Türkiye’de mide bandı

mide bandı Türkiye fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de mide kelepçesi hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı mide kelepçesi için tavsiyelerimiz

EniyiKlinik.com,Türkiye’de mide kel epçesi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de mide bandının maliyeti nedir?

İstanbul, Türkiye’de mide bandının ortalama maliyeti 2.200 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 Euro ile 2.400 Euro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Tüp mide2300 €
Mide Botoksu1200 €
Mide balonu1500 €
Gastrik bypass2500 €
Mide bandı2200 €

Mide bandı nedir?

Mide bandı ameliyatı, aşırı kilolu (obez) kişiler için yaygın bir kilo verme (bariatrik) ameliyatı türüdür. Midenin üst kısmına ayarlanabilir bir bant yerleştirilmesini içerir, bu da çok fazla yiyemeyeceğiniz anlamına gelir. Bu kilo vermenize yardımcı olur.

Mide bandı nasıl çalışır?

Mide bandınız olduğunda, midenizin üst kısmında, bandın üzerinde küçük bir kese oluşturur. Yemek yediğinizde, midenin bu kısmı hızla dolar ve normalden daha erken ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu da yediğiniz miktarı azaltarak kilo vermenize yardımcı olur.

Cerrahınız banda bağlı bir tüpe sıvı enjekte ederek mide bandını sıkılaştırabilir veya gevşetebilir. Bu, yiyeceklerin poşetten midenizin alt kısmına geçme hızını etkiler. Bu, düzenli olarak doğru miktarda kilo vermenizi sağlayacaktır.

Operasyonun başarısı, sonrasında sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenize, özellikle de yeme alışkanlıklarınızı değiştirmenize ve daha aktif olmanıza bağlıdır. Özellikle, mide bandınız tarafından kısıtlanmayabilecek alkol de dahil olmak üzere yüksek kalorili içeceklere dikkat etmeniz gerekir.

Kimler mide bandı taktırabilir?

Mide bandı için değerlendirilmek üzere genellikle belirli kriterleri karşılamanız gerekir. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

  • Vücut kitle indeksinin (VKİ) 40 veya daha fazla olması veya diyabet veya yüksek tansiyon gibi bir sağlık sorunu olan 35 ila 40 arasında olması
  • Öncelikle diyet ve egzersiz gibi diğer tüm tedavi seçeneklerini denediniz mi?
  • Genel anestezi ve ameliyat geçirebilecek kadar sağlıklı olmak
  • Düzenli kontroller ve yaşam tarzı değişiklikleri de dahil olmak üzere uzun vadeli takip konusunda kararlı olun
  • Düzenli takip randevularına katılmaya hazır olun

İnflamatuar bağırsak hastalığı veya kalp hastalığı gibi belirli uzun vadeli sağlık sorunlarınız veya psikolojik bir durumunuz varsa mide bandı taktıramayabilirsiniz. Ruh sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa psikolojik bir değerlendirmeye ihtiyacınız olabilir.

Obezseniz, aile hekiminiz sizi ameliyatın size yardımcı olup olamayacağını değerlendirebilecek uzman bir obezite yönetimi servisine yönlendirebilir. Yukarıdaki kriterleri karşılıyorsanız, NHS kapsamında mide bandı ameliyatı olabilirsiniz, ancak bu, bölgenizdeki hizmetlerin mevcudiyetine bağlıdır.

Diğer bir seçenek de ameliyatı özel olarak yaptırmaktır. Özel ameliyat belirli NHS merkezlerinde veya özellikle Türkiye’de obezite tedavisinde uzmanlaşmış özel hastanelerde ve daha düşük maliyetle gerçekleştirilebilir.

Mide kelepçesine karar verme

Mide bandı büyük bir operasyondur. Olası komplikasyonlar ve sonrasında ne beklemeniz gerektiği de dahil olmak üzere prosedürün tam olarak neleri içerdiğini anlamak önemlidir.

Türkiye’de mide kelepçesi taktırmayı düşünüyorsanız, doktorunuz her adımda sizinle birlikte olacaktır. Ayrıca, gastrektomi ve gastrik bypass da dahil olmak üzere geçirebileceğiniz diğer kilo verme ameliyatları hakkında da sizinle konuşacaktır. Cerrahınız sizin için en iyisinin ne olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir.

İşte dikkate almanız gereken bazı noktalar.

  • Mide bandı birçok kişinin kilo vermesine yardımcı olur. Ayrıca diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunları riskini azaltmaya veya zaten varsa bunları iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Kaybedilen kilo miktarı kişiden kişiye değişir, ancak çoğu insan yaklaşık iki yıl içinde fazla kilolarının yaklaşık yarısını kaybeder. Herkes istediği kadar kilo veremez.
  • Diğer kilo verme ameliyatlarının uzun vadede daha etkili olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.
  • Mide bandınızın çıkarılması veya değiştirilmesi gerekebilir, örneğin kayarsa veya sızarsa. Daha fazla bilgi için komplikasyonlar bölümüne bakınız.

Türkiye’de mide b andı taktırma kararınızdan memnun olduğunuzdan emin olmak için zaman ayırın – aklınıza takılan her türlü soruyu cerrahınıza sormaktan çekinmeyin. Devam etmeye karar verirseniz, bir onay formu imzalamanız istenecektir – bu nedenle iyi bilgilendirildiğinizden emin olmanız önemlidir.

Türkiye’de mide bandı için hazırlık

Ameliyata uygun olup olmadığınızı kontrol etmek için değerlendirmelerden ve kan testlerinden geçmeniz gerekecektir. Bu testler obezitenizle ilgili herhangi bir sağlık sorununuz olup olmadığını da gösterebilir.

Sigara içiyorsanız, tercihen ameliyatınızdan en az altı hafta önce bırakmanız istenecektir. Sigara içmek yara iyileşmesini bozabilir ve ayrıca komplikasyonlara yol açabilir. Ameliyatınızdan önce kısa bir süre için az yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyet uygulamanız istenebilir. Bu, karaciğerinizin küçülmesine yardımcı olacak ve bandın yerleştirilmesini daha kolay ve güvenli hale getirecektir.

Mide bandı genel anestezi altında yerleştirilir, bu da operasyon sırasında uykuda olacağınız anlamına gelir. Genel anestezi almadan önce oruç tutmalısınız. Ne zaman yemeyi ve içmeyi bırakmanız gerektiği konusunda size açık talimatlar verilecektir. Bu tavsiyeye uymanız önemlidir.

Ameliyat günü, cerrahınız iyi olduğunuzu ve devam etmekten memnun olduğunuzu kontrol etmek için sizinle görüşecektir. Hastane personeli son kontrolleri yapacak ve sizi ameliyata hazırlayacaktır.

Derin ven trombozunu (DVT) önlemeye yardımcı olmak için varis çorabı giymeniz ve/veya antikoagülan ilaç enjeksiyonu almanız istenebilir.

Mide bandı ameliyatı sırasında ne olur?

Mide bandınız laparoskopik olarak takılacaktır (anahtar deliği ameliyatı). Bu, cerrahınızın operasyonu büyük bir kesi yerine karnınızdaki (karın) birkaç küçük kesiden sokulan aletleri kullanarak gerçekleştireceği anlamına gelir.

Cerrahınız bandı yerleştirecek ve bandın üzerinde küçük bir kese oluşturmak için midenizin üst kısmına yerleştirecektir. İnce bir boru parçası bandı, bandı sıkılaştırmak veya gevşetmek için kullanılan bir enjeksiyon portuna bağlar. Cerrahınız bunu cildinizin hemen altında yerine dikecektir.

Cerrahınız daha sonra karnınızdaki kesikleri kapatacaktır. Bunlar genellikle çözülebilir dikişlerdir, ancak yaklaşık bir hafta içinde çıkarılacak olan klipsler de olabilir.

Sonrasında sizi neler bekleyebilir?

Hastanede

Anestezinin etkileri geçene kadar dinlenmeniz gerekecektir. Rahatsızlığınızı hafifletmek için ağrı kesiciye de ihtiyacınız olabilir.

İçebilecek kadar iyi olana kadar size sıvı vermek için elinizdeki veya kolunuzdaki bir damara serum takılacaktır. Kendinizi iyi hissettiğinizde ayağa kalkmanız ve hareket etmeniz teşvik edilecektir. Bu, göğüs enfeksiyonu riskini ve bacaklarınızda kan pıhtısı oluşma riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Hemşireniz eve gitmeden önce yaralarınızın bakımı konusunda size tavsiyelerde bulunacak ve takip randevusu için bir tarih ayarlayacaktır.

Eve dönüş

Genellikle ameliyat gününün ilerleyen saatlerinde veya ertesi gün evinize gidebileceksiniz. Birinin sizi eve bırakabileceğinden ve mümkünse anestezinin etkisi geçene kadar bir gün kadar yanınızda kalabileceğinden emin olun. Gerektiğinde evde reçetesiz ağrı kesici almaya devam edebilirsiniz.

Mide bandı ameliyatı öncesi ve sonrası fotoğrafı

Mide bandınız operasyon sırasında kısmen doldurulacak (hazırlanacak) ve bu da hemen yiyebileceklerinizi sınırlayacaktır. Ameliyattan sonra sadece sıvı alabileceksiniz. Cerrahınız veya diyetisyeniniz size ne zaman yemeye başlayabileceğinizi söyleyecektir.

Mide bandı ameliyatından sonra iyileşmeniz ve normal aktivitelerinize devam etmeniz bir veya iki hafta sürebilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir, bu nedenle cerrahınızın tavsiyelerine uymanız önemlidir.

Ameliyatınızdan sonra mide bandınızın ayarlanması için düzenli takip randevularına gitmeniz gerekecektir. Bu, düzenli olarak doğru miktarda kilo vermenizi sağlayacaktır.

Mide bandı ameliyatı komplikasyonları

Komplikasyonlar, ameliyatınız sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilecek beklenmedik sorunlardır.

Herhangi bir ameliyatın olası komplikasyonları arasında anesteziye beklenmedik bir tepki, aşırı kanama veya kan pıhtılaşması (derin ven trombozu – DVT) yer alır. Mide bandı ameliyatının diğer yaygın komplikasyonları şunlardır

  • Mide bandınızın etrafında, cildinizin altındaki tüpte veya yaralarınızdan birinde enfeksiyon. Böyle bir durumda cildiniz kırmızı veya hassas görünebilir.
  • Ameliyat sırasında midenizin veya karaciğeriniz ya da dalağınız gibi yakındaki diğer organların yaralanması.
  • Mide bandınız hareket edebilir, sızıntı yapabilir ve sönebilir veya yavaşça midenizin duvarına doğru ilerleyebilir. Bu durumlardan herhangi biri meydana gelirse, bandın yeniden konumlandırılması, çıkarılması veya değiştirilmesi gerekecektir.
  • Çok hızlı kilo verirseniz, safra taşı geliştirebilirsiniz. Bunlar ağrılı olabilir ve çıkarılmaları için ameliyat olmanız gerekebilir.

Ameliyattan sonra ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı, nefes darlığı veya sürekli kusma gibi herhangi bir belirti yaşarsanız doktorunuzla veya cerrahınızla iletişime geçin.

Herkes ameliyattan sonra istediği kadar kilo veremez ve bazı insanlar kilo verdikten sonra tekrar kilo alır. Böyle bir durumda cerrahınız gastrik bypass ameliyatı gibi başka tedaviler önerebilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️