Türkiye’de kadınlar için saç ekimi

saç ekimi kadın İstanbul 1
Tarafından yazılmıştır Melissa

Türkiye’deki kadınlar için saç ekimine odaklanın! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir kadın saç ekimi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de kadın saç ekimi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de kadın saç ekiminin fiyatı nedir?

Türkiye’de bir kadın saç ekiminin ortalama fiyatı 2.200 € olup, minimum fiyat 1.500 € ve maksimum fiyat 2.500 €’dur. Bu fiyata konaklama ve ulaşım masrafları dahildir. Saç ekimi yaklaşık 7 saat sürer ve lokal anestezi içerir. İstanbul’da kalış süresi 5 gündür. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

Afro saç ekimi1700 €
Kadın saç ekimi2200 €
DHI saç ekimi1900 €
FUE saç ekimi1800 €

Saç ekimi artık kozmetik cerrahinin iyi bilinen ve tanınan bir şeklidir. Türkiye’de kadınlar için saç ekimi, deneyimli cerrahlar tarafından, modern, yüksek teknolojili kliniklerde ve hepsinden önemlisi Avrupa’dakinden %70 daha ucuza sunulmaktadır. Ayna karşısında saçlarına yeniden tam bir güvenle şekil vermek isteyen kadınlar için bir cennet.

Saç dökülmesi mi saç kaybı mı?

Saç dökülmesi kadınlarda neredeyse kaçınılmazdır: ergenlikte, hamilelikte veya doğumdan sonra, emzirme döneminde ve aynı zamanda menopozda. Eksiklikler, yetersiz beslenme veya dengesiz beslenme durumunda, daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeyi hatırlatmak için ortaya çıkar.

Une femme qui perd ses cheveux
Saçlarını kaybeden bir kadın

Saç dökülmesi tamamen başka bir konudur. Bu, daha uzun süren saç dökülmesi ile karakterizedir. Saçlarda yoğunluk kaybına ve incelmeye yol açar. Buna ek olarak, saç çizgisinde bir azalma ve bunun sonucunda şakaklarda veya saç ayrımında bir kelleşme meydana gelir.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri

Kadınlarda saç dökülmesi kalıtsal, hormonal, mekanik veya ilaç kaynaklı olabilir.

  • Kalıtsal: Bu durum androgenetik alopesi veya kadın tipi kellik olarak bilinir. Çoğunlukla saç büyüme döngüsünde bozukluklara yol açan saç folikülü hassasiyetinin bir sonucudur.
  • Hormonal: Bir kadın hayatı boyunca kadınlık ve erkeklik hormonlarında dalgalanmalara maruz kalır. Bunlar, kırılgan, kırılmış, kuru veya yağlı olabilen saçlarının sağlığına yansır. Bu durum androgenetik alopesi olarak bilinir.
  • Bağışıklık: Oto-immün bir hastalıktan kaynaklanan alopesi, alopesi olarak adlandırılır. Kafatasında yuvarlak deliklerle karakterizedir. Çoğu zaman uygun tıbbi tedavi ile çözülebilir.
  • Mekanik: Mekanik saç dökülmesi kötü saç tedavisinin sonucudur: çok sıkı veya geriye çekilmiş saç modelleri, sıkı örgüler, aşırı düzleştirici ütü kullanımı, çok kimyasal saç ürünleri vb. Bu durum traksiyon alopesi olarak bilinir.
Évolution de l'alopécie féminine
Kadın alopesinin evrimi

Saç dökülmesini düzeltmek için kesin çözüm

Kadınlarda saç dökülmesi bir dizi faktörden kaynaklanabilir, ancak geri döndürülemez olabilir. Şu anda alopesi için etkili bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte, kadınların buna son vermek için başvurabilecekleri nihai bir çözüm vardır: Türkiye‘de saç ekimi.

Saç ekimi veya saç implantasyonu, saç köklerinin hala saç olan bir bölgeden alınmasını ve daha sonra kel bölgeye implante edilmesini içerir.

Simulation avant et après une greffe de cheveux pour femme
Kadınlar için saç ekimi öncesi ve sonrası simülasyon

Saç ekimi, modern transplantasyon teknikleri ve son teknoloji ekipmanlar kullanılarak yapılan non-invaziv bir ameliyattır. Deneyimli bir kozmetik cerrah tarafından bir klinikte veya kozmetik cerrahide gerçekleştirilir.

İstanbul’daki saç ekimi klinikleri piyasadaki en rekabetçi fiyatları sunmaktadır. Türkiye’de kadın saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. Size neler sunabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi vermekten mutluluk duyarız. HIV taşıyan kişiler bu ameliyat için uygundur.

Türkiye’de bir kadın ne zaman saç ekimi yaptırmalıdır?

İlerlemesine göre, kadın alopesi bilim adamları tarafındanLudwig ölçeğinde sınıflandırılır:

Echelle de Ludwig
  • Ludwig I: Ludwig I ölçeğinde bu durum iyi huylu saç dökülmesi olarak adlandırılır. Bu aşamada saç dökülmesi gözlenir ve kesinlikle yaygın dökülmeye ilerleyecektir. Saç dökülmesi henüz stabilize olmadığından saç ekimi önerilmez.
  • Ludwig II: Ludwig II aşamasında, saç yoğunluğunda gözle görülür bir kayıp vardır. Alopesi, saç ayrımının etrafına yerleşir ve bu kısım gittikçe incelir. Bu noktada, saç ekimi zaten bir seçenektir.
  • Ludwig III: Bu seviyede, Türkiye’de kadın saç ekimi çok önemlidir. Saç çizgisindeki azalma çok belirgindir. Alopesi şakaklarda genişler ve kafatasının üst kısmının yarısını neredeyse boş bırakır.
Simulation avant et après d'une greffe de cheveux
Saç ekimi öncesi ve sonrası simülasyonu

Traksiyon veya skarlaşan alopesi

Yaygın ve ilerleyici alopesiye ek olarak, Türkiye ‘de bir kadının saç ekimi, traksiyon alopesisinden muzdaripseniz de düşünülebilir: saç çizgisinde arkaya doğru bir azalma ve şakaklarda kelleşme.

Makalemizi okuyun: Türkiye’de saç çizgisi incelmesi.

Travma, yanık veya kaza sonrası saçlarını kaybeden kişiler de saç implantı için iyi adaylardır.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Kadınlar için saç ekimi ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • Kabuklanma veya sızıntı ;
  • Kafa derisinde ağrı ve kaşıntı;
  • Saç foliküllerinin iltihaplanması;
  • Kafa derisinde his kaybı;
  • Saçlarda incelme;
  • Kist oluşumu.

Bu nedenle İstanbul’da cerrahınızı seçerken bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmelisiniz.

Tıbbi kliniğimiz hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler (PRM) için erişilebilirdir. Tekerlekli sandalye kullanıcıları hiçbir zorluk yaşamayacaktır.

Simulation abaissement de la ligne frontale chez la femme
Kadınlarda ön çizginin alçaltılması simülasyonu

İslam inancında kadınlar için saç ekiminin haram olarak kabul edilmediği unutulmamalıdır. Bir kusuru gidermek için kullanılırsa helal ve makbuldür.

Saç ekiminin kontrendikasyonları nelerdir?

Türkiye’de kadın saç ekiminin tek kontrendikasyonu, sağlığı kötü olan bir kafa derisine yapılamamasıdır. Kafa derisinin derin iltihaplanması ekimin başarısız olmasına neden olabilir.

Simulation greffe avant et après
Saç ekimi öncesi ve sonrası simülasyon

Hamileyseniz veya emziriyorsanız ya da alerjik reaksiyonlarınız veya pıhtılaşma bozukluklarınız varsa da saç ekimi önerilmez. Solunum yetmezliği veya kardiyovasküler hastalıktan muzdaripseniz, saç ekimi önerilmez.

Farklı saç ekimi teknikleri

Şu anda, kadınlara saç ekimi için iki teknik vardır. Bunlar FUT ve FUE teknikleridir.

FUT nakilleri

FUT veya Foliküler Ünite Transplantasyonu esas olarakbelirgin alopesi vakalarında kullanılır (Ludwig ölçeğinde II ve III). Bu, kafatasının arkasından 2 cm genişliğinde ila 30 cm uzunluğunda kafa derisi şeritlerinin çıkarıldığı cerrahi bir prosedürdür.

Simulation greffe avant et après
Simülasyon öncesi ve sonrası

Bu şerit üzerindeki canlı saç dokusu daha sonra kel bölgeye implante edilir. Kafa derisinde yeni saç büyümesi ile kaplanacak bir yara izi bırakır.

FUE nakli

FUE veya Foliküler Ünite Ekstraksiyonu, greftlerin doğrudan donör bölgeden alınmasını içerir. Bunu yapmak için donör kafa derisi tıraş edilir. Bu greftler bir kesi bıçağı kullanılarak doğrudan kel bölgeye implante edilir.

Bıçak, greftlerin yerleştirileceği mikro kesikler açacaktır. FUE yöntemi çok modern olduğundan, daha devrimci bir başka yöntem olan DHI veya Doğrudan Saç Ekimi yönteminin kullanılmasına yol açmıştır.

FUE DHI yöntemi

DHI yönteminde, donör bölgeden FUE ile çıkarılan greftler doğrudan alıcı bölgeye yerleştirilir. Sanki cerrah greftleri sistematik olarak bir bölgeden diğerine taşıyormuş gibi.

DHI yöntemi bir mikroblade kalem kullanılarak gerçekleştirilir. Bu bıçak çelikten veya safir taşından yapılabilir. İkinci durumda DHI Sapphire yöntemi kullanılır.

Bu şu anda mevcut olan en iyi yöntemdir. Yumuşak ve sağlıklı olan safir taşı, daha iyi iyileşmeye katkıda bulunur ve özellikle PRP enjeksiyonu ile birleştirilirse enfeksiyon riskini azaltır.

Saç ekimi prosedürü

Prosedür birkaç aşamada gerçekleşir:

aşama1: Saç teşhisi

İlk konsültasyon, saç teşhisinin yapılmasını sağlayacaktır. Saç ekiminin sağlık durumunuzla uyumlu olup olmadığını belirlemek için bir kan testi yoluyla genel sağlık durumunuzun bir değerlendirmesi de yapılacaktır.

Greffe capillaire avant et après chez la femme
Kadınlar için saç ekimi öncesi ve sonrası

adım2: Yerinde danışmanlık

Daha derinlemesine bir tıbbi değerlendirme için İstanbul’da ikinci bir konsültasyon: saçın durumu ve dokusu, donör alanın belirlenmesi, gerekli greft sayısı, kullanılacak implant tekniği.

aşama3: Operasyon günü

Operasyon günü, plastik cerrah ve ekibi tarafından bakılacaksınız.Saç ekimi operasyonu , ekilecek greftlerin hacmine ve kullanılan tekniğe bağlı olarak 6 ila 8 saat arasında sürebilir. Deneyimli bir cerrah tek bir seansta 4.000’e kadar greft ekebilir.

Anesthésie du cuir chevelu
Kafa derisi anestezisi

Ameliyat lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Tamamen ağrısızdır. Aralıklarla cerrah ve hasta birkaç dakika esnemek ve rahatlamak için mola verebilir.

Operasyon sırasında kanama veya saç köklerine zarar verme riski göz ardı edilemez. Her şey cerrahın uzmanlığına ve folikülleri zarar vermeden çıkarma yeteneğine bağlıdır.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de DHI saç ekimi

Saç ekiminden sonra kafa derisi biraz karıncalanma hissedebilir. Bu his, kafa derisi iyileşirken 24 saat sonra kaybolacaktır.

Simulation greffe capillaire chez la femme
Kadın saç ekimi simülasyonu

adım4: Takip ve izleme

ameliyattan 3 gün sonra cerrah klinikte bir kontrol gerçekleştirecektir. Kafa derisinin durumuna bağlı olarak greftin başarılı olup olmadığını belirleyecektir.

Uygulayıcı, greftin başarılı olup olmadığını ve hastanın ameliyat sonrası talimatları doğru bir şekilde takip edip etmediğini görmek için uzaktan kontroller yapacaktır. Genel olarak, saç ekimi için rötuş yapılmaz.

Coordinatrice et la patiente
Koordinatör ve hasta

Karar vermekte zorlanıyorsanız, düşük bir maliyetle operasyonunuzu başarıya ulaştırmanıza yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Başarılı bir saç ekimi operasyonundan sonra saç implantları her zaman yenilenir. Başka bir deyişle, hasta yaşadığı sürece dayanırlar. Aslında ekilen saçlar asla ölmez.

Türkiye, hem erkekler hem de kadınlar için saç implantı cerrahisinde mükemmele yakın ustalığıyla ünlüdür. Doğru doktorlarla, operasyonunuzun başarı oranı %98 olarak tahmin edilebilir.

Saç implantı ameliyatı anestezi altında yapıldığından, herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Sadece enjeksiyon sırasında ve anestezinin etkisi geçtiğinde biraz ağrı hissedilebilir.

Tüm bölgeyi tıraş etmek zorunda kalmadan saç ekimi operasyonu geçirmek gerçekten de mümkündür. Sadece donör bölgedeki belirli saçların tıraş edilmesi gerekir ve bu genellikle 2.000 folikülü geçmez.

Alın küçültme, saç çizgisinde bir kesi yapılmasını ve saç çizgisini alçaltmak için ön dokunun bir kısmının çıkarılmasını içerir. Bu nedenle bir saç ekimi değil, çok farklı bir operasyondur.

Saç ekimi, 6 ila 8 saat arasında sürmesine rağmen oldukça basit ve risksiz bir operasyondur. Yaptırmak için Türkiye’de sadece 3 ila 4 gün geçirmeniz gerekir.

PRP (Trombositten Zengin Plazma) tedavisi, hastanın trombositlerle zenginleştirilmiş kendi kan plazmasını kullanan tıbbi bir tekniktir. Dermatoloji, ortopedi ve estetik tıpta, özellikle saç sektöründe saç büyümesini teşvik etmek için kullanılır.

Yazar hakkında

Melissa

Adım Mélissa ve 2014'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Çok çeşitli terapötik alanları kapsayan düzenleyici ve mediko-pazarlama belgeleri yazma konusunda geniş deneyime sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️