Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu

burun rekonstrüksi̇yonu 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu, burundaki kusurları onarmak veya yeniden şekillendirmek için yapılan cerrahi bir prosedürdür. Burun rekonstrüksiyonunun temel amacı yüz uyumunu sağlamaktır.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de burun estetiği ne kadara mal olur?

Türkiye’de burun estetiğinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.700 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.500 € ile 2.900 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Burun rekonstrüksiyonu2700 €

Burun estetiği nedir?

İnsanlar bir konuşma sırasında göz teması kurarlar, ancak bazen yüzün başka bir kısmı, büyük olasılıkla burun dikkat çeker. Birçok insan estetik veya işlevsel olarak burunlarıyla ilgili sorunlar yaşar.

Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu, burundaki kusurları onarmak veya yeniden şekillendirmek için yapılan cerrahi bir prosedürdür. Burun rekonstrüksiyonunun temel amacı yüz uyumunu sağlamaktır. Bununla birlikte, rekonstrüksiyon, burun septumunun aşırı gerginliği veya sapması nedeniyle burnun işlevsel sorunlarını da önleyebilir.

İstanbul’da burun rekonstrüksiyonu, daha küçük, daha yuvarlak bir burun oluşturmak için burnu yeniden şekillendirir. Türkiye’de rinoplasti yaptırmak artık çok popüler, çünkü ülke iyi donanımlı sağlık tesislerinde en iyi rinoplasti cerrahları tarafından gerçekleştirilen burun ameliyatları sunuyor. Yurt dışında burun estetiği yaptırmanın düşük fiyatlardan son derece tatmin edici burun estetiği sonuçlarına kadar birçok avantajı vardır.

Burun estetiği burnun sadece bir kısmına ya da tamamına yapılabilir. Başka bir deyişle, burun ucu ameliyatı olarak da bilinen burun kaldırma ile burun sarkıklığı olan adaylar memnun edilebilir.

Burnun kambur, büyük burun delikleri veya geniş kanatlara sahip olduğu durumlarda, cerrahın farklı burun ameliyatı teknikleri kullanarak birden fazla manevra yapması gerekir. Gereksinimlere ve kullanılan tekniğe bağlı olarak, Türkiye’de rinoplasti 1 ila 4 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de ikincil rinoplasti

Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu teknikleri

Rinoplasti cerrahları, farklı ihtiyaç ve beklentilere sahip oldukları için her hasta için kişiselleştirilmiş bir rinoplasti operasyonu planlamalıdır. Fiziksel muayeneden sonra, cerrah hangi rinoplasti yaklaşımının ve tekniğinin en etkili olacağını basitçe anlayabilir.

Şu anda Türkiye’de burun rekonstrüksiyonu için kullanılan ve her biri farklı koşulları hedefleyen üç ana teknik vardır:

Kapalı rinoplasti:

Bu, cerrahlar ve hastalar tarafından en çok tercih edilen rinoplasti tekniğidir, çünkü rinoplasti operasyonundan sonra görünür bir yara izi bırakmama gibi büyük bir avantaja sahiptir. Ameliyat bölgesine erişim burun deliklerinden sağlanır, bu nedenle dışarıdan herhangi bir kesi yapılmasına gerek yoktur.

Açık rinoplasti:

Bu teknikte Türkiye’deki kapalı rinoplasti ile aynı kesiler kullanılır, ayrıca burun deliklerini ayıran dokuda burnun dışında ek bir kesi yapılır. Rinoplasti cerrahı bu ekstra kesiyi yaparak burun derisini geriye doğru soyabilir ve iç yapıyı tamamen ortaya çıkarabilir, böylece daha iyi görüş ve daha hassas çalışma sağlar.

Rino-septoplasti:

Rino-septoplastinin temel amacı burnun işlevselliğini ve görünümünü iyileştirmektir. Bu rinoplasti tekniğinde burun deliklerinin içine yapılan küçük kesiler kullanılır. Nazal septum, nefes alma zorluklarını ve çarpık burun köprüsünü düzeltmek için değiştirilebilir.

Rinoplasti ameliyatı, özellikle karmaşık vakalarda cerraha daha iyi erişim sağladığı için çoğunlukla açık teknik kullanılarak gerçekleştirilir. Her vaka için kullanılacak en iyi tekniğe Türk cerrahlarla yapılan konsültasyon sırasında karar verilir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de etnik rinoplasti

Türkiye’de burun rekonstrüksiyonunun avantajları

Yurt dışında burun ameliyatı olmayı planlayanlar için tedavi paketiniz, Türkiye’de burun rekonstrüksiyonunuz sırasında ihtiyaç duyacağınız her şeyi en iyi fiyat garantisi ile içerir:

  • Ücretsiz fiziksel konsültasyon
  • Rinoplasti ameliyatı
  • 4 yıldızlı bir otelde 6 gece konaklama
  • hastanede 1 gece
  • Havaalanı ve otel arasında özel araçla transferler
  • Kişisel ev sahibi
  • Gruplar için özel indirim
  • Düzenli kontroller ve takip

Dünyanın dört bir yanından giderek artan sayıda hasta burunlarını Türkiye’de yeniden yaptırmayı tercih ediyor.

Ameliyat sonrası takip

Rinoplasti sonrası iyileşme yavaş ve zahmetlidir. Türkiye’de rinoplasti ameliyatından hemen sonra, kullanılan rinoplasti tekniğine bağlı olarak burnunuza takılan bir burun ateli ve içinde bir burun tamponu ile uyanacaksınız. Burun pedi genellikle iki gün sonra çıkarılırken, burun ateli en az bir hafta boyunca tutulur.

Hastalar özellikle ameliyatı takip eden ilk üç gün hafif ağrı hissedebilirler. Morarma ve şişlik de rinoplasti iyileşme döneminde oldukça yaygındır. Rinoplasti sonrası morarma ve şişliklerin çoğu ilk ay içinde kaybolur; ancak hastaların rinoplastiden tamamen kurtulması yaklaşık bir yıl sürer.

Türkiye’de burun ameliyatı sonuçları

Burun estetiği zahmetli olabilir, çünkü dokuların burun kemiğinin yeni şekline uyum sağlaması için önemli bir zamana ihtiyaç vardır. En ağır vakalarda, burun ameliyatının sonuçları bir dereceye kadar fark edilebilir; ancak, Türkiye’de burun estetiğinden hemen sonra burnun neredeyse aynı görünmesi de muhtemeldir. Burun şekli, rinoplastiden sonraki ilk yılın sonuna kadar iyileşmeye devam eder. Şişlik azaldıkça, hasta burnun daha küçük, simetrik olduğunu ve şişliğin artık orada olmadığını fark edecektir.

  • Yüz orantısında genel iyileşme
  • Özsaygı ve özgüvende iyileşme
  • Kolay nefes alabilme

Burun ameliyatından sonra hastalar özgüvenlerini yeniden kazanırlar ve özellikle septoplasti geçiren hastalar için operasyon hayatlarını değiştirir. Burun ameliyatının sonuçları en iyi şekilde en az bir ay sonra gözlemlenir. Yüzün yeni halinden duyulan memnuniyet ve iyileşme süreci artarak devam etmelidir.

Türkiye, tanınmış tıbbi kadrosu, her yıl gerçekleştirilen çok sayıda operasyon, doğal sonuçlar, uygun fiyatlar ve sağlık turizmine yönelik devlet teşvikleri sayesinde burun estetiği maliyeti açısından en popüler ülkelerden biridir.

Septorinoplasti nedir?

Genellikle ağız kuruluğu yaşıyor ve horluyor musunuz? Burnunuzdan nefes almayı zor ya da imkansız mı buluyorsunuz? Eğer öyleyse, bir burun estetiğine, daha doğrusu “septorinoplasti “ye ihtiyacınız olabilir. Septoplastinin anlamı; septorinoplasti hem burnunuzu (rinoplasti) hem de nazal septumunuzu (septoplasti) onarmak için yapılan bir operasyondur. Septum, burun deliklerinizi ayıran küçük doku duvarıdır.

Nazal septumunuzda atipik bir yer değiştirme, yani septumda bir sapma varsa septorinoplastiye ihtiyacınız olabilir. Septum deviasyonunun ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Septum deviasyonu, burun içindeki burun duvarı katlandığında veya kavislendiğinde, havanın bir kısmının geçmesini engellediğinde ortaya çıkar.

Travma gibi bir yaralanma nedeniyle burnunuzun şekli bozulmuşsa da septorinoplasti gerekli olabilir. Daha çekici bir burun isteyen kişiler de bu operasyonu geçirebilir.

Bu ameliyatı daha önce geçirdiğiniz bir burun ameliyatıyla ilişkili sorunları düzeltmek için de geçirebilirsiniz. Septoplasti ile daha kolay nefes alabilecek ve daha çekici bir buruna sahip olabileceksiniz.

Septorinoplasti teknikleri

Türkiye’de septorinoplasti için iki yaklaşım vardır;

  • Açıkyaklaşım: İstanbul’da açık septorinoplasti genellikle doktorun ameliyat edilecek bölgeye daha kolay erişebilmesi için yapılır. Açık yaklaşımda, kolumella genişliği boyunca bir kesi yapılır ve cilt kaldırılır, bu şekilde daha fazla görünürlük ve daha fazla mükemmellik elde edilir. Bu yaklaşımın birçok avantajı vardır çünkü cerrahın burun ucu da dahil olmak üzere burnun tüm yapısına erişimi vardır. Bu yaklaşım genellikle cerrahi hataları veya diğer estetik veya yapısal sorunları düzeltmek için septorinoplasti revizyonunun bir parçası olarak gereklidir. Bu yaklaşım, burnun daha kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasını gerektiren hastalar için de kullanılabilir.
  • Kapalı yaklaşım: Bu genellikle burun deliğinin içinden modifiye edilecek alanlara girilerek yapılır. Kapalı septorinoplasti küçük düzeltmeler ve modifikasyonlar için uygun olabilir. Bu yaklaşım daha az invazivdir, bu da daha kısa iyileşme süresi ve daha az şişlik anlamına gelir. Kesiler burun deliklerinin içinde yapıldığı için görünür bir yara izi yoktur. Kapalı septorinoplasti genellikle burun ucunun sadece küçük bir rekonstrüksiyonuna ihtiyaç duyan hastalara uygulanır.

Türkiye’de Septorinoplasti

Türkiye’de plastik cerrahi, özellikle de septorinoplasti çok popüler hale gelmiştir, çünkü Türk cerrahlar, özellikle septorinoplasti konusunda uzmanlaşmış olanlar, son derece deneyimlidir.

Türk plastik cerrahların derinlemesine bilgileri sayesinde septorinoplastide doğal sonuçlar elde edebildikleri kanıtlanmıştır. Hastalarımız İstanbul’da septorinoplasti ameliyatı olduktan sonra şehirde dolaşmanın keyfini çıkarırlar, çünkü İstanbul’da alışveriş yapmak da septorinoplasti ameliyatının maliyeti gibi çok uygundur.

Türkiye’de septorinoplasti ameliyatı genellikle 1 ila 2 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Septoplasti sonrası herhangi bir ağrı veya rahatsızlık yaşamanız durumunda, Türkiye’de kaldığınız süre boyunca haftanın 7 günü, günün 24 saati bakım servisimiz hizmetinizdedir.

Türkiye’de septorinoplastinin faydaları

İstanbul’da septorinoplasti için alacağınız tedavi paketi, ihtiyacınız olabilecek her şeyi içerir ve en iyi fiyat garantisi ile birlikte gelir:

  • Ücretsiz danışmanlık
  • İstanbul’un en iyi cerrahlarından biriyle septorinoplasti operasyonu
  • 4 yıldızlı bir otelde 6 gece konaklama
  • hastanede 1 gece
  • Tüm transferler özel araçla
  • Kişisel ev sahibi
  • Gruplar için özel indirim
  • Ücretsiz check-up ve periyodik takip
  • Birleşik Krallık’ta fiziksel takip

Türkiye’de septorinoplastinin iyileşmesi, sonuçları ve maliyeti

Septorinoplasti sonrası iyileşme:

Septoplasti sonrası iyileşme dönemi yavaş ve zorlu olacağından hastanın sabırlı olması gerekecektir. İstanbul’da septorinoplastiden hemen sonra hasta burnuna takılan bir burun ateli ile uyanacak ve doktorun kullandığı tekniğe bağlı olarak muhtemelen içine bir burun tamponu yerleştirilecektir.

Kapalı septorinoplasti veya açık septorinoplastiden üç gün sonra hastaların bir miktar ağrı hissetmesi normaldir. Septoplastinin iyileşme döneminde morarma ve şişlik de çok normaldir. Morarma ve şişliklerin çoğu ilk ay içinde kaybolur, ancak hastaların septorinoplastiden tamamen iyileşmesi yaklaşık bir yıl sürer.

Türk cerrah, kanama ve şişlik riskini azaltmak için ameliyattan sonraki birkaç hafta boyunca belirli talimatlara uymanızı isteyebilir. Operasyonun zorluğuna bağlı olarak hastanın tüm bu talimatlara uyması gerekmeyebilir:

  • Uyurken, başınızın yüksekte olması için 2 veya 3 yastıkla uyuyun.
  • Septoplastiden sonraki birkaç hafta boyunca hastaların burunlarını sümkürmelerine izin verilmez.
  • Fermuar veya düğme gibi önden birleşen kıyafetler giyin; başınızın üzerinden çekmeniz gereken gömlek, süveter veya kapüşonlu sweatshirt gibi kıyafetler giymeyin.
  • Ameliyattan üç hafta sonra morarma ve şişliklerin azalması gerekir.
  • Olası bir burun kanamasına neden olmamak için beş haftaya kadar. Aerobik ve koşu gibi yorucu aktivitelerden kaçının.
  • 4 ila 6 hafta sonra hastalar yorucu aktivitelere başlayabilir.

Septorinoplasti sonuçları:

septoplastiden 3 ila 6 ay sonra burun materyaliniz orta derecede stabil olacaktır. Kıkırdak ve materyalin zaman içinde kayması veya yeniden şekillenmesi her zaman mümkündür. Türkiye’de septorinoplastiden sonra bir yıl veya daha uzun süre çeşitli değişiklikler meydana gelebilir.

Çoğu hasta septorinoplastinin septum deviasyonunun neden olduğu nefes alma zorluğu gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olduğunu düşünmektedir. Septoplasti sonrası hastanın bekleyebileceği iyileşme derecesi kişiden kişiye değişir.

Bazı hastalar işlemden sonra bile hala semptomları olduğunu fark edebilir ve burunlarını ve septumlarını daha da iyileştirmek için ikinci bir septorinoplasti yaptırmayı seçebilirler.

Septoplasti maliyeti :

Türkiye, plastik cerrahi fiyatlarının uygun olması ve Türk plastik cerrahların yaptıkları işte çok deneyimli olmaları nedeniyle çok popüler bir ülke haline gelmiştir. Hastalar septorinoplasti prosedürünün fiyatını kendi ülkelerindeki fiyatla karşılaştırdıklarında, Türkiye’de fiyatın çok uygun olduğunu ve doktorların kalitesinin çok yüksek olduğunu fark ederler. Yani bu bir kazan-kazan durumu. Buraya gelen hastalar bizim tarafımızdan ameliyat edildikleri için septorinoplasti gibi operasyonlardan aldıkları sonuçlar doğal görünecektir.

Düzgün nefes almanıza yardımcı olmayan bir burunla yaşamak zorunda kaldıysanız ve görünüşünü beğenmediyseniz, artık onu tamir ettirebilirsiniz. Septoplastinin maliyeti konusunda endişeli olabilirsiniz, ki bu anlaşılabilir bir durumdur. Ancak düzgün nefes alabildiğinizi hayal edin, uykunuzu nasıl etkileyeceğini hayal edin, sapmadan rahatsız olsaydınız sizi birçok yönden etkileyecektir, işlemden sonra durum böyle olmayacaktır. Yani, temel olarak, size gülümsemek için başka bir neden verecek ve daha ekonomik bir fiyata. Dahası, başka bir kültürü keşfetme fırsatına sahip olacaksınız.

Rinoplasti ve septorinoplasti için ameliyat öncesi ve sonrası talimatlar

Önemli not:
Hastanın hamile olması veya sağlık sorunları olması ihtimali varsa ameliyat İPTAL edilecektir (anestezi uzmanı hasta ameliyathaneye alınmadan önce kontrol edecektir).

Ameliyattan iki hafta önce:

  • Alkol ve sigara içmeyi bırakın. Nikotin kan dolaşımını etkileyerek ameliyatınızın sonucunu etkileyebilir ve anesteziye bağlı komplikasyon riskini artırabilir.
  • İbuprofen (Advil, Motrin), aspirin, anti-enflamatuar ilaçlar veya E vitamini içeren ürünler almayın.

Ameliyattan bir gün önce:

  • GECE YARISINDAN SONRA HIÇBIR ŞEY YEMEYIN VEYA IÇMEYIN.

Ameliyat günü:

  • Hastalar hastaneye gitmeden önce duş alabilirler
  • Hastalar makyaj yapmamalıdır. Saçta herhangi bir ürün olmamalı, tırnak cilası ve takma kirpikler çıkarılmalıdır.
  • Hastalar yanlarında bol kıyafetler ve rahat ayakkabılar içeren bir çanta getirmelidir.
  • Hastalar ameliyata mücevher takmamalı veya değerli eşyalarını getirmemelidir.

Ameliyat sonrası talimatlar

  • Hastalar iki hafta boyunca sigara veya alkol kullanmamalıdır.
  • Hastalar burun bölgesini bir hafta boyunca yıkamamalıdır. Bir hafta boyunca burun bölgesini yıkamaktan kaçının.
  • Burun atelini kontrole kadar çıkarmayın.
  • Hastalar kan pıhtılaşmasını önlemek için ameliyat günü ve sonrasında yürüyebilirler; ayrıca bacaklarını sık sık hareket ettirmelidirler.
  • İlk birkaç gün kendinizi yorgun hissetmeniz normaldir.
  • Tüm ilaçları cerrahınız tarafından belirtildiği şekilde alın. Ameliyattan sonra 24 saat boyunca kesi çevresinde rahatsızlık hissedebileceğiniz için ağrı kesici ilaçlarınızı ağrı şiddetlenmeden önce alın.
  • Bir hafta boyunca morarma ve şişlik beklenmelidir ve nihai sonucu görmek 6 ila 12 ay arasında sürecektir.
  • Yapışkan şeritler kontrolünüzden sonra uygulanacaktır. Şeritlerinizi 5 gün boyunca temiz ve kuru tutun, ardından çıkarabilirsiniz.
  • İlk başta, enfeksiyonu önlemek için kesilerinizi tamamen kuru tutarak sırtınız suya dönük şekilde hızlı bir duş alabilirsiniz.

Burun ameliyatı geçiren hastalar bir gece hastanede kalırlar ve ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir. İyileşme sürecinin olması gerektiği gibi gerçekleşmesini sağlamak için hastaların plastik cerrahlarının talimatlarına uymaları çok önemlidir.

Prosedür:Burun boyutunu iyileştirir, burun ucu ve/veya köprüsü ve/veya burun deliklerinin şeklini değiştirir.
Süre1 ila 3 saat
Konaklama :1 gece hastanede, 6 gece otelde
Anestezi :Genel anestezi
İyileşme süresi:i̇şe dönmek için 7 ila 10 gün
Ne getirmeli :Rahat kıyafetler (sweatshirt, düğmeli veya fermuarlı gömlek vb.)
Yan etkileri:Şişkinlik, şişme, geçici koku duyusu kaybı, kanama.
Komplikasyonlar :Yara izi, kanama, seroma, enfeksiyon, ekstrüzyon, şişme, morarma ve ağrı, asimetri, artmış veya azalmış his, derin yapılarda hasar, tatmin edici olmayan sonuç, zamanla değişim, alerjik reaksiyon (göğüs enfeksiyonu, kan pıhtıları, kalp krizi veya felç ve ölüm), septumda delik (septal perforasyon), solunum güçlüğü, bozulmuş koku alma duyusu.
Egzersiz:3 ila 4 hafta sonra
Yara izi :Hayır
Ağrı:Hafif (hastaya göre değişir)
SonuçlarŞişlik 7 ila 15 gün sonra azalır ve nihai sonuçlar 6 ay ile 1 yıl arasında ortaya çıkar.
Çeşitli cerrahi operasyonlar:Liposuction, meme ameliyatı, saç ekimi

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️