Türkiye’de sentetik biyofiber saç ekimi

biofibre senteti̇k saç eki̇mi̇ fi̇yati 1
Tarafından yazılmıştır Melissa

Türkiye’de biofiber sentetik saç ekimi hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Başarılı bir biofiber sentetik saç ekimi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’deki biofiber sentetik saç ekimi hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de biofibre sentetik saç ekiminin fiyatı nedir?

İstanbul, Türkiye’de biofiber saç ekiminin ortalama maliyeti 4.000 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.500 € ile 5.500 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Biofibre sentetik saç ekimi4000 €

Biofibre sentetik saç ekimi nedir?

Saç seyrelmesi durumunda, ekim yöntemlerinin yanı sıra saç implantasyonu da sunuyoruz. Biofibre yapay saç ekerek hastalarımız için en iyi sonuçları elde ediyoruz.

Saç dökülmesine yaşlanma, hormonal değişiklikler ve genetik kellik geçmişi gibi faktörlerin bir kombinasyonu neden olabilir. Saç dökülmesi ne kadar erken başlarsa, kellik o kadar şiddetli olur. Ayrıca travma veya yanıkların sonucu da olabilir.

Greft yapmak için başın arkasından doğal saçların alınmasını içeren transplantasyondan farklı olarak, saç implantasyonu, istenen görünümü hemen elde etmek için başın biyouyumlu liflerle (Biofibre) kaplanmasını içeren bir yöntemdir.

Nakil durumunda, yeni saçlar operasyondan yaklaşık 4 ila 6 ay sonra uzar. Teknik yetersizse, görünür yara izleri ortaya çıkabilir ve bu da sonraki nakilleri zorlaştırır.

Ayrıca bakınız: Yıldızlar için saç ekimi

Biofibre, saç implantasyonu için uygunen gelişmiş organik elyaftır. İmplantasyon için tıbbi cihazlara ilişkin 93/42/EEC sayılı Avrupa Direktifinin gerekliliklerine dayanan gerekli tüm sertifikalara sahiptir. Çok sayıda klinik ve histolojik çalışma, Biofibre ‘nin erkeklerde ve kadınlarda alopesi (kellik) tedavisi için etkinliğini ve güvenliğini doğrulamaktadır.

Biofibre yumuşak, esnek, ince ve renk değişimine karşı dirençlidir. Sonuç doğal, anında ve estetiktir. Bu amaçla Biofibre 13 renkte, 3 farklı uzunlukta (15, 30 ve 45 cm) ve 3 stilde (düz, dalgalı veya kıvırcık) sunulmaktadır. Doğru seçim ve harmanlama ile bu özellikler neredeyse her hastanın gereksinimlerini karşılayabilir. Doğal olarak, bu yapay saç yıkanabilir ve doğal bir görünüme sahiptir.

Prosedür

Biofibre saç implantasyonu prosedürü hızlı ve ağrısızdır, lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Estetik sonuç hemen alınır ve hastalar klinikten yepyeni saçlarla gençleşmiş olarak ayrılır. santimetrekare başına 40 ila 50 lif doğal bir saç yoğunluğu yaratır.

Yıllık ortalama lif kaybı %5 ila 20 arasında değişir ve cilt tipine, saça ve hepsinden önemlisi hastanın gösterdiği özene bağlıdır. Lif kaybı iz bırakmaz ve gerekirse kalınlaştırma prosedürünü istediğimiz zaman tekrarlayabiliriz . Yüksek düzeyde cerrahi sterilite sayesinde enfeksiyon kapmıyoruz.

Ekilen saçın hareket hissi doğal saçınkiyle aynıdır. Hastalar işlemden hemen sonra saçlarındaki rüzgarın keyfini tarif ederler.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Afro saç ekimi

Saç ekimi: yöntemler

Saç ekimi, kafa derisindeki kel bölgelerin hastanın kendi saçlarıyla (saç folikülleri) yeniden yüzeye çıkarılmasını içerir. Foliküller başın arka kısmından alınır ve kel bölgenin derisinde yeni bir yere nakledilir. Greft sayısı ve ekim seanslarının uzunluğu kelliğin derecesine bağlıdır. Birkaç seans gerekli olabilir.

Saç elde etmenin bir yolu, ekilecek 2 ila 4-5 saç kökü grubu içeren saçlı bölgelerde mikro delikler açmaktır. Bu eski bir yöntemdir. Daha modern yöntemler ise aşağıdaki gibidir:

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) ile saç ekimi

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE), bir hastanın kel, dirençli donör alanlarından foliküler ünitelerin çıkarılmasını içeren bir saç ekimi tekniğidir. Daha sonra bu foliküler ünite greftlerini hastanın kel bölgelerine naklediyoruz.

Bu prosedürün zaman alıcı doğası göz önüne alındığında, genellikle bir günde en fazla 2000 folikül olmak üzere 500-600‘den fazla foliküler ünite nakledebiliriz. FUE’nin greft başına maliyeti de genellikle foliküler ünite başına standart saç ekimi prosedürünün iki katıdır; burada başın arkasından bir donör doku şeridi alırız ve büyütme altında tek tek foliküler ünitelere keseriz.

Kafa derisi küçültme (seri eksizyon)

Bu, kel alanın mümkün olduğunca büyük bir kısmının çıkarılmasını içerir. Kafa derisinin bitişik saç taşıyan bölgeleri, bazı kel alanların kalacağı anlayışıyla kel alana yaklaştırılır. Bu tekniği daha sonraki bir tarihte bir veya daha fazla kez tekrarlayarak sonunda kel bölgeyi yeniden yapılandırırız.

Doku genişletme

Türk cerrah, “doku genişletici” adı verilen bir cihazı saç uzayan bölgenin altına, kel bölgenin yanına yerleştirir. Birkaç hafta sonra doku genişletici yeni deri hücrelerinin büyümesine neden olur. Daha sonra yeni genişlemiş deriyi bitişik kel alana yerleştirmek için başka bir operasyona ihtiyaç duyulur.

Hemen herkes foliküler ünitelerin saç ekimi için en iyi greft boyutu olduğuna inanır, ancak gerçek biraz farklıdır. Kliniğimizde üç boyutta greft kullanıyoruz: tek saç foliküler üniteleri, 2-3 saç foliküler üniteleri ve modifiye 4-5 saç foliküler üniteleri. Tekli foliküler üniteleri esas olarak saç çizgisi için kullanıyoruz, foliküler üniteler ise greftlerin geri kalanı için temel boyut olabilir.

Saç ekimi için ideal adaylar, başın arka ve yan kısımlarında sağlıklı saç büyümesine sahip olmalıdır. Başın arka ve yan taraflarındaki saçlar, flepleri ve greftleri cerrahi olarak çıkaracağımız donör bölgeler olacaktır.

İstenen dolgunluğa ulaşmak için birkaç cerrahi seans gereklidir. Her seans arasında birkaç aylık bir iyileşme süresi önerilir. Tam bir greft serisi ile nihai sonuç 2 yıla kadar sürebilir.

İstanbul’daki operasyondan bir veya iki ay sonra aşılanan saçlar dökülür (bu normal ve geçicidir). Saçın uzamaya başlaması bir ay veya daha fazla zaman alır. Daha doğal görünümlü sonuçlar elde etmek için cerrahi bir rötuş prosedürü gerekli olabilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Melissa

Adım Mélissa ve 2014'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Çok çeşitli terapötik alanları kapsayan düzenleyici ve mediko-pazarlama belgeleri yazma konusunda geniş deneyime sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️