Tunus’ta tüp mide ameliyatı

tüp mi̇de fi̇yati tunus 1
Tarafından yazılmıştır Erika

Tunus’ta tüp mide ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey! Tunus’ta ortalama fiyat nedir? Tunus’ta başarılı bir tüp mide ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Tunus’ta tüp mide ameliyat ı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir ameliyat rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta tüp mide ameliyatı fiyatları

Tunus’ta tüp mide ameliyatının ortalama maliyeti 2.700 Avro‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 2 saat sürer. Kalış süresi 7 gün, hastanede kalış süresi ise 2 gecedir. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

ProsedürFiyat Tunus
Tüp mide2700 €

Obezite ameliyatı olmak ister misiniz? Bu makale, erken tokluk sağlamak için tasarlanmış etkili bir cerrahi prosedür olan Tunus’taki tüp mide ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor.

Tunus, düşük fiyatları sayesinde şu anda bu tür ameliyatlar için çok popüler bir yerdir. Tek yapmanız gereken kalifiye Tunuslu cerrahlardan kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi ist emek.

Tüp mide ameliyatı nedir?

Şiddetli obezite, psikososyal sorunlar ve vücut komplekslerinin yanı sıra yüksek tansiyon, felç ve diyabet gibi bir dizi sağlık riskiyle ilişkilidir.

Elbette yeme alışkanlıklarını değiştirmek mümkündür. Ancak vücut kitle endeksi (BMI) belirli bir seviyeye ulaştığında, daha katı bir çözüm tercih etmek en iyisidir. Obezite ve aşırı kilo, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler kullanılarak başarıyla yönetilebilir:

  • Liposuction,
  • Gastrik bantlama veya gastrik kese oluşturulması,
  • Gastrik bypass,
  • Mide duvarlarının zımbalanması,
  • Tüp mide veya gastroplasti.

İster gıda emilimini azaltmak ister tokluğu hızlandırmak için olsun, bu farklı ameliyat türlerinin amacı obez kişilerin kilo vermesine yardımcı olmaktır. Burada tüp mide, longitudinal gastrektomi veya obezite cerrahisine odaklanıyoruz. Bu teknik bariatrik cerrahinin bir parçasıdır.

Bu tür bir sindirim ameliyatı, midenin 2/3’ünün dikey yönde çıkarılmasını içerir. Hastayı daha az yiyecek yutmaya teşvik eder. Bu kısmi rezeksiyon, parietal mide hücrelerinin büyük ölçüde ortadan kaldırılmasında daha etkilidir. Bu hücreler iştahı uyaran ghrelin adlı bir hormon salgılar.

Mide daha dar ve daha kolay doldurulabilir hale gelir. Yiyecekler bağırsağa daha hızlı geçer ve sindirimi bozmadan vitamin kayıplarını sınırlar. Kol, orijinal haliyle aynı şekilde işlev görür.

Neden Tunus’ta tüp mide ameliyatı olmalıyım?

Tüp mide ameliyatı dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılabilmektedir. Ancak Tunus bu alanda önemli bir ilerleme kaydetmiştir ve rakipsiz bir fiyata en iyi ameliyatları sunmaktadır. Tunuslu cerrahlar büyük bir bilgi birikimine, olağanüstü uzmanlığa ve hepsinden önemlisi, sınıfının en iyisi bir operasyonu garanti etmek için güçlü yeteneklere sahiptir.

Yüksek bakım kalitesine ek olarak, tedavi konaklama boyunca tamamen karşılanmaktadır. Dahası, Tunus’un güneşli ortamı, bariatrik cerrahi sonrası iyileşmeyi hızlandırmak için hoş, dinlendirici ve aynı zamanda çok misafirperverdir.

Bu operasyon için ideal adayın profili nedir?

Tunus’ta tüp mide ameliyatı esas olarak aşırı kilolu veya morbid obez bireyleri ilgilendirmektedir. Esas olarak 18 ila 60 yaş arasındaki yetişkinlerle ilgil idir:

  • Bir komplikasyonun (arteriyel hipertansiyon, tip 2 diyabet, uyku apnesi sendromu, gastro-özofageal reflü, önceki karın ameliyatı, eklem problemi vb,)
  • Masif obeziteden muzdarip bir kişi için en az 40 kg/m2’lik bir BMI.

Hastalar, fiziksel aktivite, diyet vb. gibi diğer kilo verme programlarında başarısız olmuşlarsa bu prosedürü denemelidir.

Öte yandan, hiatal herni, alkol bağımlılığı, yeme bozukluğu gibi bazı durumlar mide ameliyatı için kontrendikedir

Tunus’ta tüp mide ameliyatı nasıl yapılır?

Tunus’ta tüp mide ameliyatı %80-90 civarında bir başarı oranına sahiptir ve bu da hastaların neden bu güneşli ülkede yaptırmaya bu kadar hevesli olduklarını açıklamaktadır. Buna Tunuslu cerrahların bilgi birikimi, becerileri ve deneyimi de eklenmektedir.

Ameliyat öncesi takip

Obezite cerrahisi, 6 ila 12 ay arasında süren ameliyat öncesi izleme ile başlar. Ameliyatın başarısı buna bağlıdır. Bu, hastayı biraz daha iyi tanımak ve ameliyatın uygulanabilir olup olmadığını belirlemek için doktor tarafından gerçekleştirilen bir tür konsültasyondur.

Bunu bir cerrah, bir diyetisyen, bir gastroenterolog, bir anestezist ve ayrıca bir psikolog ile yapılan görüşmeler takip eder.

Ameliyat

Longitudinal gastrektomi ağız yoluyla endoskopik olarak gerçekleştirilir. Bazı uzmanlar bunu laparoskopi ile gerçekleştirir, ancak bu bazen komplikasyonlara yol açabilir. Amaç, ilk iki yıl içinde fazla kilonun %40 ila 60 oranında ya da başlangıçtaki kilonun yaklaşık 25 ila 35 kg azaltılmasıdır.

Bu kısıtlayıcı teknik midenin üçte ikisinin çıkarılmasını ve ardından zımba ile dikilmesini içerir. Gıdaların emilim bozukluğunu önlemek için sadece dikey kısım tutulur.

Uygulamada, ameliyat genel anestezi altında yaklaşık 1 ila 2 saat süreyle gerçekleştirilir. Hastanede kal ış süresi vakaya bağlı olarak 2 ila 10 gün arasında değişmektedir. Lütfen operasyonun geri döndürülemez olduğunu unutmayın.

Tunus’ta tüp mide ameliyatından sonra alınması gereken bazı önlemler

Tüm abdominal cerrahi prosedürler gibi tüp mide ameliyatı da orta derecede ve nadir de olsa komplikasyonlara yol açabilir. Bunlar gastro-özofageal reflü, ülserler, beslenme yetersizlikleri vb. olabilir. Ameliyat sonrası fistül en yaygın risklerden biridir.

Ayrıca aşağıdaki gibi bazı önlemler almalısınız

  • Yaklaşık 4. haftaya kadar fiziksel aktiviteye devam etmeyin,
  • Ameliyattan sonra sıvı yemek,
  • Yüksek proteinli bir diyet benimsemek,
  • Çok küçük porsiyonlarda ve sakin bir şekilde yemek,
  • Yemek yerken değil, öğün aralarında için,
  • Gazlı ve/veya şekerli içecekler içmeyin,
  • Çok yağlı yiyeceklerden (kızarmış yiyecekler vb.), soslardan ve tatlılardan kaçının.

Hastalar yedikleri yiyecek miktarını kademeli olarak artırabilirler. Ancak önemli ölçüde yeniden kilo alımı nadirdir.


En iyi fiyata doğru kliniği seçmekte zorlanıyor musunuz? Koordinatörümüz, Tunus’taki operasyonunuzun başarılı olmasını sağlamak için size ücretsiz olarak yardımcı olacaktır. Bizden ücretsiz fiyat teklifi isteyin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️