Türkiye’de All-on-4

hepsi açık 4 Turquie pas chere 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de All-on-4, Nobel Biocare tarafından sunulan bir tedavi prosedürüdür. All-on-4, çene kemiği üzerinde tam bir diş setini desteklemek için diş implantlarını kullanır.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki all-on-4 hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de all-on-4’ün maliyeti nedir?

Türkiye’de All-on-4’ün ortalama maliyeti 2.500 €‘dur. Bu fiyat hastanın çene sağlığına ve takılacak implant sayısına bağlıdır. Tedavi lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve tedavinin 1 haftasında 2 ziyaret vardır. İstanbul’da kalış süresi 7 gündür. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç hemen görülebilir.

All-on-42500 €
Hepsi 6’da4900 €
Hepsi 8’de7000 €
Diş implantları (10)5000 €

Önsöz

Diş kaybı, nedeni ne olursa olsun, taşınması ağır bir yük olabilir. Hollywood yıldızlarının ışıltılı gülümsemeleriyle karşı karşıya kaldığınızda, kendinize olan güveninizin hızla azaldığını hissedebilirsiniz. Ancak neyse ki bu durum geri döndürülemez değildir.

Günümüzde eksik dişleri düzeltmek mümkün ve ekonomiktir. İmplantlar, sabit veya hareketli protezler, diş köprüleri veya kronlar – diş kaybı için çözümler giderek daha sofistike hale geliyor.

Image de synthèse d'une mâchoire superieure avec un All-on-4
All-on-4’lü bir üst çenenin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

En yeni ve en popüler teknik all-on-4 protezdir. Bu, alt çenedeki tüm dişleri destekleyen bir diş protezi tedavisidir. Bu, diş gruplarının düzgün bir şekilde hizalanmasını ve hasta için gerekli konforu sağlar.

Birçok ülkede uygulanan All-on-4 implant, Türkiye’de büyük bir popülariteye sahiptir. Ülke medikal turizmiyle ünlü olduğundan, tedavilerinin kalitesi ve her şeyden önce her bütçeye uygun fiyatı nedeniyle de tercih edilmektedir. İşte bu diş protezi tekniği hakkında bilmeniz gereken her şey.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Implant dentaire Turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul

All-on-4 nedir?

Türkiye’de All-on-4, eksik dişleri dolduran bir protez tedavisidir. Prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur. Üst veya alt çeneye sabit protezleri desteklemek için 4 diş implantının yerleştirilmesini içerir. Bu isim, diş etlerine bağlı tüm dişleri tek başına destekleyen 4 implanta atıfta bulunmaktadır.

Hatırlatmak gerekirse, diş implantı yeni bir kök görevi görmek üzere çene kemiğine sabitlenen vida şeklindeki bir cihazdır. İmplant çevresindeki kemik dokusuyla kaynaştığında sabit bir protezi destekler.

Image de synthèse d'une mâchoire supérieure et inférieure avec un All-on-4
All-on-4 implantlı bir üst ve alt çenenin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

Modern ve devrim niteliğindeki all-on-4 implant, diğer geleneksel dental implant yöntemlerinden ayrılır. Yüksek kemik yoğunluğu gerektirmez, bu nedenle kemik grefti yaptırmanız gerekmez.

İmplant protezleri alanında gerçek bir yenilik olan All on 4, teknik olarak implantların üst veya alt ark üzerine yerleştirilmesinden oluşur. İlk iki imp lant ön tarafta düz olarak sabitlenir.

Diğer ikisi ise 45°’lik bir açıyla iç çenede arkaya sabitlenir. Özellikle yüksek kemik yoğunluğu olan bölge hedeflenir. Dört implant 10 ila 14 dişi destekleyebilir.

Kayıtlara geçmesi açısından, all-on-4 yöntemi ilk olarak 1998 yılında Dr. Paulo Malo tarafından Nobel Biocare implantları kullanılarak kullanılmıştır.

All-on-4 Türkiye’nin avantajları nelerdir?

Minimal invaziv ve son derece etkili olan all-on-4, en dişsiz hastaların bile tek bir tedaviyle yeniden gülümsemesini sağlar. Diş kaybının altında yatan neden ne olursa olsun, all-on-4 bu sorunları çözebilir ve ağza tam işlev kazandırabilir.

Image de synthèse d'une mâchoire inférieure avec un All-on-4
All-on-4’lü bir alt çenenin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

Protezler zamanından önce gevşeyip zamanla bozulabilirken, all-on-4 implantlar son derece dayanıklıdır. Çene kemiğine kolayca sabitlendikleri için güvenli bir bağ sunarlar.

Bu yaklaşım, kemik yoğunluğu kaybını önlemek için doğal dişlerle aynı uyarımı sağlar. Dahası, all-on-4 implantların stabilitesi sayesinde, çiğneme sırasında protezlerin kazara gevşeme veya ayrılma riski yoktur.

Son olarak, bu mandibular protez prosedürünün en büyük avantajlarından biri de hastalara daha fazla konfor sunmasıdır. Tüm diş grupları aynı anda ve birbirleriyle aynı hizada yerleştirilir, bu da operasyonu daha hızlı hale getirir. Ayrıca diş teline ihtiyacınız olmadığı anlamına da gelir.

Image de synthèse d'une mâchoire inférieure et supérieure avec un All-on-4
All-on-4 ile üst ve alt çenenin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

Türkiye’de all-on-4 implant kimler için tasarlanmıştır?

Türkiye’de All-on-4 tedavisi şu hastalar için tasarlanmıştır:

  • Önemli diş kaybı olan hastalar. Tek bir dişin eksik olması durumunda, bir diş kronu veya basit bir diş implantı tercih edebiliriz.
  • Ciddi şekilde kırılmış, hasar görmüş veya çürümüş dişlere sahip olanlar.
  • Kalan dişleri diş eti hastalığı nedeniyle zayıflamış veya hasar görmüş olanlar.
  • Kemik yoğunluğu düşük olan ve kemik grefti için aday olmayan kişiler.
  • Yaş, kötü ağız hijyeni veya başka herhangi bir nedenden dolayı ana diş fonksiyonu tehlikeye girmiş olanlar.
Image de synthèse vue de l'intérieur avec un All-on-4
All-on-4’ün iç görünümünün bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

All on 4 Türkiye’de nasıl uygulanır?

All on 4 protezi İstanbul veya Antalya’da, dünyanın önde gelen diş kliniklerinde, uzman ve tanınmış cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Cerrahi tedavi, sanatın kurallarına göre gerçekleştirilir ve eksiksiz aşamaları takip eder.

Türkiye’de kalmadan önce

Her şeyden önce, seyahat etmek zorunda kalmadan diş cerrahıyla iletişime geçersiniz. Dişlerinizin mevcut durumunun yanı sıra sağlık durumunuzu belirlemek için ilk video konsültasyonu kullanılır. Bu randevu aynı zamanda sonraki adımları da belirleyecektir.

Ameliyat randevusu alındıktan sonra seyahatiniz ve Türkiye’de kalışınız için hazırlanabilirsiniz. Bu aşamada, çeşitli paketler arasından seçim yapabilirsiniz: tüm seyahatinizi ve İstanbul veya Antalya’daki konaklamanızı (konaklama, klinikte kalma, ameliyat) karşılayacak her şey dahil bir paket seçin. Ya da kişiye özel bir paket veya ücretsiz konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Dentiste qui pratique un bilan dentaire
Diş hekimi diş muayenesi yaparken

Türkiye’de 4’e 4 operasyon

Türkiye’ye geldikten sonra, İstanbul’da all-on-4 diş implantlarının yerleştirilmesiyle ilgili adımlar aşağıdaki gibidir:

İlk muayene

Cerrahınızla ilk fiziksel randevunuzda çenenizin, üst kemerin ve alt kemerin röntgeni çekilecektir. Bu, diş implantlarının nereye yerleştirileceğini belirleyecektir.

İmplantların yerleştirilmesini engelleyebilecek komşu dişler veya tek dişler varsa, cerrahınız diş çekimi önerebilir. Bu aşama aynı zamanda dental implant tedavisinin lokal veya genel anestezi altında yapılıp yapılmayacağını da belirleyecektir.

Image de synthèse d'une mâchoire inférieure avec un All-on-4
All-on-4’lü bir alt çenenin bilgisayarda oluşturulmuş görüntüsü

Ameliyat

Diş cerrahisi, diş etlerini uyuşturmak için lokal anestezi altında yapılır. Bazı durumlarda cerrah, hastanın sağlık durumuna bağlı olarak genel anestezi altında da ameliyat yapabilir.

Ameliyatın ilk aşaması diş etlerinin implantlar için hazırlanmasını içerir. Bu, sağlıklı dişler yerine hasarlı dişlerin çıkarılmasını ve ardından hastalıklı veya hasarlı diş eti dokusunun alınmasını içerir.

Cerrah daha sonra implantları yerleştirmek ve sabitlemek için diş etinde birkaç küçük kesi yapacaktır. Kullanılan implantlar titanyum veya kompozitten yapılabilir.

İmplantlar yerleştirildikten sonra, cerrah iyileşmeyi iyileştirmek için diş etini dikecektir. Tedavi edilecek alan daha sonra temizlenir. İlk operasyon gerçekleştirilir.

Implant dentaire sur 4 piliers
4 sütun üzerinde diş implantı

İyileşmek için birkaç gününüz olacaktır. İmplantı takip eden saatlerde biraz ağrı veya iltihaplanma hissedebilirsiniz. Anti-enflamatuar ve antibiyotik bazlı bir tedavi reçete edilecektir.

Ameliyattan sonra bir miktar kanama ve şişlik de fark edebilirsiniz. Bu birkaç gün sonra kaybolacaktır. Komplikasyonlardan kaçınmak için ihtiyacınız olan dinlenmeyi sağladığınızdan emin olun.

İstanbul veya Antalya’daki ilk kalışınız sona eriyor. Sabit protezlerinizi almak için 3 ila 4 ay beklemeniz gerekecek. Bu, kemik dokusunun kendini yeniden kurması ve implantların etrafında oluşması için gereken süredir.

İmplantlar, takılacak yeni dişler için yapay kök görevi görecektir. Türkiye’ye döndüğünüzde kalıcı olarak sabitlenecek olan daimi dişlerinize kavuşacaksınız.

Sourire après un All-on-4
All-on-4 sonrası gülümseme

Protez tedaviniz tamamlandığında, yalnızca düzgün bir şekilde yemek yemenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda size yeniden güzel bir gülümseme kazandıracak yeni dişlere sahip olacaksınız. İyi bir ağız hijyeni, sağlıklı, dengeli bir beslenme ve sağlıklı bir yaşam tarzı, protezlerinizin mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için reçete edilir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

All-on-4 tedavisi sırasında nadir komplikasyonlar olabilir:

  • Ağız kokusu ;
  • Şişmiş veya iltihaplı diş etleri;
  • Ateş ve baş ağrısı;
  • Aşırı kanama;
  • Dudak ve çenede uyuşma;
  • Boyunda veya yüzde ağrı.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

Dahası, All-on-4 protezine İslam’da izin verilmektedir. Tıbbi bir avantaj sunduğu ve hastanın yaşam kalitesini artırdığı için haram değil helal bir ameliyattır.

Engelliler için kolay erişime sahip bir tekerlekli sandalye kiralama hizmeti mevcuttur (PRM).

All-on-4 için neden Türkiye’yi seçmelisiniz?

All-on-4 prosedürü birçok Avrupa ülkesinde uygulanıyor olsa da, Türkiye’yi seçmek daha fazla avantaj sunuyor. Önemli bir turizm merkezi olan Türkiye, uzman cerrahlar ve profesyonel sağlık ekipleri ile Avrupa’nın en büyük diş kliniklerinden bazılarına sahiptir.

HIV taşıyor musunuz? Siz ve personel için tam bir güvenlik içinde All-on-4 yaptırmanız için özel bir klinik ayrılmıştır.

Türkiye’de all-on-4 yaptırmak aynı zamanda sahadaki teknolojik ve tıbbi gelişmeler sayesinde yüksek kaliteli diş cerrahisinden yararlanmak anlamına gelir. Özellikle İstanbul ve Antalya’daki Türk klinikleri, Avrupa’ya kıyasla %42 daha düşük fiyatlarla Avrupa’daki en düşük fiyatları sunmaktadır. Yine de bakım kalitesi daha iyidir.

Dentition qui repose sur 4 piliers
Diş hekimliği 4 temel üzerine kuruludur

Dahası, Türkiye all-on-4 implant yerleştirilmesinde %95 ‘e varan bir başarı oranına sahiptir. Dahası, all-on-4 implantınızı Türkiye’de yaptırdığınızda, hem faydalı hem de keyifli bir tatilin tadını çıkaracak ve ülkenin ve şehirlerinin diğer yönlerini keşfedebileceksiniz.

Türkiye’de all-on-4 ne kadara mal olur?

Türkiye’de all-on-4’ün fiyatı hastanın profiline ve diş implantının karmaşıklığına ve markasına bağlıdır. Seçilen markaya ve implantasyon yöntemine bağlı olarak, İstanbul’da bir all-on-4 protezin fiyatı 2.300 € ile 2.700 € arasında değişebilir.

La coordinatrice qui prend en charge une patiente
Bir hastaya bakan koordinatör

Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


SSS – Sıkça sorulan sorular

All-on-4’ün avantajları nelerdir?

All-on-4 implantlar, sadece dört implantla 12 ila 14 dişi restore etmenizi sağlar. Buradaki gerçek avantaj, 12 ayrı dental implant yerleştirmekten çok daha düşük olan maliyettir. Çok hızlı nihai sonuçlardan bahsetmiyorum bile.

Bir diş çekildikten sonra kemiğin iyileşmesi için genellikle 2 ila 6 ay arasında beklemeniz gerekir. Ancak giderek daha sofistike hale gelen teknikler sayesinde diş cerrahı bazen implantı hemen yerleştirebilir.

All-on-4 protez, raf ömrü çok yüksek olan uzun ömürlü bir diş protezidir. Protezin tutma oranının 3 ila 4 yıl arasında %96’nın üzerinde, 5 ila 10 yıl arasında ise %94’ün üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Doğru diş bakımı ile 20 yıla kadar bile dayanabilirler.

İstanbul’da All-on-4’ün başarı oranını belirlemek için çeşitli çalışmalar yapılmıştır ve sonuçlar mükemmeldir. Bu çalışmalar, alt arktaki dental implantlar için neredeyse %98 ve üst arktaki implantlar için %97’lik bir başarı oranına işaret etmektedir.

All-on-4 implantların yerleştirilmesinden 3 ay sonra normal diyetinize dönebilirsiniz. Bundan önce, yumuşak yiyecekler yiyerek implantların mümkün olduğunca az baskı altında tutulması önerilir. Bu iyileşmeyi destekleyecektir.

Türkiye’de All-on-4 için kalış süresi, tedavi edilen diş sayısına, hastanın sağlık durumuna ve işlemden sonra gereken iyileşme süresine bağlı olarak değişebilir. Genel bir kural olarak, tam bir tedavi için yaklaşık bir hafta beklemeniz gerekir.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️