Macaristan’da diş kaplama fiyatı

diş kronu macaristan1 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Macaristan’da diş kaplamaları hakkında bilmeniz gereken her şey! Budapeşte’de ortalama fiyat nedir? Macaristan’da başarılı bir diş kaplaması için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com sizi Macaristan’daki diş kronları hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da diş kaplama fiyatı

Budapeşte, Macaristan’da bir diş kronunun ortalama maliyeti 200 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 150 Euro ile 250 Euro arasında değişebilir.

ProsedürMacaristan Fiyatı
Diş kronu200 €

Diş kronu nedir?

Budapeşte’deki Macaristan ‘da bir diş kronu, zayıflamış bir dişi kırılmaya veya daha fazla bozulmaya karşı korumak için bir dişin üzerine yerleştirilen bir kaplamadır. Macaristan’da bir diş kronu, rengi solmuş veya şekli bozulmuş bir dişi değiştirmek veya bir dişi korumak için de kullanılabilir. Son olarak, sadece eski, yıpranmış veya kusurlu bir kuronun yerine yeni bir kurona ihtiyaç duyulur.

Macaristan’da diş kronları

Diş hekiminizin kuronunuzu tamamlaması normalde iki randevu alır. İlk randevuda diş hekimi, kuronun doğru şekilde takılabilmesi için dişi şekillendirir ve hazırlar.

Daha sonra dişin bir ölçüsü alınır ve hazırlanan dişi korumak için geçici bir kuron yerleştirilir. Bu ölçü daha sonra özel yapım kalıcı bir kuronun yapıldığı bir diş laboratuvarına gönderilir.
İkinci randevunuzda kalıcı kuron takılır. Kuronun uyumu, şekli ve rengi tatmin ediciyse, diş hekiminiz kalıcı yapıştırma işlemine devam edecektir.

macaristan’da 4 tip diş kronu

Metale kaynaşmış porselen (PFM) kronlar

Porselenle kaynaştırılmış metal kuron, metal tabanlı ancak porselen kaplamalı bir kurondur, bu nedenle dişleriniz kadar beyazdır. Macaristan’da porselenle kaynaştırılmış bir kuronun fiyatı 150 €’dur.

Zirkonyum kronlar

Zirkonyum kuron, başarılı bir görünüm ve mükemmel uyum sağlamak için CAD/CAM teknolojisi kullanılarak üretilir. Çoğunlukla estetik nedenlerle kullanılır. Zirkonyum kronlar daha çok ön bölge için kullanılır. Macaristan’da bir zirkonyum kronun fiyatı 200 €‘dur.

Macaristan’da E-max porselen kronlar

Tamamı porselen (preslenmiş seramik) kronlar, kronlar olağanüstü estetik gereksinimleri karşıladığında en iyi seçimdir, çünkü bu malzeme doğal diş minesini mümkün olduğunca doğal bir şekilde taklit edebilir. Sadece kuronlar için kullanılır. Kuron malzemesi zirkonyumdan biraz daha kalındır, bu nedenle hazırlık sırasında biraz daha fazla diş malzemesinin törpülenmesi gerekir. Bir e.max porselen kuronun fiyatı 300 €’dur.

Altın kronlar istek üzerine temin edilebilir, ancak fiyatları altının gerçek fiyatına ve kaplanması gereken dişin boyutuna bağlıdır.

Hangi kuron türünü seçerseniz seçin, hazırlanan dişinizi korumak ve kalıcı kuronunuzu alana kadar normal konuşma ve çiğneme işlevlerini sağlamak için geçici bir kuron takılacaktır.

Hangi kuron en etkili çözümdür?

Aşağıdaki gibi faktörleri göz önünde bulundurun

  • Kaplama için ne kadar para harcamak istiyorsunuz?
  • Hangi dişe kaplama yapılmalı?
  • Kaplama yapılacak dişin yanındaki dişlerin durumu nedir?
  • Genel ağız hijyeniniz nasıl?

Herhangi bir karar vermeden önce Budapeşte, Macaristan’daki diş hekiminize danışmayı unutmayın, ancak size birkaç ipucu vererek yardımcı olmaya çalışacağız:

Tam porselen kronlar en güzel, ama aynı zamanda en pahalı ve en hassas olanlardır. Ön dişler için mükemmel bir çözümdür. Ancak, köprü yapımında kullanılamadıkları için eksik dişlerin yerine kullanılamazlar. Metal içermezler, bu nedenle herhangi bir metale alerjiniz varsa, sizin için mükemmel bir seçim olabilirler. Metal kuronlara kaynaşmış porselenden biraz daha kırılgandırlar, bu nedenle molar kuronlar önerilmez. Kuronların biraz daha kalın olması gerekir, bu nedenle diş kuron için hazırlanırken daha fazla diş materyalinin çıkarılması gerekir.

Zirkonyum kuronlar biyolojik olarak uyumlu ve çok dayanıklıdır. Bu nedenle ister ön ister azı bölgesinde olsun tüm dişler için idealdirler. Bu tip kuronlar mümkün olduğunca az diş çekimi gerektirir. Çok sert bir malzemedir, bu nedenle daha ince tabakalarda bile iyi çalışır. Sert bir malzeme olduğu için daha uzun köprüler yapmak için kullanılabilir. Porselen kuronlardan daha ucuzdur, ancak metal kuronlara kaynaşmış porselenden daha pahalıdır.

Zirkonyum ve masif porselen kuronlara göre daha ekonomik bir çözüm arayanlar ve metal alerjisi olmayanlar için metal kuronlara kaynaştırılmış porselen iyi bir çözümdür. Bu kuronun en büyük avantajı dayanıklılığıdır, çünkü metal veya nikel içermeyen altın alaşımlı çerçeve uzun süre kullanılabilir. Çerçeve üzerindeki porselen kaplama estetik olarak hoş görünmesini sağlar, ancak zirkona göre daha az doğal görünümlüdür. Bu yüzden azı dişi bölgesinde daha yaygın olarak kullanılır. Metal çerçeve sayesinde hazırlanmış bir dişe mükemmel uyum sağlarlar.

İyi bir ağız hijyeni sağladığınız takdirde altın kronlar tüm kron türleri arasında en uzun ömürlü olanlardır. Altın kronlar altın bir çerçeveye sahiptir ve bir porselen tabakası ile kaplanmıştır. 100 alerji içermez ve hazırlanmış bir dişe mükemmel uyum sağlar, bu nedenle çürüme riski yoktur.

Macaristan’da diş kaplamaları mı yoksa kronlar mı?

Ön dişleriniz için porselen kronlara mı yoksa kaplamalara mı ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız, belli ki yeni bir gülüş istiyorsunuz. Tıbbi bir muayene olmadan ideal çözümün ne olduğunu söylemek o kadar kolay değildir, ancak size yardımcı olacak birkaç kılavuz vardır. Mükemmel bir görünüm için ön dişler için kronlar söz konusu olduğunda, zirkonyum veya porselen malzemeler önerilir. Bununla birlikte, karar vermenin en kolay yolu Macaristan’daki bir Budapeşte kliniğinde ücretsiz, yükümlülük içermeyen bir konsültasyon rezervasyonu yaptırmaktır.

Kronlar aşağıdaki durumlarda tavsiye edilir:

  1. Dişler ciddi şekilde renk değiştirmişse.
  2. Dişinizde daha büyük dolgular varsa.
  3. Çok fazla diş minesi kaybettiyseniz.
  4. Zaten kronlarınız varsa ve bunlar sadece kronlarla değiştirilebiliyorsa.
  5. Dişleriniz arasındaki daha büyük boşlukları doldurmak istiyorsanız.
  6. Dişleriniz kötü bir şekilde yanlış hizalanmışsa.
  7. Dişlerinizi gıcırdatıyorsanız.
  8. Dişiniz kanal tedavisi görmüşse
  9. Dişinizin şeklinin veya konumunun önemli ölçüde düzeltilmesi gerekir.

Kaplama ve kuronların kombine edilebilmesi iyi bir haber, ancak aynı diş üzerinde değil. Kronların kaplamalardan daha invaziv bir prosedür olduğu bilinmektedir, bu nedenle çok az kişi kronları tercih etmektedir. Porselen kronlar ve kaplamalar aynı seramik hammaddesinden yapıldıkları için kombine edilebilirler, yani bir kişinin bir veya iki kanal tedavisi görmüş dişi varsa, bu dişlere kron yapılması gerekir, ancak bitişikteki sağlıklı dişlere kaplama yapılabilir ve kimse farkı fark etmez!

Kullanılan malzemeler

  • Kron ve köprü malzemesi :
  • Porselen kaplamalı metal alaşım
  • Porselen kaplı altın alaşım
  • Seramik kaplamalı nikel-titanyum alaşımı
  • Zirkonyum, seramik kaplamalı alüminyum dioksit

Ameliyat sonrası sorunlar

  1. Geçici inleylerin, köprülerin veya kuronların yüzeyi pürüzlü olabilir veya yeterince pürüzsüz olmayabilir.
  2. Diş daha hassas olabilir
  3. Diş etleri birkaç gün hassas olabilir
  4. Geçici inleyler, köprüler veya kronlar aşırı yüklenme nedeniyle düşebilir.
  5. Tedaviden sonra diş soğuk veya sıcağa karşı hassas olabilir ve oklüzal fonksiyonu azalabilir.

Ameliyat sonrası takip

Kronlara veya köprülere alışmak haftalar hatta aylar alabilir. Birkaç kez ayarlama ve yükseklik düzeltmesi gerekebilir. Takıldıktan sonra canlı dişler soğuk ve sıcağa karşı hassas olabilir ve çiğneme fonksiyonu azalabilir, ancak bu bir süre sonra geçecektir. Bu süre kişiye göre değişir. Belirtilerin ortadan kalkması altı ay sürebilir.

Bunun nedeni pulpa etrafında koruyucu bir dentin tabakasının oluşması olabilir, bu da vücudunuzun dişlerinizi nasıl koruduğunu gösterir. Bu süreç birkaç ay sürebileceğinden sabırlı olmanızı rica ediyoruz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️