Türkiye’de Vajinoplasti

vajinoplasti Türkiye fiyatı ucuz 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de vajinoplasti, vajinayı gençleştirmek ve sıkılaştırmak için yapılan bir işlemdir. Kozmetik cerrahi alanında vajinoplastiye olan talep her geçen gün artmaktadır.

EniyiKlinik.com Türkiye’de vajinoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de vajinoplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de vajinoplastinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2.000 € ile 2.600 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Vajinoplasti2300 €

Vajinoplasti nedir?

Türkiye’de vajinoplasti, vajinayı gençleştirmek ve sıkılaştırmak için yapılan bir işlemdir. Kozmetik cerrahi alanında vajinoplastiye olan talep her geçen gün artmaktadır.

Vajina işlevsel olarak birincil üreme organıdır. Bununla birlikte, vajina kadınlar için cinselliğin temel sembolü olduğundan, görünümünün yaşamın her aşamasında genç kızlık dönemindeki gibi olması beklenir.

Vajinanın görünümü coğrafi bölgeye ve genetik faktörlere göre değişiklik gösterse de birçok insanın kabul ettiği ideal bir görünümü vardır. Vajinanın ideal görünümü, iç dudakların dış dudaklar tarafından örtüldüğü kapalı bir yapıdır.

  • Hamilelik,
  • Doğum,
  • Hormonal değişiklikler,
  • Zayıf vajinal doku,
  • Genetik faktörler veya yaşa bağlı değişiklikler

Vajinanın dış dudaklarındaki şekil bozuklukları vajinanın estetiğini bozar ve iç dudakların dışarıdan görünmesine neden olur.

Labiaların iç kısmı zamanla genişleyebilir ve renk değiştirebilir. Genişleyen iç dudaklar nemli hale gelir, bu da kadınların hijyenini etkiler ve kötü bir estetik görünüme de yol açabilir. Özellikle doğal doğum ve cinsel ilişkiden sonra vajinanın yapısı ve vajinal kaslar genişleyebilir. Zamanla bu genişleme cinsel ilişki sırasında alınan hazzı olumsuz etkileyebilir.

Türkiye’devajinoplasti ameliyatı

Türkiye’de vajinoplasti ameliyatları genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. Hasta tercih ederse lokal anestezi altında da yapılabilir.

Vajinoplasti ameliyatlarında vajina, iç dudaklar ve dış dudaklar birlikte değerlendirilerek sorunlu bölge tespit edilir ve ardından ameliyat edilir. Genellikle her üç bölgeye de müdahale etmek gerekir.

Operasyonun içten dışa doğru yapılması başarı ve planlama açısından daha pratiktir.

  • Vajinal daraltma sırasında vajinal mukoza çıkarılır. Alttaki kaslar onarılır, fazla mukoza çıkarılır ve vajinanın ideal şekli ve gerginliği oluşturulur.
  • Daha sonra iç dudaklardaki fazlalıklar alınır. Burada en önemli nokta klitoris bölgesindeki dokunun çıkarılmasının çok dikkatli bir şekilde hesaplanmasıdır. Çok fazla doku çıkarılırsa klitoris tamamen açılır ve klitoris iç çamaşırına bile değebilir, bu da hastayı rahatsız edebilir. Çok az doku çıkarılması uyarılma sorunlarına neden olabilir çünkü doku klitorisi kapatır.
  • Son olarak dış labia çıkarılır. Amaç dış labiaya daha dolgun bir şekil vermektir. Hem iç labiayı hem de vajinal açıklığı kapatarak hem estetik hem de hijyenik koşullar sağlanır. Dış labia genellikle hacim kaybı nedeniyle deforme olur. Bu hacim kaybını onarmak için ya hastanın kendi yağı ya da hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılarak şekil elde edilir.

Ameliyat sonrası takip

Hasta ameliyat gecesi hastanede kalır ve ertesi gün tüm ameliyat sonrası kontrollerden sonra taburcu edilir. Vajinoplasti birçok kişinin düşündüğü kadar ağrılı bir operasyon değildir.

Operasyon sırasında vajinal daralma meydana gelmişse 3 hafta boyunca cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Eğer operasyon sırasında vajinal daralma sağlanamamışsa, iki hafta boyunca cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.

Hasta operasyondan iki gün sonra duş alabilir. Ödemi azaltmak için kısa yürüyüşler önerilir.

Kullanılan yöntemlere ve operasyonun kapsamına bağlı olarak, hasta operasyondan 3 ila 5 gün sonra işine dönebilir.

Genel olarak Türkiye’de estetik cerrahi operasyonlarında emilebilir dikişler kullanılmaktadır, bu nedenle bunların alınması gerekli değildir.

Labioplasti

Vajina esnek ve uzayabilen bir yapıya sahiptir ve çeşitli nedenlerle vajina dudaklarında ve iç bölgesinde sarkma, gevşeme ve renk değişikliği sorunları ortaya çıkabilir.

Vajina girişindeki iç dudakların ve vajinanın hemen dışındaki dış dudakların sarkması, asimetrik olması ya da normalden büyük olması durumunda vajinal dudaklardaki şekil bozukluklarını onarmak için yapılan operasyona labioplasti denir.

Vajina dudakları neden deforme olur?

Bazı kadınlarda ergenlik dönemindeki hızlı hormonal değişiklikler vajinal dudaklarda şekil bozukluğuna yol açabilir.

Kronik vajinal enfeksiyonlar vajinal dudaklarda renk değişikliğine ve yapısal bozukluğa yol açabilir.

Vajinal dudakların asimetrisi genellikle doğumdan itibaren belirgindir, ancak ergenlikten sonra bu asimetri daha belirgin hale gelebilir ve kişiyi rahatsız etmeye de başlayabilir.

Labioplasti ameliyatı

Labioplasti ameliyatları ortalama yarım saat sürer.

Operasyon genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Hasta talep ederse genel anestezi de kullanılabilir.

Labioplasti ameliyatından sonra

  • Hastalar operasyondan hemen sonra normal hayatlarına dönebilirler.
  • Labioplasti ameliyatından sonra ortalama 3 hafta cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
  • Ameliyattan sonraki ilk iki gün duş alınmaması önerilir.
  • Doktorunuz kişisel hijyen ve temizlik yöntemlerini detaylı olarak anlatacaktır.
  • Genel bir kural olarak labioplasti ameliyatında emilen dikişler kullanılır, bu nedenle bunların çıkarılmasına gerek yoktur.
  • İyileşme sürecinden sonra ameliyattan herhangi bir iz kalmayacak ve hasta söylemediği sürece kimse ameliyat olduğunu anlamayacaktır.

Türkiye’de vajinoplasti ameliyatı en deneyimli doktorlar tarafından yapılmaktadır. Türkiye’de plastik cerrahinin birçok avantajı vardır. Ucuz fiyatlar, uluslararası üne sahip doktorlar, büyük hastaneler ve turistik yerler bunlardan sadece birkaçıdır. Türkiye’de estetik ameliyat olmak istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️