Türkiye’de Afro Saç Ekimi

afro saç ekimi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Melissa

Türkiye’de afro saç ekimine odaklanın! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir kıvırcık saç ekimi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de Afro saç ekimi hakkında sizi bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de afro saç ekimi fiyatları

Türkiye’deki uzman saç ekim ekipleri, Avrupa’daki kliniklere kıyasla çok cazip fiyatlar sunmaktadır. İstanbul’da 3500 greftlik bir Afro saç ekimi operasyonunun maliyeti genellikle 1.700 € ile 2.000 € arasındadır. Fiyat, greft sayısına ve kullanılan yönteme (FUE veya DHI) göre değişir.

Afro saç ekimi1700 €
Kadın saç ekimi2200 €
DHI saç ekimi1900 €
FUE saç ekimi1800 €

Afro saç ekimi nedir?

Öncelikle Afro saç ekimi giderek daha popüler hale gelmektedir.Türkiye’de saç ekimi, saçların donör bölgeden alıcı bölgeye nakledilmesini içeren basit bir işlemdir. Kullanılan yöntemler FUT (foliküler ünite nakli) ve FUE’dir (foliküler ünite ekstraksiyonu). Kıvırcık saçlara sahip Afro erkekler ve kadınlar saç ekimi yaptırabilir.

Bilan capillaire pour cheveux afro
Afro saçlar için saç değerlendirmesi

Afro saç ekimi, traksiyon alopesi nedeniyle saç dökülmesinden muzdarip olanlar için bir çözümdür. Afro saç folikülleri, genellikle kafa derisinin arkasındaki donör bölgelerden toplanır ve daha sonra saç çizgisini eski haline getirmek için alıcı bölgeye dikkatlice implante edilir.

Bu teknik, yoğun, doğal bir saç çizgisini geri kazandırır, özgüveni geri kazandırır ve estetik görünümü iyileştirir.

FUT veya FUE afro saç ekimi?

Her şeyden önce, kıvırcık saç ekimi için iki seçenek vardır – FUE ve FUT. Bununla birlikte, tüm vakalar FUE prosedürü için uygun değildir. Bunu neden söylüyorum? Öncelikle saçınızın şeklini düşünün.

Afro saçlar derinin üzerinde çok kıvırcıktır. Aynı zamanda deri altında da kıvırcık olması muhtemeldir. FUE prosedürü, deriye nüfuz eden ve saç folikülü ünitesini yerinden çıkaran düz bir ekstraksiyon cihazı kullanır.

implantation de cheveux crépus
kıvırcık saçların implantasyonu

Kıvırcık saçların FUE prosedürü sırasında zarar görmesi muhtemeldir. Ancak bu durum her zaman geçerli değildir. FUE ve FUT birçok kişi için iki seçenektir.

Her hasta farklıdır ve sizi şahsen görene kadar hangi seçeneğin sizin için en iyisi olduğunu bilemeyiz. Bu yüzden bizi arayın ve ücretsiz bir konsültasyon ayarlayalım. Size uygun bir zamanda yüz yüze bir görüşme de ayarlayabiliriz.

FUE ve FUT hakkında bilgi

Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT) en iyi seçeneğiniz olabilir. Aşağıdaki hususları dikkate almak isteyebilirsiniz:

  1. FUT prosedürünü yalnızca kalifiye bir cerrah gerçekleştirebilir. Herhangi bir kalifiye doktor (örneğin pratisyen hekim) FUE prosedürünü gerçekleştirebilir.
  2. Bazı klinikler, greftlerin büyümeyebileceğinin farkında olduğunuzu belirtmek için imza atacağınızı bilerek “risk alacaktır”.
  3. FUE prosedürü donör bölgeyi tamamen tıraş etmemizi gerektirir. Başka bir deyişle, başın arka kısmının tamamı.
  4. FUT durumunda doğrusal yara izi
  5. İyileşme süresi daha uzun olma eğilimindedir.
  6. FUE çok az görünür yara izi bırakır ve hasta için daha az travmatiktir.
Un homme devant un miroir
Aynanın önünde bir adam

Başlarken

Kliniğe varıyorsunuz. Ameliyattan önceki bir hafta boyunca alkol almamayı unutmayın. Kahvaltıda bir şeyler yediğinizden emin olmanız tavsiye edildi. Eğer yemediyseniz, gidip size bir şeyler getireceğiz.

Daha sonra, son bir tıbbi kontrol yapacağız, prosedürü gözden geçireceğiz ve olabilecek sorularınızı yanıtlayacağız. Bu işlem doktorla birlikte yapılacaktır. Her şey tamamlandıktan sonra başlayabiliriz. Yani bu bir FUT prosedürü. HIV taşıyan kişiler uygundur.

Ayrıca okuyun: DHI saç ekiminin fiyatı

Donör alanının hazırlanması

Öncelikle donör şeridin boyutuna karar vermemiz gerekir. Bu, kafa derisinden alınacak deri parçasıdır. Cerrah, ihtiyaç duyulan yaklaşık greft miktarına karar verecek ve ardından yoğunluğu inceleyecektir. Bu aşama tamamlandıktan sonra, şeridin boyutu doğru bir şekilde tahmin edilebilir.

Ek olarak, bölge tıraş edildikten sonra yıkanmalıdır. Türkiye’de kıvırcık saç ekimi, temiz ve steril olmayan bir prosedürdür. Bu, sakinleştirilmediğiniz ancak lokal anestezi altında olduğunuz anlamına gelir. Bu biraz dişçiye gitmek gibidir, ancak orada birkaç saat kalacaksınız.

Klinik yüksek standartlarda temizlenir ve tüm aletler steril ve tek kullanımlıktır. Bölge sterilize edici bir solüsyonla temizlendikten sonra enjeksiyonlar için hazır olursunuz.

Afro saç ekimi videosu

Lokal anestezi

Eminim ki çoğu insan gibi siz de enjeksiyonlar ve acıyıp acımayacağı konusunda endişelisiniz. Size yalan söyleyip hiçbir şey hissetmeyeceğinizi söylemeyeceğim. Çoğu hasta sadece oturur ve bu onları rahatsız etmez.

Bazıları diğerlerinden daha fazla hissediyor, ancak çabuk bittiğini de eklemek isterim. Ayrıca, işlem bittikten sonra, işlemin geri kalanında hiçbir şey hissetmezsiniz.

Peki kaç enjeksiyon gerekiyor? Bu, şeridin veya donör alanın ve alıcı alanın boyutuna bağlıdır. Her enjeksiyon sadece birkaç saniye sürer.

Bazı hastalar enjeksiyonlar konusunda çok endişelidir. Doktorunuz sizi rahatlatmak için bir şeyler verebilir.

Şeridin toplanması

Her şeyden önce, şeridin çıkarılması yalnızca kalifiye bir cerrah tarafından gerçekleştirilebilir ve gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle bir doktor (cerrah değil) FUE (foliküler saç çıkarma) prosedürünü gerçekleştirebilir, ancak FUT (foliküler saç nakli) prosedürünü gerçekleştiremez.

Dahası, yara izi riskini azaltmak için Afro saç ekiminde çok fazla deneyime sahip bir cerraha ihtiyacınız vardır.

Şeridin alınması sadece birkaç dakika sürer. Bunu takip eden dikiş daha uzun sürer. Operasyon boyunca hiçbir acı hissetmeyeceksiniz. Yine de neler olduğunu duyabilirsiniz.

Une personne d'origine africaine inspectant ses cheveux
Saçını inceleyen Afrika kökenli bir kişi

Donör bölgenin dikilmesi

Donör alanın dikilmesi özen ve hassasiyet gerektirir. Önce iç astar birleştirilir, ardından temiz bir görünüm sağlamak ve keloid yara izi riskini en aza indirmek için en yüzeysel epidermal katman kapatılır. Bitmiş bir görünüm sağlamak için bu işlem zaman alır. Dikişlerin sökülmemesini sağlamak için uzman bir el gerekir.

En önemlisi, dikişler cerrah tarafından yapılmalıdır.

Bu işlem sırasında ağrı olmaz. Cildinizde hafif bir “çekiştirme” hissedebilirsiniz. Dikiş atma işlemi tamamlandıktan sonra cerrah kesilere geçecektir.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de kadınlar için saç ekimi fiyatları

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Afro saç ekimi sırasında bazı nadir riskler olabilir:

  • Şişme
  • Kanama
  • Uyuşukluk
  • Keloid yara izi;
  • Saç incelmesi;
  • Kaşıntı.

Bu nedenle, İstanbul’da doğru cerrahı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam inancında afro saç ekiminin haram olarak kabul edilmediği unutulmamalıdır. Bir kusuru gidermek için kullanıldığında helal ve kabul edilebilirdir.

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için kaygısız bir deneyim sağlamak için özel düzenlemeler yaptık.

Türkiye’de afro saç ekimi ne kadara mal olur?

Saç ekimi yaptırmak istiyor ancak çok fazla para harcamak istemiyorsanız, İstanbul, Türkiye’de Afrika tarzı saç ekimi yaptırmayı düşünebilirsiniz. Türkiye’de Afro saç ekiminin maliyeti 1.700 € ile 2.000 € aras ındadır.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir fiyatla.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

İstanbul’da afro saç ekimi ne kadar sürer?

Türkiye’de Afro saç ekimi, geleneksel saç ekimi kadar uzun ömürlüdür. Prensip olarak sonuçlar kalıcıdır ve ekilen saçlar donör bölgeyle aynı ömre sahiptir. Ancak 50 yaşından sonra %10 civarında saç dökülmesi normaldir.

Kıvırcık saç ekimi lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Aslında operasyon ağrılı değildir. Sadece anestezinin uygulanması biraz rahatsız edici olabilir. Ekimden sonra rahatsızlık minimaldir, hatta hiç yoktur.

Evet, kıvırcık saç ekimi ile elde edilen sonuç kesindir. Bu nihai sonuç operasyondan 12 ay kadar sonra görülebilir. Ekilen saçlar muadili gibi uzayacaktır. Üstelik saç dökülmesinden sorumlu hormondan da etkilenmezler.

Çoğu durumda cerrah, yeniden ekilecek saçları çıkarmak için mikro kesiler yapar. Operasyon sonunda iyileştirici bir krem uygulanır. Oluşan yara izleri minimaldir ve saçta görünmez. FUE tekniği hiçbir yara izi bırakmaz.

Saç ekimi sırasında ekilen Afro saçlar yaklaşık 4 ay sonra tekrar çıkmaya başlar. Nihai görünümlerine ulaşmaları ve alanı tamamen kaplamaları 12 ila 18 ay sürer. Daha sonra optimum yoğunluklarına ulaşmış olacaklardır.

Türkiye’de kıvırcık saç ekimi yaptırmak için 4 ila 6 gün arasında bir konaklama süresi ayırmanız gerekecektir. Prosedür hızlı olsa da, bu süre operasyonun gerekli muayeneler ve uygun takip de dahil olmak üzere mümkün olan en iyi koşullar altında gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Yazar hakkında

Melissa

Adım Mélissa ve 2014'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Çok çeşitli terapötik alanları kapsayan düzenleyici ve mediko-pazarlama belgeleri yazma konusunda geniş deneyime sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️