Türkiye’de Mamoplasti

fiyat mamoplasti Türkiye 810x455 1 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Türkiye’de meme küçültme olarak da bilinen mamoplasti, memelerin boyutunu, hacmini ve ağırlığını azaltmak için tasarlanmış bir plastik cerrahi türüdür.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de mamoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de mamoplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de İstanbul’da bir mamoplastinin ortalama maliyeti 2.100 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.700 € ile 2.500 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Mamoplasti2100 €

Mamoplasti nedir?

Meme küçültme olarak da bilinen mamoplasti, Türkiye’de memelerin boyutunu, hacmini ve ağırlığını azaltmayı amaçlayan bir plastik cerrahi türüdür. Meme büyüklüğü bir kadından diğerine değişir. Bir kadının hormonları, genleri ve kilosu tarafından belirlenir.

Vücutla orantısız bir meme büyüklüğü fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Büyük, sarkık göğüsler kronik sırt ağrısı, boyun ağrısı, kötü duruş, cilt tahrişi ve aşırı terleme gibi fiziksel sorunların yanı sıra düşük özgüven ve göğüslerin görünümünden memnuniyetsizlik gibi duygusal sorunlara da yol açabilir.

Mamoplasti, göğüslerinin orantısız büyüklüğünden mutsuz ve rahatsız olan kadınlara, onları kaldırıp küçülterek bir çözüm sunar. Kadınlar kendilerini fiziksel olarak daha rahat hissetmek, göğüslerinin görünümünü iyileştirmek ve özgüvenlerini ve kadınlıklarını artırmak için mamoplasti yaptırmaktadır.

Her yıl dünya çapında yaklaşık 700.000 kadın, göğüslerinin orantısız boyutunu azaltmak ve görünümlerini iyileştirmek için ameliyat olmaktadır. Meme küçültme, dünyadaki en popüler kozmetik cerrahi türlerinden biridir.

Erkekler için mamoplasti: Türkiye’de jinekomasti

Mamoplasti, jinekomasti olarak bilinen göğüs büyümesi olan erkekler tarafından da tercih edilmektedir. Obezite, genler, hormonal dengesizlik, aşırı alkol tüketimi, kanser veya karaciğer yetmezliği ve spor yapmadan aşırı kilo kaybı jinekomasti nedenleri arasında yer alabilir. Türkiye’de İstanbul’da mamoplasti, göğüs büyümesi nedeniyle rahatsızlık hisseden bir erkeğin göğüslerini düzleştirmek için kullanılır.

Erkekler için mamoplasti aynı yöntem kullanılarak veya liposuction ile yapılabilir. Hastanın bireysel durumu tedavi planını belirleyecektir.

Mamoplasti nasıl çalışır?

Temel olarak, meme küçültme ameliyatı genellikle memelerde kesiler açılarak, ardından fazla yağ, meme dokusu ve derinin çıkarılması ve dikişler kullanılarak memelerin vücutla orantılı olacak şekilde yeniden boyutlandırılması ve yeniden şekillendirilmesi ile gerçekleştirilir.

Mamoplasti 3 aşamada açıklanabilir:

1. İnsizyon

Mamoplasti için kullanılan birkaç farklı kesi yöntemi vardır. Meme küçültme ameliyatı için kullanılan en yaygın üç kesi tekniği vardır:

  • Çapa tipi (ters T küçültme): Bu teknik, areola çevresinde başlayan, dikey olarak inen ve ardından meme kıvrımı boyunca yatay olarak geçen çapa şeklinde bir kesi içerir.
  • Areola etrafında dair esel desen: Bu teknik, areola etrafında dairesel bir desende bir kesi içerir.
  • Anahtar deliği (kar ayakkabısı) modeli: Bu teknik, areola etrafında ve dikey olarak meme kıvrımına kadar bir kesi içerir.

Cerrahınız, göğüslerinizin boyutunu ve şeklini ve istenen göğüs boyutunu dikkate alarak mamoplasti için en uygun kesi yöntemini seçecektir.

2. Meme ucu yeniden konumlandırma ve doku çıkarma

Kesilerden sonra, mamoplasti meme uçlarının (orijinal kan ve sinir kaynaklarına bağlı kalan) yeniden konumlandırılmasıyla devam eder. Memeler aşırı büyükse meme uçları ve areola çıkarılabilir ve memelerin daha yüksek bir kısmında (deri grefti şeklinde) yeniden konumlandırılabilir. Daha sonra fazla yağ, meme dokusu ve deri çıkarılır.

3. Kesilerin kapatılması

Memeleri yeniden şekillendirmek ve boyutlarını küçültmek için birbirine yakın kesiler yapılır. Yeniden şekillendirilen memeleri oluşturmak ve desteklemek için cerrah meme dokusunun derinliklerine dikişler yerleştirir. Kesileri dikmek/kapatmak için deri yapıştırıcıları veya cerrahi bant kullanılır. Kesi çizgileri kalıcıdır, ancak genellikle zamanla kaybolur veya önemli ölçüde solarlar.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de meme büyütme

Türkiye’de mamoplasti kimler için uygundur?

Eğer şikayetiniz varsa:

  • Büyük, sarkık göğüsler nedeniyle sürekli sırt ağrısı, boyun ağrısı ve kötü duruş.
  • Göğüs çevresinde cilt tahrişi ve aşırı terleme.
  • Göğüsleriniz fiziksel aktivitenizi kısıtlıyorsa
  • Giysilerinizin içinde kendinizi rahatsız hissediyorsunuz
  • Kendinizi çekici hissetmiyorsunuz

İstanbul’da mamoplasti için doğru adaysınız, eğer şunları yapmak istiyorsanız:

  • Daha fazla özgüven ve öz saygıya sahip olmak.
  • Daha çekici ve kadınsı hissetmek.
  • Daha fazla kıyafet seçeneğine sahip olmak.
  • Spor ve fiziksel aktivitelere katılabilmek.
  • Daha iyi bir duruş.
  • Sırt, boyun ve omuz ağrılarından kurtulmak.

Genel Bakış

Ameliyat :Meme Küçültme (Mamoplasti)
Ameliyatın amacı:Göğüslerdeki sarkmayı azaltarak yeniden şekillendirmek ve daha sıkı, daha genç bir görünüm elde etmek.
Operasyon süresi :3 ila 4 saat
Anestezi türü :Genel
Yan etkileri:Geçici meme hassasiyeti kaybı
Riskler :Enfeksiyon, kanama
İyileşme süresi :Tam iyileşme 12 ay sürer. 1 ila 2 hafta sonra işinize ve günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz.
Yara izi :Kesi tipine bağlı olarak, genellikle çok azdır.

Türkiye’de Mamoplasti: Seyahat Programı

Varış günü

  • Sıcak bir karşılama: İstanbul’a hoş geldiniz! Havaalanında karşılanacaksınız. Varış saatinize bağlı olarak 4 veya 5 yıldızlı otelinize veya konsültasyonunuz için hastaneye götürüleceksiniz.

1. Gün

  • Cerrahınıza merhaba deyin : Ameliyatınızdan önce cerrahınızla yüz yüze bir konsültasyon yapacaksınız. Meme küçültme tedavi planınızı ayrıntılı olarak tartışma fırsatınız olacak ve cerrahınız sizi kesi tipi gibi operasyonunuzun ayrıntıları hakkında bilgilendirecektir.
  • Onay esastır : bir onay formu imzalayacaksınız.
  • Sağlığınız için tıbbi testler: Cerrahınız meme küçültme operasyonunuzdan önce kan testi gibi tıbbi testler yapacaktır.
  • Evet, şimdi “büyük an” zamanı : Sürece bağlı olarak genellikle 3 ila 4 saat süren meme küçültme operasyonunuzu geçireceksiniz.
  • Her şey bitti! Heyecan sona erdi! İlkmuayeneler: Anesteziden sonra bilinciniz yerine geldiğinde cerrahınız ilk muayeneleri yapacaktır. Kompresyon sütyeninizi giyerek hastane odanızda uyanacaksınız.
  • En kalitelihastanede konaklamanın keyfini çıkarın : Geceyi en kaliteli, uluslararası akreditasyona sahip hastanemizde geçireceksiniz.

2. Gün

  • Sevgili cerrahınızı tekrar görün : Hastaneden ayrılmadan önce ilk kontrolünüzü olacaksınız. Cerrahınız ameliyat sonrası bakımı ayrıntılı olarak açıklayacaktır.
  • Hastaneye veda edin: Her şey plana uygun giderse ve cerrahınız onay verirse (ki genellikle öyle olur) hastaneden ayrılacaksınız.
  • Özel transfer, neden olmasın? Hastaneden otele özel araç ve şoför ile transfer edileceksiniz.
  • 5 yıldızlı konfor : şimdi otelde konaklamanızın tadını çıkarma zamanı.

3. Gün

  • Yatakta tembel bir günü kim sevmez ki? dinlenmeniz ve rahatlamanız ve sizi yorabilecek herhangi bir fiziksel aktivitede bulunmamanız tavsiye edilir.

4. Gün

  • Kalmalı mıyım yoksa gitmeli miyim? Otelinizin konforunun tadını çıkarmaya devam edebilir ya da dışarı çıkıp biraz gezebilir ve iki kıtanın şehri İstanbul’un tadını çıkarabilirsiniz!

5. Gün

  • Vedalaşmadan önce son kontrol: Son kontrolünüz için cerrahınızla tekrar görüşeceksiniz. Dikişlerinizi ve drenlerinizi alacak. Ayrıca size ameliyat sonrası bakımınız hakkında ayrıntılı bir brifing verilecek ve uçuş için güvenlik raporunuzu alacaksınız.
  • Havaalanına özel transfer : İstanbul’a yapacağınız bu son seyahati en iyi şekilde değerlendirin!
  • Kalkışa hazır mısınız? Yeni görünümünüzle ve umarız unutulmaz bir İstanbul deneyimiyle evinize döneceksiniz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️