Tunus’ta Blefaroplasti

blefaroplasti̇ tunus 1
Tarafından yazılmıştır William

Tunus’ta blefaroplasti hakkında bilmeniz gereken her şey! Tunus’ta ortalama fiyat nedir? Tunus’ta başarılı göz kapağı ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com sizi Tunus’taki blefaroplasti hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta blefaroplasti ne kadara mal olur?

Tunus’ta bir blefaroplastinin ortalama maliyeti 1.600 €‘dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.100 ila 1.600 € arasında değişebilir. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 1 saat-2 saat sürer. Kalış süresi 6 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 1 ay içinde görülebilir.

Üst veya alt blefaroplasti1400 €
4- göz kapaği blefaroplasti̇si̇1800 €
Asya blefaroplasti2200 €

Blefaroplasti, dünyada en sık uygulanan 3 kozmetik cerrahi prosedüründen biri olduğu için çok popüler bir yüz cerrahisi prosedürüdür. Konuyla ilgileniyor musunuz? O zaman kılavuzu takip edin: Tunus’ta blefaroplasti hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız.

Blefaroplasti nedir?

Blefaroplasti, gözlerdeki yaşlanma belirtilerini düzeltmek için tasarlanmış bir plastik cerrahi operasyonudur. Bunu yapmak için, genellikle sarkık göz kapakları ve göz altı torbaları ile karakterize olan fazla yağ ve deriyi azaltmaya odaklanır.

Schéma de la chirurgie des paupières
Göz kapağı ameliyatı diyagramı

İki tür blefaroplasti vardır:

  • Üst blefaroplasti: Bu, üst göz kapağının sarkan dokularını düzeltir. Ameliyat, fazla derinin alınmasından ve gerekirse gözyaşı bezinin kaldırılmasından oluşur.
  • Alt blefaroplasti: genellikle daha uzun ve daha karmaşık olan bu operasyon, fazla deriyi azaltırken göz altındaki yağ birikintilerini giderir.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, yalnızca alt göz kapaklarını, üst göz kapaklarını veya dördünü birden düzeltmek mümkündür.

Her iki durumda da blefaroplasti nispeten basit bir operasyondur, çok az riski ve kalıcı sonuçları vardır.

Kimler blefaroplasti yaptırabilir?

Estetik göz kapağı ameliyatı, göz altı torbaları (lipoptoz) olan kişiler için popüler bir prosedürdür. Genellikle 35 yaşın üzerinde olan bu kişiler, gözlerini ağırlaştıran, yorgun görünmelerine neden olan ve yaşlanma belirtilerini vurgulayan bu fazla yağdan kurtulmak isterler.

Blefaroplasti, üst göz kapaklarında aşırı deri ile karakterize nispeten yaygın bir durum olan dermatochalasis ‘ten muzdarip kişiler için de önerilmektedir.

Gözleri ağırlaştırmanın yanı sıra bu sarkık doku bazen görsel rahatsızlığa neden olabilir, bu nedenle birçok kişi Tunus’ta estetik ameliyat geçirmeye karar verir.

Çoğu cerrahi operasyon gibi blefaroplastinin de belirli kontrendikasyonları vardır ve bunlar cerrahla ameliyat öncesi konsültasyon sırasında size açıklanacaktır.

Bu operasyon aşağıdakilerden muzdarip kişiler için önerilmez:

  • Diyabet
  • Kardiyovasküler veya tiroid hastalığı;
  • Göz hastalığı (konjonktivit, monoftalmi, kornea ülserleri, lakrimal yetmezlik, vb;)
  • Kronik hastalık.
Chirurgie des paupières : Photo avant après
Göz kapağı ameliyatı: Fotoğraf öncesi ve sonrası

Tunus’ta blefaroplasti ne kadara mal olur?

Birçok klinik nispeten uygun fiyatlar sunar, bazen Avrupa’dakinden %50‘ye kadar daha düşüktür.

Tüm 4 göz kapağının tam bir blefaroplastisi için 1.400 ila 1.800 € arasında ödeme yapmayı beklemelisiniz. Yalnızca üst veya alt göz kapaklarını düzeltmeniz gerekiyorsa, fiyat daha düşüktür: 1.100 ila 1.600 € arasında. Tabii ki bu fiyatlara tüm masraflar dahildir: hastanede yatış, cerrah ücretleri, anestezi ve Tunus’ta kalış.

Karşılaştırmak gerekirse, Avrupa’da blefaroplasti üst göz kapakları için en az 2.000 €, alt göz kapakları için 3.000 € ve iki operasyonun kombinasyonu için 5.000 ila 6.000 € arasındadır.

Ameliyat öncesi konsültasyon

Ameliyattan önce, ameliyat öncesi bir kontrol gerçekleştirmek için cerrahla bir ilk ziyaretiniz olacaktır. Cerrah öncelikle isteklerinizi ve motivasyonlarınızı değerlendirecek ve ardından sahip olabileceğiniz tıbbi ve cerrahi geçmişinizi soracaktır.

Cerrah daha sonra bir teşhis koymak ve gelecek operasyona hazırlanmak için göz kapaklarınızın ayrıntılı bir muayenesini yapacaktır.

Ayrıca göz tansiyonu, görme keskinliği ve operasyonun sorunsuz bir şekilde yürütülmesini etkileyebilecek diğer verileri kontrol etmek için tam bir oftalmolojik muayene önerecektir.

Blépharoplastie en Tunisie : Photo avant après
Tunus’ta Blefaroplasti: Fotoğraf öncesi ve sonrası

Ameliyattan birkaç gün veya hafta önce bazı talimatlara uymanız gerekir: örneğin, aspirin ve steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar gibi bazıilaçları almaktan kaçınmalısınız.

Sigara içmek iyileşme yeteneğinizi bozabileceğinden, ameliyattan bir ay önce sigarayıbırakmanız da tavsiye edilir.

Operasyon

Blefaroplasti nispeten hızlı bir operasyondur: kullanılan tekniğe ve tedavi edilecek göz kapağı sayısına (üst, alt veya dördü birden) bağlı olarak genellikle 1 ila 2 saat sürer.

Ameliyat çoğu zaman lokal anestezi altında ve ayakta gerçekleştirilir, böylece hasta aynı akşam klinikten ayrılabilir.

Üst blefaroplasti için, göz kapağının sabit ve hareketli kısımları arasında yer alan üst palpebral kıvrımda bir kesi yapılır. Cerrah daha sonra fazla deri ve yağı alır ve birkaç gün sonra çıkarılması gereken emilmeyen dikişlerle diker.

Alt blefaroplasti için yapılan kesiler transkonjonktivaldir: göz kapaklarının içine (konjonktival mukozaya) yerleştirilirler ve bu nedenle ciltte iz bırakmazlar. Daha sonra yağ birikintilerinin yanı sıra fazla deri de çıkarılır.

Blépharoplastie en Tunisie : Photo avant après
Tunus’ta Blefaroplasti: Fotoğraf öncesi ve sonrası

Blefaroplasti diğer yüz geliştirme prosedürleriyle birleştirilebilir:

  • Kaşın dış kısmını yükseltmek için temporal germe;
  • Yüzün orta kısmını (koyu halkalar, elmacık kemikleri ve nazolabial kıvrımlar) gençleştirmek için sentrofasiyal germe;
  • Alındaki kırışıklıkları gidermek için alın germe.

Ameliyat sonrası takip

Blefaroplasti, hızlı iyileşme ile nispeten basit bir operasyondur. Çoğu hasta ameliyattan sonra biraz rahatsızlık ve “kuru göz” hissi dışında ağrı hissetmez.

İlk birkaç gün boyunca şişliği azaltmak için gözlere buz torbası uygulanması tavsiye edilir. Morarma da görülebilir, ancak bir veya iki hafta sonra kendiliğinden kaybolacaktır.

Technique de blépharoplastie par laser
Lazer blefaroplasti tekniği

Dikişler alındıktan sonra (operasyondan 4 veya 5 gün sonra) mesleki faaliyetlerinize ve 2 hafta sonra da sportif faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.

Blefaroplastinin nihai sonuçları genellikle operasyondan yaklaşık 6 ay sonra görülebilir ve yaklaşık on yıl boyunca stabil kalır.


En iyi fiyata doğru kliniği seçmekte zorlanıyor musunuz? Koordinatörümüz, Tunus’taki operasyonunuzun başarılı olmasını sağlamak için size ücretsiz olarak yardımcı olacaktır. Bizden ücretsiz fiyat teklifi isteyin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

William

Adım William Royer ve karmaşık bilimsel verileri yazma konusunda deneyimli bir tıp yazarıyım. İmmünoloji ve hematoloji alanlarında uzmanım. Doktorlar, hemşireler ve hasta savunucuları da dahil olmak üzere çeşitli sağlık profesyonelleriyle yakın bir şekilde çalışmaktan büyük ilham alıyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️