Türkiye’de diş kaplama

diş kaplama Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de diş kaplaması bir tür diş kaplamasıdır. Kaplamalar dişin yalnızca görünen yüzeyini kaplarken, diş kronu dişin tamamını kaplar.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’deki diş kronları hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diş kaplama fiyatları

Türkiye’de bir diş kronunun ortalama fiyatı 200 Avro’dur. Gereksinimlere bağlı olarak, minimum fiyat 170 Euro ve maksimum fiyat 230 Euro’dur.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Diş kronu200 €

Diş kaplaması nedir?

Türkiye’de diş kaplaması bir tür diş kaplamasıdır. Kaplamalar dişin yalnızca görünen yüzeyini kaplarken, diş kronu dişin tamamını kaplar.

Hasarlı, yontulmuş, yanlış hizalanmış veya şekilsiz dişlerin doğal görünümünü geri kazandırmanın ve gülümsemeleri onarmanın yanı sıra, diş kronları dişleri daha güçlü hale getirebilir ve normal işlev görme yeteneklerini artırabilir.

Çürük, çatlak veya diğer sorunlar nedeniyle fiziksel olarak hasar görmüş dişleriniz varsa, zirkonyum diş kronları size yardımcı olabilir. Türkiye’de uygun fiyatlarla en kaliteli, markalı diş kronları için diş tedavisi sunuyoruz.

Türkiye’de diş kaplamalarının avantajları

Diş kronu bir şapka gibidir. Kısmen hasar görmüş bir dişin üst kısmını kaplayarak işlevselliğini ve görünümünü geri kazandırır. İhtiyacı olanlara birçok avantaj sunarlar.

Çoğunlukla gülüşleri restore etmek ve dişlerin şekli ve boyutu da dahil olmak üzere tam bir gülüş makyajı oluşturmak için kullanılırlar. Diş kronları dişin tamamını kapladığı için dişinizi yeniden şekillendirebilir. Ayrıca ciddi hasar riski altındaki dişleri korumak için de kullanılırlar.

Örneğin, bir diş ciddi çürüme riski altındaysa, diş kuronu hasarı geciktirebilir ve dişin geri kalanını koruyabilir. Bir dişi kaybetme riskiniz varsa, dişi korumak için bir kuron kullanılabilir. Diş minesinin çoğu aşınmışsa ve sadece bir güdük kalmışsa, dişi çekmeden bir tane kullanabilirsiniz.

İstanbul ve Antalya’daki bazı hastalar, diş kronlarını şiddetli diş rengi değişimini maskelemek veya doğal olarak şekilsiz dişlere daha normal bir görünüm kazandırmak için kullanabilir. Ayrıca eksik dişlerin yerine diş köprüleri oluşturmak için de kullanılabilirler.

Çocuklar için diş kronları

Türkiye’de diş kaplamaları sadece yetişkinler için değildir. Türk diş hekimleri ağız sağlığı sorunları olan çocuklar için de kaplama önerebilir. Süt dişleri genellikle çürümeye yatkındır. Bazı durumlarda çürük dolgu yapılamayacak kadar şiddetli olabilir ve diş hekimi kaplama önerebilir. Sonuçta çocuklar dişlerini her zaman söylendiği gibi fırçalamazlar. Bazı çocuklar hastalık, yaş veya davranış sorunları nedeniyle dişlerine günlük olarak bakamazlar.

Bu çocuklarda süt dişlerini korumak için diş kaplamaları kullanılabilir. Çocuğunuzun çocuk doktoru diş kronlarını tavsiye etmişse, bunları İstanbul veya Antalya’da, Türkiye’de, genellikle Avrupa’da uygulanan fiyatlardan daha düşük fiyatlarla temin edebilirsiniz. Ürünler tamamen orijinal ve yüksek kalitededir.

İstanbul’da diş kaplama çeşitleri

Diş kronları genel olarak iki grupta sınıflandırılır:

Geçici kuronlar

Geçici kuronlar, kalıcı kuron takılmaya hazır olana kadar kısa süreli kullanım için tavsiye edilir, böylece normal şekilde çiğneyebilir ve konuşabilirsiniz. İstanbul ve Antalya’daki klinikler bunları ücretsiz olarak sağlamaktadır.

Kalıcı kuronlar

Kalıcı diş kronları, ağız hijyeninize bağlı olarak 15 ila 20 yıl arasında dayanır. Diş kronları, ürünün kalitesini ve maliyetini belirleyebilen farklı malzeme türlerinden yapılır.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est prix-couronne-dentaire-.jpg.

Diş kaplama malzemelerinin listesi

Paslanmaz çelik

Geçici diş kronları çoğunlukla paslanmaz çelikten yapılır. İstanbul’da oldukça popüler olan bu kuronlar genellikle dolguları korumak veya çürümeyi önlemek için kullanılır. Çocuklar için paslanmaz çelik kuronlar tavsiye edilir, çünkü süt dişleri döküldüğünde kuron doğal olarak çıkar. Paslanmaz çelik kuronlar ayrıca diğer malzemelere kıyasla oldukça ucuzdur. Ayrıca bu kuronları Türkiye’ye tek bir ziyarette taktırabilirsiniz.

Alaşımlı metaller

Bazı diş kronları platin veya altın gibi metal alaşımlardan yapılır. Modern versiyonların çoğunda yüksek konsantrasyonlarda kobalt, krom veya nikel içeren alaşımlar tercih edilir. Metal kronlar dayanıklıdır ve ısırıkların etkisine dayanabilir. En büyük dezavantajı, elbette, sizi bir korsan gibi gösterebilecek metalik renktir.

Metalle kaynaşmış porselen (PFM)

PFM kuronlar, porselen ve metal alaşım karışımı kullanılarak doğal dişlerinizin rengiyle eşleşir. Bu kuronlar gülümsemeyi geri kazandırabilir ve mevcut metal tabanı güçlendirebilir. Ancak zaman içinde diş etleriniz çekilirse metal hat görünür hale gelebilir.

Seramik veya porselen

Seramik veya porselen diş kronları doğal gülüşleri geri kazandırmak için kullanılır. Seramik veya porselen kuronlar doğal dişlerden çok farklı değildir ve bu nedenle hasarlı dişleri restore etmek için kullanılabilir. Hastanın belirli bir metal türüne alerjisi varsa bu kuronlar kullanılabilir.

Diş kronlarının markaları

Aşağıda, Türkiye’de hastaların yararlanabileceği en kaliteli diş kaplama markalarının bir listesi yer almaktadır:

Zirkonyum diş kronları

Kübik zirkonyum diş kronları porselen ve güçlü bir mineral olan zirkonyumdan yapılır. Zirkonya, elmasların sertliğini artırabilen bir malzeme olma ününe sahiptir. Türkiye’deki zirkonyum diş kronları beyaz bir zirkonyum çekirdek ve porselen bir dış yüzeyden oluşur. Porselen, kurona doğal diş görünümü verirken, içindeki metal kuronu darbe hasarından korur.

Tipik metal kronların aksine, İstanbul veya Antalya’daki zirkonyum diş kronları, diş etleriniz yaşla birlikte çekilse bile asla koyu metalik bir çizgi göstermez. Metal de beyazdır, bu nedenle fark edilebilir bir fark yoktur. Bu eşsiz marka sayesinde metal kronların sağlamlığından ve porselen kronların çekiciliğinden faydalanabilirsiniz. Türkiye’deki diş hekimleri, üst veya alt arktaki ön dişlerin değiştirilmesi için zirkonyum diş kronlarını önermektedir. Bu marka özellikle hasarlı gülüşleri restore etmek için kullanışlıdır.

E-Max kuronlar

E-Max diş kronlarının tümü marka seramik ürünlerdir. E-Max kuronlar lityum disilikat seramik adı verilen yüksek kaliteli bir malzemeden yapılır. Bu malzemenin avantajı son derece dirençli, dayanıklı ve opak olmasıdır. E.Max diş kronları gerçek dişlere çok benzeyen yarı saydam beyaz bir görünüme sahiptir. Bu kuronlar sağlamlıkları ve çekici görünümleriyle bilinir. Gülüşünüzü eski haline getirmek için diş kronları arıyorsanız, E.Max kronları dikkate almaya değerdir.

E.Max diş kaplamalarında dünyaca tanınmış bir markadır. Dişlerinizin normal dişlerinizden ayırt edilemeyecek şekilde doğal bir şekil ve renkte olacağından emin olabilirsiniz.

Bu kuronlar ayrıca metal içermeyen alaşımlar içerir. E.Max kuronların kırılma veya çatlama olasılığı çok düşüktür. E.Max diş kronları da çok pahalıdır.

Türkiye’deki diş hekimleri, Avrupa’nın başka yerlerinde bulabileceğiniz dişimplantlarını ve aynı marka E.Max diş kronlarını daha düşük fiyatlarlasunmaktadır. Markayı karşılayabilmek için çok yüksek işletme maliyetlerine katlanmak zorunda kalmayacaksınız.

Diş kronlarının ameliyat sonrası takibi

Diş kronlarınızın dayanıklılığını sağlamanın ilk adımı, onlara tam olarak olması gerektiği gibi bakmaktır. Bu özellikle kuronlar ağzınıza yerleştirildikten hemen sonra önemlidir. Onları mümkün olan en iyi durumda tutmak için işte bilmeniz gerekenler:

Geçici kuronlar

İlk ziyaretiniz sırasında diş hekiminiz kuronlarınızı hazırlamaya başlayacaktır. Özellikle, kişiselleştirilmiş bir kuron yapmak için dişlerinizin bir ölçüsünü alacaktır. Ayrıca daha iyi oturması için dişlerinizi törpüleyecektir. Kişiselleştirilmiş kuronların yapılmasını beklerken, geçici kuronlar alacaksınız. Bu geçici kuronlara iyi bakmanız son derece önemlidir. Uyum tam olmadığı için daha kolay yerinden çıkabilir veya kırılabilir. Bu nedenle, kalıcı kuronlarınız hazır olana kadar yerlerinde kalmalarını istiyorsanız diş hekiminizin talimatlarına mükemmel bir şekilde uymalısınız.

Yiyeceklerinizi dikkatli seçin

Yapmanız gereken ilk şey, yiyecek seçiminizde daha seçici olmaktır. Çiğnenebilir veya yapışkan sayılabilecek yiyecekleri yememek en iyisidir. Bunlar kuronlara yapışıp onları koparabilir ve sizi başka bir ameliyata zorlayabilir. Benzer şekilde, bir süre çok sert yiyeceklerden de kaçınmalısınız. Geçici kuronlar çok dayanıklı olmadığından, bir parça sert yiyeceğin kurona zarar vermesi, kırması veya yerinden oynatması mümkündür. Ayrıca bir süre ağzınızın diğer tarafında çiğnemek için bilinçli bir çaba gösterebilirsiniz. En azından daha sert yiyecekler için bu tarafa konsantre olun. Bu aynı zamanda kuronlara zarar verme riskini de en aza indirecektir.

Diş ipi kullanırken dikkatli olun

Geçici kronlar yerindeyken, normal şekilde diş fırçalamaya ve diş ipi kullanmaya devam etmek önemlidir. Ancak, diş ipini nasıl kullandığınız konusunda biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Diş ipini dişlerinizin arasından yukarı doğru çekmekten kaçının. Bunun yerine, diş eti çizgisinden yavaşça dışarı kaydırın. Bu şekilde kuronların kayma olasılığı azalır.

Kalıcı kronlar

İyi haber şu ki, nihai kuronlarınız geçici olanlardan çok daha uzun süre dayanacaktır. Dahası, daha iyi oturacakları için onları kolayca yerinden çıkaramayacaksınız. Bununla birlikte, onlara nasıl düzgün bakacağınızı bilmeniz gerekir.

Ameliyattan hemen sonra

Kuronlarınızın mevcut dişinize düzgün bir şekilde yapıştırılması yaklaşık 24 saat sürecektir. Bu işlem yapılana kadar, kuronların yiyeceklerle veya kuron bölgelerinde çok fazla kuvvetle çekilmesi riski vardır. Bu nedenle herhangi bir yiyecek veya içecek tüketmeden önce en az bir veya iki saat beklemeniz gerekir. Bundan sonra yumuşak yiyecekler yemek ve sert, çiğnenebilir veya gevrek şeylerden uzak durmak en iyisidir. Kronlar düzgün bir şekilde yapıştırıldıktan sonra normal diyetinize devam edebilirsiniz. Bu süre zarfında dişlerinizin arasını temizlerken de dikkatli olmalısınız. Geçici kuronlarda olduğu gibi, diş ipini çekmek yerine yukarı doğru kaydırmalısınız. 24 saat sonra normal ağız bakım rutininize devam edebilirsiniz.

Devam eden bakım

Bir veya iki ay boyunca bir miktar hassasiyet/ağrı yaşayabilirsiniz; bu tamamen normal ve beklenen bir durumdur. Bu süre zarfında Türk diş hekiminiz size hassasiyeti azaltan bir diş macunu kullanmanızı tavsiye edecektir. (Sensodyne vb…) Ayrıca iyileşme sürecine yardımcı olmak için günde 3 kez tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Diş kronlarınızın amacı diş eti çizgisinin üzerindeki bölgeyi güçlendirmektir.

Ancak, diş etleriniz ve diş etleri ile diş kronları arasındaki alan bu protez tarafından korunmaz. Bu nedenle sağlıklı bir rutin izlemeniz önemlidir. Bu, günde iki kez diş fırçalamayı ve düzenli olarak diş ipi kullanmayı içerir. Periodontal hastalık geçmişiniz varsa, diş hekiminiz her gün florürlü bir durulama kullanmanızı da önerebilir.

Bu, diş çürümesini önlemeye yardımcı olacaktır. Kuronların dayanıklı olmalarına rağmen hasar görebileceklerini unutmamak da önemlidir. Bu nedenle yüksek riskli aktiviteleri mümkün olduğunca en aza indirmeye çalışmalısınız. Buz ısırmaktan, fındık kırmaktan, bira kapaklarını açmaktan ve diğer sert yiyecek veya malzemelerden kaçının. Ayrıca, temas sporları yapıyorsanız dişlerinizi koruyun. Dişlerinizi genellikle fırçalıyorsanız, gece koruyucunuzu her gün uyurken takmalısınız.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️