Tunus’ta bariatrik cerrahi

bari̇atri̇k cerrahi̇ tunus 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Bariatrik cerrahinin amacı midenin tutabileceği gıda miktarını sınırlandırmak ve böylece kilo kaybını sağlamaktır. Tunus’ta en sık uygulanan bariatrik ameliyatlar mide balonu ameliyatı, gastrik bantlama, tüp mide ameliyatı ve gastrik bypass’tır. Bu makalede, Tunus’taki bariatrik cerrahi hakkında her şeyi ve her bir prosedürün ayrıntılarını öğrenin.

EniyiKlinik.com sizi Tunus ‘taki obezite cerrahisi hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta bariatrik cerrahi fiyatları

Tunus’ta gastrik bypass’ın fiyatı 4.300 Avro’dur. Tüp mide 3800 Avro’dur. Gastrik bantlamanın maliyeti 3.500 Avrodur. Tunus’ta mide balonunun maliyeti ise 1900 €’dur. Bu fiyatlar kliniğin, cerrahın itibarına ve kalış süresine göre değişebilir.

ProsedürAvro cinsinden fiyatKalış süresi
Gastrik bypass4300 €6 gün
Tüp mide3800 €6 gün
Mide bandı3500 €4 gün
Mide balonu1900 €1 gün

Tunus’ta bariatrik cerrahi nedir?

Bariatrik cerrahi veya obezite cerrahisi, hastaların daha çabuk tok hissetmelerini sağlayan bir operasyondur. Hızlı bir şekilde kilo vermesi gereken ileri obezite hastaları için bir tedavidir.

Genel olarak, bu ameliyatı geçiren hastaların VKİ’si 40’ın üzerinde veya eşlik eden hastalıklar varsa 35’tir. Bu operasyon Tunus’ta en iyi uzmanlar tarafından gerçekleştirilir, çok sıkı bir izleme vardır ve hastalar operasyondan önce ve sonra, özellikle bir psikolog ve bir beslenme uzmanı olmak üzere çeşitli uzmanlar tarafından izlenir.

Gastrik bantlama

Gastrik bantlama Tunus’ta popüler bir obezite prosedürüdür. Çok hızlıdır, uygulanması bir saatten az sürer ve komplikasyonları çok düşüktür.

Besinlerin emilimini azaltacak balon gibi şişirilebilir bir halkanın takılmasını içerir.

Sleeve gastrektomi

Tüp mide ameliyatı sırasında midenin büyük bir kısmı çıkarılır ve ameliyat sırasında bir tüp kullanılarak yerine dar bir tüp oluşturulur. Bu operasyonda midenin fazla kısmı kalıcı olarak çıkarılır.

Bu şekilde hasta yavaş yavaş küçük miktarlarda yemeye zorlanacaktır. Bu prosedür aynı zamanda iştahtan sorumlu hormon seviyesini de azaltır, böylece yemekten sonra çok hızlı bir şekilde tokluk hissedilebilir.

Gastrik bypass

Bariatrik cerrahide kullanılan gastrik bypass, sindirim sistemini kısaltan kısıtlayıcı bir mekanizmadır. Başka bir deyişle, yutulan gıdanın emilimi azaltılarak hızlı kilo kaybı sağlanır.

Bu uygulama midenin üst kısmının kesilerek ince bağırsağa bir ilmekle bağlanan küçük bir kese oluşturulmasını içerir. Emilim derecesi ilmeğin uzunluğuna bağlıdır.

Mide balonu

Mide balonu, mideye endoskopik olarak bir balon yerleştirilmesini içeren geçici, cerrahi olmayan bir tıbbi cihazdır. Salin solüsyonu ile doldurulan bu balon midede yer kaplar ve hasta kendini daha çabuk tok hissettiğinden açlık hissini azaltır.

Allurion Elipse mide balonu, doğal yollarla ortadan kaldırılmadan önce 6 ay boyunca midede yerinde kalan bir cihazdır. Genel bir kural olarak, %15’lik bir kilo kaybı gözlenir.

Tunus’ta bariatrik cerrahi için bir adayın profili nedir?

Tunus’ta bariatrik cerrahi, ciddi derecede obez olan veya yandaş hastalıkları olan kilo vermek isteyen kişiler için reçete edilir.

Bariatrik cerrahi, hasta aşağıdaki durumlarda tedavi seçeneği olarak düşünülebilir

  • Vücut kitle indeksi 40 veya daha fazla ise (şiddetli obezite).
  • Vücut kitle indeksi 35 ila 40 arasında olan ancak diyabet ve/veya hipertansiyon gibi sağlık sorunları bulunanlar.

Obezite ameliyatları, fazla kiloların %50’ye kadarının kaybedilmesiyle sonuçlanabilir, ancak bunun bir mucize olmadığı akılda tutulmalıdır. Hasta, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve düzenli egzersiz yaparak kilo kaybının zaman içinde sürdürülebilmesi için sürece dahil olmalıdır.

Tüm koşullar yerine getirildikten ve hasta gerekli çabayı göstermeye hazır görüldükten sonra operasyona devam edilebilir.

Tunus’ta bariatrik cerrahi nasıl gerçekleştirilir?

Bariatrik cerrahi düşünüyorsanız, sonuçlar garantilidir. Aslında, sadece Tıp Fakültesi değil, aynı zamanda dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olan bir doktor ekibi tarafından kuşatılacaksınız ve size mümkün olan en iyi şekilde eşlik edilecektir.

Bariatrik cerrahi adaylarının ameliyat öncesinden ameliyat sonrasına kadar uzun bir süreçten geçtiğini unutmamak önemlidir. Amaç, her şeyin mümkün olduğunca sorunsuz ilerlemesini sağlamaktır.

Bariatrik cerrahi öncesi

Her şeyden önce hasta, Tunus’ta ameliyat için seçilen kuruluşta veya uzmanlar tarafından gerçekleştirilebilecek 6 aylık tam bir tıbbi kontrolden geçer. Bu takibin amacı, hastanın bu ameliyatı geçirmeye gerçekten hazır olup olmadığını belirlemek ve onu tüm prosedürler hakkında bilgilendirmektir.

Takibin ilk ayından itibaren hasta cerrah, psikolog, beslenme uzmanı,endokrinolog veanestezist ile görüşür. Sağlık durumlarına bağlı olarak kardiyolog ve göğüs hastalıkları uzmanı gibi diğer uzmanlarla da görüşebilirler.

Bundan sonra, hastanın genel durumu ve obezitesinin tam bir değerlendirmesi yapılır ve ameliyatın mümkün olduğunca sorunsuz geçmesini sağlamak için hastanın psikolojik durumu da dikkate alınır. Değerlendirme yapıldıktan ve takip tamamlandıktan sonra, hasta nihayet kilo vermek için bariatrik cerrahiye girebilir.

Ameliyatın kendisi

Vakaların büyük çoğunluğunda bariatrik cerrahi, karın duvarını açmadan içine kameralı bir sonda yerleştirilmesini içeren laparoskopi ile gerçekleştirilir. Operasyon mide bandı için yaklaşık 1 saat, tüp mide ameliyatı için 2 saat, bypass ameliyatı için 3 saate kadar ve mide balonu yerleştirmek için 30 dakika sürer.

Bypass, sleeve ve gastrik bantlama için operasyon anestezi altında gerçekleştirilir, hasta 1 ila 2 saat boyunca iyileşme odasında kalır ve herhangi bir ağrıyı sınırlamak için ağrı kesiciler verilir. Ameliyatın sonuçlarını kontrol etmek için ertesi gün bir röntgen muayenesi yapılır ve hasta daha sonra yardımla ayağa kalkabilir.

Hastanede kalış süresi hastanın genel durumuna bağlı olarak kısadır ve ameliyatın türüne bağlı olarak genellikle 2 ila 8 gün arasında sürer.

Bariatrik cerrahi sonrası alınması gereken önlemler

Ameliyatı takiben hastaya, hastanın genel durumuna bağlı olarak 15 ila 30 gün sürebilecek bir iş izni verilir.

Bu tür bir ameliyattan sonra, bazen ağrılı olabileceğinden yavaş yavaş yemeye devam etmelisiniz. Kusmayı ve ağrıyı önlemek için öğünler küçük miktarlara bölünür ve ilk birkaç gün yiyecekler yalnızca sıvıdır. Daha sonra, katı bir diyete dönmeden önce birkaç hafta boyunca yiyecekler öğütülür.

Ameliyatın ardından yiyecek miktarının kalıcı olarak azaltıldığı unutulmamalıdır. Uzmanlar, ilk dolgunluk ve gerginlik belirtilerinde yemek yemeyi bırakmanızı şiddetle tavsiye eder. Yemeğin ortasında bir şeyler içmekten kaçınmak da tercih edilir.

Kilo kaybının ve yenilen yiyecek miktarının azalmasının ardından, birçok hastada beslenme yetersizlikleri gözlemlemek mümkündür. Bu nedenle, ilk yılda 4 ve daha sonra yılda bir olmak üzere bir dizi kontrol muayenesi yapılır. Herhangi bir eksiklik tespit edilirse, uzman uygun gıda takviyeleri reçete eder.

Son olarak, bariatrik cerrahinin amacı uzun vadede fazla kilolardan kurtulmak tır, bu nedenle hastanın operasyonun başarılı olmasını sağlamak için gerekli çabayı göstermesi gerekecektir. Bu da iyi dengelenmiş bir diyet ve düzenli egzersiz anlamına gelmektedir.

Tunus’ta kalış süresi

Bariatrik cerrahinin fiyatı, operasyonun türüne ve Tunus’ta tıbbi kalış süresine bağlıdır. İşte size bir fikir vermesi için yaklaşık bir fiyat listesi:

  • Mide bandı: 4 gün için 3500 Euro’dan ;
  • Tüp mide: 4 gün için 3800 Euro’dan başlayan fiyatlarla;
  • Gastrik bypass: 6 gün için 4300 Euro’dan başlayan fiyatlarla;
  • Mide balonu: 1 gün için 1.900 Avro’dan başlayan fiyatlarla.

Fiyatlar ayrıca hastanın obezitesinin ciddiyetine ve ameliyatın karmaşıklığına göre de değişmektedir.

Elbette, ameliyat sonrası takip ve eksiklikleri tespit etmek için yapılacak kontrollerin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, ameliyatınızı başarılı bir şekilde ve daha düşük bir maliyetle gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️