İspanya’da diş implantları

i̇spanya di̇ş cerrahi̇si̇ 2

İspanya’da diş implantının fiyatı ve Barselona veya Madrid’deki yüksek başarı oranı, yeni bir gülümseme arayan çok sayıda insanı cezbetmiştir.

EniyiKlinik.com sizi İspanya’daki diş implantları hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da bir diş implantının fiyatı

İspanya’da bir diş implantının fiyatı 1.000 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, her şey dahil paket 800 ila 1.200 avro arasında değişebilir.

İspanya’da diş implantı1000 €

Dental implantlar son zamanlarda giderek daha popüler hale gelmiştir. Estetik ve sindirim sağlığı nedenleriyle bir veya daha fazla eksik dişin veya bir diş kökünün yerine kullanılır. Amaç çiğnemeyi daha rahat hale getirmek, fonasyonu iyileştirmek ve gülümsemeyi geri kazandırmaktır.

Dental implantlar, çıkarılabilir protezleri desteklemek için de kullanılabilir ve bu sayede protezler daha rahat ve işlevsel hale gelir. Bu uygulama diş hekimleri arasında çok popüler bir modern yöntem haline gelmiştir. İspanya’da diş implantı yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Bu makale, İber Yarımadası’ndaki bu Avrupa ülkesinde bu prosedürü çevreleyen ana konuları açıklamaktadır.

Diş implantı nedir?

Diş implantı, titanyum, zirkonya veya polimerden yapılmış bir tür vidadan oluşan, genellikle konik şekilli yapay bir köktür. Eksik bir dişin yerini alması için çene kemiğine, özellikle de alt çeneye yerleştirilir. Uzunluğu 6 ila 13 mm ve çapı 3 ila 6 mm arasında olabilir.

Bir konektör, gerektiğinde seramik diş kronunu veya köprüyü desteklemek için diş etinin altına bir abutmentin sabitlenmesini sağlar. Bununla birlikte, dental implantlardan önce kemik hacmi eksikliğini telafi etmek için bir kemik grefti yapılmalıdır.

Buna osseointegrasyon veya yeni kemik hücrelerinin göçü denir. 2 ila 3 aylık bir süre boyunca, implant yüzeyi ile mandibular kemik arasında güçlü bir mekanik bağ oluşur. Bu, çiğneme kuvvetini desteklemek veya sabit veya çıkarılabilir bir protezi almak için stabil bir çapa oluşturur. Birlikte, hastanın sağlıklı dişlerin konforunu yeniden kazanmasını sağlarlar.

Neden bir diş implantı takılmalı?

İmplantlar sabit diş protezleridir. Çenelerin sağlığı için eksik bir dişin veya diş grubunun yerine kullanılırlar.

Bir implantın yerleştirilmesi, doğal bir dişin bağlantı noktasını yeniden üretir ve çıkarılabilir bir protezi sıkıca sabitler. Protezlerin bazen çiğnemeyi zorlaştırdığı unutulmamalıdır.

Bu operasyon kemik yoğunluğunun korunmasında ve yüz kaslarının gevşemesinin önlenmesinde etkilidir. Estetik açıdan bakıldığında, protez ve implant kombinasyonu doğal diş yapısına yakın bir sonucu garanti eder.

Neden İspanya’da diş implantı yaptırmalısınız?

Dünyanın her yerindeki klinikler bu tür bir operasyon sunmaktadır. Ancak bazı yerlerde fatura yüksek olabilir ve geri ödeme çok düşüktür veya hiç yoktur. Hasta ağır bir masrafa katlanmak zorunda kalacaktır.

İspanya’da diş implantı taktırmayı seçmek, nitelikli cerrahlar tarafından makul bir fiyata sağlanan yüksek kaliteli bir hizmetten yararlanma fırsatı sunar. Yakın ve ulaşılması kolay olmasının yanı sıra, İspanya Avrupalılar için çok popüler bir destinasyondur. Hoş bir manzara değişikliğidir ve hava tüm yıl boyunca ılımandır.

Bu operasyon için ideal adayın profili nedir?

İspanya’da diş implantı yerleştirmek ciddi bir operasyondur. Birçok hasta eksik dişlerini yenilemek ister. Herhangi bir operasyon gerçekleştirilmeden önce, ideal bir aday olmak için belirli koşulları karşılamaları gerekir.

İlk adım bir implantoloji konsültasyonu yaptırmaktır. Diş cerrahı, çenelerin ve dişlerin bir dizi muayenesini ve röntgenini çeker. Bu aşama, hastanın implant için uygun olup olmadığına dair bir değerlendirme yapılmasını sağlar.

Gerekli koşullar arasında şunlar yer alır

  • Genel sağlık durumu, ameliyat olacak bir kişinin sağlık durumunun iyi olması gerekir. Kontrolsüz diyabet veya kalp rahatsızlığının varlığı, bu kişileri büyük bir riske maruz bırakır.
  • İyi ağız hijyeni: implantların yerleştirileceği diş etleri tamamen sağlıklı olmalıdır. Bu koşullar diş implantlarınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, her gün dikkatlice fırçalamak ve gerekirse diş ipi kullanmak gibi en iyi ağız sağlığı alışkanlıklarını benimsemek çok önemlidir. Diş hekiminizle düzenli kontroller de çok önemlidir.
  • Diş implantlarının çene kemiğine düzgün bir şekilde yerleştirilebilmesi için yeterli kemik yoğunluğu. Eksik dişinizi değiştirmeyi geciktirirseniz kemik hacminin giderek azalabileceğini bilmelisiniz. Bunu değerlendirmek için panoramik bir diş röntgeni çekilmelidir.
  • İnsanlar çeneleri büyümeyi tamamladıysa implant yaptırabilirler.

Dental implantlar aşağıdaki durumlarda kontrendikedir

  • Şiddetli ve aktif periodontal hastalık,
  • Ağır sigara,
  • Bruksizm veya diş gıcırdatma.

Harekete geçmeden önce birkaç ipucu

Harekete geçmeye hazır mısınız? Ameliyat öncesi dikkate almanız gereken birkaç ipucu var. Ameliyattan önce bile birkaç ay boyunca sigarayı bırakarak başlayın. Ayrıca ameliyattan önce ve sonra 10 gün boyunca aspirin ve anti-enflamatuar ilaçlar almaktan kaçınmalısınız. D gününde vücudunuzun iyi miktarda enerjiye ihtiyacı vardır. Bu nedenle, diş hekiminiz aksini tavsiye etmediği sürece düzgün beslenmelisiniz.

Hafif, kolay sindirilebilir yiyecekler işinizi görecektir. Ayrıca rahat, bol kıyafetler giymeli ve makyajınızı silmelisiniz. Diş hekimi tarafından reçete edilen ilaçları almayı unutmayın. Ameliyattan önce hastaya genel anestezi değil lokal anestezi uygulanacaktır.

Operasyon nasıl gerçekleşir?

Diş hekimleri, dişlerinin doğal desteği tamamen hasar gördüğünde ve kurtarılması zor veya imkansız olduğunda hastalara İspanya’da diş implantı seçeneği sunar. Bu yapay titanyum kök çene kemiğine sabitlenir. Daha sonra bir diş köprüsü veya kuron ile tamamlanacaktır.

Dişlerini kaybeden birçok hasta, daha fazla konfor elde etmek ve sınır tanımayan gülümsemelerini yeniden kazanmak için bu tür bir tedaviye başvurmaktadır. Başarıyı garantilemek için, deneyimli uygulayıcıların dahil olması şiddetle tavsiye edilir. Operasyon birkaç aşamadan geçmektedir.

İmplant öncesi konsültasyon

İmplantoloji konsültasyonu, operasyonun başarısında belirleyici bir aşamadır. Hastanın ağzının durumunun kapsamlı bir değerlendirmesini içerir. Diş cerrahı, implant yerleştirmenin fizibilitesini belirlemek için dişler, diş etleri ve alt çene üzerinde bir dizi inceleme gerçekleştirir.

Radyolojik bir değerlendirme, mevcut kemik hacmi hakkında mükemmel bir genel bakış sağlar. BT taraması, tedavi planının belirlenmesine yardımcı olmak için daha kesin bilgiler sağlar. Giderek daha eksiksiz veriler elde edilerek komplikasyon riski azaltılacaktır.

Uygulayıcının bilmesi gerekenler

  • Genel sağlık durumu,
  • Ağız sağlığı,
  • 3D X-ray ve CT tarama sonuçları,
  • Tıbbi geçmiş,
  • Çeşitli kan testleri,
  • Ağız alçıları,
  • Dişlerin ve yüzün görüntüleri vb

Veriler analiz edildikten sonra, tedavi uzmanı bir fiyat teklifi sunacaktır. Hastayı implant tedavisinin seçimi, maliyeti ve süresi hakkında bilgilendirecektir.

Ön ilaç tedavisi

Hasta ameliyatı onayladıktan sonra, diş cerrahı vakaya bağlı olarak bir ön ilaç reçetesi yazacaktır. Bu reçete temel olarak antibiyotik, ağrı kesici ve gargara içerir.

Önleyici bir tedbir olarak bu ilaçlar iltihaplanma ve enfeksiyon riskini önlemek için kullanılır. Hastalar ayrıca operasyondan bir saat önce ağrı kesici almalıdır.

Diş implantının yerleştirilmesi

Cerrahi prosedür ağrısızdır ve tamamen steril bir ortamda lokal anestezi altında gerçekleştirilir. İmplantı yerleştirmek için uygulayıcı, kemiğe ulaşmak için diş etinde bir kesi yapar.

İyileşme aşaması

Ameliyat gerçekleştirildikten ve implantlar yerleştirildikten sonra, cerrah dikiş atma işlemine devam eder. Diş eti dokusunun iyileşmesini beklemeniz gerekir. Bu, titanyum yapay kökün alveolar kemiğe bağlandığı osseointegrasyon aşamasıdır.

Bu süre zarfında estetik nedenlerle geçici bir protez takılabilir. Kemik ve diş eti dokularının iyileşmesi 9 ay kadar sürer.

Protez aşaması

Diş eti dokusu tamamen iyileştikten sonra diş hekimi seramik yedek dişi yerleştirir. Diş teknisyeni, gerçekten rahat olmanızı sağlamak için kalıplardan ölçüye göre bir model oluşturacaktır.

Operasyondan sonra alınması gereken önlemler

İspanya’daki diş hekimleri düzenli kontroller gerçekleştirir. Ayrıca herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için ağız hijyeni seansları önerirler. Aksi takdirde gingivitis (diş eti iltihabı) veya peri-implantitis (implant etrafındaki doku) gibi iltihaplanmalar meydana gelebilir.

Operasyondan birkaç gün sonra biraz ağrı, şişlik veya hafif kanama olabilir. Ama panik yapmayın! Şişliği azaltmak için ihtiyacınız olan tek şey bir buz torbasıdır. Bir ağrı kesici tablet acı hissinin dağılmasına yardımcı olacaktır. Hiçbir koşulda çok sıcak bir şey yememeli veya içmemelisiniz.

Operasyonun maliyeti nedir?

İspanyol diş klinikleri tam bir diş implantı için 1.000 € ücret almaktadır. Bu fiyata ameliyat öncesi konsültasyon, röntgen, anestezi, implant, abutment, kron ve ilaçlar dahildir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, daha düşük bir fiyatla operasyonunuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️