Rinoplasti ve Tunus

tunus'ta ri̇noplasti̇2 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Tunus’ta burun estetiği hakkında bilmeniz gereken her şey! Tunus’ta ortalama fiyat nedir? Tunus’ta başarılı bir rinoplasti için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com sizi Tunus’ta burun est etiği hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta rinoplasti fiyatları

Tunus’ta rinoplastinin ortalama maliyeti 2.000 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1800 Euro ile 2200 Euro arasında değişebilir. Bu fiyata otel ve hastane masrafları, havaalanı transferi, tercüman ve ilaçlar dahildir. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 2 saat sürer. Kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Nihai sonuç 6 ay içinde görülebilir.

ProsedürlerFiyatlar Tunus
Rinoplasti2000 €
İkincil rinoplasti2200 €

Tunus’ta burun estetiği: Neden bu destinasyonu seçmelisiniz?

Kozmetik cerrahi, potansiyel yan etkileri ve içerdiği riskler nedeniyle insanları uzun zamandır korkutmaktadır. Bununla birlikte, popülerlik kazanmaya başlıyor ve bu tür prosedürlerden geçen insanların sayısı her geçen gün artıyor.

Rinoplasti en popüler kozmetik cerrahi prosedürlerinden biridir. Birçok kişi burnuyla ilgili bir kompleks yaşamakta ve burun estetiği yoluyla burnunu değiştirmeyi düşünmektedir.

Tunus, sağlanan tıbbi bakımın yüksek kalitesi ve ülkedeki klinikler tarafından sunulan cazip fiyatlar nedeniyle burun estetiği için popüler bir destinasyondur. Tunus’ta rinoplasti hakkında daha fazla bilgi edinin.

Rinoplasti, oldukça rağbet gören bir prosedür

Burun estetiği, dünya çapında gerçekleştirilen kozmetik cerrahi prosedürlerinin %10‘unu oluşturmaktadır. Bu rakam sürekli yükselmektedir. Bunun iyi bir nedeni var: Rinoplasti, burnun görünümünün daha iyi hale getirilmesini sağlıyor. Uzun bir süre boyunca insanlar rinoplastiye karşı temkinli davranmış, operasyonun hayal kırıklığı yaratacağından ve hatta felaketle sonuçlanacağından korkmuşlardır.

Ancak cerrahların becerileri ve tıptaki gelişmeler ve kullanılan ekipmanlar bu tür operasyonları kontrol altına aldı. Günümüzde rinoplasti, uygun bir klinikte ve yetkin bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi koşuluyla neredeyse zararsız bir işlemdir.

image de la structure osseuse d'un nez

Neden rinoplasti yaptırmalı?

Bazı insanların kendilerini oldukları gibi kabul ettikleri doğru olsa da, diğerleri yüzlerindeki kozmetik kusurlar olarak gördükleri şeyleri düzeltmek isterler. Bu vakalarda sıklıkla burun söz konusudur. Çok uzun, çok kalın, çok çarpıktır.

Rinoplasti, hastaların nihayet hayal ettikleri görünüme kavuşmalarını sağlar. Rinoplasti hem erkeklere hem de kadınlara uygulanmaktadır, ancak hastaların çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır.

İnsanların çoğu rinoplasti yoluyla görünümlerini iyileştirmek isterken, bazı yaşlı insanlar sadece daha genç görünmek istemektedir. Aslında, elli yaşından sonra ortaya çıkan burnun sarkık görünümünü düzeltmek size daha genç bir görünüm kazandırabilir.

Son olarak, rinoplastinin estetik olmayan bir amacı da olabilir. Bazı hastalar burunlarının şekli nedeniyle nefes almakta zorluk çekerler. Bu durumda, burun şeklindeki bir değişiklik bu acıya son verebilir.

Rinoplastinin yetenekleri

Bu cerrahi prosedürün burun üzerinde yaratabileceği değişiklikler hakkında size bir fikir vermek için, aşağıdaki listede bir özet bulunmaktadır:

  • Burun ucunun düzeltilmesi. Bu sarkık, çok yüksek, sıkışmış, ince, geniş vb. olabilir.
  • Burun delikleri ile ilgili sorunların düzeltilmesi (çok geniş, çok kısa)
  • Çok şiddetli bir burun tabanının veya tam tersine oyuk bir köprünün düzeltilmesi
  • İçi boş burun kökünün düzeltilmesi.

Tunus’ta rinoplasti nasıl yapılır?

Tüm cerrahi prosedürler gibi, rinoplasti de birkaç farklı aşamaya bölünmüş bir prosedür izler. Bu prosedüre uymak her cerrahın sorumluluğundadır ve operasyonun sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gereklidir.

İlk konsültasyon

Ameliyat öncesi konsültasyon ilk aşamadır. Doktorun muayenehanesine ameliyata girmek için değil, ilk teşhisi koymak için gidersiniz. Cerrah burnunuza yakından bakacak ve tam olarak neyi değiştirmek istediğinizi anlamak için size sorular soracaktır. Burun köprünüzün deviye olup olmadığını kontrol edecek ve ardından bir septorinoplasti önerecektir.

Doktorun görevi aynı zamanda sizi ameliyatın detayları hakkında bilgilendirmek ve sizinle ameliyat sonrası tedavi hakkında konuşmaktır.

Doktor aynı zamanda gerçekçi olmayan beklentilerinizi engellemek ve sizi dünyaya geri getirmek için de oradadır. Ne istediğinizden emin olduğunuzdan ve mucizevi sonuçlar beklemediğinizden emin olmalıdır.

Son olarak, ameliyat öncesi konsültasyon, rinoplasti için herhangi bir kontrendikasyondan endişe duyup duymadığınızı belirlemeye de hizmet edecektir.

Rinoplasti için kontrendikasyonlar

Bazı kontrendikasyonlar rinoplastiyi hasta için pratik olmaktan çıkarır ve bunları belirlemek doktorun sorumluluğundadır. Bunlar arasında bazı psikiyatrik bozukluklar, depresyon veya tedavi gerektiren büyük anksiyete atakları sayılabilir.

Bu hastalıklara ek olarak, belirli kalp veya akciğer patolojileri veya pıhtılaşma bozuklukları durumunda da operasyon imkansız hale gelebilir. Kafatasındaki bazı aşırı şekil bozuklukları ve rinoplasti ile düzeltilemeyen burun şekil bozuklukları da ortadan kaldırılabilir.

Tunus şehrinin fotoğrafı

Son olarak, hasta aşırı sigara içiyorsa doktorlar rinoplastiyi ekarte edebilir.

Ameliyatın seyri

İlk konsültasyondan sonra, rinoplasti için kontrendikasyonları karşılamıyorsanız operasyon için başka bir randevu alınır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir, bu nedenle işlem sırasında bilinciniz açık olmayacaktır. Ameliyata yaklaşım daha sonra neyin düzeltilmesi gerektiğine bağlı olarak değişir.

Burun deliklerinin içine sistematik olarak bir kesi yapılır. Bazen, özellikle dış deride veya burun ucunda olmak üzere başka kesiler de yapılabilir. Bu kesiler, cerrahın yapıları ve kıkırdağı yeniden konumlandırmak ve burun kusurlarını hastanın istekleri doğrultusunda düzeltmek için modüle etmesine olanak tanıyacaktır.

Doğal olarak, bu kesiler operasyon tamamlandıktan sonra dikilir. Hastanın nefes alma sorunları varsa, bunların aynı anda düzeltildiği ve böylece gereksiz yere ek kesiler yapılmadığı da unutulmamalıdır.

Rinoplastinin burnu yeniden şekillendirmek için kıkırdak eklenmesini gerektirebileceğini de bilmelisiniz. Bu kıkırdak vücudunuzun bir donör bölgesinden alınır. Ancak bu tür vakalar nadirdir ve doktorunuz önceden onayınız olmadan bu işlemi gerçekleştiremez.

Ameliyatın süresi vakaya ve yapılacak işe göre değişmekle birlikte ortalama 2 ila 4 saat arasında tahmin edilmektedir.

Ameliyattan sonra

Rinoplastiden sonra burnunuzda bir bandaj ve burun deliklerinizde fitillerle uyanırsınız. Rinoplastinin türüne bağlı olarak, bandajın üzerine plastik bir atel ve burun deliklerinin içine başka silikon ateller de eklenebilir. Fitiller çıkarılana kadar klinikte hastanede kalmanız gerekecektir, bu genellikle ameliyattan 2 gün sonra gerçekleşir.

Nazal septumunuz henüz işlevsel olmayacağı için bir süre ağzınızdan nefes almanız gerekecektir. Burnunuz şişecek ve bu şişliği azaltmak için başınız yüksekte uyumanız tavsiye edilecektir.

Dikişlere gelince, iç taraftakiler kendiliğinden emilirken, burnun dış tarafındaki dikişler bir hafta sonra cerrah tarafından alınacaktır. Atel, duruma bağlı olarak bir hafta ila 10 gün içinde çıkarılır.

Tunus’taki Sfax kasabasının fotoğrafı

Nasıl bir his veriyor?

Ameliyattan sonra burun tıkanıklığı hissi yaşanacaktır. Yüzünüzde birkaç hafta sonra geçecek olan bir miktar morarma fark edebilirsiniz. Burnunuz ve dudaklarınız da daha az hassas olacaktır. Tüm bu belirtiler normaldir ve haftalar içinde yavaş yavaş kaybolacaktır. Burnunuzu sümkürmemeye dikkat edin, aksi takdirde çok acı hissedersiniz.

İşin kesintiye uğraması

Rinoplastiden sonra mesleki faaliyetlerinize devam edemeyeceğiniz açıktır. Fiziksel olarak zorlayıcı bir faaliyette bulunuyorsanız 10 gün veya daha uzun bir süre sonra işe dönebileceksiniz. Ağır kaldırma gibi spordan da kaçınılmalıdır. Gördüğünüz gibi, en az 10 gün boyunca tamamen dinlenmelisiniz.

Rinoplasti: Beklenen sonuçlar

Burun estetiğinizden sonra, burnunuz hala bir bandaj altında olacağından ve yüzünüz morarma ile kaplı olacağından, sonuçları hemen göremezsiniz. Sonuçlar gerçek anlamda ve tam olarak ameliyattan 3 ay sonra ortaya çıkar, çünkü bu süre yara izlerinin ve şişliklerin tamamen kaybolduğu zamandır. Bununla birlikte, şişlik önemli ölçüde indiğinde, 10 gün içinde sonuçların ilk taslağını görebileceksiniz.

Bir yıl sonra burun ameliyata adapte olacak ve daha da uyumlu bir şekil alacaktır.

İşte Tunus’ta rinoplasti hakkında bir video raporu

Tunus’ta rinoplasti hakkında video raporu

Rinoplasti öncesi ve sonrası fotoğraflar

photo avant apres rhinoplastie en tunisie
photo avant apres rhinoplastie en tunisie

Tunus’ta rinoplasti ne kadara mal olur?

Avrupalılar, diğer ülkelerdeki birçok insan gibi, genellikle yurt dışında ve özellikle de Tunus’ta burun estetiği yaptırmayı tercih etmektedir. Bunun ana nedeni, operasyonun çok daha uygun fiyatlı olmasıdır. Tunus’taki kliniklerde rinoplasti fiyatı 1.700 ila 2.200 € arasında değişmektedir. Bu fiyata konaklama, operasyon, anestezist, havaalanı transferi ve ilaçlar dahildir.

Yüksek kaliteli ilaç

Fiyatlar bir yana, Tunus aynı zamanda en kaliteli tıbbi bakımı da sunmaktadır. Tunus’taki burun cerrahları son derece yetkin ve kullandıkları aletler son teknoloji ürünüdür. Klinikler de son derece moderndir. Kısacası, yüksek kaliteli bir ameliyat için ihtiyacınız olan her şey mevcut.

Tunus’ta burun estetiği nasıl yapılır?

Uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu ve klinik seçimi arasında (çünkü tüm klinikler aynı değildir), prosedür zaman alıcıdır. Bu yüzden size kapsamlı bir hizmet sunuyoruz. Biletinizi ayırtmaktan ameliyat öncesi konsültasyonunuzu organize etmeye kadar her şeyi sizin için halledeceğiz!


En iyi fiyata doğru kliniği seçmekte zorlanıyor musunuz? Koordinatörümüz Tunus’taki operasyonunuzun başarılı geçmesi için size ücretsiz olarak yardımcı olacaktır. Ücretsiz fiyat teklifi için bize danışın.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️