Türkiye’de çene cerrahisi

çene cerrahisi Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Çene cerrahisi, uzun veya geniş çeneleri küçültmek için Türkiye’de uygulanan bir prosedürdür. İstanbul’daki prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir. Çeneyi yeniden şekillendirmek ve daraltmak için ağız içinde kesiler yapılır.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki çene cerrahisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de çene cerrahisi ne kadara mal olur?

İstanbul’da çene cerrahisinin ortalama maliyeti 2.300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 avro ile 2.600 avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Çene ameliyatı2300 €

Çene cerrahisi nedir?

Çene, yüz estetiğinin iyileştirilmesinde önemli bir faktördür. Araştırmalar, erkeklerde iyi bir çene çizgisinin erkekliği, kadınlarda ise gençliği temsil ettiğini göstermektedir. Çene, aşağıdaki nedenlerden dolayı vücudun geri kalanıyla orantısız olabilir:

  • Yüz travması
  • Genetik
  • Doğuştan gelen hastalıklar
  • Yaşlanma

Bu estetik ameliyat Türkiye ‘de çenedeki bir zayıflığı düzeltmek veya geniş bir çenenin boyutunu küçültmek için yapılmaktadır. İstenilen sonuca ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanılır. Bu yöntemler aşağıdaki gibidir:

  • Daha iyi bir görünüm için çeneye hyaluronik asit enjekte edilir
  • Yağ enjeksiyonları – karın bölgesinden yağ alınır ve çene kemiğine enjekte edilir
  • Silikon implantlar – implantlar lokal veya genel anestezi altında çeneye yerleştirilir
  • Çene kemiğinin yeniden yapılandırılması
  • Kemik kıkırdak replasmanı

Çenenin yeniden şekillendirilmesi

Çene cerrahisi, uzun veya geniş çeneleri küçültmek için Türkiye’de uygulanan bir prosedürdür. İstanbul’daki prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir. Çeneyi yeniden şekillendirmek ve daraltmak için ağız içinde kesiler yapılır.

Hastanın belirli bir süre yeme ve içme konusunda dikkatli olması gerekir. Hastanın 1 ay boyunca izlenmesinin sonuçları genellikle birkaç ay içinde görülür.

Ayrıca bakınız: İstanbul’da diş cerrahisi

Çene estetiği

Çene estetiğinde çeşitli teknikler kullanılabilir. Çene arkası silikon ve dolgu maddeleri ile doldurulabilir. Kısa ise vidalar kullanılarak öne doğru uzatılabilir.

Kısacası ameliyat standart bir operasyonun parçası olarak yapıldığı için kişinin rahatsızlığı ışığında ameliyat tipini belirlemek gerekir.

Çene cerrahisi

Türkiye’de ortognatik cerrahi olarak da bilinen çene cerrahisi, çene deformitelerini düzeltmek için kullanılan bir prosedürdür.

Dişler ve diğer çene yapıları daha pratik ve estetik açıdan hoş bir sonuç için hizalanır. Çene cerrahisinden önce, istenen sonuç göz önünde bulundurularak cerrahi bir plan oluşturulmasına yardımcı olmak için bir röntgen çekilmesi gerekir.

Ameliyattan önce

Çene ameliyatına uygunluğunuzu kontrol etmek için tam bir değerlendirme gereklidir. Uygun bulunduğunuzda, bir ameliyat tarihi belirlenir.

Planladığınız ameliyattan önceki iki hafta boyunca sigara içmemelisiniz. Kan pıhtılaşmasını artıran ilaçların ameliyattan önce alınmaması gerekir.

Bunlar çok önemlidir çünkü ameliyatınızın başarısı iyileşme sürecini etkiler. Çene operasyonu tek çeneye yapılırsa 3 saatten fazla 1,5 saat sürer.

Ameliyat sonrası bakım

Genioplasti tamamlandıktan sonra hastanede kalmanız gerekecektir. Doktorunuz ağrı kesiciler ve diğer gerekli ilaçları reçete edecektir. Bir süre pansuman kullanmanız gerekecektir. Hafif bir morarma ve şişlik olacaktır. Ancak bunlar 10 gün sonra kaybolmaya başlayacaktır.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️