Türkiye’de burun ameliyatı

burun ameliyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de burun estetiği, çirkin bir burnu yeniden şekillendirmek ve daha işlevsel hale getirmek için dünyadaki en popüler kozmetik prosedürlerden biridir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de burun ameliyatı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de burun ameliyatı fiyatları

Türkiye’de İstanbul’da burun ameliyatının ortalama maliyeti 2.300 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 Euro ile 2.600 Euro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Burun ameliyatı2300 €

Neden Türkiye?

Türkiye, sağlık turizmi sektöründe ilk beş ülke arasında yer almaktadır. Her geçen yıl daha fazla turist sağlık nedenleriyle ve tedavi için Türkiye’yi tercih etmektedir.

Türk hükümeti sağlık sistemini sürekli olarak geliştirmektedir; 2023 hedeflerinden biri 2 milyondan fazla sağlık turisti çekerek 20 milyar dolar kazanmaktır. Elbette Türkiye bu konuda önemli hedeflere ulaşmıştır.

Bugün Türk hastaneleri her yıl bir milyondan fazla uluslararası müşteriyi ağırlıyor. Bu da Türkiye’nin sağlık altyapısını geliştirmek amacıyla daha iyi sağlık turistleri çekmek için çok önemli adımlar attığını gösteriyor. Bu eğilim devam edecek gibi görünüyor.

İstanbul neden sağlık turizmi için en iyi destinasyon olabilir?

Yeni milenyumun başında sağlık turizmi endüstrisi, turist çekmek için en kârlı turizm sektörlerinden biri olarak kabul edildi; bu endüstrinin küresel gelirinin yüz milyar dolar olduğu tahmin ediliyor; dolayısıyla sağlık turistlerini çekmek için ülkeler arasında büyük ve nefes kesici bir rekabet oluştu.

Sağlık turizmi söz konusu olduğunda çoğu ülkenin zayıf noktası maliyet iken, bu durum Türkiye için bir güçtür. İstanbul’daki sağlık harcamaları Batı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nden çok daha düşüktür. Öte yandan, Türkiye’deki tıbbi hizmetlerin kalitesi dünyanın en gelişmiş tıp merkezleriyle karşılaştırılabilir düzeydedir.

Buna ek olarak, daha fazla yabancı müşteri çekmek için, Türk Sağlık Bakanlığı diğer ülkelerden gelen müşteriler için ek olanaklar ve sübvansiyonlar sağlamaktadır.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Bahsedilebilecek bir diğer nokta da Türkiye’nin dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olması ve bunun da yabancı ziyaretçiler için turistik ve sosyal altyapıların gelişmesine yol açmış olmasıdır. Örneğin, Türkiye’de son teknoloji oteller ve konaklama tesisleri, modern toplu taşıma altyapısı ve genel anlamda bir turistin ihtiyaç duyacağı her şey mevcuttur.

Bu da İstanbul’u turizm, özellikle de sağlık turizmi için ideal bir destinasyon haline getirmektedir.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de etnik rinoplasti

Türk hastanelerine nasıl güvenebilirim?

JIAC (Joint International Accreditation Commission) akreditasyon listesinde yer alan 24’ün üzerinde hastanesiyle Türkiye, en büyük hastane ve tıp merkezlerine sahip ülkelerden biridir.

Bir tıp merkezinin bu endekse sahip olması, o tıp merkezinde hastaları tedavi etmek için etkili ve güvenli yöntemlerin kullanıldığı, çok uygun koşulların sunulduğu ve hastaların refahının gözetildiği anlamına gelir.

Bu listeye dahil olmak için gereken koşul ve kurallara bakarsanız, bunun çok katı bir gösterge olduğunu göreceksiniz. Bu listede yer alan tıp merkezleri her açıdan güvenli ve emniyetlidir. Dolayısıyla, bu listede yer alan 24’ten fazla hastane ile Türkiye, tıbbi hizmetler söz konusu olduğunda dünyanın en güvenilir ülkelerinden biridir.

İstanbul’da Rinoplasti

Burun, insan vücudunun nefes almak için gerekli organlarından biri olmasına ve birincil işlevi vücuda oksijen sağlayan bir valf görevi görmesine rağmen, güzellik açısından yüzün en önemli organı olarak bilinmekte ve daha fazla ilgi görmektedir. Bu nedenle Türkiye’de burun estetiği dünyanın en popüler kozmetik prosedürlerinden biridir.

Türkiye’de burun ameliyatı için kimler doğru adaydır?

Burun yapısının büyük bir kısmı kemik dokusundan oluştuğu ve kemik büyümesi ergenlik döneminin sonuna kadar devam ettiği için burun estetiği için en iyi aday kemik büyümesi tamamlanmış kişilerdir.

Aksi takdirde, operasyondan sonra kemik dokusunun büyümesi burnun şekilsizleşmesine ve istenen sonuçtan sapmasına neden olabilir. Bu nedenle 18 yaşından önce rinoplasti yapılmaması önerilir.

Öte yandan, burundaki yapısal sorunlar nedeniyle solunum problemleri yaşayan veya kaza sonucu burnu kırılan ya da tıbbi nedenlerle burun ameliyatı olması gereken kişiler İstanbul’da burun estetiği için aday olabilirler.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de ikincil rinoplasti

Türkiye’de burun ameliyatı ne kadara mal oluyor?

Avrupa’da burun estetiğinin maliyeti 4.000 ila 5.800 Avro arasındayken, Türkiye‘de burun ameliyatının maliyeti 2.500 Avro’dur. Bu fiyat farkı, yaşam giderleri ve işçilik maliyetlerindeki farklılıkların yanı sıra Türk ve Avrupa/Amerikan para birimleri arasındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır.

İstanbul’daki burun estetiğinin kalitesi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’dakinden farklı değildir. Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim almış ve burun estetiği konusunda mükemmel becerilere sahip deneyimli estetik cerrahlara sahiptir.

Dolayısıyla, burun estetiği yaptırmak için Türkiye’yi seçerek yalnızca ideal görünüme ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda çok fazla para tasarrufu da yapabilirsiniz. Dahası, aynı zamanda dünyanın en önemli turistik yerlerinden birini ziyaret etmiş olacaksınız.

İşte rinoplasti hakkında sıkça sorulan bazı sorular ve bunların kısa cevapları

Türkiye’de burun ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadardır?

Günümüzde burun estetiği için çok gelişmiş ve etkili yöntemler kullanıldığı için iyileşme süresi önceki yöntemlere göre çok daha kısadır.

Birçok yeni yöntem dikiş gerektirmez veya sadece birkaç dikiş gerektirir. Ameliyattan sonraki ilk 48 saat içinde buz, morarma ve iyileşme süresini azaltmada önemli bir etkiye sahip olabilir.

İlk hafta boyunca burun üzerinde silikon bir atel kullanılır; ilk haftanın sonunda atel çıkarılır ve sadece koruyucu bir etiket kullanılır. 10 gün sonra hasta normal, günlük aktivitelerine devam edebilir.

Burada önemli olan nokta, ilk üç hafta boyunca buruna vurulmaması gerektiğidir. Burun görünümü için istenen nihai sonuç yaklaşık 6 ay içinde görülebilir (tabii ki bu süre ameliyatın türüne ve hastanın ameliyat sonrası bakımına bağlıdır).

Rinoplasti sonrası ne kadar süre gözlük kullanabilirim?

Kemik ve kıkırdak dokuları 6 hafta sonra tamamen onarılır; bu süreden sonra sorunsuz bir şekilde gözlük kullanabilirsiniz.

Rinoplastiden ne kadar süre sonra tekrar egzersiz yapabilirim?

Ameliyattan sonraki ilk iki hafta dokuların onarımı için çok önemlidir, bu nedenle burnunuzla hiçbir temasınızın olmamasını sağlamanız tavsiye edilir. Tabii ki, 10 gün sonra hafif egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz ve 6 haftalık ağır egzersizden sonra artık hiçbir engel kalmaz.

Rinoplasti sonrası koku alabilir miyim?

Doğal olarak burun ameliyatında koku alma duyusu bir sorun teşkil etmez. Ancak ameliyat sırasında burun mukozası manipüle edildiği için ameliyattan sonra koku alma duyusu azalabilir. Ancak bu küçük sorun altı aylık bir süre içinde yavaş yavaş ortadan kalkacaktır. Bu nedenle endişelenmeye gerek yoktur.

Rinoplasti sonrası nasıl uyurum?

İlk iki gece başınızı 45 derecelik bir açıyla tutmalısınız. İlk hafta atel nedeniyle yan yatmamalısınız. Atel çıkarıldıktan sonra yan yatabilirsiniz ancak çok fazla yan yatarsanız burnunuz deforme olabilir ve ideal burnunuzdan farklı bir şekil alabilir. Bu yüzden bu konuda dikkatli olmanız gerekir.

Revizyon ameliyatı olmak mümkün mü?

Evet, elbette mümkündür, her yıl rinoplasti hastalarının yaklaşık %15’i burunlarını revize ettirme eğilimindedir. Bunun, burnun görünümünden memnuniyetsizlik veya tıbbi sorunlar dahil olmak üzere birçok nedeni olabilir. Rinoplastinin ne sıklıkta tekrarlanabileceğine dair bir sınır olmamasına rağmen, bu prosedürün her tekrarı doktor ve hasta için daha fazla sorun teşkil eder ve hasta için daha fazla yan etkiye neden olabilir.

Hala rinoplastiye ihtiyacım olup olmadığını nasıl bilebilirim?

Burnun son şeklinin 6 aylık rinoplastiden sonra görülebileceği göz önüne alındığında, bu altı ay boyunca rinoplastinizin sonucunu aceleye getirmeyin veya yargılamayın.

Birçok kişi bu dönemde burnunun görünümünden endişeli ve memnuniyetsiz hale gelirken, sonuç onları bu erken yargıdan pişman ediyor. Ancak bu dönemden sonra hala memnuniyetsiz hissediyorsanız ve bunun ideal burnunuz olmadığını düşünüyorsanız veya ciddi nefes alma problemleriniz varsa cerrahınıza danışın.

Rinoplasti ses tellerimi etkiler mi?

Rinoplasti sırasında ses telleri etkilenmez, bu nedenle sesiniz zarar görmez. Öte yandan, bu operasyon hava yollarını açacağından ve bazı solunum sorunları çözüleceğinden, bazı harfleri daha kolay telaffuz etmenize ve daha net bir sese sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Rinoplasti horlamayı azaltır mı?

Horlama, sahip olabileceğiniz en can sıkıcı sorunlardan biridir. Bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir, ancak horlamanızın burnun yapısal ve fiziksel sorunlarıyla bağlantılı olup olmadığını bilmek ilginçtir, rinoplasti cerrahı kozmetik cerrahi sırasında bu sorunları da çözebilir ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.

Bu nedenle, burun estetiğinden önce doktorunuza danışmanız en iyisidir, böylece gerekirse operasyon sırasında sizin için gerekli önlemleri alabilir.

Rinoplasti sinüs enfeksiyonlarını tedavi eder mi?

Sinüs enfeksiyonları, özellikle sonbaharda olmak üzere her yıl on milyonlarca insanı etkileyen, dünyadaki en yaygın solunum yolu enfeksiyonu türlerinden biridir. Sizin için sürpriz olabilir, ancak burun estetiği görünümünüzü etkilemenin yanı sıra birçok fiziksel sorununuzu da çözebilir ve sinüs enfeksiyonları bu sorunların en önemlileri arasındadır. Daha fazla ayrıntı ve koordinasyon için operasyondan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

Rinoplasti öncesi neler yapmalıyım?

Operasyondan önce Türk doktorunuzla operasyonun türü ve detayları hakkında mutlaka konuşun. Altta yatan bir hastalığınız varsa veya bazı ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuzla konuşmalısınız. Çok küçük şeyler bile sonuç ve memnuniyetiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Bu yüzden hiçbir faktörü hafife almayın.

Doktorunuz ameliyattan önce bazı testler yaptırmanızı isteyebilir, bu nedenle bunları dikkatli bir şekilde ve talimatlara uygun olarak yapın.

Doktorunuz ameliyattan önce bazı ilaçları almanızı veya mevcut ilaçlarınızı değiştirmenizi isteyebilir. Böyle bir durumda, lütfen bu ilaçları doktorunuzun talimatlarına uygun olarak aldığınızdan emin olun.

Sigara içiyorsanız, Türk doktorunuz sizden en az 6 ay boyunca sigarayı bırakmanızı isteyecektir; bu, ameliyat sırasında ve sonrasında iyileşirken sağlığınız için çok önemlidir. Bu yüzden bu talimatları ciddiye aldığınızdan emin olun.

Aspirin ve kan yoğunluğunu azaltan ve kanamayı artıran ilaçlardan kaçının. Bu ilaçları kullanıyorsanız, doktorunuzdan bunları sınırlı bir süre için kesmesini veya alternatif ilaçlar yazmasını isteyin.

Türkiye’de burun ameliyatı ağrılı mıdır?

Bu operasyon çok ağrılı değildir. Ancak bazı hastalarda kaşıntı ve hassasiyet görülebilir, bu da ameliyatın türüne bağlıdır ve ameliyat sırasında hava yollarından veya sinüslerden kaçan basınçtan kaynaklanıyor olabilir. Bununla birlikte, cerrahınız ağrıyı nasıl azaltabileceğiniz konusunda size en iyi tavsiyeyi verebilir; ayrıca ağrı kesici kullanımı konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.

Türkiye’de burun ameliyatının yan etkileri nelerdir?

Morarma ve şişme burun estetiğinin en yaygın komplikasyonları arasındadır, ancak bu yan etkiler 7 ila 10 gün içinde kaybolur. Ayrıca göz çevresinde morarma da rinoplasti sonrası sık görülen bir yan etkidir ve endişelenecek bir durum değildir. Bu yan etkilerin yaşınıza bağlı olarak daha az veya daha uzun sürebileceğini unutmayın.

Sonuç olarak, rinoplastinin dünyadaki en yaygın kozmetik prosedürlerden biri olduğunu, bu nedenle tıp biliminin bu alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini ve her geçen gün bu alanda yeni ve daha gelişmiş yöntemler geliştirdiğini; bu nedenle en az tehlikeli ameliyatlardan biri olarak kabul edildiğini belirtmek gerekir.

Bir diğer nokta da deneyimli bir doktorun seçilmesiydi. Tedavi merkezini donanımlı hale getirmiş olması burun estetiği sonrası başarı ve memnuniyet için en kritik faktörlerden biri. Bu dönemde yaşadığınız yer de bu konuda kritik bir faktör olabiliyor.

Sonuç olarak, estetik cerrahi açısından en donanımlı ülkelerden biri olan Türkiye, bu alanda yetkin ve deneyimli doktorlara sahiptir. Dahası, bu ülkede konaklamak size konforlu bir konaklamayı garanti ediyor. Türkiye, size bu tür bir paketi mümkün olan en düşük maliyetle sunabilecek tek ülkedir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️