Türkiye’de Tüp Bebek

fiv price türki̇ye 2
Tarafından yazılmıştır Laurence

Türkiye’de IVF’nin fiyatı ve İstanbul’daki yüksek başarı oranı, bebek sahibi olmak isteyen çok sayıda insanı kendine çekmiştir.

EniyiKlinik.com Türkiye’de IVF hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İstanbul, Türkiye’de IVF Fiyatları

Türkiye’de İstanbul’da IVF’nin ortalama maliyeti 2.100 €’dur. Fiyat, doğurganlık tedavisinin türüne, gerekli döngü sayısına, ilaçlara, gerekli ön muayenelere ve doktor ücretlerine göre değişir. İstanbul’da tedavi yaklaşık 15 gün sürer ve başarı oranı %75’tir.

İlaçsız IVF döngüsü2000 €
İlaçlı IVF döngüsü2250 €
ICSI ile tüp bebek tedavisi2250 €
PGT ile tüp bebek tedavisi3500 €

Tüp Bebek Nedir?

Son yıllarda Türkiye, medikal turizmin merkezi ve tüp bebek tedavisi görmek isteyen çiftlerin tercih ettiği bir yer haline gelmiştir. Türkiye’deki yüksek IVF başarı oranı, uygun doğurganlık tedavisi sayesinde Türkiye’deki en iyi hastanede bebek sahibi olmak isteyen çok sayıda insanı kendine çekmiştir.

Türkiye’deki IVF klinikleri, yüksek başarı oranları ve jinekolojik ve obstetrik bakımdaki uzmanlıkları nedeniyle kayda değer bir büyüme yaşamıştır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de bebeğin cinsiyetini seçerek IVF

Schéma de spermatozoïdes et d'un ovule
Sperm ve yumurta diyagramı

Doğurganlık tedavisi için Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısındaki artışın 2018-20 yılları arasında %15-20 civarında olduğu bildirilmekte ve bu oranın önümüzdeki yıllarda da artması beklenmektedir.

Türkiye’nin en iyi tüp bebek hastanesindeki araştırmacılar ve uzmanlar, çifte uygun ve mükemmel doğurganlık tedavisini önererek kısırlık sorunlarını çözme konusunda uzman ve niteliklidir.

Türkiye’yi IVF destinasyonu olarak seçen hastalar, Türkiye’de ucuz ve makul IVF maliyeti ile en iyi tedaviyi alırlar.

Tıbbi ekibimiz

Türkiye’de IVF maliyeti hakkında daha fazla bilgi edinin

IVF için yurtdışına seyahat eden kadınların hikayelerini araştırdık. Kadınlar Türkiye’de İstanbul’da IVF tedavisi için 2.000 ila 3.000 Avro arasında harcama yaptıklarını bildirmişlerdir.

Bu masraflar, intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) ve doğurganlık ilaçları da dahil olmak üzere IVF ile ilgili tüm masrafları içermektedir. Bu maliyetlere bir veya iki kişinin seyahat masrafları da dahildir.

Bu düşük maliyetler cazip görünse de, eve bir çocuk getirmeden önce birkaç yurt dışı seyahati ve birkaç IVF döngüsü gerekebileceğinin farkında olmalısınız.

Ovule au microscope
Mikroskop altında yumurta

Avrupa’daki tesisler, IVF’nin tutkulu kaygılarında size rehberlik edecek danışmanlar ve ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak bir doğurganlık diyeti hazırlayabilecek beslenme uzmanları da dahil olmak üzere sundukları hizmetler nedeniyle daha fazla ücret alabilmektedir.

Kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: Evinize yakın olup yerel uzmanlarla çalışmak gibi daha az stresli bir alternatifi mi tercih edersiniz, yoksa biraz para biriktirip yurtdışına seyahat etme kaygısıyla yüzleşmeyi mi tercih edersiniz?

Her iki durumda da, Türkiye’de IVF’nin gerçek maliyeti farklı merkezler ve klinikler arasında değişebilir, ancak bir çift Türkiye’deki en iyi IVF merkezinde Türkiye’deki en gerçek ve gerçek IVF fiyatını bulabilir.

Schéma d'un spermatozoïde et d'un ovule
Sperm ve yumurta diyagramı

NOT – Türkiye’de yumurta bağışı, sperm bağışı ve embriyo bağışı tamamen yasaktır.

Schéma d'un spermatozoïde et d'un ovule
Sperm ve yumurta hücresi diyagramı

Riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler

İn vitro fertilizasyon ile ilişkili bazı nadir riskler vardır:

  • Kramplar ve şişkinlik ;
  • Meme hassasiyeti
  • Kabızlık
  • Baş ağrısı;
  • Karın ağrısı.

Bu nedenle, İstanbul’da doğru doktoru seçmenize yardımcı olmamız için bize güvenmeli ve saygın ve deneyimli bir pratisyeni tercih etmelisiniz.

Dahası, IVF İslam’da onaylanmıştır. Tıbbi bir fayda sağladığı ve kişinin yaşam kalitesini artırdığı için haram değil helal bir ameliyattır.

Ekibimiz, hareket kabiliyeti kısıtlı kişilere özel yardım sağlamak üzere eğitilmiştir.

Türkiye’de IVF yasası

Diğer ülkelerden farklı olarak, Türk yasaları yumurta, sperm ve embriyo bağışına izin vermemektedir; bu nedenle, Türkiye’de tüp bebek tedavisi her zaman makul bir fiyata kişisel yumurta ve sperm ile gerçekleştirilmektedir.

Bu Türk yasası oldukça kısıtlayıcı görünmektedir, ancak Türkiye’ deki IVF fiyatı diğer Batı ülkelerinin neredeyse yarısı kadardır ve bu da Türkiye’yi IVF tedavisi için tercih edilen bir ülke haline getirmektedir.

İstanbul’da Tüp Bebek Üzerine Video

Yasa şöyle diyor:

  • Sperm, yumurta ve embriyo bağışına izin verilmez.
  • Taşıyıcı anneliğe hükümet tarafından izin verilmemektedir.
  • Tüp bebek tedavisi için çiftlerin evli olması gerekmektedir.
  • Bekar kadınlar ve lezbiyen çiftler tedavi edilmemektedir.
  • PGD ve PGS’ye izin verilmektedir, ancak bir çift bebeğin cinsiyetini bilmek isterse bu yasa dışıdır.
  • Alıcının rahmine yerleştirilebilecek embriyo sayısını belirleyen bir yasa yoktur.

Türkiye’de IVF’nin maliyeti nedir?

İstanbul, Türkiye’de IVF’nin ortalama maliyeti 2.150 €’dur. Bu fiyata yumurtalıkların uyarılması, ultrason muayeneleri, yumurta toplama, genel anestezi, IVF veya ICSI, lazer destekli kuluçka, embriyoskopi, embriyo transferi, sonuçların takibi ve konsültasyonu dahildir. Fiyata otel konaklaması ve havaalanı transferi de dahildir.


Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, prosedürünüzü başarılı bir şekilde ve indirimli bir fiyatla gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Sıkça sorulan sorular

Türkiye’de tüp bebek tedavisi için yaş sınırı nedir?

Türkiye’de tüp bebek uygulaması için yaş sınırı 46’dır. Bu yaş sınırı menopoz tarafından belirlenmektedir. Menopozun başlaması, bir kadının çocuk sahibi olma şansını önemli ölçüde azaltır ve prosedürü kesin olarak imkansız hale getirir.

Türkiye’de tüp bebek hizmeti veren çok sayıda klinik bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri Memorial Bahçelievler Hastanesi, Hisar Hospital Intercontinental, Jinemed Hastanesi, Medicana International İstanbul Hastanesi ve Anadolu Sağlık Merkezi’dir.

Türkiye’deki tüm tüp bebek prosedürü 13 ila 17 gün arasında bir kalış süresi gerektirir. Bu, doktorun spermleri incelemesi, oositleri elde etmek için kadın hormonlarını uyarması, yumurtlamayı tetiklemesi ve ardından embriyoları transfer etmesi için zaman verir.

İstanbul’da mümkün olan IVF denemelerinin sayısı sizi gören kliniğe bağlıdır. Genel bir kural olarak, 4 deneme ile sınırlıdır. Çoğul gebelikleri sınırlamak için süpernümerary IVF’ye izin verilmediğini unutmayın: deneme başına en fazla 2 embriyoya izin verilir.

Türkiye’de IVF için başarı oranı genç çiftler için %40 ile %50 arasında değişmektedir, ancak en alıcı hastalar için maksimum %70’e ulaşabilir. Bu oran 40 yaşın üzerindeki çiftler için %25-30’a düşmekte, ancak en şanslı çiftler için %50’yi aşabilmektedir.

Türkiye’de tüp bebek için minimum kalış süresi 12 gündür ve nadiren 18 günü aşar. Prosedür, oositleri elde etmek ve yumurtlamayı tetiklemek için hormonların uyarılması ve ardından embriyoların implante edilmesi arasında zaman gerektirir.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️