Türkiye’de meme dikleştirme

fiyat göğüs dikleştirme türkiye ucuz 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türk mastopeksi, memesinin şekil ve hacim kaybı hissinden rahatsız olan her hasta için önerilir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de meme dik leştirme hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de meme dikleştirme ne kadara mal olur?

Türkiye’de, İstanbul’da bir meme dikleştirme ameliyatının ortalama maliyeti 2.200 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 Euro ile 2.400 Euro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Göğüs dikleştirme2200 €

Meme dikleştirme nedir?

Türkiye’ de mastopeksi, göğüslerinde şekil ve hacim kaybı hissinden rahatsız olan her hasta için önerilir. Sarkık göğüsler veya sarkıklık doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır, ancak sarkıklığın derecesini çeşitli faktörler etkiler.

Paula Regnault tarafından 1976 yılında yayınlanan Regnault sınıflandırmasına göre ciddiyetlerine bağlı olarak çeşitli pitozis türleri vardır:

  • Derece I – hafif pitozis
  • Derece II – orta derecede pitozis
  • Derece III – ileri derecede pitozis
  • Derece IV – şiddetli pitozis

Göğüs dikleştirme için önerilmez

İstanbul’da meme dikleştirme veya mastopeksi ameliyatı, kalp sorunları ve akciğer hastalığı gibi altta yatan sağlık sorunları olan hastalar için önerilmez.

Hastaların fiziksel sağlık durumları iyi olmalı ve sabit bir kiloda olmalıdırlar. Obezite ve diyabet hastaları meme dikleştirme ameliyatı için iyi adaylar değildir.

Hasta bir gece hastanede kalmalıdır

Ameliyat süresi

2 ila 3 saat arasında

Prosedüre genel bakış

Türkiye’de uygulanan mastopeksi olarak da bilinen meme dikleştirme, hastanın sarkmış göğüslerinin estetik açıdan daha hoş bir seviyeye kaldırıldığı ve sıkılaştırıldığı bir mamoplasti türüdür. Bir hastanın göğüslerinin konumunu, konturunu ve boyutunu değiştirebilir.

Mastopeksi ayrıca fazla deri dokusunu, fazla yağ dokusunu ve sıkı bağları hastanın göğsünden çıkarır ve iç meme dokusu da bu prosedürle yeniden şekillendirilir.

İki ana meme dikleştirme türü vardır. Meme dikleştirme türleri, hastanın göğüslerini küçültmek mi yoksa büyütmek mi istediğine bağlıdır:

  • Meme implantları kullanılarak büyütme ile meme dikleştirme
  • Küçültme ile meme dikleştirme

Hazırlık

Ağır sigara içicileri, sigaranın vücudun iyileşme ve yenilenme yeteneği üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabileceğini bilmelidir. Hasta sigara içiyorsa, ameliyata gitmeden en az bir ay önce sigarayı bırakmalıdır.

Hastalara steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar, aspirin ve aspirin içeren ilaçlar gibi bazı ilaçları almayı bırakmaları tavsiye edilebilir.

Ayrıca, meme dikleştirme ameliyatı sırasında pıhtılaşmayı ve anesteziyi etkileyebileceğinden, sarımsak, gingko ve ginseng gibi naturopatik maddeleri almayı bırakmaları da istenebilir.

Meme dikleştirme ameliyatı için kullanılan teknik bir dizi faktöre bağlıdır:

  • Meme şekli
  • Göğüs büyüklüğü
  • Areolanın konumu
  • Meme sarkıklığının derecesi
  • Alınacak fazla deri miktarı

Türk estetik cerrah kullanılacak tekniğe ve kesi noktalarına karar verdikten sonra hastaya anestezi veya sedasyon verilir. Uygun kesi oluşturulduktan sonra doktor, fazla derinin alınmasını ve meme dokusunun doğru yere kaldırılmasını içeren meme dikleştirme prosedürüne başlayabilir.

Meme dokusu yeniden şekillendirilir ve meme başı göğüs duvarında daha yükseğe konumlandırılır. Daha büyük areolalar da bu aşamada küçültülebilir. Bölge daha sonra bandajlarla sarılır ve meme dikleştirme iyileşme dönemi resmi olarak başlayabilir.

İyileşme süresi

Meme dikleştirme için iyileşme süresi ortalama birkaç hafta sürer ve bu süre zarfında hastanın operasyonun başarısını sağlamak için bazı önlemler alması gerekir.

Klinik hastaya özel bir medikal sütyen sağlayacaktır. Medikal sütyen, meme dikleştirme iyileşme dönemi boyunca giyilmelidir. Ameliyatın sonucunu olumsuz etkileyebileceğinden, iyileşme döneminde karın üstü uyumak yasaktır.

Fazla kanı veya sıvıyı boşaltmak için geçici olarak deri altına küçük, ince bir tüp yerleştirilebilir. Hastalar genellikle bir ila iki hafta içinde işlerine ve spor gibi normal aktivitelerine dönerler.

Ameliyat sonrası yan etkilerin çoğu meme dikleştirme ameliyatını takip eden ilk hafta içinde ortaya çıkar.

Meme dikleştirme ameliyatının komplikasyonları şunları içerebilir:

  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Şişme, morarma ve ağrı
  • Asimetri yara izleri
  • Meme uçlarının hassasiyetinde azalma
  • Alerjik reaksiyonlar

Yan etkiler

Hastalar ameliyattan sonra meme uçlarında ağrı, rahatsızlık, şişlik ve his kaybı yaşayabilir. Yara izleri genellikle önce kırmızı, sonra mor renkte olur ve 12 ila 18 ay sonra soluklaşır. Meme dikleştirme ameliyatından sonra yan etkiler ilk 4 gün boyunca en belirgindir, ancak giderek azalır.

Meme ucu hassasiyeti genellikle yaklaşık 6 hafta ila 6 ay sonra normale döner.

Başarı oranları

Mastopeksi ameliyatı geçiren hastaların muayenelerine dayanan ortalama başarı oranı %94,2’dir.

Öncesi ve sonrası

Mastopeksi (meme dikleştirme) ameliyatının sonuçları hemen görülebilir, ancak meme dikleştirme ameliyatının nihai sonuçları birkaç ay içinde yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. Şişliğin inmesi birkaç ay sürebilir. Mastopeksinin sonuçları uzun ömürlüdür, ancak hastanın göğüsleri zaman içinde değişmeye devam edecektir. Ameliyattan sonra yenilenmiş ve gençleşmiş bir görünümü korumak için hasta sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı benimsemelidir.

Çocuk sahibi olmayı planlıyorsam mastopeksi ameliyatına ihtiyacım var mı?
Mastopeksi emzirmeyi engellemez. Nadir durumlarda, operasyon sırasında sinirler veya kanallar zarar görebilir ve bu da süt üretiminde azalmaya yol açabilir. Tüm hamilelik sürecinin göğüslerin görünümü veya işlevi üzerinde farklı etkileri olduğundan, hamilelik göğüs dikleştirme zamanlamasını etkileyebilir. Eğer bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, meme dikleştirme operasyonunu ertelemek en iyisidir.

Mastopeksi ameliyatı göğüslerimin boyutunu değiştirir mi?
Meme dikleştirme ameliyatı tek başına göğüs boyutunu önemli ölçüde değiştirmeyecektir. Bununla birlikte, hastalar istenen sonucu elde etmek için meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme veya küçültme ile birlikte meme dikleştirme tercih edebilirler.

İşe dönüş
1 ila 2 hafta

Spora geri dönün
Bir ay

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️