Türkiye’de saç ekimi

saç ekimi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de saç ekimi yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bu nihai kılavuz, İstanbul’daki prosedür, iyileşme ve maliyet hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Bir fiyat teklifi isteyin ve Türkiye’de başarılı saç ekimleri için en iyi fiyatı alın.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de saç ekimi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlardan bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de saç ekimi ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de bir saç ekiminin ortalama maliyeti, tüm konaklama ve ulaşım masrafları dahil olmak üzere 1.800 €’dur. İşlem lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve 6-8 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi hastaneye yatış olmaksızın 4 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 5 ay içinde görülebilir.

FUT saç ekimi1700 €
FUE saç ekimi1800 €
DHI saç ekimi1900 €
Afro saç ekimi2200 €

Türkiye’de Saç Ekimi: Nihai Kılavuz

Erkekler için büyük bir baştan çıkarma silahı ve kadınlar için kesin bir kadınlık işareti olan vücudun ve kafatasının tepesindeki saçlar bir taçtır. En azından belli bir noktaya kadar kaybetmeyeceğimiz bir taçtır.

Ancak, hastalıklara yakalandığımızda, hormonlar bize oyun oynadığında ya da genetik kapris yaptığında saçlarımızı kaybedebiliriz. Saç dökülmesi, büyük bir kayıp ve saç çizgisinde veya şakaklarda tamamen kellik fark edene kadar küçük dökülmelerle başlar.

Bazı insanlar saç dökülmesiyle çok iyi başa çıkarken, diğerleri aynada kendilerini görmekte zorlanır. Kendilerini gördükleri yansıma, bu durdurulamaz kayıp karşısında güçsüzlük hissini yansıtır.

Litfulo™ (ritlecitinib) veya Minoxidil gibi bazı ilaçlar işe yaramadığında veya artık işe yaramadığında, kullanabileceğimiz bir çözüm var: saç ekimi.

Amaç basittir: kelleşmeyi önlemek ve bu süreçte geçmişteki saçlara yeniden kavuşmak. Bu yöntem birçok ülkede uygulanıyor olsa da, Türkiye saç ekimi cenneti olmaya devam ediyor.

İstanbul veya Antalya’nın kalbinde, bazı klinikler devrim niteliğinde, son derece etkili teknolojiler kullanarak en iyi saç ekimi tedavilerini sunmaktadır. İstanbul veya Antalya’da saç ekimi yaptırmak kesinlikle sizi kazanacaktır.

Türkiye’de saç ekimine hazır mısınız? Hadi başlayalım!

Hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

Türkiye’de saç ekimi hakkında bilmeniz gereken her şey

Genellikle bir kompleks ile eş anlamlı olan saç dökülmesi, hem erkekler hem de kadınlar için her yaşta ortaya çıkabilen bir sorundur. Çok sayıda faktöre bağlı olan ve birçok olası nedeni bulunan bu durum, çeşitli şekillerde ifade edilebilir:

  • Kalıtsal olduğunda kellik;
  • Androjenik alopesi, androjen hormonlarından kaynaklandığında;
  • Oto-immün bir hastalıktan kaynaklandığında soyulma (alopesi areata);
  • Kayıp kafa derisindeki bir yaralanmadan kaynaklandığında skarlaşan alopesi;
  • Çok sıkı bir saç modelini (at kuyruğu, örgüler, sıkı örgüler, chignon, vb.) takiben traksiyon alopesi.

Saç dökülmesiyle yaşamak zordur ve besin eksikliklerinden (demir, çinko, selenyum) ve ağır tıbbi tedavilerden kaynaklanır. Tiroid sorunları da saç yenileme döngüsünü bozabilir.

Eksiklik bir besin takviyesi ile düzeltilebilirken, birçok durumda kellik veya alopesi geri döndürülemez olabilir.

photo avant et apres d'une greffe de cheveux
saç eki̇mi̇ öncesi̇ ve sonrasi fotoğraflar

Derler ki “mutluluk satın alınamaz, iyi bir saç tedavisi satın alınabilir ” ! Saç ekimi, saçlarınızı yenilemeyi amaçlayan bir estetik cerrahi tekniğidir. Ve birçok durumda, saçlarınızı ve tacınızı geri almak sizi mutlu eder ! Saç mutluluk veriyorsa, bu durumda satın alınabilir.

İstanbul’da saç implantları en iyi fiyatlarla mevcuttur. Bu nedenle birçok hasta, turistik cazibe merkezlerine ve Boğaz kıyılarının güzelliğine ek olarak bu destinasyonu tercih ediyor. Ancak, Türkiye’de saç ekimi arayışına girmeden önce, bu ameliyata kısa bir genel bakış.

Yıldızlar için saç ekimi hakkındaki yazımızı okuyun

Saç ekimi nedir?

Saç implantasyonu olarak da bilinen saç ekimi, başın tepesinden greftlerin alınmasını ve başın kel bölgesine yerleştirilmesini içerir. Greft olarak bilinen bu üniteler 2 ila 4 saç telinden oluşur. Genellikle saçların neredeyse hiç dökülmediği arka tepe bölgesinden alınırlar.

İnvaziv olmayan bir kozmetik cerrahi yöntemi olan saç ekimi, alopesi hastalığını düzeltmenin en iyi yoludur. Oldukça görünür sonuçlarla, kaybedilen yoğunluğun geri kazanılmasına yardımcı olur.

Bakım ve tedaviden sonra, uzun süreli bir büyüme dönemi gerçek, kesin saçlarla sonuçlanır. Tedavilerin ısrarı, saçın eskisi kadar yoğun olmasını sağlar. Bu prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.

Simulation greffe de cheveux pour femme
Kadınlar için saç ekimi simülasyonu

Saç ekimi ile peruğa, hacim vericiye, başınızdaki eşarba, komplekse ve özgüven kaybına elveda deyin. Rapunzel tarzı saç hayalinizi gerçeğe dönüştürerek kendinize yeni bir bakış açısıyla hoş geldiniz deyin. Sağlanan tedavileri ve bakımı uyguladıktan sonra, saç dökülmesi artık bir kabus olmaktan çıkacak.

Kadınlar için saç ekimi

ISHRS tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadın alopesi her 5 kadından 1’ini etkilemektedir ve genellikle yaşlanma, hastalık veya menopoz sonrası hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Kadınlar saçlarında incelme yaşarlar. Bu sorunu düzeltmek için bazı kadınlar peruk veya postiş takmayı ya da kadın saç ekimi yaptırmayı tercih etmektedir.

Erkekler için saç ekimi

Erkek alopesi 5 erkekten 4’ünü etkiler ve 50 yaşına kadar saçlarında belirgin incelme görülür. Bazı erkeklerin saçları 21 yaşından önce dökülmeye başlar. Bu, ebeveynlerden gelen genetik bir özelliğin sonucudur.

Tracé de la ligne de la greffe capillaire par le chirurgien
Cerrah tarafından saç ekimi hattının çizilmesi

Diğer nedenler arasında bazı ilaçlar, aşırı A vitamini ve protein eksikliği yer alır. Hastalık veya stres, telogen effluvium olarak bilinen ani ve şiddetli saç dökülmesine yol açabilir.

Saç ekimi ne zaman düşünülmelidir?

Türkiye’de saç ekimi, saç yoğunluğunda büyük bir kayıp olduğunda tavsiye edilir. Birçok durumda saç ekimi olasılığını belirleyen psikolojik yön de vardır.

Erken kellik veya alopesi, hastada gerçek bir komplekse veya huzursuzluk hissine yol açabilir. Özgüvenini kaybetme noktasına kadar.

Saç ekimi sadece tamamen kel olanlar için değildir; kalınlık arayışındaki ince saçlar için veya saç çizgisini düşürmek için de düşünülebilir. Saç ekimi 18 yaşından itibaren yapılabilse de, hormonal aktivitenin stabilize olduğu 30 veya 40 yaşlarında yapılması tavsiye edilir.

Prélèvement de la zone donneuse et greffe sur la zone receveuse
Donör bölgenin çıkarılması ve alıcı bölgeye aşılanması

Önlem olarak, saç ekimi yalnızca sağlıklı bir kafa derisine sahip bir kişiye yapılabilir. Cerrahi bir prosedür olarak saç ekimi, prosedürü zorlaştırabilecek herhangi bir önceki hastalık veya patolojinin bilinmesini gerektirir.

Bu parametre, konsültasyon masasına oturduğunuzda Türkiye’deki estetik cerrahınız tarafından daha yakından incelenecektir.

Son olarak, saç ekimi yalnızca kafası tamamen kel olmayan kişiler için düşünülebilir. Kellik veya alopesi seviyesinin yanı sıra saç dökülmesinin evrimi de dikkate alınacaktır. Bir nakil işlemine başlamadan önce kellik tamamen stabilize edilmelidir.

Rue Istiklal à Istanbul
İstanbul’da İstiklal Caddesi

Bu da hacim ve yoğunlukta daha fazla dengesizliğe yol açabilir. Greftlerin kafatasının arkasından alındığını da unutmayalım. Donör alanın kapasitesi ve kalitesi, bir saç implantını değerlendirmek için önemli bir kriter olmaya devam etmektedir.

Saç ekimi olasılığını yalnızca bir saç teşhisi belirleyebilir.

Saç ekimi ne zaman YAPILMAMALI?

Aşağıdaki durumlarda Türkiye’de saç ekimi yaptırılması önerilmez:

  • Dengelenmemiş saç dökülmesi
  • Dengelenmemiş saç dökülmesi
  • Dengelenmemiş saç dökülmesi
  • Kafa derisi veya cilt ağrısı
  • 25 yaş altı kişiler
  • Hemofili hastaları
  • Donör alanı çok küçük
  • Norwood ölçeğinde 7. aşamadaysanız
Schéma de l'échelle de Norwood de la calvitie
Norwood kellik ölçeği diyagramı

Saç ekimi için doğru yaş kaçtır?

Aslında, saç ekimi için asgari bir yaş yoktur. Bununla birlikte, genç yaşta saç ekimi ile ilgili bazı riskler vardır. Yirmili yaşlardaki pek çok kişi iyi görünmek istediği için saç ektirmeye atlıyor. Ancak şimdi iyi görünmenin ileride olumsuz bir etkisi olabilir.

Saç ekimi ne kadar sürer? Kalıcı mıdır?

Saç ekiminin ömrü kalıcı olabilir. Saç ekimi sırasında greftler, genetik olarak büyümeye devam etmek üzere programlandıkları başın bir bölgesinden alınır. Kafa derisinin kel bölgelerine ekildikten sonra bile, nakledilen saç kökleri kökenlerinin özelliklerini korur ve ömür boyu büyümeye devam eder.

Résultat du crâne après la greffe capillaire
Saç ekiminden sonra kafatasının sonucu

Bu, doğru cerrah ve uygun takip ile bir FUE, FUT veya DHI saç ekiminin ömür boyu sürebileceği anlamına gelir.

Saç ekimi ve etnik farklılıklar

Saç ekimi Kafkasyalılar için tasarlanmıştır. Ayrıca Asyalılar, Afrikalılar ve Ortadoğulular gibi tüm etnik gruplar için de uygundur. Bu etnik saç ekimi olarak bilinir.

Kafkas saçları oval olma eğilimindedir. Asya saçları yuvarlak ve düz olma eğilimindedir. Afrika saçları kıvırcık ve kabarıktır.

Saç dökülmesinden muzdarip Afrikalılar, saçlarının ayırt edici özellikleri nedeniyle Türkiye’de afro saç ekimi için mükemmel adaylardır. Siyah saçın kıvırcık ve kıvırcık şekli, Afrika kökenli hastalara oldukça avantaj sağlamaktadır.

couple amoureux avec un homme sans cheveux
Saçsız bir adama aşık olan çift

Bu muhteşem kıvrım daha fazla yoğunluk izlenimi verir, böylece görünür sonuçlar elde etmek için daha az saç ekimi gerekir.

İslam dininde saç ekiminin haram olmadığı unutulmamalıdır. Bir kusuru gidermeyi amaçladığı için helaldir ve bu nedenle kabul edilir.

Türkiye’de farklı saç ekim teknikleri nelerdir?

Bilimsel gelişmeler saç ekimlerini daha sofistike ve daha kolay hale getirdi. Saç ekimlerinin elle, saç saça yapılması gerekirken, artık ameliyatın rekor sürede yapılmasını sağlayan robotik tekniklere sahibiz. Ve sonuçlar olağanüstü.

Bugüne kadar, üç saç ekim tekniği cerrahlar arasında yaygın ve popülerdir: FUT, FUE ve DHI.

Saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraf

Bu üç teknik arasındaki farklar temel olarak çıkarma ve nakil yönteminde ve kullanılan ekipmanda yatmaktadır. Şimdi bu üç tekniğe bir göz atalım:

FUT saç ekimleri

FUT tekniği, ensenin dibindeki kafa derisinden bir şeridin çıkarılmasını ve dikişlerle kapatılmasını içeren bir saç grefti nakli yöntemidir. Bir yara izi oluşabilir, ancak bu iz o kadar ince ve doğrusal olacaktır ki saçlar tekrar uzadığında fark edilmeyecektir.

Greftler daha sonra foliküllere zarar vermemek için bir cerrah tarafından mikroskop altında çıkarılır. Greftler daha sonra üç ila dört saç teli içeren mikro greftler halinde kesilir.

Résultat avant et après la greffe de cheveux
Saç ekimi öncesi ve sonrası sonuçlar

Artık greftleri alıcı bölgeye yerleştirme zamanı gelmiştir. Bölgeyi hazırlamak için minimal kesiler yapılır ve doğal bir sonuç için belirli bir ekseni takip etmelidir. Saçlar, 4 ila 5 saat arasında sürebilen veya tek bir günde tamamlanabilen bir işlem olan kesilere yerleştirilir.

FUT, 1000 ila 4000 saç telinin ekilmesine izin verir. Ekimden 2 ila 3 hafta sonra bir kabuk oluşabilir ve dökülebilir. Saç dökülmesini önleyici tedaviler şiddetle tavsiye edilir.

schéma pour comprendre la différence entre la greffe FUE et FUT
FUE ve FUT nakilleri arasındaki farkı anlamanıza yardımcı olacak diyagram

FUE saç ekimi

FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu), başın arka kısmının bir bölümünden saç köklerinin çıkarılmasını içerir. Tüm kafa derisinden bir şerit çıkarmak yerine, foliküller mikropunch adı verilen bir alet kullanılarak donör bölgeden tek tek çıkarılır. Foliküllere kolay erişim için cerrah donör bölgeyi tıraş etmeyi düşünebilir.

Kliniğe bağlı olarak, FUE nakilleri otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Bazı cerrahlar, saç köklerini donör bölgeden daha kolay ve daha hızlı bir şekilde çıkarmak için bir robot veya makine kullanır. Burada da saç köklerine zarar vermekten kaçınmak ve kaliteli greftler elde etmek için tekniğe hakim olmak gerekir.

Greftleri kel bölgeye yerleştirme tekniği FUT ile aynıdır. Cerrah, saçları kafa derisine tek tek greftlemek için çelik veya safir bıçaklı elektrikli mikropunch ile kesiler yapar.

Photo avant et après une greffe de cheveux en Turquie
Türkiye’de saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraf

FUE-Saphir saç ekimi

FUE saç ekimlerinde FUE-Safir adını duyabilirsiniz. Bu isim, kesileri yapmak için kullanılan tekniği ifade eder. FUE-Saphir‘de donör alanda kesiler oluşturmak için kullanılan bıçak, çelik bıçak yerine safir taşından yapılır.

Safir taşlı bıçak nazik ve sağlıklıdır. Dahası, enfeksiyon riskini azaltır ve daha hızlı iyileşmeye katkıda bulunur. Safir bıçaklar ayrıca daha titiz çalışmaya olanak tanır ve greftin başarısını optimize eder.

Bu yöntem, başarılı ve risksiz bir FUE nakli için açık ara en güvenli yöntemdir. Safir taşlı bıçak, saç ekiminin en iyi sağlık koşullarında ve hasta için en yüksek konforla gerçekleştirilmesi için tercih edilen araçtır.

Simulation de l'abaissement de la ligne frontale chez la femme
Kadınlarda ön çizginin alçalmasının simülasyonu

DHI saç ekimi

DHI veya Direct Hair Implantation devrim niteliğinde bir yöntemdir. 2020’den beri moda olan bu teknik FUE’den türetilmiştir. Ekstraksiyon ve implantasyon neredeyse aynı anda gerçekleşerek çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bir DHI saç ekimi seansı, cerrahın uzmanlığına bağlı olarak 2 ila 3 saat sürer.

DHI saç ekimi sırasında, saç kökleri bir DHI kalemi kullanılarak donör bölgeden çıkarılır. Kalem, enjeksiyon iğnesi olmadan lokal anestezi sağlar.

Saçları tek tek çıkaracaktır. Cerrah daha sonra herhangi bir kesi yapmak zorunda kalmadan aynı kalemi kullanarak çıkarılan saçları doğrudan kel bölgeye yerleştirecektir. Bunun nedeni, kalemin implantın gerçekleşmesini sağlayan safir mikro bıçaklarla donatılmış olmasıdır.

Photos avant et après une greffe DHI en Turquie
Türkiye’de bir DHI naklinin öncesi ve sonrası fotoğrafları

Bu, ekstraksiyon ve implantasyon arasındaki süreyi azaltır ve ayrıca hızlı iyileşmeyi sağlar. Sonuç olarak, greft daha kısa süre vücut dışında kalır, bu da kullanımı daha güvenli ve sağlıklı hale getirir.

Dahası, donör alan daha hızlı iyileşecek ve kesiler uzun süre açık kalmayacaktır. DHI mikro safir yöntemi, hızlı ve sağlıklı bir saç ekimi için seçilecek en iyi tekniktir. Dahası, hem hasta hem de cerrah için konfor ve daha az kısıtlama sağlar.

Cerrahla randevunuzda, kendinizi en rahat hissettiğiniz tekniği seçebilirsiniz. DHI tekniğinin nihai yöntem olmaya devam ettiğini unutmayın. Ancak nihai karar, saç teşhisinin ardından uygulayıcıya ait olabilir.

PRP tedavisi

Trombositten Zengin Plazma tedavisi, trombosit, hormon, lökosit ve sitokinlerden zengin Plazma kullanılarak yapılan bir tedaviyi ifade eder. PRP tedavisinin kendisi bir saç ekimi tekniği değildir.

Traitement PRP et purification du sang
PRP tedavisi ve kan temizleme

Ancak saç ekiminden sonra alabileceğiniz tedavilerden biridir. Saç ekiminin ameliyat sonrası başarısını garanti eder. Bununla birlikte, bu klinik bir prosedür gerektiren yapay bir kozmetik cerrahidir.

Bunu yapmak için cerrah hastadan kan alacaktır. Kan daha sonra PRP’yi diğer kan bileşenlerinden ayırmak için bir santrifüje yerleştirilecektir. PRP kanı daha sonra bir mikro iğneleme aleti kullanılarak hastanın kafa derisine enjekte edilir.

Bu tekniğin amacı kan dolaşımını iyileştirmek ve saç döngüsünün yenilenmesini sağlamaktır. Saç ekiminden sonra önerilen bu yöntem, saç operasyonundan daha tatmin edici sonuçlar alınmasını sağlar. PRP tedavisi yaklaşık 45 dakika sürer.

Türkiye’de saç ekimi nasıl yapılıyor?

Türkiye’deki saç ekiminiz, biz iletişime geçer geçmez başlayabilir. Başarı şansını en üst düzeye çıkarmak için sıkı, iyi oluşturulmuş bir protokolümüz var. Ameliyat sonrası takip sağladığımız için tedaviniz nakilden sonra 6 ila 12 aya kadar sürebilir.

Saç teşhisi

Estetik cerrahınızla ilk temasınız konsültasyon ve saç teşhisinden oluşur. Bunun için Türkiye’ye seyahat etmenize gerek yoktur.

La première consultation peut se faire en ligne. Et elle consistera en une évaluation et diagnostic capillaire. Les personnes atteintes du VIH sont éligibles à cette chirurgie.Estetik cerrahınızla ilk temasınız konsültasyon ve saç teşhisinden oluşur. Bunun için Türkiye’ye seyahat etmenize gerek yoktur.

Simulation de la réduction du front chez la femme
Kadınlarda alın küçültme simülasyonu

Her hasta benzersiz olduğu gibi, saç yapısı ve saç tipi de benzersizdir. Bu ilk konsültasyon sırasında uygulayıcı, önceden gönderdiğiniz fotoğraflara dayanarak size bir değerlendirme sunacaktır.

Doktor, saç analizi yapmanın yanı sıra sağlık durumunuzu da değerlendirecektir. Sizden kan testi yaptırmanızı isteyebilir. Bunların sonuçları, saç ekimi için uygun tedavinin yanı sıra sonraki tıbbi tavsiyelere de rehberlik edecektir.

Saç cerrahı ile ilk randevu, Türkiye’de saç ekimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için en önemli zamandır: kullanılan teknik, kalış süresi, tedavi süresi, ameliyat sonrası takip. Doktorunuz tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.

Türkiye’deki ilk istişare

İstanbul’daki ilk konsültasyon tıbbi aşamanın bir parçasıdır. Bu klinik içi konsültasyon, kafa derinizi ve saçınızın esnekliğini ve yoğunluğunu analiz etmemizi sağlayacaktır.

Bilan capillaire avec un scanner
Tarayıcı ile saç değerlendirmesi

İlk klinik değerlendirme, gerekli greft sayısını ve kafa derinize en uygun saç ekimi yöntemini de belirleyecektir. Bu aynı zamanda doktorun donör bölgeyi, greftlerin kalitesini ve gerekli sayıyı belirleyeceği zamandır.

Klinik konsültasyon ve nakil arasında, kendinizi İstanbul metropolünden ilham almaya da bırakabilirsiniz. Stresten arınma ve uzun zamandır özgüveninizi kaybetmenize neden olan o kel kafaya veda etme zamanı.

Yeni saçınızla bir randevu

Bu, saç implantınız için uzun zamandır beklenen andır. Size büyük özen gösterecek profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından klinikte karşılanacaksınız. Tıbbi ve psikolojik destek bu aşamada özellikle önemlidir.

diagnostic capillaire chez la femme
Kadınlarda saç teşhisi

Oturum süresi

Saç ekiminin kendisi lokal anestezi altında gerçekleşir. Seans, greft sayısına ve seçilen tekniğe bağlı olarak 5 ila 8 saat arasında sürebilir. Tek bir seansta 4.000’e kadar greft üretilebilir.

Greftler yerleştirilirken ara verilmemesi tercih edilir. Bu, hassas oldukları için greftlerin kalitesini ve sağlığını korumak içindir. Hava ile ne kadar çok temas ederlerse o kadar çok kirlenirler.

séance d'une greffe capillaire
Saç ekimi seansı

Transplantasyon prosedürü

Ekim sırasında kesilerin alanı ve açısı dikkatle incelenmelidir. Bu, yeniden büyümenin saçın doğal yönünü takip etmesini sağlar. Bu önemli aşama cerrahın uzmanlığına dayanır ve saç ekimlerinin başarısını ya da başarısızlığını belirler.

Lokal anestezi altında saç ekimi ağrısız bir operasyondur. Anestezinin etkisi geçtiğinde kafa derinizde hafif bir karıncalanma hissedebilirsiniz. Ancak bu, kafa derisi iyileşirken sadece birkaç saat sürecektir.

Mikro DHI Saphir ve FUE tekniğini tercih ederseniz, iyileşme süresi 24 saatten fazla değildir. Dahası, bu teknikle yara izleri bile görünmeyecektir.

implant de greffon par la méthode DHI
DHI yöntemi kullanılarak greft implantasyonu

Saç ekimi sırasında kanama veya saç köklerinin zarar görmesi gibi riskler olabilir. Her şey cerrahın uzmanlığına ve aynı zamanda operasyon sırasında sağlanan hizmetlerin ve bakımın kalitesine bağlıdır.

Ameliyattan sonra

Greftler saçınıza tutturulduktan sonra, bir dinlenme aşaması belirtilir. Bu aşamada saç derinize sadece doktorunuz tarafından önerilen tedaviler ve ürünler uygulanmalıdır (losyonlar, kremler, ilaçlar). Operasyondan 24 saat sonrasına kadar ilk şampuan kullanılmamalıdır.

Kan akışını ve ödem oluşumunu önlemek için iyileşme aşamasında başın aşağı indirilmemesi tavsiye edilir. Bu, hala kırılgan olan implante foliküllere zarar verebilir. Güneşe maruz kalmak da tavsiye edilmez. Temiz İstanbul havasının tadını çıkarmak istiyorsanız, şapka takmanız çok önemlidir.

soins des cheveux avec vitamines
Vitaminli saç bakımı

Ağrı kesici almanız tavsiye edilir. Akşamları, gövdeniz yukarıda olacak şekilde oturur pozisyonda uyumalısınız. Boynunuzu desteklemek için yumuşak bir yastık kullanın.

2 gün sonra, greftin başarılı olup olmadığını görmek için klinikte bir randevunuz daha olacaktır. Doktorunuz greftin başarısını kafa derinizin durumuna göre değerlendirecektir. Kesin bir yargıya varmak için henüz çok erken olsa da. Lütfen önümüzdeki 7 gün boyunca talimatları ve önlemleri takip edin.

Bakım, her 6 ila 12 ayda bir klinikte yapılacak kontrollerle önümüzdeki aylarda da devam edecektir. Özel bir takip ekibi, ameliyat sonrası bakımın doğru şekilde uygulanmasını ve saç greftlerinizin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

check up du chirurgien poendant la greffe de cheveux
Saç ekimi sırasında cerrahın kontrolü

İlk sonuçlar

İmplantasyondan sonraki 3 ila 6 hafta arasında greftlerin %80’i dökülecektir. Panik yapmayın, bu dökülme etkisi kaçınılmazdır. Ancak bu, greftlerin kök saldığı anlamına gelir. Bu nedenle, 3 ila 4 ay içinde görünür olacak yeni saçlara yol açacaklardır.

12 ay sonra, sonuçlar o kadar görünür olacak ki, bu androgenetik alopesi veya kellik dönemi artık sizin için bir kabustan başka bir şey olmayacak.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Bir saç nakli sırasında nadiren riskler olabilir:

  • Görünür yara izleri ;
  • Sinir hasarı ;
  • Saç foliküllerinin iltihaplanması ;
  • Kafatasında his kaybı;
  • Saç foliküllerinin iltihaplanması ;
  • Seyrek donör alanı.
Türkiye’de saç ekimine ilişkin rapor

Bu nedenle, İstanbul’da cerrahınızı doğru bir şekilde seçmek ve itibarlı ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmek için bize güvenmenin değeri.

İslam’da saç ekimi, bir kusuru düzeltmek için kullanıldığı sürece helal ve kabul edilebilir olarak kabul edilir. Bu nedenle haram değildir.

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin seyahatlerini kolaylaştırmak için talep üzerine tekerlekli sandalye kiralama hizmeti sunulmaktadır.

Türkiye’de saç ekimi sonrası alınması gereken önlemler

Her ameliyattan sonra olduğu gibi, saçlarınızı sağlıklı tutmak için birkaç önlem almanız şarttır. Gereklilikler arasında :

  • Saç büyümesi ve güçlenmesi için gerekli vitamin ve mineralleri içeren sağlıklı ve dengeli bir beslenme.
  • Eksiklikleri önlemek için gıda takviyeleri
  • Saç ürünlerinizin (şampuan, maske vb.) seçimine özellikle dikkat edin. Saç greftinizi kaybetmenize neden olabilecek uçucu yağlara ve çok sıkı saç modellerine dikkat edin. Her durumda, doktorunuz sizin için doğru bakım ve ürünleri reçete edecektir.
  • Güneşte veya soğukta, havuzda veya denizde şapka veya başka bir koruyucu aksesuar takın.
  • Ameliyattan sonra 6 ay boyunca makas kullanılmasına izin verilmez.
Simulation photo avant et apres la greffe de cheveux
Saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Türkiye’de saç ekimi için nasıl hazırlanmalıyım?

Birkaç yıldır dünyanın dört bir yanından pek çok hasta saç ameliyatı için Türkiye‘yi tercih ediyor.

Doktorların uzmanlığı, tekniklerin güvenilirliği ve tercihli fiyatlar Türkiye’yi saç ekimi için tercih edilen bir yer haline getirmektedir. Hastalar, Avrupa’dakinden üç kat daha ucuza mal olan paketleri ve 5 yıldızlı bakımı dört gözle bekleyebilirler.

Ancak bundan daha fazlası, daha fazla müşteri çekmek için. Ülke, pratik ve konforlu tatil paketleri geliştirmiştir. Her Şey Dahil paketi, Türkiye’deki konaklamanızı mümkün olduğunca konforlu hale getirmek için konaklama, yemek ve çeşitli tesis içi hizmetleri içerir.

Illustration all inclusive pour les voyageurs médicaux

Türkiye’de klinik ve cerrah seçimi

İlk adım, başarısız bir saç ekiminden kaçınmak için Türkiye’deki kliniğinizi ve saç cerrahınızı dikkatlice seçmektir. Sunulan çok sayıda seçenekle kendinizi kaybolmuş hissedebilirsiniz. En iyi seçimi yaptığınızdan emin olmak için bize güvenin ve bizimle iletişime geçin.

Her şeyden önce, kliniğin ve cerrahın uzmanlığına, itibarına ve başarısına güvenin. Saç ekiminizin başarısı cerraha bağlıdır, bu nedenle böylesine hassas bir operasyon için en iyisini seçmek iyi bir fikirdir.

Saç ekimlerinin geri döndürülemez olduğunu ve kafa derinizin hassas olduğunu unutmayın. Onu herhangi birine emanet etmeyeceksiniz.

Hall de Natural Clinic à Istanbul
İstanbul’da bir estetik kliniğinin salonu

İstanbul veya Antalya’daki saç ekimleri hakkında görüş, referans ve olabildiğince fazla bilgi toplamaktan çekinmeyin. İnternet ve sosyal ağlar bir bilgi madenidir.

İstanbul’daki en iyi saç ekimi klinikleri

Partner kliniklerimiz Türkiye’deki en iyi saç ekimi klinikleridir. İstanbul’un kalbinde, ekibimiz tarafından sağlanan sıcak ve misafirperver bir atmosfer ile sizi çok temiz, konforlu ve güvenli bir yere davet ediyoruz.

Cerrahlar, tüm saç ekimi tekniklerindeki yetenekleri ve ustalıkları ile ünlüdür. Cerrah Serkan Aygin gibi onlarca yıllık deneyime sahip olan cerrahlar, aynı zamanda yardımseverlikleri ve hastalara ulaşılabilirlikleriyle de tanınırlar.

Trois chirurgiens plasticiens
Üç plastik cerrah

Profesyonel ekibimiz, ilk temastan ameliyat sonrası takibe kadar en iyi bakım ve tedaviyi sağlar. Kliniğimizde saç ekimi rahat, güvenli ve güven vericidir. Ekibimiz Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Arapça konuşmaktadır.

Herhangi bir dil engelini ortadan kaldırmak için çevirmenler mevcuttur. Her şey dahil saç ekimi paketleri sunuyoruz: Uçuş, Taksi, Otel, Operasyon, İlaç.

Seyahatiniz için hazırlık

Bir klinik seçtikten sonra seyahatiniz için hazırlanın. Çoğu durumda klinikler Her Şey Dahil paketler sunmaktadır. Bu paketlerde ameliyatın yanı sıra ulaşım, uçak biletleri, konaklama, yemek ve hatta sahadaki hizmetler ve aktiviteler de yer almaktadır. Geriye kalan tek şey pasaportunuzu ve ikamet vizenizi hazırlamaktır (klinik bu adımda da size yardımcı olacaktır).

Centre commercial Torun Center à Istanbul
İstanbul’da Torun Center alışveriş merkezi

İstanbul’da kalış süreniz

İstanbul veya Antalya’da saç ekimi için kalış süresi yaklaşık 6 ila 7 gün sürer. Bu, en iyi koşullarda bir ekim yapmak için tahmini süredir. Klinikte kalış süresi en fazla 2 gün sürecektir ve geri kalan zamanda İstanbul’u ve bin bir gecesini keşfetmek için avantaj sağlayabilirsiniz.

Ancak, Türkiye’nin tadını çıkarmak için tıbbi kalış sürenizi uzatmanızı engelleyecek hiçbir şey yoktur.

Türkiye’de saç ekimi ne kadara mal oluyor?

En önemli soru! Ve yüz binlerce hastayı Türkiye’de saç ekimi yaptırmaya iten şey, bu ameliyatın maliyetidir. Boğaz kıyılarında saç ekimi ameliyatının maliyeti, Avrupa’daki maliyetten %70’e kadar daha ucuz olabilir.

coordinatrice à Istanbul
İstanbul’da Koordinatör

İstanbul’da saç ekimi için 1.700 ila 2.500 Avro arasında bir ücret ödemeyi bekleyebilirsiniz. Ancak bu fiyat kullanılan tekniklere, modifikasyonun karmaşıklığına ve cerrahın itibarına göre değişir. Kesin bir fiyat ve İstanbul’daki en iyi plastik cerrahtan bir görüş almak için kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi isteyin.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, başarılı bir saç ekimi gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz, hem de daha düşük bir maliyetle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de saç ekimi ne kadar sürer?

Türkiye’de saç ekimi sırasında ekilen saçlar, donör bölgedeki saçlarla aynı ömre sahiptir. Ayrıca büyüme döngülerini de korurlar. Bu da sonuçların kalıcı olduğu anlamına gelir. Böylece, tedaviden sonra kellikten kurtulmuş olursunuz.

Saç ekimi 18 yaş ve üzeri kişiler için önerilmekle birlikte, en iyi sonuçlar genellikle saç dökülmesinin stabilize olduğu 35 ila 40 yaşları arasında alınmaktadır.

Saç ekimi lokal anestezi altında gerçekleştirilen küçük bir cerrahi işlemdir. Operasyon sırasında, özellikle foliküllerin çıkarılması ve implantların yerleştirilmesi sırasında biraz ağrı hissetmek mümkündür. Ancak ağrı makul bir düzeydedir.

Türkiye, saç ekimi yaptırmak için şüphesiz en iyi yerdir. Bakım kalitesi, operasyonların ekonomikliği ve hepsinden önemlisi cerrahlarının becerisi ile tanınan bir ülkedir. Onlar nitelikli ve deneyimli uzmanlardır.

Nakledilen saçlar bir dökülme evresinden geçer. Bu aşama normaldir ve ekimden 3 hafta sonra gerçekleşir. Bu saç dökülmesi “nakil sonrası şok” olarak bilinir. Ekilen saçlar daha sonra tekrar uzayacak ve normal büyüme döngüsüne geri dönecektir.

Türkiye’de saç ekimi yaptırmak için 6 ila 7 gün kalmanız gerekir. Bununla birlikte, klinikte yalnızca iki gün kalmanız gerekir. Geri kalan zaman muhteşem İstanbul şehrini keşfetmeniz için serbesttir.

Türkiye’de saç ekimi fiyatları genellikle Avrupa’dan daha düşüktür. Türkiye’de yaşam maliyeti Batı ülkelerine göre daha düşüktür. Personel ve işletme maliyetleri daha düşüktür. Saç ekimi kliniklerinin çok yüksek konsantrasyonu, fiyatların daha düşük olduğu anlamına gelir.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️