Türkiye’de sakal ekimi

Sakal Ekimi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de sakal ve bıyık ekimi hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir sakal ve bıyık ekimi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de sakal ekimi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli doktorlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de sakal ekimi fiyatları

Türkiye’de sakal ekiminin ortalama maliyeti 1.500 Euro‘dur. Bu fiyat nakledilen greft sayısına, hastanın özel ihtiyaçlarına, anestezi türüne ve saç takviyelerine göre değişir. Lokal anestezi altında, prosedür ayakta tedavi bazında 7 saat sürer. İstanbul’da minimum kalış süresi 4 gündür. Nihai sonuç 5 ay içinde görülebilir.

Sakal ekimi1500 €
Bıyık nakli1700 €
Sakal Bıyık2200 €
PRP tedavisi100 €

Önsöz

Artık gençliğin ve aynı zamanda olgunluğun bir sembolü olan sakal, erkek kültürüne sıkı sıkıya bağlıdır ve bir erkeğin cazibesinin bir parçasıdır. Tüylü olmaktan ziyade bakımlı, mükemmel bir şekilde kesilmiş olmaktan ziyade meshedilmiş sakal, erkekliğin bir göstergesi haline gelmiştir.

Evrim geçiren ve erkeklerin artık kendilerine baktıkları bir toplumda, sakal son derece sembolik ve devrimci bir hale gelmiştir. Her ne pahasına olursa olsun uzamasını istiyoruz, bu her türlü yağ ve losyonla uzamasını vurgulamak anlamına gelse bile.

Simulation avant après
Öncesi ve sonrası simülasyonu

Eğer o kadar şanslı değilseniz ve fazla kılınız yoksa, takvimlerdeki modeller kadar erkeksi bir sakala sahip olmanızı sağlayacak bir çözüm var: sakal ekimi. Erkekler arasında giderek daha popüler hale gelen sakal ekimi, saç ekimi gibi, yüzdeki kılların daha yoğun bir şekilde uzamasını sağlayan bir ameliyat şeklidir.

Hastalarımızın öncesi ve sonrası fotoğrafları

Türkiye’de sakal ekimi hakkında bilmeniz gereken her şey

Erkeksi bir özellik olan sakal ve bıyık, erkeksi bir erkeğin özgüvenidir. Önemli bir yüz aksesuarı olan sakal ve bıyık, çoğu durumda yanak veya çenenin olumsuz oranlarını da maskeleyebilir. Estetik ve bazen de kültürel nedenlerden dolayı erkekler gururla sakal bırakırlar. Bu onların özgüvenlerinin bir sembolüdür.

Ancak sakal tüm erkeklerin karakteristik özelliği değildir. Ve birçok nedenden dolayı, bazı erkekler doğal olarak tam bir sakal bırakamazlar. Sakal ekimi, yoğun ve kalın bir sakalın büyümesini teşvik etmek için transplantasyon teknikleri için foliküler üniteler kullanır.

Patient avant une greffe de barbe
Sakal nakli öncesi hasta

Genetik yatkınlık, kaza izleri, hastalıklar, ergenlik sivilceleri ve hormonal değişkenlikler yüzdeki kılların büyümesini etkileyebilir. Bu nedenlerden dolayı doğal sakallar seyrek ve düzensiz olabilir.

Bazı erkekler için sakallar hiçbir zaman belirli bir uzunluğa ulaşmayabilir ya da hiç olmayabilir. Çoğu durumda, bu durum gerçek bir komplekse ve erkekliğin darbe alması nedeniyle özgüven kaybına yol açabilir.

Dolayısıyla, bu sakalsız yüzü düzeltmek için bir kozmetik cerrahi tekniğine başvuruyoruz. Türkiye’de sak al ekimi, elbette bir uzman tarafından gerçekleştirilmesi koşuluyla, yoğun ve eşit bir sakal elde etmenin oldukça tanınmış bir yoludur.

Sakal ekimi nedir?

Sakal ekimi, sakal ve bıyıktaki kıl eksikliğini gidermek için tasarlanmış kozmetik bir operasyondur. Yoğunluk eksikliğini telafi etmek için yüze saç köklerinin yerleştirilmesinden oluşur. Saç kökleri daha yoğun bir bölgeden çıkarılır.

İmplantlar genellikle saçın sakala benzediği ve doğal bir sonuç veren boyun bölgesinden çıkarılır.

Sakal ekimi, klinikte bir uzman tarafından son derece teknolojik ve ağrısız prosedürler kullanılarak gerçekleştirilir. İstanbul’daki kliniğimizde sakal ekimi ünlü bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sakal ekimi ne zaman yapılmalıdır?

Kozmetik sakal cerrahisi için önemli bir kontrendikasyon bulunmamakla birlikte, Türkiye’de sakal ekimi 20 ila 22 yaş arasında yapılabilir. Hormonlarınızın dengelenmesini beklemeniz gerektiğinden, ergenlik bittikten sonra özellikle tavsiye edilir.

Patient après une greffe de barbe
Sakal ekimi sonrası hasta

Sakal ekimi yaptırmayı düşünmeden önce birkaç yıldır düzenli olarak tıraş olmanız da önemlidir. Her durumda,operasyon geri döndürülemez olduğundan ve sakal kılı ekimi bakımı hak ettiğinden, seçiminizden emin olmanız gerekir.

Kontrendikasyonlar nelerdir?

Sakal ekimi ameliyatı sakalsız kişiler için uygundur. Her ameliyatta olduğu gibi bazı kontrendikasyonlar olabilir. Öncelikle pıhtılaşma sorunu olan veya pıhtılaşma önleyici tedavi gören hastalar için uygun değildir.

Bu durumlarda transplantasyon bir seçenek değildir. Kardiyovasküler hastalıklara yatkın kişiler de böyle bir ameliyatı düşünmeden önce cerrahlarına danışmalıdır.

Önlem olarak ve tatmin edici sonuçlar elde etmek için, Türkiye sakal ekimi sağlıklı cilt üzerinde yapılmalıdır. Enfekte veya yanmış cilt bıyık veya sakal nakli için uygun olmayacaktır. Bir ön konsültasyon cildin sağlığını belirleyecektir.

İlk konsültasyon sırasında cerrah tarafından belirtilen başka kontrendikasyonlar da olabilir. HIV virüsü taşıyan kişiler de uygundur.

Patient après une greffe de barbe
Sakal nakli sonrası hasta

Bu ameliyatı ne zaman tercih etmelisiniz?

  • Sakal yok veya neredeyse hiç yok
  • Kötü şekillendirilmiş sakal, sakalı düzensiz hale getiriyor
  • İnce, seyrek sakal
  • Sakaldaki delikler
  • Düzensiz saç büyümesi
  • Bıyık yok

Kaç greft gereklidir?

Gerekli greft sayısı, implantın nerede yapılacağına bağlı olacaktır. Sakal nakli favorilere, bıyığa, keçi sakalına ve yanaklara yapılabilir. Sakal nakli için gereken greft sayısı tahmini olarak aşağıda verilmiştir:

  • Favoriler: 300 ila 800 greft
  • Bıyık: 250 ila 500 greft
  • Keçi sakalı: 600 ila 800 greft
  • Yanaklar: 1.200 ila 2.400 greft

Hastalar sıklıkla tam sakal implantını tercih ederler. Bununla birlikte, daha fazla kıl istenen yerlerde greftin sadece bir kısmının yapılması da mümkündür. Cerrah ile önceden yapılacak bir konsültasyon ihtiyaçlarınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Sakal ekimi yöntemleri

Saç ekiminde olduğu gibi, Türkiye’de sakal ekimi de iki özel teknik kullanılarak gerçekleştirilmektedir. İstanbul’daki kliniğimiz tarafından kullanılan en popüler yöntemler arasında FUE yöntemi ve DHI yöntemi bulunmaktadır.

Her iki yöntemde de modern yüksek teknoloji ve non-invaziv prosedürler kullanılmaktadır. Estetik cerrahımız tarafından uygulanan Türkiye’de sakal ekimi %99 başarı oranına sahiptir.

Simulation photo avant et après une greffe de barbe
Sakal ekimi öncesi ve sonrası fotoğraf simülasyonu

FUE sakal nakli

Erkekler için FUE veya Foliküler Ünite Ekstraksiyonu sakal ekimi, yüz kılı ekimi için en güvenli tekniktir. Greftlerin ünite implantasyonunda büyük hassasiyet sunan oldukça gelişmiş bir prosedürdür.

FUE greftleme, bir donör bölgeden saç greftlerinin çıkarılmasını ve ardından alıcı bölgeye implante edilmesini içerir. Greftler, kılların hizalanmasını, derideki kıl kanallarının açılmasını ve ampullerin istenen sakal yoğunluğuna göre konumlandırılmasını takiben implante edilir. Doğal bir sonuç için greftler, kılların doğal uzama çizgisini takip ederek teker teker yerleştirilir.

Greftleri sakal bölgesine yerleştirmek için cerrah, kıl köklerini yerleştirmek üzere epidermiste mikro kesiler yapmak için çelik veya safir bıçakla donatılmış elektrikli bir mikropunch kullanır. Bu mikro kesiler kendiliğinden iyileşir.

Burada cerrah çelik bıçak veya safir bıçak kullanmayı seçebilir. İkincisi FUE-Safir olarak bilinir. Safir bıçak oldukça yumuşak ve sağlıklıdır.

Daha iyi iyileşir ve enfeksiyon riskini azaltır. Dahası, greft doğal ve ağrısızdır.

Chirurgien capillaire
Saç cerrahı

Türkiye’de FUE prosedürü ile sakal ekimi için ameliyat masasında yaklaşık 5 ila 6 saat beklemeniz gerekir. Operasyon süresi, nakledilecek greft sayısına göre değişmektedir.

PRP tedavisi

FUE nakillerini PRP veya Trombositten Zengin Plazma ile tedavi takip edebilir. Ancak bu zorunlu değildir. Bu tedavi, bir nakilden sonra gelecekteki saçların implantasyonunu ve yeniden büyümesini geliştirir. Ayrıca bir FUE naklinden sonra iyileşmeyi de artırır.

DHI sakal nakli

DHI veya Direct Hair Implantation sakal ekimi tekniği sağlıklı ve her şeyden önce çok hızlı bir prosedürdür. Devrim niteliğindeki bu yöntem, sakal ekiminin sadece 2 veya 3 saat içinde gerçekleştirilmesini sağlar.

DHI saç ekimi sırasında cerrah, donör alandan saç köklerini tek tek çıkarmak için bir kalem kullanır. Cerrah aynı kalemi kullanarak greftleri alıcı bölgeye implante edecektir. Operasyon sistemiktir. Bir greft çıkarılır çıkarılmaz hızlı bir şekilde implante edilir.

Bu, vücudun dışında kaldığı süreyi azaltır. Çünkü bir greft havada ne kadar uzun süre kalırsa, virüsler veya mikroplar tarafından enfekte olma olasılığı o kadar artar. Dahası, donör alan daha kısa süre açık kalır ve bu da iyileşmeyi iyileştirir.

Chirurgien capillaire
Saç cerrahı

Bu HID kalemi, alıcı bölgenin cildinde küçük kesikler yapan bir mikro bıçakla donatılmıştır. Dahası, enjeksiyon olmadan anestezi sağlar. Bu da operasyonu neredeyse ağrısız hale getirir.

Bıçak safir taşından yapılmıştır. Hem hasta hem de cerrah için sağlıklı ve güvenlidir. Bu teknikle, İstanbul’da sak al ekiminin hem ameliyat hem de sonuçlar açısından başarılı olma olasılığı daha yüksek tir.

Türkiye’de sakal ekimi nasıl yapılır?

Türkiye’de ve özellikle İstanbul’daki kliniğimizde sakal ekimi mümkün olan en iyi koşullar altında gerçekleşir. İlk adım, ihtiyaçlarınızı belirlemek için bir ilk temas veya konsültasyondur.

İlk konsültasyon

İlk konsültasyon, klinikteki ekibimizle temas noktasıdır. Online olarak yapılabilir ve bir tür saç teşhisi olacaktır. Bu ilk konsültasyon sırasında şunlara bakacağız

  • Sakal ekimi isteme nedenleriniz
  • Saçınızın yapısı ve durumu: sakalınız yok mu, sakalınız seyrek mi veya bıyığınızda delikler var mı?
  • Sakal ekimi için gerekli bilgiler: önceki hastalık, sağlık durumu vb.
Homme avec une barbe
Sakallı erkek

Türk cerrah, greft olanaklarını görmek için sizden mevcut yüzünüzün bir fotoğrafını da isteyebilir. Türkiye’de sakal ekimi için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini öğrenmek için bir fiyat teklifi de isteyebilirsiniz.

İkinci konsültasyon

Türkiye’de sakal ekimi için bu ikinci randevu, sakal implantasyonu prosedürlerinde bir adım daha ileri gider. İmplantın etkinliğini belirlemek için cerrahın talebi üzerine kan testleri yapılabilir.

Bu ikinci konsültasyon sırasında cerrah ayrıca gerekli greft sayısını ve en uygun tekniği belirleyebilecektir. Bu aynı zamanda operasyon tarihine karar verme zamanı olacaktır.

Sakal ekiminin yapılacağı gün

Ameliyat günü kliniğimizdeki ekip tarafından sizinle ilgilenilecektir. Ameliyattan önce hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlanacaksınız. Operasyon boyunca tıbbi destek sağlanacaktır.

Patient avant une greffe de barbe
Sakal nakli öncesi hasta

Cerrah FUE tekniğini kullanırsa, operasyon 4 ila 6 saat arasında sürer. Greftler alındıktan sonra ve implantasyondan önce 10 ila 15 dakikalık bir ara verilecektir. İmplantasyon başladıktan sonra, greftleri açık havada çok uzun süre bırakma riski olduğundan ara verilmemelidir.

Cerrah DHI tekniğini kullanırsa, operasyon 2 ila 3 saat arasında sürer. İzin verilen kısa molalar, kendinizi rahatlatmanız gereken zamanlardır.

Ameliyattan sonra

Operasyon tamamlandıktan sonra, aşılanan bölge bir iyileşme jeli veya merhem ile kaplanacaktır. Hasta yüzünü yıkamadan 3 gün boyunca bu merhemi sürmelidir. Önümüzdeki birkaç gün boyunca yüzünüzü güneşe maruz bırakmaktan kaçınmalısınız.

Bir süre dinlenmeniz önerilir, ancak İstanbul’u keşfetmek istiyorsanız, dışarıya kapalı çıkın. Bir şapka veya küçük bir atkı işinizi görecektir. Bir başka seçenek de güneşin daha az olduğu akşam saatlerinde dışarı çıkmaktır. İstanbul ve onun bin bir gecesi görülmeye değerdir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Sakal ekimi ile ilişkili bazı nadir riskler olabilir:

  • Saç folikülünde hasar;
  • Ateş ve baş ağrısı;
  • Sivilce ve kıl dönmesi;
  • Geçici kabuklar;
  • Kaşıntı ve dermatit;
  • Cilt reaksiyonları.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçme konusunda bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde sakal ekiminin haram olmadığını unutmayın. Amaç bir kusuru gidermekse helaldir ve kabul edilir.

Photo après une greffe de barbe
Sakal ekimi sonrası fotoğraf

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin (PRM) tıbbi yolculuğunu kolaylaştırmak için, kuruluşumuz tekerlekli sandalye kullanıcıları için tamamen erişilebilirdir.

Türkiye’de sakal ekimi sonrası sonuçlar nelerdir?

Türkiye ‘de sakal ekiminin ilk gözle görülür sonuçları operasyondan 6 ila 8 hafta sonra görülecektir. Bir hafta sonra ekim yapılan bölge doğal görünümüne geri döner. Greftlerin büyük bir kısmı düşecektir, bu da iyi iyileşmenin ve dolayısıyla kesin yeniden büyümenin bir işaretidir.

6 ila 8 ay sonra, kendinize olan güveninizi geri kazandıracak güzel, doğal bir sakal görebilirsiniz. 12 ay sonra sakal kalınlaşacaktır. İyi bakım onu seksi yapacak ve erkekliğinizi artıracaktır.

Türkiye’de sakal ekimi sonrası alınması gereken önlemler

Saç ekiminin büyük bir kısmı cerrahın uzmanlığına dayanırken, diğer kısmı da ekim yapıldıktan sonra almanız gereken önlemlere dayanır. En önemlileri şunlardır:

  • Operasyondan sonra 3 gün boyunca yüzünüzü yıkamayın.
  • Birkaç hafta boyunca greftlere zarar vermemek için yan yatmak yerine sırt üstü uyuyun
  • Motosiklet kaskı takmayın ve 2 ila 3 hafta boyunca güneşe maruz kalmaktan kaçının.
  • Ameliyattan sonra 6 ay boyunca güneş kremi veya nemlendirici ile kendinizi koruyun
  • Cerrah tarafından önerilen uygun kozmetik ürünleri kullanın; sabun veya kolonya kullanmayın.
Chirugien capillaire
Saç cerrahı

Hindi sakal ekiminden sonra şampuanı nasıl uygulamalıyım?

Ekim yapılanbölge 10 gün boyunca kuru tutulmalıdır. Yıkanmamalıdır. Şampuanınızı uygulamak için kuaföre gitmenizi ve saçınızı çamaşır makinesinde yıkamanızı öneririz.

Sakalınızı şampuanlamak için ise, sakalınızı iyice temizlemeden önce yaklaşık 1 ay beklemeniz gerekecektir. Nazik, uygun bir şampuan uygulayın. Şampuanı cildinizde çok uzun süre bırakmayın. Bol temiz su ile durulayın.

Sakal ekiminden sonra ne zaman tıraş olmalıyım?

Sakal ekimindensonraki ilk tıraş, operasyondan 2 ay sonra gerçekleşir. Sakalınızı tıraş etmeden önce greftlerin dökülmesini ve gerçek bir yeniden uzama olmasını beklemelisiniz. Her durumda, cerrahınız iyileşmenin ilerlemesini ve sakal ekiminin sonuçlarını izlemek için ameliyat sonrası bir kontrol gerçekleştirecektir.

Photo avant et après une greffe de barbe en Turquie
Türkiye’de sakal ekimi öncesi ve sonrası fotoğraf

Türkiye’de sakal ekimi için hazırlık

Türkiye’de sakal ekimi yaptırmaya karar verdiniz. Hangi prosedürleri takip edeceğinizi bilmiyor musunuz? İşte kaçırmak istemeyeceğiniz birkaç adım:

Cerrahınızı seçmek

Birkaç internet araştırmasından sonra, cerrahınızı uzmanlığına, itibarına, deneyimine ve ameliyatlarının sonuçlarına göre seçin. Web sitesi, sosyal ağlar ve kulaktan kulağa iletişim, Türkiye’de doğru cerrahı bulmanızda en iyi müttefiklerinizdir.

Kliniğimiz İstanbul’un en iyilerinden biridir. Saç ekimindensakal implantlarına kadar saç cerrahisinde geniş deneyime sahibiz. 100 memnuniyet oranına sahibiz.

Seyahatinizi hazırlarken

Konaklamanız için size her şey dahil bir paket sunacak olan bir medikal turizm acentesi aracılığıyla gidebilirsiniz: uçak biletleri, konaklama, klinik, ameliyat masrafları, kaldığınız süre boyunca bakım vb.

Macerayı kendiniz de deneyebilir ve kendi başınıza organize edebilirsiniz. Güvenli ve emniyetli bir konaklama için her şey dahil paketi öneriyoruz.

Illustration sur la greffe de barbe FUE
FUE sakal ekimi illüstrasyonu

Türkiye’de sakal ekimi ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de sakal ekiminin maliyeti 1.500 €‘dur. Minimum fiyat 1.200 € ve maksimum fiyat 1.800 €’dur. Bu fiyata greft, anestezi ve ameliyat sonrası ilaçlar dahildir ve cerrahın deneyimine ve kliniğin itibarına bağlıdır.


Daha kesin ve kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Kaç greft gerekiyor?

Her şey neyin aşılanması gerektiğine bağlıdır. Bir bacak için yaklaşık 250 greft yeterlidir. Yanak için 350 ila 600 greft gereklidir. Keçi sakalı ve üst dudak bölgesi için 250 ila 650 greft.

Türkiye’de sakal ekimi prosedürü ağrılı değildir. Deride kesiler yapılmasına rağmen, operasyon lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Yani hasta hiçbir şey hissetmez.

Evet, ekilen sakal kılları kalıcıdır ve normal saçlarla aynı şekilde kendini yenileyecektir. Foliküller, kafa derisinin androgenetik saç dökülmesinden etkilenmeyen bölgelerinden toplanır.

Yara izi ameliyatın doğal bir parçasıdır. Sakal ekimi de bu kuralın bir istisnası değildir. FUE nakli prosedürü de yara izi bırakır. Ancak bunlar mikroskobiktir ve çıplak gözle görülemez.

Sakal ekiminin sonuçları her zaman hemen görülemez. İlk başta kıllar çok ince ve yabancı görünür. Yaklaşık 6 ay sonra diğerleri gibi olacaklardır.

Türkiye’de sakal ekimi yaptırmak için, işlem için en az 4 gün beklemeniz gerekir. Operasyon, cerrahın ekmesi gereken greft sayısına ve kullanılan yönteme bağlı olarak 3 ila 6 saat arasında sürer.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️