İspanya’da tüp bebek fiyatları

tüp bebek laboratuvari 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

İspanya’da tüp bebek hakkında bilmeniz gereken her şey! Barselona’da ortalama fiyat nedir? İspanya’da başarılı bir IVF için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com İspanya’da tüp bebek hakkında bilgi verir ve uzman doktorlar ile operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da İn Vitro Fertilizasyon Fiyatı

İspanya’da Barselona’da tüp bebek tedavisinin ortalama maliyeti 4.500 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 4300 Euro ile 9300 Euro arasında değişebilir.

PMAİspanya’da Fiyatlar
IVF ICSI4400 Euro
IVF ICSI PGD6400 Euro
IVF ICSI Yumurta bağışı5900 Euro
IVF ICSI PGD Yumurta bağışı9300 Euro
IVF ICSI PGD Sperm bağışı5700 Euro
Sperm bağışı390 Euro
Oosit vitrifikasyonu2900 Euro
Suni döllenme1000 Euro
ROPA tekniği5000 Euro

İn vitro fertilizasyon nedir?

İn vitro fertilizasyon (IVF ), doğurganlığa yardımcı olmak veya genetik sorunları önlemek ve çocuk sahibi olmaya yardımcı olmak için kullanılan karmaşık bir dizi prosedürdür.

IVF sırasında, olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır (alınır) ve bir laboratuvarda sperm ile döllenir. Döllenmiş yumurta (embriyo) veya yumurtalar (embriyolar) daha sonra rahme transfer edilir. Tam bir IVF döngüsü yaklaşık üç hafta sürer. Bazen bu aşamalar farklı bölümlere ayrılır ve süreç daha uzun sürebilir.

İspanya’daki doğurganlık merkezleri

İspanya ‘da Barselona’d aki doğurganlık merkezleri, yüksek gebelik başarı oranıyla bilinen dünyaca ünlü bir tüp bebek (IVF) programına sahiptir. IVF, gebe kalmakta zorluk çeken çiftlerin gebelik elde etmeleri için en etkili yoldur.

Hamileliğin doğal yollardan gerçekleşmesi için spermin rahim içinden geçerek fallop tüplerinden birine gitmesi ve burada yumurtayı döllemesi gerekir. Oluşan embriyonun implantasyonun gerçekleşmesi için iyi kalitede olması gerekir.

Süreç basit gibi görünse de, düşük sperm sayısı, hasarlı veya tıkalı bir fallop tüpü, hasarlı veya hastalıklı bir rahim veya optimal olmayan yumurta üretimi veya kalitesi gibi birçok faktör bu adımların gerçekleşmesini engelleyebilir. Sperm ve yumurta kendi başlarına bir araya gelemediğinde veya yumurta veya sperm kalitesi istenenden düşük olduğunda, IVF bir seçenek olabilir.

IVF sırasında yumurtalar yumurtalıklardan alınır – veya donör yumurtaları kullanılabilir – ve bir eşten veya bir donörden alınan sperm ile döllenir. Elde edilen embriyo rahim içine yerleştirilir ve burada ideal olarak implante olur ve bir gebelik oluşturur.

IVF uygulanan kişiler, tedaviye başlamadan önce hemşirelik personelimiz tarafından yönetilen yerinde bir oryantasyon oturumuna katılmalıdır. Partnerlerin de bu oturuma katılmaları teşvik edilir. Yüz yüze seansa katılmanın yanı sıra oryantasyon programımıza da başvurabilirsiniz.

TedaviFiyatlar
İn Vitro Fertilizasyon (kendi yumurtaları)4400 Euro
Yumurta bağışı (özel donör)5900 Euro
Embriyoskop360 Euro
İlk konsültasyon (muafiyet)130 Euro
Sperm dondurma200 Euro

İşte İspanya’da IVF ile ilgili adımlar:

1. Yumurtlamayı tetikleme

Tipik bir adet döngüsünde, yumurtalıklar her ay bir yumurta bırakır. IVF’ye hazırlık olarak, gonadotropin adı verilen doğurganlık ilaçları, yumurtalıkları tedavi döngüsü ayı boyunca birçok yumurtayı olgunlaştırmaya teşvik etmek için günlük olarak kendi kendine uygulanır. Daha fazla yumurta olgunlaşırsa, daha fazlası toplanabilir ve kullanılabilir. Bu, çoğu zaman döllenme ve nihayetinde gebelik şansını artırır.

2. yumurta toplama (oosit toplama)

Oosit olarak da bilinen yumurtalar vücuttan alınmaya hazır olduğunda, Fertilite Merkezinde hafif sedasyon altında bir prosedür gerçekleştirilir. Doktor, ultrason görüntülemesini kullanarak vajina duvarından yumurtalıklara doğru bir iğne yönlendirir. Tüm prosedürler için bir anestezi uzmanı hazır bulunur

Yumurtalar alındıktan sonra embriyoloji laboratuvarında sperm ile döllenirler. Başarı oranları hastanın yaşına, ilaç tedavisine verdiği tepkiye ve üretilen yumurta ve embriyoların kalitesine bağlı olarak değişmektedir.

İspanya’daki tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, yumurta toplama işlemi de doktorunuzla görüşülmesi gereken riskler içerir.

3. Laboratuvarda döllenme

Yumurtalar embriyoloji laboratuvarına ulaştığında, laboratuvar teknisyenleri olgunluklarını belirlemek için onları analiz eder ve daha sonra vücudunkine benzer bir ortama sahip bir kuluçka makinesine yerleştirir. Çoğu durumda, spermatozoa yumurtalarla birleştirilir ve döllenme doğal olarak gerçekleşir.

Düşük sperm sayısının veya düşük sperm hareketliliğinin (hareket) bir faktör olduğu durumlarda, intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) adı verilen bir işlemle her olgun yumurtaya doğrudan tek bir sperm enjekte edilir.

Yumurta ve sperm birleştikten sonra, döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek yaklaşık 18 saat ve embriyonun en iyi şekilde gelişip gelişmediğini belirlemek için 2 ila 4 gün daha sürer. Embriyolar genellikle toplam beş gün boyunca laboratuvarda kalırlar.

Vakaların %80’inde, oluşturulan embriyoların kromozomal bütünlüğünü değerlendirmek için bu aşamada oluşturulan embriyoların implantasyon öncesi genetik taraması (PGS) yapılır.

4. Embriyo transferi

Embriyo transferine hazırlanmak için doktor, üretilen embriyoların sayısını ve her birinin kalitesini tartışır. Sınıflandırma, doktorlar ve embriyologlar tarafından hangi embriyoların ne zaman transfer edileceğini belirlemek için kullanılan bir araçtır. Doğurganlık Merkezinin amaçlarından biri, çoklu doğum sayısını sınırlamak için transfer edilen embriyo sayısını sınırlamaktır. Embriyo transferlerinin %60’ından fazlasında rahme tek bir embriyo yerleştirilir.

Barselona’da embriyo transferi basit bir tekniktir ve nadiren anestezi veya sedasyon gerekir. Kararlaştırılan sayıda embriyo içeren uzun, ince bir kateter, az miktarda sıvı ile birlikte rahim ağzından rahme geçirilir ve burada embriyo veya embriyolar serbest bırakılır. Rahim içine en uygun yerleşimi sağlamak için eş zamanlı olarak bir abdominal ultrason gerçekleştirilir.

Embriyo transferinden sonra, birkaç gün boyunca yorucu fiziksel aktivitenin sınırlandırılması tavsiye edilir.

Embriyo transferinden sonra

Blastokist embriyo transferi tamamlandıktan sonra, gebeliğin tespit edilebilmesi için yaklaşık dokuz gün geçmesi gerekir. Transferden sonraki günlerde embriyo aşağıdaki olaylardan geçer

  • 1. Gün: Blastosist kabuğundan çıkmaya başlar.
  • 2. Gün: Blastosist kabuğundan çıkmaya devam eder ve uterusa tutunmaya başlar.
  • 3. Gün: Blastosist rahim duvarının derinliklerine tutunarak implantasyonu başlatır.
  • 4. Gün: İmplantasyon devam eder.
  • 5. Gün: İmplantasyon tamamlanır. Sonunda plasenta ve fetüs haline gelecek olan hücreler gelişmeye başlamıştır.
  • 6. Gün: Hamileliğin devam ettiğini gösteren hormon olan insan koryonik gonadotropini (hCG) kan dolaşımına girmeye başlar.
  • 7. ve 8. Günler: Fetüs gelişmeye devam eder ve hCG salgılanmaya devam eder.
  • 9. Gün: Annenin kanında hCG seviyeleri artık gebeliğin kan testi ile tespit edilmesini sağlayacak kadar yüksektir.

Embriyoların dondurulması veya kriyoprezervasyonu

Embriyolar çeşitli nedenlerle kriyoprezerve edilir veya dondurulur. Geleneksel IVF süreci genellikle tek bir döngüde rahme transfer edilebilenden daha fazla embriyo ile sonuçlanır. Transfer edilmeyen embriyolar kabul edilebilir kalitede ise dondurulabilir ve daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir. Embriyolar ayrıca implantasyon öncesi genetik taramadan geçirildikten sonra da dondurulur. Ayrıca embriyo dondurma, insanların çocuk sahibi olmayı hayatlarında daha uygun bir zamana kadar ertelemelerinin bir yoludur.

Embriyo kriyoprezervasyonu, tekrarlanan yumurtalık stimülasyonu ihtiyacını azaltır. IVF yerine, gelecekteki döngüler hem fiziksel hem de finansal olarak daha az zor olan embriyo transferleri olabilir.

Barselona’da karmaşık IVF türleri

Barselona’daki doğurganlık merkezleri, önceki denemeler başarısız olmuşsa, sperm sayısı veya hareketliliği çok düşükse veya elde edilen embriyoların kalitesi düşükse IVF’nin “karmaşık” olduğunu düşünmektedir. Bu son neden birçok faktöre bağlı olabilir; çoğu zaman annenin ileri yaşıyla bağlantılıdır, ancak polikistik over sendromu gibi endokrin bozukluklardan da kaynaklanabilir. Çok şiddetli erkek infertilitesi spermin cerrahi olarak çıkarılmasını gerektirdiğinde, bu da karmaşık bir IVF türü olarak kabul edilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️