Türkiye’de bacak uzatma

Türkiye’de bacak uzatma, uzatmanın boyutuna bağlı olarak 2 ila 3 ay sürer (genellikle günde 1 mm, örneğin 6 cm 2 ay ve 7 cm 70 gün sürer).

Türkiye’de bacak uzatma fiyatları

Türkiye’de bacak uzatma operasyonunun ortalama maliyeti 22.000 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 15.000 € ile 9.000 € arasında değişebilir. Her şey istenen uzunluğa bağlıdır, çünkü bu tedavinin süresi üzerinde bir etkiye sahiptir. Fiyata ameliyat öncesi test, anestezi, tercüman, hastanede kalış süresi, ilaçlar, taksi ve 5 yıldızlı otel dahildir.

Bacak uzatma ameliyatı Türkiye22000 €

Bacak uzatma ameliyatı nedir?

Bacak uzatma, vücudun yeni kemik ve onu çevreleyen ve destekleyen yumuşak dokuları, bağları, kan damarlarını ve sinirleri yenileme yeteneğini kullanarak elde edilir. Süreç, ortopedi cerrahının uzatılacak kemiği kestiği osteotomi adı verilen bir operasyonla başlar. Daha sonra uzuv (genellikle üst veya alt bacak) çeşitli harici ve/veya dahili sabitleme cihazları veya çerçeveler kullanılarak stabilize edilir.

Bunu iki iyileşme aşaması takip eder.

İlk veya distraksiyon aşamasında, kesilen kemik, distraksiyon osteogenezini veya osteotomi alanında yeni kemik büyümesini teşvik eden bir süreçte çok kademeli olarak ayrılır. Yeni kemik dokusunun büyümesi, genellikle günde dört kez, her ayarlamada çeyrek milimetre (¼ mm), günde toplam bir milimetre (1 mm) olacak şekilde boşluğun dağıtılması veya yayılmasıyla sağlanır.

Kemiğin uçları arasındaki boşluk açıldıkça, vücut istenen uzunlukta kemik oluşana kadarboşlukta yeni doku üretmeye devam eder. Travma veya doğuştan gelen bir anormallikten kaynaklanan kemiğin yanlış hizalanması gibi mevcut olabilecek herhangi bir deformiteyi düzeltmek için ek stratejiler mevcuttur. Bu aşamanın başlangıcında, hastalar mobil kalabilmek için koltuk değnekleri yardımıyla yürürler.

Yukarıdaki radyografik görüntüler perkütan yaklaşım kullanılarak gerçekleştirilen bir femoral osteotomiye aittir. Bacak uzunluğunu optimize etmek için bir iç uzatma çivisi ile aşamalı uzatma (8 cm) sağlanmıştır. Yarıkta erken yeni kemik oluşumuna dikkat edin.

Tedavinin ikinci aşamasında kemik sağlamlaşır ve iyileşir. Hasta etkilenen uzvuna yavaş yavaş daha fazla ağırlık verir ve yardımsız yürümeye başlar.

Aşamalı uzatma işlemi bir dış fiksatör veya bir iç uzatma çivisi ile gerçekleştirilebilir.

Harici fiksatör, uzvun dışına inşa edilen ve kemiğe pimler (çubuklar), vidalar ve tellerle bağlanan bir çerçevedir. Dış fiksatörde yapılan ayarlamalar, kısa veya yanlış hizalanmış bacağı kademeli olarak uzatmak ve düzeltmek için kullanılabilir.

Dahili uzatma çivisi, kemiğin medüller boşluğuna yerleştirilen teleskopik bir intramedüller çivi veya çubuktur. Bir uzaktan kumanda cihazı kullanılarak çivi mıknatısı döndürülür, teleskopik çivi ve kemik kademeli olarak uzatılır. Bu yöntemle kemik, iç uzatma çivisinin yerleştirildiği ameliyat sırasında düzleştirilir ve uzatma sonraki haftalarda kademeli olarak gerçekleşir.

Osteotomi ve sabitleme cihazlarının çoğunun yerleştirilmesi epidural anestezi altında gerçekleştirilebilir – birçok kadının doğum sırasında aldığı anestezi türü – böylece isterlerse ameliyatları sırasında uyanık olabilirler. Ortalama hastanede kalış süresi iki gündür. Operasyon büyük kesiler veya kemik greftleri içermez.

Genel olarak, operasyon sırasında ağrı yaşamayan hastalar, operasyon veya iyileşme ile ilgili önemli bir ağrı bildirmezler.

Hastaların çoğunda doğuştan gelen bir kusur, çocuklukta büyüme plağı yaralanması veya kemiklerin deforme bir pozisyonda iyileştiği bir kırığın kötü iyileşmesi veya kemiklerin hiç iyileşmediği bir kaynamama sonucu bacak uzunluğu eşitsizliği vardır. Bununla birlikte, uzuv uzatma bir kol deformitesini düzeltmek için de kullanılabilir. Ve bu prosedür, cücelik veya erken ergenlik gibi olağanüstü kısa boylu kişilerin kollarını ve bacaklarını uzatmak için kullanılmıştır.

Bir uzvu uzatmak için kullanılan tekniklerden faydalanabilen bir diğer hasta grubu ise kemik dokusu eksikliği, enfeksiyon, travma veya tümör nedeniyle uzvu kesilme riski altında olanlardır. Bifokal uzuv kurtarma prosedürü olarak bilinen yöntemde, etkilenen bölgenin karşısındaki kemiğin ucunda bir kesi yapılır.

Bu alan aşamalı olarak ayrılırken, kemiğin boşluğa bitişik uçları bir araya getirilir. Diğer uzuv uzatma prosedürlerinde olduğu gibi, osteotomi bölgesindeki alan yeni kemik üretir; kemiğin olmadığı alan yeniden birleşir ve diğer herhangi bir kırık gibi iyileşir. Bu tür durumlarda bile, genellikle harici bir fiksatörden kaçınabilir ve kemik taşıma çivisini kullanabiliriz.

Genel olarak, uzuv uzatma ameliyatı yüksek bir başarı oranına sahiptir (yaklaşık %95). Çoğu prosedürde yalnızca küçük kesiler gerektiğinden, yara izi genellikle minimaldir. Pimler ve eklem sertleşmesi ile ilgili küçük sorunlar ortaya çıkabilse de, uzuv uzatma ameliyatından kaynaklanan ciddi komplikasyonlar nadirdir.

95 başarı oranı

Genel olarak, bacak uzatma operasyonları yüksek bir başarı oranına sahiptir (yaklaşık %95). Çoğu prosedürde sadece küçük kesiler gerektiğinden yara izleri genellikle minimaldir. Pimler ve eklem sertleşmesi ile ilgili küçük sorunlar ortaya çıkabilse de, bacak uzatma ameliyatından kaynaklanan ciddi komplikasyonlar nadirdir. Ortaya çıkanlar genellikle uzuv kurtarma için tedavi edilenler gibi zaten yüksek riskli kabul edilen hastalarda görülür.

İyileşme ve rehabilitasyon

Bacak uzatma ameliyatından sonra iyileşme süresi hastadan hastaya değişir, özellikle yetişkinlerde konsolidasyon aşaması bazen oldukça uzun sürebilir. Genel bir kural olarak, çocuklar yetişkin hastaların yarısı kadar sürede iyileşir. Örneğin, istenen hedef 1½ cm yeni kemik büyümesi olduğunda, bir çocuk sabitleme cihazını üç ay boyunca takacaktır. Yetişkinlerde, kemik iyileşmesi daha uzun sürse de, içten uzatma çivisinin kullanılması, harici bir fiksatör takmaya gerek olmadığından süreci daha basit hale getirir.

İyileşme dönemi boyunca fizyoterapi, hastanın eklemlerinin esnekliğini ve kas gücünü korumada çok önemli bir rol oynar. Hastalara besleyici bir diyet uygulamaları ve kalsiyum takviyesi almaları tavsiye edilir. Kemik iyileşmesini hızlandırmak için aşamalı ağırlık taşıma teşvik edilir ve hastalar kemik iyileşmesini hızlandırmak için D3 vitamini ve kalsiyum gibi takviyeler alır.

Bacak uzatma ameliyatı için uygunluk

Bacak boyu uyumsuzluğunun tedavisi, prosedür konusunda deneyimli bir ortopedi cerrahı tarafından kapsamlı bir değerlendirmeyle başlamalıdır. Hastalar, örneğin bacak uzunluğu farklılığı sandıkları şeyin aslında skolyoz (omurgada anormal bir eğrilik) veya kalça deformitesi gibi tamamen farklı bir tıbbi sorun olduğunu öğrendiklerinde şaşırabilirler. Ya da uzuvlarının eşit olmayan uzunluğuna dair yanlış bir algıya sahip olabilirler. Özel Cerrahi Hastanesi’nde, uzuv uzatma bölümündeki ortopedik cerrahlar, her teşhisi doğru bir şekilde değerlendirmek ve doğrulamak için özel bir dizi röntgen çeker.

Gerçek bir farklılık olduğunda, travma sonucu olmasa bile, bu asimetri sırt, diz ve ayak bileği ağrısına yol açabilir. Kırık düzgün bir şekilde iyileşmemişse osteoartrit gelişebilir. Bazı durumlarda, bir hasta uzun yıllar boyunca herhangi bir sorun yaşamadan bir uzvunun uzunluğundaki asimetri ile yaşamış ve daha sonra orta yaşta rahatsız edici semptomlar geliştirmiştir.

dr Rozbruch, “Uzuv uzatma için fiziksel kriterleri karşılamanın yanı sıra, hastanın yüksek motivasyona sahip olması da önemlidir” diyor. Hastalar bakımlarında aktif bir rol oynar, uzaktan ayarlamalarla kemiklerini gerçekten uzatır, fizik tedaviye katılır ve iyileşme süreci boyunca her iki veya üç haftada bir doktorlarıyla şahsen veya sanal olarak görüşürler.

Bacak uzatma ameliyatı, 20’li, 30’lu, 40’lı, 50’li ve hatta 60’lı yaşlardaki çocuklar ve yetişkinler de dahil olmak üzere güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. Pediyatrik hastalarda ortopedi cerrahı büyüme plağının yaralanmasını önlemek için özel bir özen gösterir ve iyileşme sırasında normal büyüme ve distraksiyon yoluyla osteogenez devam eder.

Doğuştan kısa femurlu çocuklar gibi bazı durumlarda, sorunun iki aşamada tedavi edilmesi tavsiye edilebilir. Bu durumda, çocuk büyüdükçe artan bir sapma yüzdesine sahiptir; örneğin, hastanın ilk muayenesinde 5 cm’lik bir sapmanın beş veya altı yıl içinde 7 cm’lik bir sapmaya ulaşması beklenebilir. Aşağıda gösterilen hasta örneğinde, Dr. Rozbruch ilk prosedür sırasında 5 cm’lik bir boşluğu düzeltmiştir; kalan boşluk büyüdüğünde muhtemelen başka bir prosedür gerekecektir.

Yukarıdaki görüntü, bir cihaz kullanılarak elde edilen femurun kademeli olarak 5 cm uzatılmasını göstermektedir Aşağıdaki görüntüler yedi ay sonra çekilmiştir.

Bu tip deformite 15 cm’ye kadar çıkabildiğinden, genellikle iki veya daha fazla operasyona bölünmesi tercih edilir.

Geleceğe bakış

Dr Rozbruch’a göre bacak uzatma ameliyatı “henüz emekleme aşamasında”.

Bu ameliyatın algılanışında dramatik bir değişiklik oldu… ve bu alana olan ilgi hızla artıyor, daha hızlı iyileşmeyi teşvik eden yeni cihazlar da dahil olmak üzere pek çok umut verici gelişme yaşanacak.

Son gelişmeler arasında, harici fiksasyona gerek kalmadan kemik defektlerini yeniden yapılandırmak için kullanılabilen, tamamen implante edilebilir bir dahili kemik taşıma cihazının resmi bir sağlık kurumu tarafından onaylanması da yer alıyor.

Ayrıca, sinir rejenerasyonu ve yeni bir vasküler sistemin geliştirilmesi gibi bacak uzatma prosedürleri sırasında meydana gelen olayların, bir dizi ortopedik ve diğer tıbbi durumlar için gelecekte önemli etkileri olabilir.

Klinikten tavsiyeler

Tek seansta 15 cm uzatmak mümkün değildir. Max. ilk yıl 7 cm ve sonraki yıl 7 cm daha uzatılabilir. Ancak ideal olan 5 cm uzatma planlamaktır. Hasta ilk ameliyattan sonra fiksatör taktıracak ve bu fiksatörlerin çıkarılması için ortalama 70 gün beklemek zorunda kalacaktır.

Türkiye’de 70 gün kalmak şart değildir. Ameliyattan sonra ülkenize dönebilir ve 70 gün sonra tekrar Türkiye’ye gelebilirsiniz.

Türkiye’de bacak uzatma ameliyatı hakkında kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi almak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️