İspanya’da hamilelik garantisi

gebeli̇k garanti̇si̇ i̇spanya 1
Tarafından yazılmıştır Maria

İspanya’daki Gebelik Garantisi, gebelik başarısızlığı durumunda tamamen veya kısmen geri ödeme imkanı sunan bir IVF geri ödeme programıdır. Bu programlar bazen “Risk Paylaşımı” olarak da adlandırılır çünkü İspanyol klinik, hasta tarafından ödenen paranın bir kısmını veya tamamını geri ödemek zorunda kalma riskini de üstlenir.

Neredeyse her şeyin satın alınabildiği bir dünyada, amacımıza ulaşıp ulaşamayacağımızın belirsizliği ile tüp bebek tedavisi görmek çok ürkütücü olabilir. İçinde bir şey olup olmadığını bilmeden bir kutu satın almak gibi.

Bu nedenle İspanya’da, Madrid ve Barselona’daki bazı tüp bebek kliniklerinde “Gebelik Garantisi” programı mevcuttur ve gebelik başarısızlığı durumunda kısmen veya tamamen geri ödeme almanızı sağlar, ancak belirli koşullar altında…

Bu program İspanya’da üç ila altı IVF döngüsü için toplu bir ücret almaktadır. Sabit ücret genellikle (ancak her zaman değil) her döngü için ayrı ayrı ödeme yapsaydınız ödeyeceğinizden daha düşüktür.

İspanya’daki IVF risk paylaşım programlarının avantajları ve dezavantajları

Bir IVF geri ödeme programının sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör vardır.

AvantajlarDezavantajlar
Arıza durumunda geri ödemeTüm adayları kabul etmez
Daha uygun fiyatlı prosedürHızlı tasarım yaparsanız pahalı
İç huzuru sağlarDüşük durumunda para iadesi yok
Daha az terk edilme ihtimali38 yaş üstü için yasak

İspanya’da hamilelik garanti programı için uygunluk

Herkes İspanya’da bir IVF geri ödeme programına başvuramaz. Her programın farklı nitelikleri vardır ve başarı şansınız düşükse başvurunuzu kabul etmeleri pek olası değildir.

Örneğin, birçok program 40 yaşın üzerindeki kadınların katılmasına izin vermez. Diğerleri ise 38 yaşından itibaren katılım için daha düşük bir eşiğe sahiptir. Benzer şekilde, zaten bir dizi başarısız IVF döngüsü geçirdiyseniz, bir geri ödeme programına uygun olmayabilirsiniz.

Bazı doğurganlık klinikleri, 40 yaş ve üzeri kadınlar için bir seçenek olabilecek donör yumurta geri ödeme programları sunmaktadır. Ancak bu programlara katılmak için bile belirli koşulları yerine getirmeniz gerekir.

Bunda ne var?

İspanya’daki Garantili Gebelik programları kulağa çok hoş geliyor. Eğer başarılı olamazsanız, paranızı geri alırsınız. Peki… işin püf noktası ne? Madrid veya Barselona’daki doğurganlık klinikleri neden böyle bir teklifte bulunsun?

Gerçek şu ki, teklif genellikle yalnızca başarı şansı yüksek olan çiftlere yapıldığından ve belki de çoğu, zaten ödenmiş olan üç veya altı döngülerini kullanmadan önce gebe kalacaktır.

Gebelik garanti programı tarafından karşılanmayan masraflar şunlardır

  • Kan testleri, sperm testleri ve uterus değerlendirmesi dahil olmak üzere tarama prosedürleri.
  • Ofis ziyaretleri ve ultrason taramaları dahil olmak üzere izleme maliyetleri.
  • Doğurganlık ilaçlarının maliyeti
  • Yumurta toplama işlemi için anestezi
  • Yardımlı kuluçka, ICSI, implantasyon öncesi genetik tanı (PGD), blastosist kültürü ve kriyoprezervasyon gibi daha temel IVF prosedürleri için ücretler.
  • Bir yumurta donörü veya taşıyıcı anne kullanıyorsanız, ajans ve yasal ücretler.
  • Embriyo koruma maliyetleri

Bazı hamilelik garanti programları yukarıdaki masrafların bir kısmını karşılar, ancak kaydolmadan önce neyin kapsanıp neyin kapsanmadığına dair ayrıntılı bir açıklama istediğinizden emin olun.

Önemli not: İspanya’daki IVF geri ödeme programının başarıyı bebeğin doğumu ile tanımladığından emin olun. Çünkü bazı programlar başarıyı pozitif gebelik testi veya belirli bir hafta sayısına ulaşan gebelik ile tanımlamaktadır. Bu, düşük yapmanız durumunda geri ödeme alamayacağınız anlamına gelir.

Neden kayıt olmalıyım?

Tüm bu dezavantajlara rağmen, İspanya’da garantili bir gebelik programına kaydolmak için hala iyi nedenler vardır. İlk olarak, başarısız olursanız, en azından paranızın bir kısmını geri alırsınız. Bu, çocuk arayışınıza devam etmenizi veya en azından hamile kalmaya çalışırken yaptığınız borçların bir kısmını ödemenizi sağlayabilir.

Çiftlerin kaydolmasının bir başka nedeni de gönül rahatlığıdır. Her bir döngü için, her seferinde bir döngü yaptıklarından daha fazla ödeme yapma riskiyle karşı karşıya olduklarının farkındadırlar, ancak başarılı olamazlarsa tamamen mahvolmayacaklarını bilerek kendilerini daha iyi hissederler.

Dahası, risk paylaşım programları genellikle paranızı geri almak için belirli sayıda döngüye katılmanızı gerektirdiğinden, programı bırakma veya vazgeçme şansınız daha düşüktür.

Örneğin, ikinci döngüde başarısız olduktan sonra vazgeçmek isteseniz bile, üçüncü döngüde devam edebilirsiniz, çünkü geri ödeme şansınızı kaybetmek istemezsiniz. Ve bu üçüncü döngü sizin için işe yarayan döngü olabilir.

Ne başarı olarak kabul edilir?

Geri ödeme programı pozitif bir gebelik testini başarı olarak kabul ediyor mu? Kalp atışının gözlenmesi veya 16. haftaya ulaşılması gibi hamileliğin belirli bir aşamasına ulaşılmasına mı dayanıyor?

İdeal olarak, canlı bir bebeğin doğumunu başarı olarak kabul eden bir geri ödeme programı istersiniz. Eğer öyleyse, sizin için bir çözümümüz var.

İşte size sunabileceğimiz program:

  • Barselona’da saygın bir klinik;
  • Yumurta bağışı (veya kendi yumurtalarınız), embriyo kriyoprezervasyonu, ilaç tedavisi ve embriyo transfer döngüleri ile 3 tam IVF döngüsünü içerir;
  • Zaman sınırı yok. Ne zaman duracağınıza siz karar verirsiniz;
  • Bebek doğmazsa, maliyetin %100’ü geri ödenir.

Sonuç

Tedavinizi başarılı bir şekilde ve rekabetçi bir fiyatla gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

İspanya’da garantili gebelik programı veya başka bir üremeye yardımcı tedavi ile ilgileniyorsanız, lütfen koordinatörümüzle iletişime geçin.

1

Coordinatrice

Formu kullanarakbize iletişim bilgilerinizi bırakın. Koordinatörümüz ücretsiz bir ön tanı için Whatsapp üzerinden mesajla veya e-posta ile sizinle iletişime geçecektir.

2

Médecin

Doktor hedeflerinizi karşılayabiliyorsa, size ücretsiz, yükümlülük içermeyen kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi göndereceğiz.

Ve eğer kabul ederseniz, sizin için organize edeceğiz: Taksi, Otel, Tedavi, İlaç ve güzel bir rehberli şehir turu.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️