Türkiye’de yağ transferi

gres transfer fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Laura

Türkiye’de yağ transferi hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı yağ transferi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de yağ transferi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de yağ transferinin maliyeti nedir?

Türkiye’de yağ transferinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.800 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1850 avro ile 4700 avro arasında değişebilir.

ProsedürlerTürkiye Fiyatı
Yağ transferi2800 €

Yağ transferi nedir?

Yağ grefti veya yağenjeksiyonu ya da lipofilling olarak da bilinen yağ transferi ameliyatı, yağ dokusunun fazla yağ bulunan bölgelerden hacim eksikliği olan bölgelere aktarılmasını içeren bir tür plastik cerrahi prosedürüdür. Dünyanın her yerinde erkekler ve kadınlar estetik görünümlerini iyileştirmek için bu tür bir prosedürden geçmektedir. Aynı zamanda yüz, gövde ve ekstremitelerdeki çok çeşitli deformiteleri düzeltmek için kullanılabilen güvenli, nispeten karmaşık olmayan ve minimal invaziv bir tekniktir.

Türkiye’de yağ transferi ameliyatı için donör bölgedeki yağ hacminin yeterli olması gerekir. Yağ genellikle karın, uyluk ve kalçadan alınır. Daha sonra yağ enjeksiyonu olarak bilinen bir işlemle vücuda yeniden enjekte edilir. Yağ genellikle göğüsler, yüz, eller veya kalçalar gibi bölgelere enjekte edilir.

Yağın vücuda enjekte edildiği bölgelere bağlı olarak çeşitli otolog yağ transferi veya yağ grefti ameliyatı türleri vardır:

  • Yüze yağtransferi – Gülme çizgileri, gülümseme çizgileri, yüz kırışıklıkları, akne izleri, göz altları, yanaklar, burun ve ağız arasındaki derin çizgiler, alın kırışıklıkları veya diğer cilt çöküntüleri olan hastalar için yağ dolgusu iyi bir seçimdir.
  • Yağ transferiveya göğüslere yağ transferi ile göğüs büyütme – Bu teknik, göğüslerinin boyutunda küçük bir artış isteyen hastalar için önerilir.
  • Yağgrefti ile meme rekonstrüksiyonu – Yağ transferi ameliyatı, meme kusurları veya deformiteleri olan hastalar için yararlıdır. Ayrıca mastektomi sonrası total meme rekonstrüksiyonu için de kullanılabilir.
  • Kalçayağ transferi – Bu teknik Brezilya tipi kalça kaldırma olarak da bilinir.
  • Yağ transferiameliyatı ile el gençleştirme – Hastalar yağ transferi tekniği sayesinde ellerinin görünümünü iyileştirerek çok daha genç görünmelerini sağlayabilirler.
  • Dudaklara yağ transferi – hasat edilen yağ, doğal olarak daha dolgun hale getirmek için hastanın dudaklarına enjekte edilebilir.
  • Bacaklara veya baldırlara yağ transferi – Bu ameliyat daha düzgün uyluklar, dizler ve baldırlar oluşturmak için kullanılabilir.

Kalça, yüz, göğüs veya ellerde kıvrım veya kusurları olan hastalar Türkiye’de yağ transferi ameliyatından faydalanabilir.

Yağ transferi için önerilmez

Estetik yağ transferi ameliyatı veya yağ grefti, yağ toplamak için yeterli yağ dokusuna sahip olmayabilecekleri için zayıf hastalar için önerilmez. Bu nedenle, hastaların bu ameliyat için genellikle biraz fazla kilolu olmaları gerekir. Hastalar ayrıca sağlıklı olmalı ve ameliyata girmeden önce sigarayı bırakmalıdır.

Hastaneden ayrılış

Hastanede bir gece kalmak gerekebilir.

Ameliyat süresi

1 ila 2 saat

Minimum konaklama

1 hafta

Hazırlık

Ağır sigara içicileri yağ transferi operasyonundan en az bir ay önce sigarayı bırakmalıdır, çünkü bu operasyonun sonucu üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Aspirin gibi antikoagülanlar, gıda takviyeleri ve anti-enflamatuar ilaçlar da operasyondan en az iki hafta önce yasaklanmıştır.

Operasyon nasıl gerçekleşiyor?

İstanbul’da yağ transferi ameliyatı lokal veya genel anestezi gerektirir. Anestezi uygulandıktan sonra cerrah, liposuction kullanarak hastanın vücudundaki fazla yağı almaya başlar. Alınan yağ daha sonra önceden belirlenmiş bir hedefe göre hastanın yüz, eller, kalça veya göğüs gibi tedavi edilen bölgesine yeniden enjekte edilir. İstenen sonuç elde edildikten sonra ameliyat sona erer ve yağ grefti iyileşme dönemi başlayabilir.

İyileşme

Yağ grefti ameliyatının iyileşme süresi, yağın alındığı yere, enjekte edildiği bölgeye ve kullanılan yağ miktarına bağlıdır. Tedavi edilen bölge muhtemelen bir veya iki hafta boyunca moraracak ve şişecektir. Hastaların işten birkaç hafta izin almaları gerekebilir.

Riskler

Yağ grefti ameliyatının riskleri ve komplikasyonları şunları içerebilir:

  • Anesteziye karşı olumsuz bir reaksiyon.
  • Yağın alındığı bölgede enfeksiyon.
  • Hissiyatta değişiklikler.
  • Yara izi oluşumu.
  • Liposuction bölgesinde doku hasarı.
  • Tatmin edici olmayan sonuçlar nedeniyle revizyon ameliyatı.

Yan etkiler

İlk haftadan sonra, şişlik ve morarma gibi bu ameliyat sonrası yan etkiler yavaş yavaş azalacaktır. Ancak bazı durumlarda ikinci hafta boyunca şişlik devam edebilir. Ameliyattan sonra iki hafta boyunca spor ve yorucu aktivitelerden kaçınılmalıdır ve ameliyattan sonra en az bir ay boyunca sigara içmek kesinlikle yasaktır.

Başarı oranları

Yağ grefti ameliyatı geçiren 309 hasta üzerinde yapılan bir ankete göre memnuniyet oranı %84’tür.

Öncesi ve sonrası

Yağ transferi ameliyatı, hastalara uzun süreli sonuçlar veren güvenli ve tatmin edici bir prosedürdür. Ameliyatın sonuçlarını korumak için hastaların kilolarını sabit tutmaları gerektiğine dikkat etmek önemlidir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laura

Benim adım Laura. 2004'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Bu alandaki 15 yılı aşkın deneyimim sayesinde, bilimsel ve tıbbi araştırma makaleleri ve konferans bildirileri de dahil olmak üzere çok çeşitli belgeleri yazma, çevirme ve düzenleme konusunda kapsamlı bir uzmanlığa sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️