Türkiye’de Ultrasonik Rinoplasti

ultrasoni̇k burun esteti̇ği̇ i̇stanbul 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de ultrason burun estetiği için eksiksiz rehber: Operasyonun prosedürü, faydaları, riskleri ve fiyatı. Ücretsiz fiyat teklifi.

EniyiKlinik.com Türkiye’de ultrasonik rinoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de ultrasonik rinoplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de ultrasonik rinoplastinin ortalama maliyeti 2.600 €‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 2 saat sürer. İstanbul’da kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Fiyat anestezi, operasyon, atel ve ilaçları kapsamaktadır. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

Rinoplasti1800 €
İkincil rinoplasti2200 €
Etnik rinoplasti2300 €
Ultrasonik rinoplasti2500 €

Ultrasonik rinoplasti nedir?

Ultrason teknolojisi, yağları azaltmak ve cildi sıkılaştırmak için estetik prosedürlerde uzun süredir kullanılmaktadır. Rinoplasti artık bir piezotom® ve ultrasonik dalgalar kullanılarak gerçekleştirilebilmekte ve burun kemiklerinin yeniden şekillendirilmesini daha hassas ve doğru hale getirmektedir.

Rinoplasti, Türkiye’deki TOP10 kozmetik cerrahi operasyonlarından biridir. Prosedür hem erkekler hem de kadınlar için uygundur.

Ultrason rinoplastinin amacı, burun kemiklerini düzelterek yüz uyumunu sağlamaktır:

  • Burun boyutu
  • Burun şekli
  • Burun açısı
Ultrasonik rinoplastiyi açıklayan video

Ultrasonik rinoplastide kullanılan aletler, aletin ucunun titreşmesine ve fazla kemiğin tıraşlanmasına neden olan ultrasonik dalgalarla çalışır.

Geleneksel rinoplasti tekniklerinde kemikler agresif bir şekilde kazınır ve yontulur. Ultrason teknolojisi sayesinde, en ince ve kırılgan kemikler bile daha iyi bir estetik sonuç için ayarlanabilir.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Yöntem

Ultrason rinoplasti sırasında, tedavi edilecek bölgenin daha iyi görülebilmesi ve görüntülenebilmesi için kolumellada, doğrudan burun ucunun altında bir kesi yapılacaktır.

Daha sonra burun geriye doğru çekilecek, burun kıkırdağı kesilecek ve burun deliklerini ayıran kıkırdak olan medyan sırtın kesilmemesine dikkat edilecektir. Maksimum pozlama için cilt burundan kaldırılacaktır. Cerrah daha sonra burun ucunu, köprüyü, burun deliklerini kolayca yeniden şekillendirebilir veya özel ultrasonik aletler kullanarak nazal septumu onarabilir.

Burun kemiğini kazımak, şekillendirmek ve düzleştirmek için çeşitli aletler kullanılabilir. Ultrason aleti daha fazla hassasiyet sağlar ve çevredeki dokuya travmayı azaltır. İşlem tamamlandıktan sonra cilt kemik yapının üzerine yeniden sarılır. Kesi dikişlerle kapatılır ve burun üzerine bir alçı yerleştirilir.

Simulation avant et après d'une rhinoplastie ultrasonique
Ultrasonik rinoplasti öncesi ve sonrası simülasyonu

Ne bekleyebilirsiniz?

2013 yılında Paris merkezli Dr Gerbault tarafından geliştirilen ultrasonik rinoplasti, daha rafine bir burun şekli elde etmek için burun kemiklerini yeniden şekillendirmek üzere uzman aletler kullanılarak gerçekleştirilir. İşte ultrason burun estetiği öncesinde, sırasında ve sonrasında neler beklemeniz gerektiğine dair hızlı bir kılavuz.

Tedaviden önce

  • Kanı temizlemek için 2 hafta boyunca herhangi bir ilaç almayın;
  • Ameliyattan önce ve sonra 2 hafta boyunca sigara içmeyin;
  • Ameliyattan önceki 2 hafta boyunca güneşe maruz kalmayınız;
  • Ameliyattan 6 saat önce hiçbir şey yemeyin ve içmeyin.

Ameliyat sırasında

  • Sedasyonlu genel veya lokal anestezi
  • Burun ucunun altından yapılan kesi
  • Burun geriye doğru çekilir
  • Maksimum maruziyet için cilt yükseltilir
  • Burun köprüsü, ultrasonik dalgalar sayesinde titreşen özel aletler kullanılarak yeniden şekillendirilir ve rafine edilir
  • Kesileri kapatmak için dikişler
  • Burun üzerine harici bir atel veya alçı yerleştirilir
Photo avant et après une rhinoplastie ultrasonique
Ultrasonik rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğraf

Tedaviden hemen sonra

  • Burun, yanak ve göz çevresinde şişlik
  • Yüzde morarma ve şişlik.

tedaviden 1 ila 2 hafta sonra

  • Şişlik ve morarma hala mevcut
  • Burnunuzu 2 hafta boyunca sümkürmeyin
  • Burun spreyi ile burun içini nemli tutun
  • Özel diyet.

tedaviden 3 hafta sonra ve sonrasında

  • Üç hafta boyunca yorucu egzersizlerden kaçının
  • Güneşe maruz kalmaktan 6 hafta boyunca kaçının.

Nihai sonuç

  • Daimi
  • Son şekil için 1 yıla kadar

Önemli notlar

Ultrason rinoplasti ameliyatı sırasında açık rinoplasti tekniği kullanıldığından, yüzde belirgin bir şişlik ve morarma olması muhtemeldir. Altta yatan burun yapısını desteklemek için ameliyattan sonra bir hafta boyunca harici bir atel uygulanacaktır.

Çevredeki yüz şişliği 1-2 hafta sonra düzelirken, burun şişliği 1 aya kadar sürecektir. Burun 1 ila 1? yıl boyunca iyileşmeye devam edecektir. Alçı çıkarılır çıkarılmaz makyaj yapılabilir.

AvantajlarDaha güvenli, daha hassas, daha az hata
DezavantajlarMaliyetli, invaziv, büyük deformitelerde etkili değil

İdeal aday

Ultrason rinoplasti için ideal adayın burun kamburluğu ve burun köprüsünde deformite vardır. HIV’li kişilerin kabul edildiğini lütfen unutmayın.

Şunlar için önerilmez…

Ultrasonik rinoplasti, bir yaralanmayı düzeltmek için olmadığı sürece 18 yaşından küçükler için önerilmez. Ultrasonik rinoplasti, kemiği yeniden şekillendirmek geleneksel yöntemlerden daha uzun sürdüğü için önemli kemik deformiteleri olan hastalar için uygun olmayabilir.

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

Ultrasonik rinoplasti ile ilişkili bazı nadir riskler olabilir:

  • Geçici koku alma duyusu kaybı;
  • Deri altında kan birikmesi;
  • Doku nekrozu;
  • Nazal septumun delinmesi;
  • Burun kuruluğu;
  • Solunum yolu ile ilgili sorunlar.

Bu nedenle, İstanbul’daki cerrahınızı seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir uygulayıcıyı tercih etmelisiniz.

İslam dininde ultrasonik rinoplastinin haram olmadığını unutmayın. Bir kusuru gidermeyi amaçladığı için helaldir ve kabul edilir.

Hareket kabiliyeti kısıtlı kişilere özel ilgi gösteriyoruz. Tesisimiz kolay tekerlekli sandalye erişimi sunmaktadır.

Yan etkiler

Ultrasonik rinoplastinin yan etkileri arasında uyuşma, burun kanaması, yara izi, şişme, cilt yüzeyindeki küçük kan damarlarının patlaması, kalıcı sinir hasarı ve revizyon rinoplasti gerektiren yetersiz veya aşırı düzeltme sayılabilir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, ameliyatınızı başarılı bir şekilde ve daha düşük bir ücretle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de ultrasonik rinoplasti ne kadar sürer?

Sonuç anında ve kalıcıdır. Ancak nihai etkiyi görmek için ameliyattan sonra 12 ila 20 ay beklemeniz gerekecektir. Bunun nedeni bazen hafif bir asimetrinin ortaya çıkabilmesidir. Bu durum hyaluronik asit enjekte edilerek düzeltilebilir.

Ultrasonik rinoplasti ağrılı değildir. Genel anestezi altında gerçekleştirilir ve genellikle iki saat sürer. Alternatif olarak, plastik cerrahınızdan sedasyon ile lokal anestezi altında gerçekleştirmesini isteyebilirsiniz.

Ultrasonik rinoplasti, manuel rinoplastiye göre yenilikçi ve daha hassas bir yöntemdir. Türkiye’de birkaç nedenden dolayı yaygın olarak uygulanmaktadır: uygun fiyat, operasyonun kalitesi ve Türkiye’de %98 olan başarı oranı!

Türkiye kozmetik burun ameliyatı konusunda mükemmel bir üne sahiptir. Bu ülke ultrasonik rinoplasti konusunda uzmanlaşmış en iyi klinikleri barındırmaktadır. Bunlardan sadece birkaçını saymak gerekirse Ekol Hospital Izmir, Estecenter Cerrahi Tip Merkezi, İstanbul Estetik Merkezi, Medicana International İstanbul ve diğerleri.

Her iki operasyonun da amacı burnu yeniden şekillendirmektir. Aralarındaki fark kullanılan aletlerde yatmaktadır. Klasik rinoplasti manuel aletler gerektirir. Ultrasonik rinoplasti ise titreşimleri kullanır. İkinci tekniğin daha hassas olduğu unutulmamalıdır.

Hastanede zorunlu geceleme, ameliyat öncesi ve sonrası konsültasyonlar ve konaklama yerinde planlanan nekahat dönemi (otel, daire veya diğer) dikkate alınır. Türkiye’de ultrasonik rinoplasti için tıbbi kalış süresi 7 gündür.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️