Türkiye’de diş beyazlatma

diş beyazlatma fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Daha parlak, daha çekici bir gülümseme mi istiyorsunuz? O zaman belki de bunu başarmanın en iyi yolu dişlerinizi Türkiye’de beyazlatmaktır

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’de diş beyazlatma hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diş beyazlatma ne kadara mal oluyor?

Türkiye’de diş beyazlatmanın İstanbul’daki ortalama fiyatı 250 avro, minimum fiyatı 200 avro ve maksimum fiyatı 300 avrodur.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Diş beyazlatma250 €

Diş beyazlatma nedir?

Daha parlak, daha çekici bir gülümseme mi istiyorsunuz? O zaman belki de bunu başarmanın en iyi yolu dişlerinizi Türkiye’de beyazlatmaktır.

Çoğumuz güzel, inci gibi beyaz dişlere sahip olmak isteriz. Tabii ki çoğu insan dişlerindeki doğal sararmaları veya lekeleri gidermek için eczanelerde satılan diş beyazlatma ürünlerine güveniyor. Ne yazık ki bu ürünler nadiren etkilidir. Türkiye’de profesyonel diş beyazlatma ise dişlerinizi güvenli bir şekilde beyazlatmayı neredeyse garanti eder.

Profesyonel diş beyazlatma sizin için uygun mu? Prosedür ve olası riskler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Türkiye’de diş beyazlatma kimler içindir?

Beyazlatıcı diş macunu reklamlarının size söylediklerinin aksine, dişlerimiz tamamen beyaz değildir. Dişlerin bir miktar sararması doğaldır. Ancak bazı kişilerde belirgin sararma görülebilir. Dişleriniz aslında yedikleriniz veya içtikleriniz nedeniyle lekelenebilir.

Bazı durumlarda dişler doğal olarak koyu sarı olabilir. Genetiğiniz ve yaşınız da dişlerinizin güzelliğinde rol oynar.

İşte dişlerinizde ciddi renk bozulmasına yol açabilecek bazı faktörler:

  • Kötü diş hijyeni (düzenli fırçalamamak)
  • Kahve, çay ve kırmızı şarap gibi dişleri lekeleyebilen içecekleri sürekli içmek. Elma gibi bazı meyveler de dişlerinizi lekeleyebilir.
  • Tütün içmek
  • Bazı ilaçlar
  • Köklerde sinir hasarı

İyi bir ağız hijyeni diş renginin solmasını önleyebilir. Ancak dişlerinizin rengi zaten bozuksa, profesyonel olarak beyazlattırarak görünümlerini iyileştirebilirsiniz. Bu, bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen ve dişlerinizin üst kısımlarını beyazlatarak daha beyaz görünmelerini sağlayan basit bir işlemdir.

Profesyonel diş beyazlatma herkes için uygun değildir. Örneğin, bir dişte sinir hasarı varsa ve rengi solmuşsa, beyazlatma prosedürü yararlı olmayabilir. Ayrıca, dişlerinizi beyazlatır ve sigara içmeye devam ederseniz, olumlu etkiler uzun sürmeyecektir.

Çoğu durumda, Türkiye’de, İstanbul’d a tanınmış ve saygın bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemi, her zaman hayalini kurduğunuz inci gibi beyaz gülümsemeye kavuşmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu işlemle gülüşünüzü bozan dişlerinizdeki düzensiz renklerden de kurtulabilirsiniz.

Profesyonel beyazlatma ile evde beyazlatma arasındaki fark nedir?

Bir marketten satın alabileceğiniz sayısız diş beyazlatma ürünü varken, bunu yapması için neden bir diş hekimine para ödeyesiniz? Bu yeterince makul bir soru. Bunun ana nedeni, yurtdışında, özellikle de Türkiye’de profesyonel diş beyazlatmanın çok daha etkili olmasıdır.

Diş beyazlatma işlemi esasen bir beyazlatma işlemidir. Süpermarketlerde satılan diş beyazlatma ürünleri, dişlerdeki lekeleri gideren bir beyazlatma maddesi olan hidrojen peroksit içerir.

Hidrojen peroksit, zaten bildiğiniz gibi, oldukça aşındırıcı bir asittir. Yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında diş minesine ve diş etlerine zarar verebilir.

Bu nedenle reçetesiz satılan diş beyazlatma ürünleri çok düşük konsantrasyonlarda hidrojen peroksit içerir. Bu ürünler diş etlerinize zarar vermez, ancak dişlerinizdeki sararmanın çoğunu da gidermez.

Diş hekimlerinin, dişlerin çok daha beyaz görünmesini sağlamak için daha yüksek konsantrasyonlarda beyazlatıcı maddeler kullanmasına izin verilir. Diş hekimleri ayrıca işlem sırasında diş etlerinizi korumak için özel pedler kullanırlar.

Ancak modern beyazlatma prosedürlerinde sıvı beyazlatma ajanları kullanılmaz. Günümüzde diş hekimleri bunun yerine lazer beyazlatma işlemi kullanmaktadır.

Diş implantlarının beyazlatılmasının imkansız olduğu unutulmamalıdır.

Lazer beyazlatma işlemi, bir beyazlatma ajanı kullandıktan sonra dişlerdeki lekeleri çıkarmak için bir tür lazer kullanılmasını içerir. Bu prosedür daha az invaziv ve daha etkilidir. Lazerle diş beyazlatma evde yapılamaz.

Sadece profesyonel bir diş hekimi gerçekleştirebilir. Özellikle Türkiye’deki ortağımız diş bakımı konusunda uzmanlaşmıştır ve hastalarla olağanüstü bir iş çıkarmaktadır.

Kısacası, profesyonel diş beyazlatma evde yapılan beyazlatmadan daha güvenli ve gözle görülür şekilde daha etkilidir. Prosedür de uzun sürmez. Diş hekimine sadece bir ziyarette dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

İstanbul’da diş beyazlatma

İşte İstanbul, Türkiye’de profesyonel diş beyazlatma prosedürünün temel adımları.

Muayene ve tarama

İşleme başlamadan önce diş hekimi dişlerinizi ve diş etlerinizi muayene edecektir. Diş eti hastalığınız veya çürükleriniz varsa, diş hekimi ciddi sorunlar tedavi edilene kadar işlemi ertelemenizi önerecektir.

Diş hekimi ayrıca işlem için uygun olup olmadığınızı da kontrol edecektir. Lazerle diş beyazlatma hamile kadınlar için önerilmez. İşlem genellikle gençler üzerinde de uygulanmaz. Eğer 18 yaşın altındaysanız, diş hekiminiz işlem için biraz daha büyümenizi beklemenizi tavsiye edebilir.

Ayrıca beyazlatma işlemi için yeterli miktarda açık diş minesine sahip olmanız gerekir. Diş eti çizginiz düzensizse, dişleriniz eşit şekilde beyazlamayabilir ve bu da garip bir gülümsemeye neden olabilir. Ayrıca, diş etleriniz çekilmiş ve diş köklerinizi açığa çıkarmışsa, diş hekiminiz beyazlatma önermeyebilir. Dişlerinizin kökleri beyazlatmaya yanıt vermez, bu nedenle dişlerinizin yalnızca belirli kısımları beyazlatılacaktır.

Profesyonel diş beyazlatma için uygun değilseniz panik yapmayın. Türkiye’de diş kaplamaları ve armatürler gibi düşünebileceğiniz başka alternatifler de vardır. Kaplama, renk ve şekillerini değiştirmek için dişlerinize yapıştırılabilen ince bir porselen kabuktur. Lumineerler kaplama gibidir, ancak çok daha incedir. Lumineers, dişleriniz özellikle hassas ise uygundur.

Bu prosedürden yararlanamayan kişiler nadirdir. Hamile veya genç değilseniz yaptırmalısınız. Uygun olduğunuzda, Türk diş hekimi aşağıda açıklandığı gibi bir sonraki aşamaya geçecektir.

Dişlerinize ön tedavi uygulayın

Lazer beyazlatma başlamadan önce diş hekimi dişlerinizi temizleyecektir. Bu genellikle bir diş hijyenisti tarafından yapılır. Hijyenist, diş minesini profesyonel diş beyazlatma prosedürüne tam olarak hazırlamak için varsa tartar ve vebayı giderir.

Onur Ozel Dental Clinic Antalya

Diş hijyenisti ayrıca tüm çürüklerinizin iyi doldurulup doldurulmadığını da kontrol edecektir. Diş minesi, beyazlatıcı maddenin dişlerinizin içine nüfuz etmesine izin verecek kadar hasar görmemelidir. Aksi takdirde beyazlatma solüsyonu hassas dokulara ve sinirlere zarar verecektir.

Prosedür için hazırlık

Profesyonel diş beyazlatma prosedürü ağrılı değildir. Diş çekiminde olduğu gibi lokal anesteziye ihtiyacınız yoktur. Bununla birlikte, bazı hastalarda lazer beyazlatma işlemi diş hassasiyetine veya belki de hafif iltihaplanmaya neden olabilir.

Bu nedenle, bazı diş hekimleri işlem başlamadan önce steroid olmayan bir anti-enflamatuar ilaç (NSAID) reçete eder. NSAID almadan önce başka bir reçeteli veya reçetesiz ilaç kullanıyorsanız diş hekiminizi bilgilendirmelisiniz. Ayrıca diş hekimini herhangi bir alerji veya hassasiyet konusunda bilgilendirin.

Beyazlatma işlemi

Yukarıdaki tüm adımlar tamamlandıktan sonra diş beyazlatma işlemine başlayabilirsiniz. İşlem oldukça hızlıdır. Sizden bir dişçi koltuğuna uzanmanız istenecektir. Diş hekimi ağzınızı açık ve dişlerinizi açıkta tutmak için bir ağız koruyucusu kullanacaktır.

İşlem başlamadan önce diş hekimi diş etlerinizin üzerine koruyucu bir bariyer yerleştirecektir. Bu, lazer veya beyazlatma maddesinin diş etlerine temas etmesini önleyecektir.

Daha sonra diş hekimi dişlerin ön tarafındaki mineye jel formunda bir beyazlatma solüsyonu uygular. Bu genellikle bir şırınga ile yapılır. Beyazlatıcı madde dişlerin üzerinde kalır.

Diş hekimi daha sonra bir lazer kullanır. Lazer ışığı beyazlatma maddesini aktive eder ve köpürmesine neden olabilir. Lazer, beyazlatma maddesinin mineden lekeleri çıkaran oksijen iyonlarını serbest bırakmasına neden olur. Lazer, kimyasal işlemin etkili olması için 15 dakikaya kadar açık bırakılabilir.

Diş hekimi lazeri kapatır ve ardından beyazlatma maddesini birkaç dakika daha dişlerinizde bırakabilir. Son adım beyazlatıcı maddenin çıkarılmasıdır. Diş hekimleri genellikle lekeli beyazlatma maddesini dişlere veya diş etlerine zarar vermeden hızlı ve etkili bir şekilde çıkarmak için küçük bir süpürge kullanır.

Daha sonra ağzınızı çalkalamanız istenecektir. Diş hekimi diş eti kalkanını çıkardığında işlem tamamlanmış olur.

Genel olarak, işlem genellikle bir ila iki saat arasında sürer. Yani hızlıdır ve uzun süre beklemeniz gerekmez.

HD Dental Clinic Mosonmagyarovar

Tedaviden sonra

Diş hekimi siz ayrılmadan önce dişlerinizi son bir kez muayene edecektir. Beyazlatma işleminden sonra bir miktar diş hassasiyeti yaşayabilirsiniz. Hafif ila orta dereceli hassasiyet normaldir. Ancak bazı hastalar yüksek düzeyde hassasiyet bildirebilir. Hassasiyet seviyeleri yüksekse diş hekimi ilaç reçete edecektir.

Bu aşamada diş etleriniz normal hissetmelidir. Herhangi bir ağrı hissederseniz veya diş etlerinizde beyazlama fark ederseniz, derhal diş hekiminize bildirin.

Profesyonel diş beyazlatma işleminden kaynaklanan komplikasyonlar çok nadirdir. Her şey yolunda giderse, yola geri dönmeye hazır olacaksınız. Diş hekiminiz size işlemden sonra nasıl beslenmeniz ve dişlerinizi nasıl korumanız gerektiğini söyleyecektir. Her ihtimale karşı bir takip randevusu da alabilirsiniz, ancak bu mutlaka gerekli değildir.

Polyclinique L'Excellence Mahdia

Riskler ve komplikasyonlar

Profesyonel diş beyazlatma prosedürünün büyük ölçüde risksiz bir süreç olduğu bilinmektedir. Başta hassasiyet olmak üzere geçici yan etkiler yaygınken, kalıcı veya sürekli komplikasyonlar nadirdir. Prosedürün aşağıdaki yan etkilerinin farkında olmalısınız:

Aşırı duyarlılık

Profesyonel diş beyazlatma işlemi uygulanan hastaların çoğu, sonrasında artan hassasiyetten şikayetçidir. Bu genellikle dişlerinizin sıcak veya soğuk içeceklere karşı hassas olduğu anlamına gelir. Ancak bu etki işlemden sonraki birkaç gün içinde kaybolacaktır.

Bazı hastalar çok yüksek seviyelerde diş hassasiyeti yaşayabilir. Örneğin, sıcak veya soğuk bir içecek içtiğinizde hafif bir şok hissedebilirsiniz. Bu etki ilaçla tedavi edilebilir ve birkaç gün içinde ortadan kalkması gerekir.

Dişlerinizi sık sık beyazlatıyorsanız, diş beyazlatma işleminin ardından yüksek diş hassasiyeti yaşayabilirsiniz. Dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlamak için yakın zamanda beyazlatıcı bir madde kullandıysanız diş hekiminize söyleyin. Zaten hassas dişleriniz varsa, işlem durumu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, hassas dişlere sahip olma riskiniz varsa bu komplikasyonu diş hekiminizle görüşün.

Diş eti tahrişi

Beyazlatıcı madde ve lazer diş etlerine nüfuz ederse diş eti tahrişi meydana gelebilir. Diş eti kalkanı doğru şekilde yerleştirilirse bu olmamalıdır. Bazı diş eti tahrişi sorunları kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Diğer durumlarda, Türkiye’deki diş cerrahı ilaç reçete edebilir.

Diş eti iltihabı

Yaygın olmamakla birlikte, diş etlerinde iltihaplanma veya şişme operasyondan kaynaklanabilir. Bu nedenle diş hekimleri operasyon başlamadan önce anti-enflamatuar ilaçlar reçete ederler.

Sinir hasarı

Nadir durumlarda, lazer tedavisi dişlerde sinir hasarına neden olabilir. Bunu asla geçmeyen diş hassasiyeti olarak deneyimleyebilirsiniz. Bazı yüksek sıcaklıklı lazerler sinir hasarı riskini artırabilir. Bu komplikasyon nadirdir, ancak prosedürü uygulamadan önce diş hekiminizle görüşebilirsiniz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️