İspanya’da sekonder rinoplasti

sekonder ri̇noplasti̇ kadin i̇spanya 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

İspanya, kozmetik cerrahi arayan hastalar için önde gelen destinasyonlardan biridir. İkincil rinoplasti gibi prosedürler yaygındır. Bu operasyon, ilk rinoplasti beklenen sonucu vermediğinde gerçekleştirilir.

EniyiKlinik.com sizi İspanya’daki ikincil burun estetiği hakkında bilgilendirir ve nitelikli plastik cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

İspanya’da ikincil rinoplasti ne kadara mal olur?

İspanya’da ikincil rinoplastinin maliyeti 3.700 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, her şey dahil tıbbi konaklama 3.500 € ile 6.700 € arasında değişebilir.

Rinoplasti3500 €
İkincil rinoplasti3700 €
Etnik rinoplasti4300 €
Ultrasonik rinoplasti4500 €

Bu makale İspanya’da sekonder rinoplasti hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri içermektedir.

Sekonder rinoplastinin tanımı

Sekonder rinoplasti, revizyon rinoplasti olarak da bilinir. Amacı, ilk rinoplastinin kusurlarını ve eksikliklerini onarmaktır. Bu operasyon sadece estetik rahatsızlıkları düzeltmekle kalmaz; aynı zamanda nefes alma problemleri gibi önceki hatalı bir operasyondan kaynaklanan sorunları da çözer.

İkincil rinoplasti İspanya’da birincil rinoplastiden daha karmaşık bir operasyondur. Kullanılan teknikler, özellikle kıkırdak greftleri yoluyla burnun kıkırdak yapısını onardığı için daha ileri düzeydedir.

Burun deliklerini de yeniden şekillendirebilir. Yara dokusunun varlığı ve ilk ameliyatın sonuçları, cerrahın burnun estetik görünümünü yeniden şekillendirmek ve tüm işlevlerini eski haline getirmek için müdahale ettiği yapıların görünümünü değiştirir.

İkincil rinoplasti: kimler için?

İkincil rinoplasti, daha önce rinoplasti geçirmiş ancak memnun kalmamış erkek ve kadınlar içindir. Bazı durumlarda, özellikle aşağıdaki sorunların varlığında gerekli olabilir:

  • Hava yolu tıkanıklığı;
  • Fiziksel rahatsızlık;
  • Asimetri;
  • Burun içindeki kıkırdak veya kemiklerin çökmesi;
  • Burnun yetersiz veya aşırı küçültülmesi;
  • Başarısız şekillendirme;
  • Çirkin burun ucu;
  • Yara dokusunun kalınlaşması.

Burun ucunu çok sarkık, çok kalkık, çok kalın veya çok ince bulan hastalar da ikincil bir rinoplasti düşünebilir. Aynı durum, kamburluk kalıntısı olan veya burun sırtındadüzensizlikler veya sapmalarfark eden hastalar için de geçerlidir.

Her durumda, ilk rinoplastiden bu yana en az on iki ay geçmiş olmalıdır.

İkincil rinoplasti prosedürü

İlk konsültasyon, cerrahınhastanın burnunu analiz etmesini ve olası operasyonları sunmasını sağlayacaktır. Bu ilk ziyaret çok önemlidir. Yapılan seçimler dikkatlice düşünülmeli ve tedavi edilecek buruna ve hastanın karşılaştığı sorunlara uyarlanmalıdır.

Bu konsültasyon için, önceki rinoplastilere ait operasyon raporlarının ve o zamandan beri yapılan muayenelerin getirilmesi tavsiye edilir. Doktor daha sonra yapılması gereken onarımları değerlendirebilecektir.

İkincil rinoplasti için 2 olası teknik vardır:

  • Açık rinoplasti burun derisinin kaldırılmasını içerir. Kıkırdak greftleri veya bir implant ile burnu yeniden şekillendirmek için kullanılabilir.
  • Kapalı rinoplasti burun deliklerindeki küçük kesilerden yapılır. Daha küçük düzeltmelerin yapılmasına olanak tanır

Bu nedenle seçilen teknik, ikincil rinoplasti hastasının beklentilerine bağlı olacaktır.

Operasyon birkaç aşamada gerçekleştirilir:

  • Burun derisi zarfının kaldırılması;
  • Fazla yara dokusunun kesilmesi;
  • Uygulanacak prosedürleri seçmek için burun yapısının değerlendirilmesi. Cerrah, özellikle hasarlı kıkırdak veya nazal septa ile karşılaşırsa, stratejisini bulgulara göre uyarlamalıdır;
  • Onarım için gerekli kıkırdağın çıkarılması. Bu, nazal septumdan yapılabileceği gibi her iki kulağın konka kıkırdağından veya kostal kıkırdaktan da yapılabilir;
  • Fazlalıkların çıkarılması ve özellikle kıkırdağın yeniden oluşturulması yoluyla dorsumun yeniden yapılandırılması;
  • Burun ucunun yeniden yapılandırılması, gerekirse kıkırdak grefti;
  • Gerekirse burun deliklerini yeniden konumlandırmak veya burun sırtını düzleştirmek için son dokunuşlar;
  • Emilebilir sütürler kullanılarak burun mukozasının kapatılması;
  • Her bir burun deliğine destek ve fitil yerleştirilmesi.

İkincil rinoplasti operasyonu ortalama 3 ila 5 saat sürer. Çoğu zaman genel anestezi altında gerçekleştirilir.

Ameliyat sonrası alınması gereken önlemler

Geleneksel rinoplasti sonrasında olduğu gibi, revizyon rinoplasti sonrasında da burnu sabitlemek için bir atel takılır. Şişme ve kanamayı sınırlamak için burun deliklerine fitiller de yerleştirilir. Bunlar ameliyattan sonraki gün çıkarılır. Alçı bir hafta veya on gün sonra çıkarılır.

Hastalar operasyondan sonraki gün günlük aktivitelerine devam edebilirler. Alçı çıkarıldıktan sonra genellikle mesleki faaliyetlerine devam edeceklerdir. Spor aktiviteleri için ise operasyondan bir ay sonrasına kadar beklemek gerekecektir.

Ameliyattan sonra burun ve çevresindeki dokular şişer. Yanaklar, gözler ve dudaklar da şişer. Burnunuzun tıkalı olduğunu hissedebilirsiniz. Şişlik operasyondan iki hafta sonra azalmaya başlayacaktır. Daha sonra burun iltihabı üç ila altı ay boyunca azalmaya başlayacaktır.

Açık rinoplasti durumunda bu süreç biraz daha uzun sürebilir. Genel olarak, operasyonun etkileri birincil rinoplastiden daha uzun süre hissedilir.

Bunedenle ikincil rinoplastinin nihai sonucu birkaç ay sonra görülebilir. Burun daha sonra sönecek ve son şeklini alacak zamana sahip olacaktır. Bir yıl sonra kontrol muayenesi yapılır. Daha sonra ek rötuşlar gerekebilir.

İspanya’da ikincil rinoplasti ne kadara mal olur?

Operasyon İspanya’da daha ucuzdur ve ortalama maliyeti 3.700 €’dur. İkincil rinoplastinin fiyatı, operasyonun niteliğine ve karmaşıklığına göre değişir. Tam bir burun estetiğinin küçük bir değişiklikten daha pahalıya mal olacağı açıktır.

Bazı durumlarda, ikincil rinoplasti sağlık sigortası tarafından karşılanabilir. İşlevsel amaçlar için reçete edilmişse bu durum geçerlidir.


Karar vermekte zorlanıyorsanız, operasyonunuzu daha düşük bir maliyetle başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️