Türkiye’de Blefaroplasti

blefaroplasti Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de blefaroplastiye odaklanın! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı göz kapağı ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de blefaroplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de blefaroplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de blefaroplastinin ortalama maliyeti 1.400 €‘dur. Göz kapağı ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ayakta tedavi bazında 1 ila 2 saat sürer, uyandığınızda ağrı olmaz. İstanbul’da kalış süresi 6 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 1 ay içinde görülebilir.

Blefaroplasti 2 göz kapağı1200 €
Blefaroplasti 4 göz kapağı1600 €
Göz kaldırma1400 €
Geçici kaldırma2200 €

Blefaroplasti nedir?

Türkiye’de blefaroplasti, diğer adıyla göz kapağı kaldırma, üst veya alt göz kapaklarından fazla derinin alınmasını içeren yüz gençleştirme ameliyatıdır. Bu prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur. Hem üst hem de alt göz kapaklarından yağ ceplerinin çıkarılması ile birleştirilebilir.

Operasyon ayakta tedavi bazında lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hasta akşam evine döner. Operasyon ağrılı değildir. Tek bir operasyonda 4 göz kapağını da ameliyat etmek mümkündür.

Blefaroplastiyi açıklayan video

Blefaroplasti, göz altı torbaları veya sarkık veya ağır göz kapakları olan hem erkekler hem de kadınlar için uygundur. Esasen blefaroplasti, yorgun görünümlerinden kurtulmak isteyen hastalar içindir.

Hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

Göz kapağı ameliyatı

Yaşlanmanın ilk belirtileri göz çevresindeki deride görülür ve ameliyat olmayı düşünüyorsanız, bunun mümkün olduğunca erken yapılması gerektiğini söylemek doğru olur – yaşlandıkça cildimiz elastikiyetini kaybeder, sarkmasına ve gevşemesine neden olur – özellikle de yüzdeki ince deri söz konusu olduğunda.

Bazı durumlarda, bu sarkık cilt üst ve alt göz kapaklarının sarkmasına neden olarak görüşü bozabilir ve ilgili kişinin kendini rahatsız ve bilinçsiz hissetmesine neden olabilir.

Photo avant et après d'une blépharoplastie
Blefaroplasti öncesi ve sonrası fotoğrafı

Türkiye’de blefaroplasti nasıl yapılır?

Blefaroplasti lokal veya genel anestezi altında yapılabilen basit bir işlemdir; cerrahlar fazla deri ve yağı almak için kirpik çizgisinin üzerinde küçük bir kesi yapar.

Bu küçük kesiler tekrar dikilerek size rahatsızlık veren ve güven eksikliğine neden olan torbaların izleri ortadan kaldırılır. Türkiye’de göz kapağı ameliyatı, yaşlanma derecesine bağlı olarak genellikle bir ila üç saat arasında sürer.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de Tilki Gözü Fiyatları

Bunun gibi bir ameliyatın iyileşme süresi minimumdur; normalde işleminizi takiben ameliyattan çıkmanıza izin verilir, sadece kontrolünüz için ve herhangi bir komplikasyon olmadığından emin olmak için geri dönersiniz ve normalde bir hafta ila on gün içinde tam iyileşme mümkün olacaktır.

Simulation photo avant et après d'une bichectomie
Bişektomi öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

Göz çevresindeki yaşlanma doğal bir süreçtir ve cilt elastikiyetinin sürekli gevşemesi nedeniyle, İstanbul’da blefaroplasti, göz bölgesindeki yaşlanmanın doğal ilerlemesinin üstesinden gelmek için kişinin hayatında birden fazla kez yapılması gerekebilecek bir operasyondur.

Erkekler ve kadınlar için göz kapağı kaldırma ameliyatı

Göz kapağı ameliyatı, üst göz kapağında şişkin bir görünüm yaratan ekstra yağ birikintilerini giderir. Yağ birikintileri görmeyi bozabileceğinden, operasyondan sonra hasta daha iyi bakacak ve görecektir. Göz altındaki torbalar operasyonla onarılabilir. Alt göz kapağı ameliyatı sarkık bir göz kapağını düzeltebilir.

Göz kapağı ameliyatının aşamaları

Bir ameliyatın gerçekleştirilmesi için geçen süre, plastik cerrah tarafından kullanılan tekniğe ve hastaların üst veya alt göz kapağı ameliyatı ya da her ikisini birden geçirmesine bağlıdır. Plastik cerrah, göz kapaklarının doğal çizgileri boyunca, hastanın üst göz kapaklarının kıvrımları boyunca ve alt göz kapağının kirpiklerinin altında küçük kesiler yapar.

Bu şekilde hastanın yara izleri gözlerin doğal kıvrımlarından geçerek gizlenmelerine yardımcı olur. Fazla yağ ve gevşek deri çıkarılır ve kesi dikişlerle kapatılır. Sadece yağ alınırsa ve fazla deri yoksa, kesi alt göz kapaklarının içinde yapılabilir ve görünür bir yara izi bırakmaz.

Türk plastik cerrah, gevşek cildi sıkılaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak için lazer de kullanabilir. Bu yöntem iz bırakmaz, ancak cilt birkaç ay kırmızı kalabilir. Bu şekilde sarkık göz kapağı sabitlenir.

Un chirurgien analyse la paupière d'une patiente
Bir cerrah hastanın göz kapağını analiz eder

Göz kapağı ameliyatı sonuçları

Dikişler genellikle ameliyattan üç ila beş gün sonra alınır. Hastaların yaklaşık bir hafta boyunca göz kapaklarını desteklemek için steril bant şeritleri kullanmaya devam etmeleri gerekebilir. Hastalar operasyondan sonra göz çevresinde bir miktar şişlik yaşayacaktır.

Havluya sarılmış buz gibi soğuk kompres uygulamak şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Hastalar buzu doğrudan ciltlerine uygulamamalıdır, çünkü bu cilde zarar verebilir. Türkiye’de blefaroplasti yapılan hastalar ameliyattan iki veya üç gün sonra televizyon izleyebilir ve okuyabilirler.

Ameliyatı takip eden hafta veya on gün içinde işe gidebilirler. Yara izleri hala görünür olabilir, ancak makyajla kapatılabilirler.

Blefaroplasti sonrası iyileşme sürecinin bir parçası olarak, hastalar yaklaşık beş gün boyunca belden eğilmekten ve on gün ile iki veya üç hafta arasında yorucu aktivitelerden (özellikle kaldırma ve yorucu sporlar gibi kan basıncını yükselten aktiviteler) kaçınmalıdır. Operasyon yara izleri bırakacaktır, ancak bunlar genellikle iyi gizlenir ve normalde zamanla kaybolur.

Résultat avant et après d'une blépharoplastie
Blefaroplasti öncesi ve sonrası sonuç

Blefaroplasti hastayı yüzünde morarma veya şişlikle bırakabilir ve bazen hasta bunun sonucunda depresyona girebilir. Bunlar ameliyatın yan etkilerinden bazıları olup tamamen normaldir ve iyileşme tamamlandığında birkaç hafta içinde kaybolur.

Göz kapağı ameliyatının sınırlamaları

Üst göz kapağı ameliyatı, hastanın yorgun görünmesine neden olan ve hatta görüşü kısıtlayabilen sarkık üst göz kapaklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Alt göz torbası çıkarma ameliyatı göz altındaki şişkin torbaları düzeltebilir. Blefaroplasti göz altındaki koyu halkaları ortadan kaldırır.

Blefaroplasti HIV ile enfekte hastalarda da yapılabilir. HIV-pozitif hastalar için blefaroplasti, deneyimli doktorlar tarafından özel olarak ayrılmış, steril bir ameliyathanede gerçekleştirilir. Bununla birlikte, operasyon sırasında personel aşırı donanımlı olduğu için operasyonun maliyeti daha yüksek kalmaktadır.

Göz kapaklarına odaklanın

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Blefaroplasti sırasında bazı nadir riskler olabilir:

  • Kuru ve tahriş olmuş gözler ;
  • Yara izleri, hematomlar ve enfeksiyonlar;
  • Geçici olarak bulanık görme;
  • Görünür yara izleri;
  • Alerjik reaksiyonlar;
  • Hassasiyette değişiklikler.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Bu operasyona İslam’da izin verilmiştir. Tıbbi bir fayda sağladığı ve kişinin görünümünü ve yaşam kalitesini iyileştirdiği için haram değil helal bir ameliyattır.

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler (PRM), havaalanından kalacakları yere kadar yolculukları boyunca yardım hizmetlerinden yararlanırlar.

Göz kapağı ameliyatı için kontrendikasyonlar

Türkiye’de kozmetik cerrahi aşağıdaki hasta gruplarında kontrendikedir:

  • Kontrolsüz hipertansiyon
  • Kontrolsüz glokom
  • Oküler retina hastalığı
  • Kuru göz sendromu
  • Akut blefarit

Türkiye’de Blefaroplasti güzergahı

1. Gün

Doktorunuzla tanışır ve göz kapağı operasyonunuzun ayrıntılarını görüşürsünüz. Onay formunuzu imzaladıktan sonra tıbbi muayenelerinizden geçiyorsunuz. Uygunluğunuz onaylandığında operasyona girersiniz.

Operasyon genellikle bir ila üç saat arasında sürer. Ameliyattan sonra doktorunuz ilk kontrolünüzü gerçekleştirecek ve ameliyatın ilk gecesi tıbbi personelin gözetimi altında hastanede kalacaksınız.

Çoğu göz kapağı ameliyatı hastası, hassas dokuları yumuşatmak ve şişme ve morarmayı önlemek için ameliyattan sonra soğuk göz maskesine ihtiyaç duyar.

Simulation avant et après d'une chirurgie des paupières
Göz kapağı ameliyatı öncesi ve sonrası simülasyon

2., 3., 4. ve 5. Gün

Doktorunuz ikinci günün sabahında, siz hastaneden ayrılmadan önce ikinci kontrolünüzü yapacaktır. Size ilaçlarınız hakkında tavsiyelerde bulunacak ve soğuk göz maskesini nasıl giyeceğiniz ve kullanacağınız konusunda talimatlar verecektir.

İkinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerde verilen tavsiyelere göre İstanbul’daki Türkiye otelinde dinleneceksiniz. Yorucu aktivitelerden kaçınmalısınız, ancak otel çevresinde yürüyebilir veya turistik yerleri ziyaret etmek için bir şehir turu seçeneği seçebilirsiniz.

6. Gün

Son bir kontrol için Türk plastik cerrahın İstanbul’daki özel kliniğini ziyaret edersiniz. Doktorunuz size ilaç tedavisi ve iyileşme döneminiz boyunca yapabileceğiniz aktiviteler hakkında tavsiyelerde bulunacaktır. Altıncı gününüzden sonra eve gitmeye hazır olacaksınız.

Blefaroplasti Türkiye’de ne kadara mal olur?

Blefaroplasti veya göz kapağı ameliyatının maliyeti, ameliyat edilecek göz kapağı sayısına bağlıdır. Türkiye’de 2 göz kapağı için ortalama blefaroplasti maliyeti 1.200 €’dur. 4 göz kapağı için maliyet 1.800 €’dur. Bu fiyata anestezi ve ilaçlar dahildir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de daha düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Blefaroplasti ne kadar sürer?

Blefaroplastinin sonuçları ortalama 10 ila 15 yıl arasında sürer. Elbette yüzünüz zaman içinde değişmeye devam edecektir (yaşlanmaya bağlı olarak). Bu nedenle yaklaşık on yıl sonra, ihtiyaç duymanız halinde birkaç rötuş yapmanız mümkündür.

Blefaroplasti genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir, bu nedenle işlem sırasında herhangi bir acı hissetmezsiniz. Ameliyattan sonraki birkaç gün boyunca, göz kapaklarının şişmesi nedeniyle biraz rahatsızlık hissetmeniz oldukça yaygındır. Daha sonra bir anti-enflamatuar ilaç alacaksınız.

Sarkık göz kapakları genellikle 30 yaş ve üzerindeki kişileri etkileyen bir sorundur: bu nedenle İstanbul’da blefaroplasti esas olarak bu kişilere yöneliktir. Bununla birlikte, özellikle görmeyi etkiliyorsa, blefaroplasti çocukluk çağında da yapılabilir.

Alt blefaroplasti için kesiler genellikle konjonktival mukozada yapılır ve görünür bir iz bırakmaz. Bununla birlikte, fazla deri durumunda yara izleri kaçınılmazdır, ancak bunlar göze çarpmama eğilimindedir.

Türkiye’de blefaroplasti ameliyatı için minimum kalış süresi 6 gündür: bir gece hastanede ve 5 gün otelde. Bu, cerrahın komplikasyon durumunda hızlı hareket etmesine ve iyileşmenin mümkün olduğunca sorunsuz gittiğini kontrol etmesine olanak tanır.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️