İspanya’da sakal ekimi

sakal nakli̇ i̇spanya 1

Sakalınızda yoğunluk yoksa veya delikler varsa, İspanya’da sakal ekimi tam size göre olabilir. Tamamen doğal bir görünümle aradığınız sakala kavuşacaksınız.

EniyiKlinik.com, İspanya’da sakal ekimi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli plastik cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da sakal ekimi ne kadara mal olur?

İspanya’da sakal ekiminin maliyeti 3.300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, her şey dahil tıbbi konaklama 3.100 ila 3.600 € arasında değişebilir.

Sakal ekimi3700 €
Erkekler için saç ekimi4300 €
Kadınlar için saç ekimi4300 €

Bu makale İspanya’da sakal ekimi hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri içermektedir.

Sakal ekimi nedir?

Sakallar günümüzde çok yaygındır ve erkek stilinin ayrılmaz bir parçasıdır. Ne yazık ki, bazı erkekler doğal olarak yoğun yüz kıllarına sahip değildir. Benzer şekilde, bir yanık veya yara izinin görünümü sakalın görünümünü değiştirebilir.

Sakal ekimi, sakalın yoğun olmayan bölgelerini eski haline getirebilir. Bunun nedeni basit bir kıllanma eksikliği ya da örneğin bir yara izinin varlığı olabilir. Sakal ekimi ile doğru yoğunluğu geri kazanabilir, size dolgun, eşit ve doğal bir sakal verebilirsiniz.

Saç ekiminde olduğu gibi, prosedür genellikle boynun üst kısmında bulunan bir donör bölgeden greft alınmasını içerir. Bu greftler daha sonra hastanın sakalına, özellikle de kıl eksikliği olan bölgelere yeniden ekilir.

Sakal ekimi, doğal sonuçlar veren, minimal invaziv, uzun ömürlü bir çözümdür.

İspanya’da sakal ekimi için ideal aday kimdir?

Sakal ekimi, sakallarının görünümüyle ilgili bir kompleksi olan erkekler için endikedir. Sakalsız veya seyrek sakallı erkekler için ideal bir çözümdür. Bunlar yüz kıllarının gelişimini yavaşlatan genetik ve hormonal nedenlerdir.

Ayrıca yara izleri, yanıklar veya sivilcelerin bıraktığı boşlukları gizlemek isteyen erkekler de rahatsızlıklarına çözüm bulabilirler. Alopesi hastası erkekler bazen sakallarının da etkilendiğini görebilirler. Onlara sakal nakli önerilebilir.

Greft, yanaklardaki ve bıyıklardaki alanları içerebilir. İmplantların yaşayabilirliğini sağlamak için bir ön tanı yapılacaktır.

Sakal ekimi nasıl yapılır?

Hazırlık konsültasyonu

Sakal ekiminden önce bir hazırlık konsültasyonu yapılmalıdır. Bu, hastanın beklentilerini ve isteklerini açıklayabileceği uygulayıcı ile yapılan bir görüşmeden oluşur. Tedavi edilecek alanın yanı sıra istenen şekli de belirlenecektir. Her şeyden önce, donör ve alıcı bölgeler dikkatlice teşhis edilecektir.

Daha sonra gerekli greft sayısı belirlenecektir. Ortalama olarak, istenen yoğunluğa ve ilgili yüzey alanına bağlı olarak, bıyık için 250 ila 500 implant, keçi sakalı için 600 ila 700 implant ve yanaklar için 600 ila 1.500 implant gerekecektir.

Sakal ekimi için seçilen teknik de bu konsültasyon sırasında belirlenecektir.

Farklı sakal ekimi teknikleri

Sakal ekimi için çeşitli teknikler vardır. Bunlar arasında FUE tekniği, DHI tekniği ve FUT tekniği bulunmaktadır.

FUE yöntemi

FUE yöntemi veya foliküler ekstraksiyon, sakal veya bıyığa yoğunluk kazandırmak için kullanılan en gelişmiş tekniktir. Foliküller, punch adı verilen bir alet kullanılarak önceden uyuşturulmuş olan boynun arkasından çıkarılır.

Foliküller boyundan da alınabilir. Çıkarılan foliküller daha sonra sadece bir veya iki kıl içeren greftleri tutacak şekilde sıralanır. Sakalın tamamen tıraş edilmesinden ve lokal anesteziden sonra, bu greftler eksik olan bölgelere yerleştirilir. Sadece bir kıl içerenler, mümkün olan en doğal sonucu elde etmek için sakalın çevresine daha fazla yerleştirilir. Bu teknik sakala kalıcı yoğunluk kazandırır. İşlem, implante edilecek folikül sayısına bağlı olarak ortalama 5 ila 6 saat sürer.

HID yöntemi

DHI yönteminin FUE tekniğinden küçük farklılıkları vardır. İmplantasyon için gereken kesiler, implantasyonun kendisi ile aynı anda, bir implant kalemi kullanılarak yapılır. Bu, alıcı bölgeyi tıraş etme ihtiyacını ortadan kaldırır.

FUT yöntemi

FUT tekniği, donör bölgeden deri şeritlerinin çıkarılmasını içerir. Donör bölgeden saç kökleri çıkarılır. Bu greftler daha sonra sakalın kılsız bölgelerine yeniden ekilir.

Hangi çözüm seçilirse seçilsin, implantasyon hasta için ne invaziv ne de ağrılıdır. Sadece anestezi enjeksiyonları hafif bir rahatsızlığa neden olabilir.

Sakal ekiminden sonra alınması gereken önlemler

Ameliyattan 24 ila 48 saat sonra hafif bir şişlik görülebilir ve bu şişlik 2 ila 4 gün sonra kaybolacaktır. Bazen ameliyattan sonraki ilk 24 saat boyunca dezenfektan bir solüsyon püskürtülmesi tavsiye edilir. Bazı doktorlar ayrıcabirkaç gün boyunca termal kaynak suyu ve ardından aloe vera jeli uygulanmasını önermektedir.

Yüz ertesi gün betadin ile yıkanabilir.

Greftin tabanında genellikle kabuklanmalar görülür. Bunları kaşımamak önemlidir. Kabuklar 10 ila 15 gün içinde doğal olarak düşecektir.

Sakal 15 gün sonra makasla kesilebilir. Bir ay sonra kırpmaya izin verilir. Öte yandan, tıraş olmadan önce iki ay beklemelisiniz.

Sakal ikinci veya üçüncü ayda tekrar uzar. Nihai sonuç operasyondan 9 ay ila bir yıl sonra görülebilir. Kontroller genellikle bu yıl içinde, operasyondan birkaç hafta ve birkaç ay sonra yapılır.

Optimal, doğal sonuçlardan tam olarak yararlanmak için, özellikle terlemeyi içeren herhangi bir spor aktivitesine başlamadan önce operasyondan sonra bir ay beklemeniz tavsiye edilir. Ayrıca operasyonu takip eden aylar boyunca kendinizi güneşten korumalısınız. Maske takmadan önce birkaç hafta beklemek de tercih edilir.

İspanya’da sakal ekimi ne kadara mal olur?

Ekilen greft sayısına bağlı olarak, İspanya’da sakal ekiminin ortalama fiyatı 3.100 ila 3.600 € arasında değişmektedir. İspanya’da saç ekimi konusunda uzmanlaşmış klinikler ameliyat sonrası takip hizmeti de sunmaktadır.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzun başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir fiyatla.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️