Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu

meme rekonstrüksiyonu fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu, bir memeyi yeniden oluşturmak için yapılan bir dizi cerrahi işlemdir. Rekonstrüksiyonlar genellikle meme kanseri tedavisinin bir parçası olarak bir veya iki memenin alınmasından sonra gerçekleştirilir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu ne kadara mal olur?

İstanbul, Türkiye’de meme rekonstrüksiyonunun ortalama maliyeti 2.600 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.100 € ile 3.100 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Meme rekonstrüksiyonu2600 €

Meme rekonstrüksiyonu nedir?

Bir kadının beden imajındaki en belirgin “kadınlık” sembolü, sosyal kimliğini ve kişiliğinin oluşumunu simgeleyen göğüsleridir. Ancak kadınlarda en sık görülen kanser türü olması nedeniyle, kanserin evresine bağlı olarak memeler kısmen ya da tamamen alınabilmektedir.

Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu, bir memeyi yeniden oluşturmak için gerçekleştirilen bir dizi cerrahi işlemdir. Rekonstrüksiyonlar genellikle meme kanseri tedavisinin bir parçası olarak bir veya her iki memenin alınmasından sonra gerçekleştirilir.

Kanser tedavisi başarıyla sonuçlansa da, meme deformiteleri kişinin psikolojisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Son zamanlarda meme kanseri konusunda toplumda da farkındalık hızla artmış ve meme rekonstrüksiyonuna olan talep hızla yükselmiştir.

Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu ne zaman yapılabilir?

  • Günümüzde İstanbul, Türkiye’de bu operasyonlar meme alma ameliyatı (mastektomi) ile aynı anda yapılabilmektedir. Böylece ameliyattan sonra hem yeni bir memeye sahip oluyor hem de memesiz kalmanın yaratabileceği psikolojik sıkıntılardan kurtulmuş oluyor.
  • Ancak mastektomi sonrası meme rekonstrüksiyonunun basit bir operasyon olmadığını unutmamak önemlidir. Burada, birey için hangi prosedürün doğru olduğuna karar verecek olan doktorlardır. Bu nedenle meme kanseri ameliyatı ve radyoterapi gibi kemoterapi sonrası yardımcı tedavi tamamlandıktan sonra meme rekonstrüksiyonu söz konusu olabilir.

Ameliyat öncesi dönem

  • Türkiye’de bu ameliyat için hazırlık aşaması, meme estetiği için diğer tüm hazırlık aşamalarına benzer.
  • Ameliyattan önce memelerin kapsamlı bir muayenesi gereklidir. Öncesinde yapılan tüm işlemler hakkında doktor detaylı olarak bilgilendirilmelidir.
  • Operasyon öncesinde bazı rutin kan testleri yapılmalı ve anestezi uzmanı tarafından kontrol edilmelidir.
  • Anestezi uzmanı muayene sırasında bazı ek testler isteyebilir ve bunlar operasyondan önce yapılmalıdır.
  • Meme kanseri sonrası meme onarımı ameliyatları kanserin türüne ve memeden alınan doku miktarına bağlı olarak değişir.

Meme kanseri sonrası meme rekonstrüksiyonu ameliyatı

  • İlk yöntem, kanserli bölgenin çıkarıldığı mastektomilerde tüm meme dokusunun çıkarılması veya bu bölgede oluşan boşluğu doldurmak için yağ veya dolgu maddesi enjeksiyonlarıdır. Ancak meme dokusu çıkarıldıktan sonra meme hala yeterince büyükse diğer meme küçültülerek denge sağlanabilir.
  • Meme dokusunun çıkarıldığı ancak meme derisi ve meme ucunun bırakıldığı durumlarda, memeler replasman protezi ile senkronize edilebilir.
  • Üçüncü ve en zor yöntem ise meme dokusu, derisi ve meme ucunun çıkarıldığı total mastektomidir. Bu durumda meme derisinin genişletilmesi gerekir. Bunun için genişletici adı verilen bir yöntem kullanılır. Burada amaç sağlam deriyi şişirerek deriyi protezin içine almaktır. Deri yeterince genişledikten sonra genişletici protezden çıkarılır ve memeler eşit hale getirilir.
  • Genişletici dışındaki şişirilebilir protezler, protez içeride kalacak şekilde diğer memeye şişirilmiş bir protez ile de implante edilebilir.

Türkiye’dememe ucu onarımı

Meme başı ve areolanın rekonstrüksiyonu, mastektomi sonrası memenin görünümünü iyileştirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için son bir adımdır.

Meme ucu estetiği Türkiye’de lokal veya genel anestezi altında yapılabilen küçük bir cerrahi işlemdir.

Meme ameliyatı sonunda planlanan meme ucu estetiği meme dokusundan yapılabileceği gibi tüm doku çıkarıldığında genişleyen meme derisinden de yapılabilir.

Ancak meme başı onarımı meme derisinden yapıldığı için meme başı ve areola önceki pigmentli halinde olmayacak kendi ten renginde olacaktır. Bu durumda ameliyat bitiminden hemen sonra meme ucu operasyonu ile tam eşitlik sağlanır. Türkiye’de meme rekonstrüksiyonu, memesini kanser nedeniyle kaybetmiş hemen hemen tüm kadınlara yapılabilmektedir.

Ameliyatın planlanması

Kanser teşhisi konulduktan sonra rekonstrüksiyon düşünülebilir. Plastik cerrah, ameliyatı ve kanser tedavisini değerlendirdikten sonra, muayene sırasında birey için doğru olan rekonstrüksiyon sürecine karar verecektir. Mastektomi sonrası meme rekonstrüksiyonu kişinin imajını iyileştirecek ve mastektominin neden olduğu psikolojik sorunların giderilmesine yardımcı olacaktır. Meme rekonstrüksiyonu işlemi meme alınırken yapılabileceği gibi, uygun görülmediği takdirde ameliyat sonrası belli bir döneme planlanır.

Meme rekonstrüksiyonu içinameliyat sonrası takip

  • Ameliyat sonrası ağrılı dönem ameliyat tekniğine göre değişmektedir.
  • Sadece yağ veya dolgu operasyonları lokal ve genel anestezi altında çok kısa sürede gerçekleştirilebilir. Bu işlem hastanede kalmayı gerektirmez ve hasta aynı gün evine gidebilir.
  • Ancak protezin durumuna göre hastanın 1 ila 2 gün hastanede kalması gerekebilir. Ameliyatın içinde kan birikmesini önlemek için drenler olacaktır. Bunlar 1 ila 2 gün sonra Türk cerrahın gözetiminde çıkarılacaktır.
  • Rekonstrüksiyon memelerde normal duyuya neden olmaz; ancak zamanla bir miktar duyu ortaya çıkabilir.
  • İzlerin çoğu zaman içinde kaybolabilir. Ancak bu süre 1 ila 2 yıl sürebilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️