Türkiye’de IVF PGT ile bebeğin cinsiyetinin seçilmesi

prix fiv choix sexe bebe Turquie pas chere 1
Tarafından yazılmıştır Erika

MicroSort, bir çiftin istediği cinsiyette bir çocuğa sahip olma şansını artırmak için tasarlanmış yeni bir bilimsel implantasyon öncesi genetik tanı yöntemidir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de cinsiyet seçici IVF hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de bebeğin cinsiyetinin seçildiği PGT IVF’nin fiyatı

Türkiye’de cinsiyet seçimi ile IVF’nin ortalama maliyeti 3.200 Avro’dur. Bu maliyetler cinsiyet seçimi tekniği ile PGD IVF prosedürünü (2900 Euro) ve ilaç maliyetini (300 Euro) kapsamaktadır. İstanbul’daki tedavi yaklaşık 15 gün sürmekte olup başarı oranı %75’tir.

IVF PGD cinsiyet seçimi3200 €
İlaçlı IVF döngüsü2100 €
ICSI ile tüp bebek tedavisi2250 €
İn vitro fertilizasyon2200 €

Bebeğin cinsiyetinin seçildiği IVF nedir?

MicroSort, bir çiftin istediği cinsiyette bir çocuğa sahip olma şansını artırmak için tasarlanmış yeni bir bilimsel implantasyon öncesi genetik tanı yöntemidir. MicroSort, gebe kalmadan önce spermatozoayı dişi (X) veya erkek (Y) kromozomu içerenlere ayırmak için kullanılır.

Contraception
Doğum Kontrolü

İstenilen cinsiyete ait kromozomları içeren spermler IUI ile rahim içine yerleştirilebilir veya Türkiye’de IVF tedavi döngülerinde kullanılabilir.

İnfertiliteden etkilenmeyen birçok çift, ailelerinin cinsiyetini dengelemek veya sadece bir cinsiyeti etkileyen genetik bir hastalığın bulaşmasını önlemek için MicroSort kullanmaktadır.

Türkiye’de IVF PGT, genetik sorunlar nedeniyle kısırlıkla mücadele eden çiftler için yeni bir seçenek sunmaktadır. Yeterli sayıda olgun yumurta elde etmek için yumurtalık stimülasyonu öncesinde yumurtalık rezervi değerlendirilir.

İn vitro fertilizasyondan sonra elde edilen sağlıklı embriyolar, herhangi bir genetik anomaliyi tespit etmek için implantasyon öncesi tanıya tabi tutulur.

Seçilen embriyolar daha sonra intrauterin implantasyon için anne rahmine transfer edilir. Gebelik oranı cesaret vericidir ve sağlıklı bir erkek veya kız bebek sahibi olmak isteyen hastalar için bir umut ışığı sunmaktadır.

Tıbbi ekibimiz

MicroSort ile kısırlık tedavisi

Ailelerindeki cinsiyetleri dengelemek için MicroSort kullanmak isteyen hastalar şunları yapmalıdır:

  • Evli olmak
  • En az bir çocuk sahibi olmak
  • En az temsil edilen cinsiyette çocuk sahibi olmalarına yardımcı olmak için cinsiyet seçimini kullanmak isterler. (Örnek: dört kız çocuğu olan ebeveynler erkek çocuk sahibi olmak için MicroSort kullanabilir).

Kalıtsal genetik hastalıklar cinsiyetle bağlantılı olabilir. MicroSort, bir çocuğun cinsiyete bağlı bir hastalığı miras almasını önlemeye yardımcı olabilir.

Femme enceinte
Hamile kadın

MicroSort tedavi süreci

MicroSort bir gebelik öncesi cinsiyet seçimi teknolojisidir. MicroSort, test ve seçim için embriyoların oluşturulmasını içermez. MicroSort işlemi, döllenme işleminden önce spermleri cinsiyetlerine göre sıralar.

Spermatozoa çocuğun cinsiyetini belirler. X taşıyan spermler kız, Y taşıyan spermler ise erkek çocuk üretir. MicroSort olmadan, sperm örnekleri yaklaşık %50 X taşıyan sperm ve %50 Y taşıyan spermden oluşur.

Hastanın ailesinin ihtiyaçlarına bağlı olarak, MicroSort teknolojisi yüksek oranda X taşıyan sperm (kız) veya yüksek oranda Y taşıyan sperm (erkek) üretebilir.

Spermin cinsiyete göre ayrılması, X ve Y taşıyan spermler arasındaki genetik materyal miktarındaki farka dayalı hücre sınıflandırması gerektirir. X ve Y spermatozoayı tanımlamak için hücre ayırma makinesi tarafından floresan boyalar ve ultraviyole lazerler kullanılır.

Tüp Bebek Hakkında Rapor

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

PGT IVF sırasında bazı nadir riskler olabilir:

  • Sıcak basması ;
  • Depresif veya sinirli hissetme
  • Baş ağrısı ;
  • yumurtalık hiperstimülasyon sendromu.

Bu nedenle, İstanbul’daki doktorunuzu seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmelisiniz.

Hareket kabiliyetiniz kısıtlıysa, konaklamanız sırasında konforunuzu sağlamak için tekerlekli sandalye kiralama hizmeti mevcuttur.

MicroSort cinsiyet seçiminde ne kadar başarılı?

MicroSort kullanan doğurganlık klinikleri, MicroSort sperm seçiminden kaynaklanan gebeliklerin tercih edilen cinsiyette bir çocuk üreteceğini garanti etmez.

MicroSort, sperm örneğinden karşı cinse ait kromozomları tamamen ortadan kaldırmaz, kullanılan spermin genetik bileşimi sadece istenen cinsiyete ait kromozomların daha yüksek bir yüzdesine sahiptir.

Şu anda, kadın cinsiyet seçimi için MicroSort sperm ayrımı (XSort), seçilen örneklerde ortalama %91 X taşıyan sperm ile sonuçlanmaktadır. Erkek cinsiyet seçimi için MicroSort sperm ayrımı (YSort), ayrılmış örneklerde ortalama %74 Y taşıyan sperm verir.

Dahası, PGD IVF’nizin başarı oranını artırmak istiyorsanız, bebeğin cinsiyetini seçmek için bir zorunluluk olan Kıbrıs‘ı öneriyoruz.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, işleminizin başarılı olması için size yardımcı olabiliriz, hem de daha düşük bir ücretle.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de IVF sırasında bebeğimin cinsiyetini seçebilir miyim?

Türkiye’de IVF yaptırmanız halinde bebeğinizin cinsiyetini seçmeniz mümkün olmayacaktır. Cinsiyet belirleme sadece tıbbi gereklilik durumunda, örneğin cinsiyetle ilgili hastalıkları ekarte etmek için yapılabilir. Ancak bunun için önceden genetik tanı konulması gerekir.

Oosit alımı 20 ila 30 dakika sürer. İstanbul’da IVF için 13 ila 18 güne ihtiyacınız olacaktır. Bu, 3 veya 4 gün içinde oosit alımını, 5 gün içinde laboratuvarda döllenmeyi ve ardından çeşitli testleri ve implantasyonları içerir.

Türkiye’de tıbbi destekli üremeniz sırasında bebek sahibi olmak için 4 deneme hakkınız vardır. Ancak transfer edilen sağlıklı embriyoların sayısı hiçbir şekilde düzenlenmemektedir. Ve her doğum yaptığınızda 4 deneme hakkınız daha vardır.

Türkiye’de tüp bebek tedavinizin başarısı esas olarak yaşınıza bağlıdır. Eğer hala gençseniz, yaklaşık %40-50, hatta bazı kliniklerde %75 şansınız olabilir. 40 yaşın üzerindeki çiftler için başarı oranı %25-30, en fazla %50’dir.

Türkiye’de IVF’den yararlanmak için öncelikle evli bir çift olmanız gerekir. Ayrıca kısır olduğunuzu kanıtlamak için testlerden geçmeniz gerekecektir. Kadının da Türkiye’de IVF için yaş sınırı olan 46’nın altında olması gerekir.

Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️