Türkiye’de Hymenoplasti

Hymenoplasti 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Hymenoplasti, doku veya biyomateryaller kullanarak yırtılmış bir kızlık zarını onarmak veya dikmek için yapılan ameliyattır.

EniyiKlinik.com,Türkiye’de kızlık zarı estetiği hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de kızlık zarı dikimi ne kadara mal olur?

İstanbul’da bir Türk kızlık zarı estetiğinin ortalama maliyeti 1.100 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 950 € ile 1250 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Hymenoplasti1100 €

Hymenoplasti nedir?

Türkiye’de hymenoplasti, yırtılmış bir kızlık zarını onarmak için yapılan bir ameliyattır. Kızlık zarı birçok kültürde saflığın bir sembolüdür, bilimsel kanıtlar ise bu ince zarın vajinanın enfeksiyon kapmasını önlemeye yönelik olduğunu göstermektedir. Kızlık zarı bekaretin bir işareti olmasına rağmen, koşma, zıplama veya başka herhangi bir spor aktivitesi gibi cinsel olmayan nedenlerle yırtılabilir; hatta bazı kadınlar kızlık zarı olmadan doğmuştur!

2 ortak kliniğimiz İstanbul’un Avrupa yakasında yer almaktadır. Havaalanından arabayla 15 dakika uzaklıktadır. Tüm prosedürler jinekologlar tarafından ve anestezi uzmanları eşliğinde gerçekleştirilir.

Hymenoplasti iki şekilde gerçekleştirilebilir:

  • Kızlık zarı kalıntıları mevcutsa, bunlar tekrar birbirine dikilebilir.
  • İkinci seçenek ise hastanın kendi vücudundan alınan doku kullanılarak yeni bir kızlık zarının yeniden yapılandırılmasını içerir. Kızlık zarının onarılmasının yanı sıra vajinal duvarlar da sıkılaştırılabilir. Bu operasyon kızlık zarını onaracaktır, ancak bir dahaki sefere yırtıldığında kanama ve rahatsızlık yaşayacaksınız.

Birçok muhafazakar toplum bakire gelin konusunda ısrarcı olsa da, bu prosedür ABD ve Avrupa gibi daha az muhafazakar toplumlarda büyük bir popülerlik kazanmıştır.

Türkiye’de hymenoplasti nasıl yapılır?

Her şeyden önce, operasyonu tartışmak ve ona beklentilerinizi açık ve kesin bir şekilde anlatmak için jinekologla bir konsültasyon planlamanız gerekecektir. Doktorunuz size operasyon hakkında genel bir bilgi verecek ve Türkiye’de hymenoplasti için nasıl hazırlanmanız gerektiğine dair talimatlar verecektir.

Temel teknik – Kızlık zarının herhangi bir kalıntısı kalırsa, tekrar birbirine dikilebilir. Ağrı ve rahatsızlığı önlemek için lokal veya bazen genel anestezi uygulanacaktır. Cerrah daha sonra yırtık parçaları birbirine dikecektir – dikişler çözülebilir. Prosedür yaklaşık 30 ila 40 dakika sürer ve genellikle ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

Alloplant tekniği – Bu teknik, kalıntılar tekrar bir araya dikilemediğinde kullanılır. Cerrah vajinaya bir biyomateryal yerleştirir ve bu materyal kızlık zarı görevi görür. Bu prosedür yaklaşık iki saat sürer ve lokal anestezi altında olursunuz.

Kızlık zarırekonstrüksiyonu – Bu prosedürde cerrah vajina dudağından doku kullanarak yeni bir kızlık zarı oluşturacaktır. Ancak bu yöntem en az üç ay boyunca cinsel ilişkiden kaçınmanızı gerektirir.

Türkiye’de kimlere kızlık zarı dikimi yapılmalıdır?

Genel olarak kadınlar kültürel ve dini nedenlerle kızlık zarı dikimi talep etmektedir. Çoğu durumda, kadın cinsel ilişki sırasında bekaretini kaybetmiştir ve evlenmeden önce bunu geri kazanmak istemektedir. Bazı durumlarda, kız cinsel olmayan bir aktivite sonucu kızlık zarını kaybetmiş olabilir, ancak yine dini veya sosyal normlar nedeniyle kızlık zarının onarılmasını zorunlu bulurlar.

İdeal adaylar

  • Cinsel ilişki veya diğer aktiviteler nedeniyle kızlık zarı yırtılması yaşayanlar.
  • 18 yaşın üzerindeki kadınlar.
  • Sağlık durumu iyi olan ve herhangi bir ciddi hastalığı bulunmayan kadınlar.

Kızlık zarınızın onarılıp onarılamayacağını belirlemek için jinekolojik muayene de gereklidir.

Kimler uygun değildir?

Eğer kadın cinsel organ kanseri veya zührevi bir hastalıktan muzdaripse, ancak o zaman tedavi için uygun değildir.

Herhangi bir yan etkisi var mı?

Türkiye’de hymenoplastinin olası yan etkileri şunlardır:

  • Şişlik ve ağrı
  • Ameliyat sonrası morarma
  • Hematomlar ve kanamalar
  • Kızlık zarında renk değişikliği
  • Uyuşukluk

Ancak bunlar küçük yan etkilerdir ve tıbbi ekip bunlardan kaçınmak için her türlü önlemi alacaktır.

Ameliyat sonrası takip

Hasta tedaviden sonra iyileşme odasında birkaç saat gözlemlenecek ve herhangi bir komplikasyon görülmezse taburcu edilecektir. Hasta 3 ila 4 gün sonra işine dönebilir. Ancak, orta dereceli aktivitelere ancak 10 gün sonra başlanması tavsiye edilir.

Bölgeyi temiz tutmanız ve enfeksiyonu önlemek için antibiyotik almanız gerekecektir. Ağrı ve şişliği hafifletmek için sıcak kompresler ve buz paketleri kullanmalısınız. Ameliyattan 2 ila 3 gün sonra banyo yapabileceksiniz. Ameliyattan sonra 8 haftaya kadar cinsel ilişkiden kaçınmalısınız.

Tamamen iyileşmesi yaklaşık 4 ila 6 hafta sürer.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️