Macaristan’da Invisalign ağızlık fiyatı

prix invisalign hongrie pas chere 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Clear-Aligner® tedavisi olarak da bilinen Macaristan’daki Invisilign®, hastaların gülümsemelerini iyileştirirken dişleri ayarlamak ve düzeltmek için kullanılan geleneksel diş tellerine gizli bir alternatiftir.

EniyiKlinik.com, Macaristan’daki Invisalign hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da Invisalign ağızlık fiyatı

Macaristan’da bir Invisalign ağızlığının ortalama maliyeti 5.000 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 4.500 € ile 5.500 € arasında değişebilir.

ProsedürMacaristan Fiyatı
Invisalign oluk5000 €

Invisalign ağızlık nedir?

Clear-Aligner® tedavisi olarak da bilinen Macaristan’daki Invisilign®, hastaların gülümsemelerini iyileştirirken dişleri ayarlamak ve düzeltmek için kullanılan geleneksel diş tellerine gizli bir alternatiftir. Budapeşte’deki diş hekimleri, özel yapım, neredeyse görünmez ve çıkarılabilir pürüzsüz plastik hizalayıcılar kullanarak Invisalign®’ı dişlere yerleştirebilir ve kademeli hareket ve düzeltmeye izin verebilir.

Invisalign® şeffaf plakalar üretir – ürün, hastanın dişlerine göre uyarlanmış bir dizi bilgisayar tarafından oluşturulmuş plakadan oluşur. Plaklar her iki ila üç haftada bir değiştirilerek hastanın dişleri kademeli olarak doğru şekilde hizalanacaktır. Plakların tedavi boyunca çıkarılması kolaydır ve hastanın normal bir şekilde dişlerini fırçalamasına, temizlemesine ve yemesine olanak tanır. Geleneksel diş telleri ile karşılaştırıldığında, metal braketler yoktur ve plakalar çıplak gözle neredeyse görünmezdir.

Bu prosedür aralık, çapraz kapanış, açık kapanış, çapraşıklık ve derin kapanışın düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Prosedür neleri içerir

Invisalign® çok popüler bir alternatif haline gelmiştir. Uzun bir süre boyunca dişlere bağlı kalan metal diş tellerinin aksine. Invisalign®, dişlerinizi doğru pozisyon ve hizalamaya yönlendiren bir dizi çıkarılabilir şeffaf plastik hizalayıcıdır. Invisalign® kullanmanın başka faydaları da vardır:

  • Konfor – ince, esnek plastikten yapıldığı için metal diş tellerinin ve metal tellerin aksine ağzınızdaki yumuşak dokuları tahriş etmez.
  • Daha iyi ağız hijyeni ve yiyecek seçenekleri – Tedavi sırasında istediğiniz zaman plakları çıkararak yemek yiyebilir ve günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
  • Dikkat çekmeyen bir görünüm – Invisalign, kullandıktan sonra dişlerinizde fark edilmeyecek görünmez bir plastik malzemedir.
  • Diş gıcırdatmaya karşıkoruma – dişlerinizi aşırı gıcırdatma alışkanlıklarından korumak için gece koruyucusu olarak da kullanılabilir.

Bilinmesi gereken önemli bir husus, Invisalign®’ın geleneksel diş tellerine alternatif bir seçenek olmasına rağmen, herkes için uygun olmadığıdır. Şeffaf plakalar genellikle dişleri orta derecede çapraşık olan veya dişleri arasındaki aralıkla ilgili küçük sorunları olan hastalar için kullanılır. Ayrıca, tam olarak oturması için özel olarak üretildiklerinden, en iyi yetişkinler veya gençler için kullanılırlar. Üst üste binen, alttan ısıran veya çapraz ısıran hastalar da dahil olmak üzere daha ciddi aralık sorunları ve çapraşık dişleri olan hastalar daha karmaşık tedavi gerektirecektir.

Tedavinizden önce ilk olarak ortodontistinize danışmalısınız. Bu konsültasyon sırasında, teşhisinizi belirlemek ve tedavinizi planlamak için röntgenler, dişlerinizin dijital taramaları veya fotoğraflar dahil olmak üzere bir dizi testten geçeceksiniz. Nihai amaç, üst ve alt dişlerinizin doğru orantılı olduğu sağlıklı bir kapanışa sahip olmanızdır.

Tüm testler yapıldıktan sonra, dişlerinizin mevcut konumlarından mümkün olan en iyi konumlarına nasıl taşınacağına dair bir plan tasarlamak için uzman bilgisayar yazılımı kullanılacaktır. Macaristan’da bir Invisalign tepsisi, sizin için özel olarak tasarlanmış, açık renkli tepsiler yapmak için bir bilgisayar kullanılarak oluşturulur. Plaklarınız her iki ila üç haftada bir değiştirilerek dişlerinizin hizalanması sağlanır. Ayrıca bunları günde yirmi ila yirmi iki saat boyunca kullanmanız gerekecektir. Macaristan’daki Invisalign plakları ameliyatsız olduğundan, işlem boyunca anestezi gerekmez.

Macaristan’da kalış süresi

Bu non-invaziv bir prosedür olduğundan, ilk şeffaf plak setinizi aldıktan hemen sonra tatilinize dönebilirsiniz. Ancak, Macaristan’daki ortodontistinizle olan randevularınıza uymanız çok önemlidir. Kaldığınız süre boyunca diş hekimini birkaç kez görmeniz gerekecektir, bu nedenle Macaristan’da mümkün olduğunca uzun süre kalmayı hedeflemelisiniz, en az iki hafta.

Macaristan’da Invisalign plak için iyileşme süresi

Kullanacağınız şeffaf plakların sayısı tedavi planınızın karmaşıklığına bağlı olacaktır. Plak kullanmanın ilk aşamasında, dişleriniz hala ayarlanırken ilk birkaç gün biraz rahatsızlık bekleyin. İlk tedavi planınız tamamlanır tamamlanmaz günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz, çünkü herhangi bir aksama süresi yoktur.

Macaristan’da Invisalign tedavisinin süresi

Tedavinizin uzunluğu, kaç dişin doğru şekilde hizalanması gerektiğine de bağlı olacaktır. Genel olarak, hastalar Invisalign’ı on ila yirmi dört ay arasında kullanmalıdır.

Invisalign şeffaf plastikten yapıldığından, sıcak sıvılar, aromalı içecekler, şeker ve/veya asit içeren içecekler çürük oluşturabileceğinden ve/veya Invisalign’ı lekeleyebileceğinden, Invisalign takarken sıcak içeceklerden kaçınmalısınız.

Plak ve yiyecek parçacıkları içlerine sıkışabileceğinden, her yemek yediğinizde alignerlarınızı çıkarmak en iyisidir. Bu, çürüklere ve ağız kokusuna yol açacaktır, bu nedenle her yemekten sonra dişlerinizi temizlemeniz çok önemlidir.

Başarı oranı

Mükemmel bir gülümsemeye ulaşmanın sizin kararlılığınıza bağlı olduğunu bilmek çok önemlidir. Invisalign istenildiği zaman çıkarılabildiğinden, tedavinizin başarısı büyük ölçüde şeffaf plakları ne sıklıkta kullandığınıza bağlı olacaktır.

Macaristan’da Invisalign’a Alternatifler

Invisalign® dişlerinizi düzeltmek ve hedeflediğiniz mükemmel gülümsemeye kavuşmak için harika bir alternatif olsa da, bazı kişiler tedaviyi karşılayamaz. İyi haber şu ki, dişlerinizi düzeltmek için şeffaf plastik plakalar kullanan Clear-Correct® gibi şeffaf plakalara bir alternatif var. Bu tip plakların toplam maliyeti genellikle Invisalign®’dan daha düşüktür. Bununla birlikte, Invisalign® tedavi planınızı belirlemek için birinci sınıf planlama yazılımı kullanır ve tatmin edici bir sonuç elde etmeyi çok daha kolay hale getirir.

Invisalign® vs geleneksel diş telleri

  • Invisalign® gizlice takılabilir
  • Invisalign® daha rahattır, diş telleri tahriş eder ve hatta bazen ağzın içini tahriş eder.
  • Invisalign® spor sırasında çıkarabilen sporcular için mükemmeldir.
  • Diş telleri yarı kalıcıdır, Invisalign® ise istenildiği zaman çıkarılabilir ve Invisalign®’a kıyasla diş hekimine yapılan ziyaret sayısını azaltır.
  • Diş telleri boşlukları doldurmak veya dişleri daha hızlı düzeltmek için kullanılabilir.
  • Diş telleri bazı yiyeceklerin yenmesini zorlaştırabilirken, Invisalign® ile zor yemekler sırasında çıkarılabilirler.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️