Türkiye’de Bariatrik Cerrahi

bariatrik cerrahi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Türkiye’de bariatrik cerrahi, mideyi ve yiyeceklerin sindirilme şeklini etkileyen bir ameliyattır. Mideyi çok daha küçük hale getirmek için tasarlanmıştır, böylece kişi az miktarda yemek yedikten sonra tok hisseder. Bu prosedürler tüp mide, gastrik bypass ve gastrik balon olarak bilinir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki obez ite cerrahisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de bariatrik cerrahi fiyatları

Türkiye’de bariatrik cerrahinin maliyeti oldukça uygundur. Tüp mide ameliyatı için 2.300 €, gastrik bypass için 3.500 €, mide balonu için 2.100 € ve mide botoksu için 1.200 € ödemeyi beklemelisiniz. İstanbul’da kalış süresi 6 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir.

Sleeve gastrektomi2300 €
Gastrik bypass3500 €
Mide balonu2100 €
Mide Botoksu1200 €

Bariatrik cerrahi nedir?

Türkiye’de obezite cerrahisi çok popülerdir. Kilo verme cerrahisi veya obezite cerrahisi, aşırı kilolu hastalara uygulanan çeşitli prosedürleri içeren hormonal bir cerrahidir. Prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.

VKİ 35 kg m2 veya daha fazla olan, yeterli egzersiz ve diyet programı uygulamış ancak başarısız olmuş ve hipertansiyon, glikoz intoleransı, diyabet, hiperlipidemi gibi obezite ile ilişkili komorbiditeleri olan hastalar için bir tedavi planı olarak kabul edilir.

Aşağıda mide boyutunu küçültmek için kullanılan farklı prosedürlerden bazıları yer almaktadır.

Türkiye’deki farklı bariatrik ameliyatlar

Türkiye’de sağlık turizmi hızla gelişiyor. Hastaneler ve klinikler çok sayıda hasta kaydetmektedir. Türkiye’de en yaygın bariatrik ameliyatlar gastrik bantlama (gastroplasti olarak bilinir), tüp mide (gastrektomi olarak bilinir) ve mide balonudur.

Gastrik bypass

Türkiye’de gastrik bypass ameliyatı, midenizin ve ince bağırsağınızın yediğiniz yiyecekleri işleme şeklini değiştirerek kilo vermenize yardımcı olur.

Gastrik bypass tekniği, mideyi küçük bir üst kese ve çok daha büyük bir ‘artık’ alt keseye bölmeyi ve ardından ince bağırsağı bu ikisine bağlamak için yeniden düzenlemeyi içerir. Yiyecekler midenin çoğunu atlar ve daha az kalori emilir.

Schéma avant et après d'un bypass gastrique
Gastrik bypass ameliyatı öncesi ve sonrası diyagramı

İstanbul’da bu operasyon laparoskopik olarak gerçekleştirilir ve derin cilt kesileri veya ağrı ile ilişkili değildir. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama 1 saat sürer.

Tüp mide

Türkiye’de tüp mide ameliyatı, kilo vermenize yardımcı olurken kalp hastalığı, kısırlık, kanser, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi obeziteye bağlı sağlık sorunları riskini azalttığı için güvenli ve en popüler obezite ameliyatlarından biridir.

Açlık yaratan bir hormon üreten kısım da dahil olmak üzere midenin çoğu çıkarılır. Bu ameliyat için ön koşul vücut kitle indeksinin (VKİ) 35 veya daha fazla olmasıdır. Bu ameliyat gastrektomi olarak da bilinir.

Schéma avant et après d'une sleeve gastrique
Tüp mide ameliyatı öncesi ve sonrası diyagramı

Türkiye’de tüp mide ameliyatı laparoskopik olarak gerçekleştirilir ve derin cilt kesileri veya ağrı ile ilişkili değildir. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama 1 saat sürer.

Fiyatlar uygun ve cerrahlar yetkin olduğu için Türkiye onlar için en iyi seçenektir.

Mide balonu

Mide balonu Türkiye’de en popüler ameliyatsız zayıflama operasyonlarından biridir. Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ila 40 arasında olan hastalar faydalanabilir.

Türkiye’deki mide balonu prosedürü esnek, genişleyebilir bir balon, bir iletim tüpü ve bir dolum sisteminden oluşur. İntragastrik balon bağırsaktan geçemeyecek kadar büyüktür ve daha küçük gıda porsiyonları ile nispeten uzun süreli tokluk hissi ile sonuçlanır.

Genel olarak, mide balonu porsiyon boyutlarını önemli ölçüde azaltır ve uzun vadeli kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Schéma de la pose d'un ballon gastrique
Mide balonu yerleştirme şeması

Balon endoskopik olarak mideye yerleştirilir. İşlem yaklaşık 20 ila 25 dakika sürer. İlk olarak, balonun yerleştirilmesini engelleyebilecek herhangi bir tıbbi sorununuzun (ülser gibi) olmadığından emin olmak için tanısal bir endoskopi yapılır.

Allurion Elipse mide balonu yutulur, mideye yerleştirilir ve bir salin solüsyonu ile şişirilir. Seçilen tedaviye bağlı olarak 6 veya 12 ay sonra doğal olarak tahliye edilir.

Yurt dışından birçok kişi mide balonu için Türkiye’yi tercih etmektedir çünkü İstanbul’daki doktorlar alanlarında profesyonel ve deneyimlidir.

Mide Botoksu

Mide Botoksu prosedürü, mide kaslarının iş yükünü azaltmak için midenin belirli bölgelerine Botoks enjekte edilmesini içerir. Böylece sindirim süreci mide tarafından yavaşlatılır.

Injection de botox gastrique à une patiente
Bir hastanın midesine Botoks enjekte edilmesi

Mideye botoks enjeksiyonları, midenin belirli bölgelerindeki sinirleri bloke etmek için kullanılır. Bu tek seferlik bir işlemdir. Amaç iştahı bastırmak ve mide hareketliliğini yavaşlatmaktır, böylece hasta bir köfte veya bir kase yoğurt yiyebilir ve uzun süre tok kalabilir. Bilimsel literatürde, midede önemli bir hasar gözlenmemiştir.

Bariatrik cerrahiyi ne zaman düşünmeliyim?

Bariatrik cerrahi genellikle çok obez hastalar (vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan) veya vücut kitle indeksi 35 ‘in üzerinde olup diyabet veya kalp hastalığı gibi başka ciddi sağlık sorunları olan hastalar için önerilmektedir.

Une femme mesurant son tour de taille
Belini ölçen bir kadın

Bariatrik cerrahiyi ancak diğer çözümleri denedikten sonra düşünebilirsiniz. İlk adım genellikle yediklerinizi ve içtiklerinizi, günlük aktivitelerinizi ve egzersizlerinizi değiştirmeye çalışmaktır. Bazı ilaçlar insanların kilo vermesine yardımcı olabilir. Ameliyat genellikle ancak bu diğer seçenekler denendikten sonra düşünülür.

Kilo vermenin sağlık açısından faydaları arasında tip 2 diyabetin iyileştirilmesi, kan basıncının düşürülmesi ve kalp sağlığının iyileştirilmesi yer alır.

HIV virüsü taşıyor musunuz? Siz ve personel için tam bir güvenlik içinde bariatrik cerrahi geçirmeniz için özel bir klinik ayrılmıştır.

Benim için en iyi bariatrik cerrahi türü hangisidir?

Vermeniz gereken kilo miktarı ve sahip olabileceğiniz tıbbi durumlar da dahil olmak üzere birçok faktör hangi ameliyat türünün sizin için en iyisi olduğunu belirleyecektir.

Doktorunuz ayrıntılı bir değerlendirme yapacak ve riskler de dahil olmak üzere en iyi seçeneği sizinle görüşecektir.

Simulation avant et après d'une chirurgie bariatrique
Aşırı kilolu bir hasta

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Bariatrik cerrahi sırasında bazı nadir riskler olabilir:

  • Asit reflüsü ;
  • Kronik bulantı ve kusma;
  • Yemek borusunda dilatasyon;
  • Belirli yiyecekleri yiyememe;
  • Mide tıkanıklığı.

Bu nedenle, İstanbul’da doğru cerrahı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Dahası, bu ameliyata İslam’da izin verilmektedir. Haram değil helal bir ameliyattır, çünkü sağlık açısından faydalar sunar ve kişinin yaşam kalitesini artırır.

Konaklamanızı daha keyifli hale getirmek için, engelli kişilere (PRM) havaalanına vardıkları andan itibaren otellerine ve kliniğe kadar özel yardım sunuyoruz.

İstanbul’da bariatrik cerrahi sonrası ameliyat sonrası takip

İstanbul’daki obezite cerrahisinden sonra, kilo vermek ve bunu korumak için yaşam tarzınızda önemli değişiklikler yapmanız gerekecektir. Örneğin, bir diyet rejimini takip etmeniz gerekecek ve muhtemelen ömür boyu vitamin veya diğer takviyeleri alacaksınız. Kilo verme programınız ayrıca artan fiziksel aktiviteyi de içerecektir.

Simulation d'une perte de poids par chirurgie bariatrique
Bariatrik cerrahi yoluyla kilo kaybının simülasyonu

Ameliyattan sonra sıvı gıdalarla başlayacaksınız. Sonraki birkaç hafta içinde püre haline getirilmiş gıdalara, ardından da katı gıdalara geçeceksiniz. Öğünleriniz çok daha küçük olacaktır ve küçük mideniz nedeniyle yemek sırasında su içmeyi bırak manız gerekebilir.

Bazı durumlarda hastalar ilk başta kilo kaybeder, ancak daha sonra vücutları operasyonun getirdiği değişikliklere alışır ve kaybettikleri kiloların bir kısmını geri alabilirler.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, ameliyatınızı başarılı bir şekilde ve daha düşük bir maliyetle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Tüp mide ile gastrik bypass arasındaki fark nedir?

Tüp mide ameliyatı sırasında cerrah mide hacminin %80’ini kalıcı olarak çıkaracaktır. Öte yandan bypass ameliyatında cerrah mide hacmini azaltır ve ince bağırsağın bir kısmını keser. Bu, bypass ameliyatının geri döndürülebilir olduğu, tüp mide ameliyatının ise geri döndürülemez olduğu anlamına gelir.

Kilo kaybı doğurganlık oranlarını artırdığından, Türkiye’de bariatrik cerrahi sonrası hamile kalma şansınız daha da yüksektir. Ancak, eksikliklerden kaçınmak için hamileliği düşünmeden önce ameliyattan sonra en az bir yıl beklemelisiniz.

Evet, mide bandı takılmış bir hasta bypass veya tüp mide ameliyatı olabilir. Bununla birlikte, operasyon daha zor hale gelir. Ayrıca, ameliyattan sonra komplikasyon riski mide bandı takılmamış bir hastaya göre daha fazladır.

Spor faaliyetlerine devam edebilirsiniz, ancak ameliyattan sonra en az 3 hafta beklemeniz gerekir. Ayrıca cerrahınızın onayını da almalısınız. Ayrıca, egzersize yeniden başlama aşamalı olmalıdır. Eforlarınızın süresini ve yoğunluğunu kademeli olarak artırmanız gerekir.

Kilo verme ameliyatı olmak istiyorsanız Türkiye tercih edeceğiniz bir destinasyondur. Dünyanın en iyi cerrahlarına ve ameliyatlar için en iyi fiyatlara ev sahipliği yapmaktadır. Dahası, Türkiye yüksek teknolojiye sahip hastanelere ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye’de obezite cerrahisi sonrası herhangi bir komplikasyon yaşarsanız, derhal cerrahınızla iletişime geçmelisiniz. Tedavi, rötuş işlemleri ve konaklama ücretsizdir. Ameliyat sonrası takip hakkınız vardır. Kendi uçak biletinizden siz sorumlu olacaksınız.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️