Meme büyütme estetik nedenlerle veya hafif meme sarkıklığını düzeltmek için yapılır. Minimum yaş 18’dir.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Türkiye’de meme büyütme öncesi ve sonrası fotoğrafı

Meme büyütme ameliyatı 1 ile 2 saat arasında sürmektedir. Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Riskler ve potansiyel yan etkiler deflasyon, implant rüptürü, kanama veya enfeksiyondur. Hastanede kalış süresi 48 saattir.

Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 ila 10 gündür. Kontrol muayenesi 3 ila 6 ay içinde yapılmalıdır. İyileşme süresi 15 gündür. Nihai sonuç operasyondan hemen sonra görülebilir.

Meme büyütme hakkında rapor

Liposuction (kalça, karın, uyluk)

  • Tanım: Liposuction, kollar, karın, kalçalar ve uyluklardaki fazla deri altı yağının emilerek alınmasından oluşur.
  • Liposuction ne zaman yapılır?
    Liposuction, normal zayıflama teknikleri başarısız olduğunda gereklidir. Uyluk, mide, sırt, kollar, aşk tutamakları, baldırlar, ayak bilekleri ve dizler gibi bölgelerde biriken fazla yağ hücrelerini alır. Yaşı 18’in üzerinde olan kişiler için tavsiye edilir.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Liposuction öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Liposuction ortalama 2 saat sürer. Liposuction, tedavi edilecek bölgelere ve yağ miktarına bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve potansiyel yan etkiler arasında morarma, ağrı ve sızı, enfeksiyon ve ödem yer alır.

Hastanede yat ış süresi 48 saattir. Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 ila 10 gündür. İyileşme süresi 10 ila 15 gündür. İlk sonuç 2 hafta sonra görülebilir ve nihai sonuç 3 ay sonra görülebilir.

Liposuction hakkında rapor

Blefaroplasti (Göz Kapağı Ameliyatı)

  • Tanım: Blefaroplasti, üst ve alt göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek için yapılan bir operasyondur.
  • Blefaroplasti ne zaman yapılır?
    Blefaroplasti, sarkmış göz kapaklarını düzeltmek ve göz altı torbalarını azaltmak için gereklidir. Ameliyat için minimum yaş 18’dir.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Blefaroplasti öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Blefaroplasti ameliyatı 1 ila 2 saat arasında sürer. Blefaroplasti genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve olası yan etkiler aşırı yırtılma, ışığa karşı hassasiyet, yanma ve cilt kuruluğudur.

Blefaroplasti için gerekli olmadığından hastanede kalış süresi yoktur. Türkiye’de zorunlu kalış süresi 5 gündür. İyileşme süresi 5 ila 10 gündür. Nihai %100 sonuç operasyondan hemen sonra görülebilir.

Blefaroplasti hakkında rapor

Rinoplasti (burun ameliyatı):

  • Tanım: Rinoplasti, estetik veya fonksiyonel nedenlerle burnun şeklini ve boyutunu değiştirmeyi içeren cerrahi bir prosedürdür.
  • Rinoplasti ne zaman yapılır?
    Rinoplasti 18 yaşından itibaren yapılabilir. Burun üzerindeki bir kamburu azaltmak veya burun köprüsünü düzeltmek için gereklidir.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğraflar

Rinoplasti prosedürü 1 ila 2 saat arasında sürer. Rinoplasti genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve olası yan etkiler burun ucunda düzensizlik, deformasyon ve çirkin yara izleridir.

Hastanede kalış süresi nadiren 24 saati aşar. Türkiye’de zorunlu tıbbi kalış süresi 7 gündür. İyileşme süresi 14 gündür. Rinoplastinin nihai sonucu 6 ay içinde elde edilir.

Burun estetiği hakkında bir cerrah ile röportaj

Abdominoplasti

  • Tanım: Abdominoplasti, karın çevresindeki yağ veya deri miktarını azaltmak için yapılan bir ameliyattır.
  • Abdominoplasti ne zaman yapılır?
    Abdominoplasti, hamilelik veya aşırı kilo kaybından sonra karın bölgesindeki fazla deriyi azaltmak için gereklidir. Bu ameliyat 18 yaşından itibaren yapılabilir.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
Abdominoplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

Abdominoplasti prosedürü 2 ila 4 saat arasında sürer. Abdominoplasti genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve potansiyel yan etkiler enfeksiyon, kanama, kötü iyileşme ve pulmoner embolidir.

Hastanede yatış süresi 24 saattir. Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 gündür. İyileşme süresi 15 ila 20 gündür. Abdominoplastinin nihai sonucu 6 hafta sonra elde edilir ve yıllarca sürer.

Abdominoplasti hakkında rapor

Kalça lipofilling (Brezilya kalça kaldırma BBL)

  • Tanım: Kalça lipofilling veya Brezilya tipi kalça kaldırma, vücudun diğer bölgelerinden aspire edilen yağın kalçaya enjekte edilmesini içeren bir operasyondur.
  • Kalça lipofilasyonu ne zaman yapılır?
    Kalçaların hacmini artırmak ve onlara daha genç bir görünüm kazandırmak için Brezilya tipi kalça kaldırma gereklidir. Bu operasyon için minimum yaş 18’dir.
Simulation photo avant et après d'un BBL
BBL öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Kalça lipofilling prosedürü 2 ila 4 saat sürer. Kalça dolgusu genellikle genel anestezi altında yapılır. Riskler ve potansiyel yan etkiler, gerekli bir transfüzyon, yağlı pulmoner emboli ve enjekte edilen yağın kan dolaşımına geçmesidir.

Hastanede yat ış süresi 48 saattir. Türkiye’de zorunlu tıbbi kalış 7 ila 10 gün sürer. İyileşme süresi 15 ila 20 gündür. Brezilya tipi yüz gerdirmenin nihai sonucu 6 ay sonra elde edilir.

Bir BBL cerrahı ile röportaj

Alnın alçaltılması (alın küçültme)

  • Tanım: Alnın alçaltılması veya alın küçültme, saç çizgisini öne getirmek için alnın üst kısmının küçültülmesinden oluşan bir operasyondur.
  • Alın küçültme ne zaman gereklidir?
    Alın küçültme, alın çok büyük olduğunda veya yüzün geri kalanıyla orantısız olduğunda gereklidir. Bu operasyon için minimum yaş 18’dir.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
Alın küçültme öncesi ve sonrası fotoğrafları

Alnı alçaltma operasyonu 1 ila 2 saat arasında sürer. Alın küçültme genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve olası yan etkiler arasında uyuşma, saç hassasiyeti kaybı, kanama, çirkin yara izi, morarma ve ödem yer alır.

Hastanede yatış süresi 24 saattir. Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 gündür. İyileşme süresi 10 ila 15 gündür. Alın küçültmenin nihai sonucu 6 ay içinde elde edilir.

Alın küçültme hakkında video

Mide balonu

  • Tanım: Mide balonu, tokluk hissi vermek ve hastayı daha az yemeye teşvik etmek için mideye bir balon yerleştirmeyi içeren endoskopik, cerrahi olmayan bir operasyondur.
  • Mide balonu ne zaman kullanılır?
    Mide balonu, vücut kitle indeksi 27 ila 40 arasında olan aşırı kilolu hastalarda kilo kaybı için gereklidir. Minimum yaş 18’dir.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
Mide balonunun öncesi ve sonrası fotoğrafı

Mide balonu prosedürü 1 ila 2 saat sürer. İşlem genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan ağızdan gerçekleştirilir. Riskler ve olası yan etkiler karın ağrısı, bulantı ve ilk birkaç gün içinde sık sık kusmadır.

Tedavi ayakta gerçekleştirildiği için hastanede yatış süresi yoktur. Türkiye’de zorunlu kalış süresi 3 gündür. İyileşme süresi 3 gündür. Nihai sonuç 6 ay sonra elde edilir.

Mide balonu videosu

Penoplasti (Penis büyütme)

  • Tanım: Penoplasti veya falloplasti, penisi uzatmak ve çevresini genişletmek için hyaluronik asit enjekte edilmesini içeren ve penisin genel olarak genişlemesiyle sonuçlanan cerrahi bir prosedürdür.
  • Penoplasti ne zaman yapılır?
    Penoplasti, cinsiyeti büyütmek, cinsel performansı artırmak veya erken boşalma sorunlarını tedavi etmek için gereklidir. Bu operasyon için minimum yaş 18’dir.
Un homme en pleine confiance de virilité
Kendine güveni tam olan bir erkek

Bir penoplasti 1 ila 2 saat arasında sürer. Penoplasti genel anestezi altında gerçekleştirilir. Riskler ve olası yan etkiler enfeksiyonlar, hematomlar ve penisin deformasyonudur. Hastanede yatış süresi 24 saattir.

Türkiye’de zorunlu kalış süresi 7 ila 10 gündür. İyileşme süresi 15 ila 20 gündür. Nihai sonuç operasyondan hemen sonra görülebilir ve 1 ila 4 cm’lik bir kazanç sağlar.

Penoplasti hakkında video

Operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de estetik ameliyatlar sosyal güvenlik kapsamında mıdır?

İster Avrupa’da ister Türkiye’de olsun, tamamen estetik amaçlarla yapılan tedaviler Sosyal Güvenlik kapsamında değildir. Ayrıca, Avrupa sağlık sigortası, Avrupa Birliği dışındaki bir ülkede yapılan tedaviyi kapsamamaktadır.

Türkiye’de yaşam maliyeti Avrupa’ya göre çok daha düşüktür. Ortalama maaşı 380 Avro olan Türkler için estetik cerrahi hala çok pahalıdır. Öte yandan, mevcut tedavilerin yüksek kalitesine rağmen yabancılar için çok daha ucuzdur.

Her şey yapılan operasyonun türüne bağlıdır. Örneğin çıkık kulakların tedavisi çocukluktan itibaren mümkünken, göğüs büyütme için ergenliğin sonlarına kadar beklemek gerekir. Çoğu operasyon 16 veya 17 yaşından itibaren gerçekleştirilir.

Yabancı hastaların çoğu, bazen kozmetik cerrahinin dünya başkenti olarak kabul edilen İstanbul’a seyahat etmektedir. Türkiye’nin Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa gibi büyük şehirlerinde de mükemmel klinikler bulunmaktadır.

Türkiye’de iyi bir estetik cerrah bulmanın etkili bir yolu da kulaktan kulağa iletişimdir. Bazı web siteleri de size Türk cerrahlar hakkında daha kesin bir fikir vermek için yararlı bilgiler sağlar: yılların deneyimi, diplomalar, uzmanlık alanları, vb.

Türkiye’ye dönmeden önce ameliyatınızın 5 günlük kontrolünü gerçekleştireceğiz. Tüm rötuş işlemleri ücretsiz olarak karşılanacaktır. Rahatınız için otel konaklamanız sağlanacaktır. Daha sonraki komplikasyonlar durumunda sadece uçak biletinizi ödemeniz gerekecektir.

Türkiye Avrupa Birliği’nin bir parçası olmadığından, kozmetik cerrahi Avrupa sağlık sigortası kapsamında değildir. Bununla birlikte, tedaviniz için tam veya kısmi teminat almak üzere seyahat sağlık sigortası yaptırmanız mümkündür.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️